ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کوجیما کات - Banner
اخبار و گزارش‌ها

بیخیال اسنایدر کات، کوجیما کاتِ Metal Gear Solid 5 را منتشر کنید

احیای اسنایدر کات فیلم Justice League یکی از شگفت انگیزترین اتفاقاتی است که می‌توانید در این دوران در صنعت سرگرمی شاهدش باشید. طرفداران فرصت این را پیدا کرده‌اند که یک فیلم ۴ ساعته ابرقهرمانی را ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۹ فروردین ۱۴۰۰ | ۲۳:۰۰

احیای اسنایدر کات فیلم Justice League یکی از شگفت انگیزترین اتفاقاتی است که می‌توانید در این دوران در صنعت سرگرمی شاهدش باشید. طرفداران فرصت این را پیدا کرده‌اند که یک فیلم ۴ ساعته ابرقهرمانی را تماشا کنند چرا که واقعاً چنین هدفی داشتند. اگر قرار بود اتفاقی مشابه با اسنایدر کات در دنیای ویدیو گیم بیفتد، بهترین کاندیدا، کوجیما کات Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain می‌بود.

حدود نیم دهه از این ماجرا گذشته است و هیدئو کوجیما (Hideo Kojima) از کار با کمپانی کونامی کنار کشیده و استودیوی خودش را تأسیس کرده است. با این حال اپیزود ۵۱ بازی Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain هنوز هم برای طرفداران این سری خاطره‌ای تلخ محسوب می‌شود. اگر طرفداران می‌توانستند به کمک توییتر و هشتگ زدن‌هایشان این قسمت را به بازی اضافه کنند، مطمئناً شاهد یک اتفاق شگفت انگیز دیگر در صنعت سرگرمی می‌بودیم.

جنبش اسنایدر کات آن موقع شکل گرفت که زک اسنایدر از کار ساخت Justice League کنار کشید. به دلیل یک تراژدی خانوادگی، زک مجبور شد تا کار را کنار بگذارد و در ادامه استودیو سکانِ کار را به جاس ویدون (Joss Whedon) سپرد. ویدون پیش از اکران فیلم آن را کلی تغییر داد به طوری که اسنایدر اعلام کرد این نسخه از فیلم از چیزی که او قصد ساختش را داشته خیلی متفاوت است؛ نسخه‌ای که مخاطبان هیچوقت آن را نخواهند دید.

اسنایدر کات آغازگر مسیر کوجیما کات می‌شود؟

کمپانی برادران وارنر اصرار داشت که تنها نسخه ساخته شده از فیلم همان نسخه سینمایی است اما با گذشت سه سال و یک کمپین بزرگ توییتری، این کمپانی تغییر عقیده داد. زک اسنایدر با بودجه‌ای ۷۰ میلیون دلاری دوباره به پروژه Justice League بازگشت تا سکانس‌های جدیدی را فیلم برداری و ایده اولیه‌اش را احیا کند.

تمام این ماجرا ما را به یاد Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain و هر آن چه که به انتشار دراماتیکش مرتبط است می‌اندازد. اگر Collector's Edition این بازی را خریداری کرده باشید، یک دیسک بلوری از پشت صحنه ساخت بازی وجود دارد که وجود اپیزود ۵۱ (و در واقع عدم وجود این اپیزود در خودِ بازی) با نام Kingdom of the Flies را تأیید می‌کند.

یک اپیزود کامل شامل تعقیب و گریز اسنیک (Snake) به دنبال الی (Eli) و سایکو منتیسِ (Psycho Mantis) جوان پس از این که آن‌ها متال گیرِ ساهیلنتروپوس (Sahelanthropus) را هایجک کرده و از مادر بیس فرار می‌کنند وجود داشت که از بازی نهایی حذف شده بود. در نسخه‌ای که ما تجربه کردیم، این پسرها متال گیر را می‌دزدند اما بقیه شخصیت‌ها یک جورهایی بیخیال این قضیه می‌شوند. این اتفاق برای بسیاری از پلیرها نه منطقی و نه قابل قبول نبود و دلیلش نیز بالاخره مشخص شد.

در ویدیوهای منتشر شده از اپیزود ۵۱، می‌توان دید که این اپیزود قصد داشت تا نشان دهد چگونه الی و رفیقش در دوران بزرگسالی تبدیل به لیکوئید اسنیک (Liquid Snake) و سایکو منتیس می‌شوند.

