راز موفقیت در زندگی و کسب و کار چیست؟
امروزه یکی از مهمترین و اساسیترین دغدغههای بشر، موفقیت در تمام عرصههای زندگی است. بشر امروز در پی کامیابی و محقق کردن آرزوها است و به همین خاطر دنبال عوامل و رازهایی میگردد که به ...
امروزه یکی از مهمترین و اساسیترین دغدغههای بشر، موفقیت در تمام عرصههای زندگی است. بشر امروز در پی کامیابی و محقق کردن آرزوها است و به همین خاطر دنبال عوامل و رازهایی میگردد که به او کمک میکند که به اهداف خودش دست پیدا کند. در ادامه این مقاله تصمیم داریم در همین مورد صحبت کنیم و ببینیم که چگونه میتوانیم در زندگی و کسب و کارمان به موفقیت برسیم. در صورتی که شما هم تشنه کامیابی و موفق هستید، پیشنهاد میشود تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.
هدف نهایی هر انسان چیست؟
پیش از آنکه بخواهیم راه رسیدن به موفقیت را نشان دهیم باید ببینیم که اصلاً موفقیت چیست و چه خصوصیاتی دارد. هرم مازلو که با نام هرم سلسله مراتب نیازهای انسان هم شناخته میشود. در این هرم نیازهای انسان به صورت پله پله و مرحله به مرحله مشخص شده است. تصویر زیر نمایی از هرمی است که با نام هرم مزلو شناخته میشود.
در هرم مزلو مهمترین و اصلیترین هدف آدمی رسیدن به مرحله خودشکوفایی است. در واقع آبراهام مزلو، موفقیت انسان را در رسیدن او به خودشکوفایی توصیف میکند و بر این باور است که هر انسان به صورت ناخودآگاه در پی رسیدن به این مرحله است. در واقع نیاز به خودشکوفایی یکی از عالیترین نیازهای هر انسان است. انسان خودشکوفا و موفق نیاز به صداقت، پاکی، خلاقیت، خدمت به بشریت، پیشرفت و تعالی دارد.
خصوصیات و ویژگی های مشترک انسان های خودشکوفا
- این افراد تلاش میکنند که همیشه واقعیتبین باشند و خودشان را با واقعیتهای زندگی وفق دهند.
- این افراد تلاش میکنند که در تمامی عرصههای زندگی عقل را به میدان بیاورند و مسئولیت زندگی را بپذیرند. به همین دلیل هم همیشه در این اندیشه هستند که بهترین و موثرترین کار را انجام دهند.
- این افراد برای سایر نظرها و فرهنگها ارزش قائل هستند و از موضع برابر با سایر انسانها رفتار میکنند. دیدگاههای این افراد مبتنی بر آزادی و برابری است.
اینها خصوصیات افرادی که موفق محسوب میشوند و در زندگی و کسب و کار مورد قبول و اعتماد همگان هستند. اکنون که با مفهوم موفقیت از نظر علمی و روانشناسی آشنا شدیم. باید ببینیم که چگونه میشود در زندگی و کسب و کار به موفقیت رسید.
راز موفقیت در زندگی: حفظ تعادل و تفکر درست
در صورتی که میخواهید در زندگی خود موفق شوید، باید برنامهریزی، توجه، تعامل، ارتباط و تفکر و اندیشه درست را یاد بگیرید. باید بتوانید احساسات خود را مدیریت کنید و آنها را به بهترین و زیباترین شکل ممکن بروز دهید. خیلی از انسانها به این دلیل همیشه در زندگی دچار مشکل هستند که نمیتوانند احساسات و تنشهای درونی خود را مدیریت کنند و به همین خاطر هم این مشکلات به زندگی آنها آسیب میزند. اگر واقعاً میخواهید در زندگی موفقیت شوید، نکات زیر را رعایت کنید:
نکات مهم برای موفقیت در زندگی
- توجه کردن را جدی بگیرید: یکی از مسائلی که باعث میشود زندگی ما شیرینتر شود این است که به خانواده، اطرافیان و دوستان خودمان توجه کنیم. توجه باعث ایجاد محبت بین ما و سایر انسانها میشود.
- همیشه باانگیزه و پر شور باشید: یکی از مسائلی که به سلامت جسمانی و روانی خودمان و اطرافیانتان کمک میکند، انگیزه، شور و اشتیاق است. در صورتی که بتوانید در محیط جامعه و در برخورد با دوستان و نزدیکان خودتان باانگیزه و پرشور باشید، مسلماً افراد دیگر هم بیشتر ترغیب میشوند که با شما ارتباط برقرار کنند. ارتباط یکی از اسراسر مهم موفقیت در زندگی انسانها است.