هر کسی که Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain را به طور کامل تمام کرده باشد می‌تواند به شما بگوید که انتهای کمپین بازی یک جورهایی یک اتمام ساده است. پایان بازی غیرمنتظره، بدون وجود نقطه اوج بزرگ بوده و ظاهراً چند موضوع مربوط به روایت‌های سری متال گیر را بی‌پاسخ رها می‌کند. پس از اتمام تیتراژ انتهایی می‌تواند چند ارتباط رادیویی را در محیط بازی شنید که به پر شدن برخی از حفره‌های داستانی کمک می‌کنند. اما چه می‌شد اگر این گفت و گوها حداقل تبدیل به کات‌سین‌هایی کامل می‌شد.

یکی از بزرگ‌ترین انتقادهای وارد شده به Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain مربوط به این است که برخی قسمت‌های بازی حس بی‌ربطی و ناقص بودن را منتقل می‌کند که برای ساخته‌ای از کوجیما عجیب است. بازی‌های ساخته شده توسط او اکثراً به طور کامل صیقل خورده‌اند و چه دوست داشته باشیم و چه نه پر از کات‌سین هستند. اما برخی قسمت‌های Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain انگار ناتمام باقی مانده‌اند؛ از جیپ سواری عجیب با اسکال فیس (Skull Face) تا ساختار مرحله پایانی.

حتی تعداد و طول کات سین‌ها برای کسی که Metal Gear Solid 4 را با کات‌سینی ۲۶ دقیقه‌ای به اتمام رساند کم به نظر می‌رسد. شاید چنین چیزهایی تغییرات خود کوجیما برای Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain بود اما روایت‌های شنیده شده درباره روند ساخت بازی باعث می‌شود که به راحتی حدس بزنیم این بازی همان بازی نهایی مورد نظر کوجیما نبود.

سال آخر ساخت بازی پر بود از درگیری‌های ریز و درشت بین هیدئو کوجیما به عنوان کارگردان اثر و کونامی به عنوان ناشر آن. کوجیما به محض اتمام ساخت Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain از کونامی جدا شد و استودیوی خودش با نام کوجیما پروداکشنز (Kojima Productions) را تأسیس کرد.

همان سال کونامی از یک تجدید نظر در ساختار و کشمکش قدرت بین تیم کوجیما و کونامی در مراحل پایانی ساخت Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain پرده برداشت. کونامی حتی به قدری پیش رفت که نام «کوجیما» را از تمام برندهای مربوط به Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain و دفتر لس آنجلس کونامی حذف کرد. واضحاً چنین وضعیتی مربوط به بودجه روز به روز فزاینده بازی و امتناع هیدئو کوجیما از انجام کارهای به روش‌های کم‌هزینه‌تر بود.

به راحتی می‌توان به خروج دراماتیک کوجیما نگاه کرد و به این نتیجه رسید که هر آن چه که از Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain ناقص است یا به نظر روی انجام آن‌ها عجله شده تقصیر کونامی بوده که می‌خواست سازندگان قبل از این که بازی به طور کامل آماده شود، آن را به اتمام برسانند. طرفداران دادخواست‌های آنلاینی نوشتند تا کوجیما کات را احیا کنند اما موفقیتی حاصل نشد. حتی بحث‌های فراوانی در وبسایت ردیت وجود دارند که در آن‌ها طرفداران حدس می‌زدند نسخه عرضه شده از بازی فقط حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از بازی مورد نظر را تشکیل می‌دهد و بخش‌های کاملی از بازی حذف شده‌اند.

ماجرا وقتی جدی‌تر شد که یک سال پس از این قضایا نسخه Metal Gear Solid V: The Definitive Experience عرضه شد که شامل پرولوگ بازی با نام Ground Zeroes، خود بازی با نام The Phantom Pain و تمام دی‌ال‌سی‌های پس از عرضه در یک بسته می‌شد. یک دیتاماین از نسخه پی‌سی از محتوای زیاد استفاده نشده در مراحل حذف شده، گفت و گوهای صوتی، شخصیت‌های قابل بازی و حتی یک پایان اضافه پرده برداشت.

کونامی اعلام کرد که این محتویات حذف شده دقیقاً همین هستند: محتوای حذف شده. نه این که سر جایشان نباشند بلکه عامداً حذف شده‌اند. با وجود این که طرفداران اعلام کردند پایان Metal Gear Solid 5 سر جایش نیست اما کونامی بیان کرد که پایان مورد نظر در بازی اعمال شده است. در یک توییت نیز این کمپانی تمام امید احیای محتویات حذف شده را از بین برد.

طرفداران برای مدت کوتاهی باور داشتند که با توجه به موفقیت Metal Gear Solid 5، کونامی سبک و سنگین کرده و تصمیم گرفته است تا محتوای حذف شده را در نسخه Definitive بازی جای دهد. اما به جایش کونامی اسپین‌آفی با نام Metal Gear Survive را معرفی کرد که با همان انجین بازی قبل در دستور ساخت قرار گرفته بود. سپس اعلام شد که این کمپانی قصد دارد از ساخت بازی‌های AAA کنار برود و تمرکزش را روی بازی‌های موبایلی بگذارد.

از طرف دیگر، در حالی که کمپانی برادران وارنر اعلام می‌کرد که فیلم ساخته شده توسط جاس ویدون تنها نسخه از این اثر است، با فشار سالانه طرفداران بالاخره راضی شد تا اجازه دهد زک اسنایدر نسخه خود را تکمیل کند.

البته ماجرای اسنایدر کات و کوجیما کات دقیقاً شبیه به هم نیستند. در حالی که نسخه سینمایی Justice League هم از نظر منتقدان و هم از نظر بازاری و تبلیغاتی شکست خورد اما Metal Gear Solid 5 با وجود نارضایتی طرفداران از عدم وجود برخی از بخش‌ها، از نظر منتقدان عملکرد خوبی داشته است. از طرف دیگر، برادران وارنر هنوز هم در حال ساخت فیلم‌های بزرگ است اما کونامی حالا تمرکزش را روی پروژه‌های کوچک‌تر منعطف کرده است.

خیلی‌ها دوست دارند که کوجیما می‌توانست به نوعی سری متال گیر را از چنگ کونامی درآورد و در استودیوی جدیدش آن نسخه از بازی را که می‌خواست بسازد و منتشر کند. اما واقعیت این است که در روند ساخت و توسعه بازی‌ها همیشه حذف شدن محتویات وجود دارد. ایده اولیه یک استودیو برای یک پروژه اکثراً به دلایلی مثل زمان یا بودجه و یا حتی عدم موفقیت در اجرای آن ایده تغییر می‌کند. شاید Metal Gear Solid 5 نیز با بازی‌های دیگر از این نظر تفاوتی نداشته باشد و محتوای حذف شده‌اش در جهت مثبت بوده‌اند.

این که کونامی و کوجیما تفاوت‌های خود را کنار بگذارند، روی قطع ارتباط ناخوشایند خود چشم بپوشانند و یک نسخه جدید از Metal Gear Solid 5 را برای کنسول‌های جدید عرضه کنند که صدها ساعت محتوای کمپین به روز شده، کات‌سین‌های بیش‌تر، فوتومد و قسمت مولتی‌پلیر بهبود یافته داشته باشد دور از انتظار است.

هزینه ساخت چنین پروژه‌ای بسیار بالا خواهد بود و ساخت آن نسبت به ساخت یک فیلم سینمایی فشار و پیچیدگی بیش‌تری را می‌طلبد. به واقعیت تبدیل شدن کوجیما کات تقریباً غیرممکن است اما می‌توان درباره آن خیال پردازی کرد. شاید این یک معجزه بود که طرفداران DCEU توانستند اسنایدر کات را به دست بیاورند!


فکر می‌کنید کوجیما کات Metal Gear Solid 5 یک اثر موفق از آب در می‌آمد؟ دوست داشتید آن را تجربه کنید؟ دیدگاه‌هایتان را با ویجیاتو در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.


به مطالعه ادامه دهید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • Sobhan85
    Sobhan85 | ۱۱ فروردین ۱۴۰۰

    عالی?????عالی
    عشق کردم با این مطلب?????