- روی هوش هیجانی و عاطفی خودتان کار کنید: هوش هیجانی یکی از مهمترین مولفههای موفقیت در زندگی اجتماعی است. در صورتی که کسی نتواند هوش هیجانی و عاطفی خود را بهبود ببخشد و از آن به بهترین شکل استفاده نکند، قطعاً با مشکل روبرو خواهد شد. منظور از هوش هیجانی (EQ)، توانایی درک و مدیریت احساسات خود و دیگران است. در ادامه بیشتر با این نوع از هوش آشنا خواهیم شد:
5 مولفه اصلی هوش هیجانی
- خودآگاهی: اولین و مهمترین مولفه هوش هیجانی است. منظور از خودآگاهی درک روحیات، احساسات و هیجانات خودمان است. وقتی انسان خودش را بشناسد، خیلی خوب میداند که چگونه باید عواطف خود را مدیریت کند.
- خودتنظیمی: افراد که میتوانند خودشان را مدیریت کنند، اصلاً به دیگران حمله نمیکنند و تصمیمات احساسی و عجولانه نمیگیرند. منظور از خودتنظیمی، تلاش برای کنترل و مدیریت نفس است.
- انگیزه: آدمی که خودش را به خوبی بشناسد و بتواند عواطف و هیجانهای خودش را مدیریت و کنترل کند، میتواند انگیزه لازم را در وجود خودش ایجاد کند و به همین خاطر خیلی راحتتر به موفقیت میرسد.
- همدلی: یکی دیگر از عناصر مهم هوش هیجانی، همدلی است. افرادی که همدلی دارند، خیلی راحت دیگران را درک میکنند و میتوانند احساسات آنها را بفهمند و به همین خاطر توانایی کمک به دیگران را دارند.
- مهارتهای اجتماعی: آخرین عامل موثر در هوش هیجانی، برقراری ارتباط خوب با اطرافیان در محیط اجتماعی است. افرادی که هوش اجتماعی بالایی دارند خیلی خوب میتوانند تعارضات و اختلافات را به شیوهای دموکراتیک مدیریت و حل میکنند.
راز موفقیت در کسب و کار: افزایش بهره وری
یکی دیگر از مباحث مهم برای انسانها، موفقیت در عرصه کسب و کار است. در صورتی که شما هم تمایل دارید در کسب و کار خودتان موفق شوید، یکی از بهترین راهکارها، افزایش بهرهوری است. شاید این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که بهره وری چیست؟ منظور از بهرهوری این است که در یک زمان معین چه مقدار منابع مصرف کرده و چه نتایجی حاصل کردهایم.
وقتی شما یک هدف برای خودتان در نظر بگیرید، باید ببینید که چه مقدار منابع خود را صرف رسیدن به هدف کردهاید، چه مقدار از زمان خود را برای رسیدن به این هدف اختصاص دادهاید و در نهایت تا چه اندازه هدف خود را محقق کردهاید. در صورتی که میخواهید در کسب و کار خود موفق باشید، باید بیش از هر چیز به مدیریت زمان اهمیت بدهید و سپس تمام منابع لازم را برای رسیدن به هدف خود اختصاص دهید. یکی از بهترین راهها برای افزایش بهرهوری، هدف گذاری درست و منطقی است. اگر بتوانید هدف خود را درست تعریف کنید، آنگاه خیلی بهتر و هوشمندانهتر میتوانید برای رسیدن به آن هدف تلاش و کوشش کنید.
مطالعه کتاب، راهکاری عالی برای رسیدن به موفقیت
در صورتی که خواهان رشد، تعالی و موفقیت هستید، مطمئن باشید که هیچ عاملی مثل مطالعه کتاب نمیتواند به شما کمک کند؛ کتابها گنجینه دانش و معرفت هستند و آگاهی شما را در زندگی و کسب و کار افزایش میدهند. با مطالعه کتابهای مفید میتوانید با روشها و راهکارهای مختلف و متعددی برای رسیدن به موفقیت آشنا شوید.
همیار آکادمی به عنوان موسسهای برای یادگیری مهارتهای جدید همواره تلاش کرده که چکیدهای از بهترین و نابترین کتابها در زمینه موفقیت در زندگی و کسب و کار را تهیه و به صورت کاملاً رایگان در اختیار مخاطبان خود قرار دهد. برای مطالعه چکیده این کتابها کافی است وارد وبسایت همیار آکادمی شوید، از منوی بالایی سایت، وارد بخش مجله شوید و در نهایت از منوی مربوط به بخش مجله، قسمت «معرفی» را انتخاب کنید. با ورود به این بخش با گنجینهای از چکیده کتابهای مختلف روبرو خواهید شد.
منبع مقاله: وبسایت همیار آکادمی
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.