  • Mehr-msvital
    Mehr-msvital | ۱۱ فروردین ۱۴۰۰

    سلام
    مطلب پربار و جذاب بود، و حداقل اینطور بنظر میاد.
    حالا چون متاسفانه بنده تمامش رو نخوندم،شاید اشتباهاتی در گفته هام باشند، یا حداقل نامربوط به متن شما. اما بیا یادمون نره به غیر عجوبه ای مثل کوجیما در صنعت گیم، استعدادها و پتانسیل های خفته، بخاطر بسته بودن دستشون، به خاطر اینکه فقط توانایی developer بودن دارند، وجود دارند. و همونطور که می دونید، هزینه ها نشر، تبلیغات، و بسط دادن بازی بر روی انواع پلتفرم ها و کشورها، بسته بندی و غیره و غیره خودش چندین برابر خود مرحله توسعه بازی هزینه داره. و همین یک نکته ریز اما بزرگ خیلی اوقات دست بازی سازهارو، و نه فقط و فقط در سطح توسعه بازی رو می بنده. و همینطور تکنولوژی کنسول ها و کامپیوترها بدلیل ضعف های پردازشی و قدرت مالی که اکثر بازی بازها دارند، به هر حال بازی هایی موفق هستند؛ که به غیر از مولفه های، گرافیک، و وسعت پردازش گرافیکی بازی، توانایی جلب بازیکن "مخصوصا بازیکن های Casual" رو ابتدا از لحاظ گیم پلی، قدرت خرید مالی، و ایده پردازی های نو تازه در بازی داشته باشند. و هر توسعه دهنده موفقی باید و هستا و حتما به این مسئله آگاه هست. تا اینکه بتونه یک روز خودش آقای خودش باشه، مثل Rockstar, که اکثر مواقع هم نقش توسعه دهنده بازی رو بر عهده داره و هم نقش ناشر بازی، واین بسیار سخته اما نه دست نیافتنی؛
    اما برای اشخاص بلند پروازی مثل کوجیما این اتفاق یک شبه نخواهد افتاد و یا حداقل نیافتاده.

    منظور اینه که کوجیما پراداکشن همیشه سعی در تحویل بهترین ایده ها، گیم پلی، و مهم تر از همه به وجود آوردن داستان های خطی در بازی و همچنین مهم تر از اون تحت تاثیر قرار دادن بازار اندک اقلیت گیمرهای هاردکور رو داشته. برای همین فروش در مراحل بعدی قرار داشته. اما در سری Phantom داستان فرق می کنه. ما با داستان "باز" ، چند خطی، پایان های مختلف، نقشه باز و بزگتر یا به اصطلاح Free World, و البته گیم پلی متفاوت تر نو آورانه تر و جذاب تر و سریع تر مقابل هستیم. میشه اسمش رو گذاشت ترکیب GTA+MGS، و متاسفانه اما این همون چیزی که باعث می شه این بازی با این همه جذابیت هاش باز منتقدانی زیادی پیدا کنه. چون داستان عمیق همیشگی جاش رو به یک داستان سطحی قابل قبول داده. اما نه حداقل برای طرفداران قدیمی این بازی و این سبک از بازی.

    یعنی بازی تمام آلمان های موفقیت رو داره اما نبود داستان و روایتگری داستان قوی و میخ کننده بازیکن روی صندلی باعث شده همه این زیبایی ها در چشم FANDOM های بازی کم ارزش بنظر بیاد و حتی نسبت به سری های قبلی با اینکه پیشرفت های گرافیکی و گیم پلی و ایده ای بیشتری داشته باز هم تقریبا خیلی ها رو ناراضی نگه داره.
    چون بازی لبه برنده زیبای خاطره انگیز و، مثل سری های قبلی که این خواص رو داشتن، "یعنی داستان پردازی اشک ها و لبخندها" رو از دست بده. و بنظر بنده این یکی از عوامل بزرگ به چشم نیومدن فانتوم نسبت به سری های قبلی، مخصوصا سری 4 و 3 و حتی اول بازی داره.
    موفق باشید☺️

  • gamerlx
    gamerlx | ۱۰ فروردین ۱۴۰۰

    صد رد صد کوجیما تا حااا بازی ید نساخته این یکی هم اینطوری شد چون کنامی پول دوست نزاشت بازی کامل بشه

  • MPyousefiGamer
    MPyousefiGamer | ۹ فروردین ۱۴۰۰

    «فکر می‌کنید کوجیما کات Metal Gear Solid 5 یک اثر موفق از آب در می‌آمد؟»
    والا اصلا کوجیما بسازش، افت ضاح هم بشه ما راضییم

مطالب پیشنهادی