ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آموزش

گواهی بازدهی 80Plus پاور کامپیوتر چه معنایی دارد؟

معمولا پاور اولین چیزی نیست که هنگام بستن یک کامپیوتر گیمینگ به ذهنتان می‌آید، اما در هر صورت یک قطعه بسیار مهم است. چندین فاکتور هستند که برای خرید یک پاور به آن دقت کنید، ...

رایان زجاجی
نوشته شده توسط رایان زجاجی | ۵ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۶:۰۰

معمولا پاور اولین چیزی نیست که هنگام بستن یک کامپیوتر گیمینگ به ذهنتان می‌آید، اما در هر صورت یک قطعه بسیار مهم است. چندین فاکتور هستند که برای خرید یک پاور به آن دقت کنید، از جمله توان خروجی، مدل کابل کشی و ماژولار بودن، کانکتورهایی که به همراهش می‌آیند و البته گواهی بازدهی.

اما گواهی بازدهی پاور چیست و کدامش برای شما بهتر است؟ اصلا یک امتیاز بازدهی بالا ارزشش را دارد؟ در این راهنما به این سوالات پاسخ خواهیم داد. با ما در ویجیاتو همراه باشید.

وظیفه پاور یا منبع تغذیه واضح است: این قطعه انرژی تمام قطعات کامپیوتر را تامین می‌کند. با این که توان خروجی (با واحد وات) نشان‌دهنده مجموع برقی است که پاور می‌تواند تامین کند، گواهی بازدهی آن نشان می‌دهد که چه مقدار از آن برق فراهم شده به قطعات می‌رسد.

مثلا اگر یک پاور ارزان با بازدهی ۵۰٪ بخواهد ۱۰۰ وات برق به یک قطعه برساند، باید دو برابر آن (یعنی ۲۰۰ وات) را از برق شهر دریافت کند، و تمام آن انرژی اضافه هم به گرمای تولید شده توسط واحد تبدیل می‌شوند.

البته این روزها لازم نیست نگران پاورهای ۵۰ درصدی باشید، چرا که حتی ارزان‌ترین مدل‌هایی که شرکت‌های معتبر تولید می‌کنند حداقل ۷۰-۸۰٪ بازدهی را دارند، و خیلی از مدل‌ها به راحتی از ۹۰٪ هم بالاتر می‌روند.

حتما متوجه شده‌اید که اکثر منابع تغذیه همگی شامل یک لوگو به نام 80Plus می‌شوند. جریان آن چیست؟

گواهی 80PLus در سال ۲۰۰۴ معرفی شد و همان طور که از نامش می‌توان حدس زد، نشان می‌دهد که منبع تغذیه آزمایش شده و در چندین موقعیت مختلف حداقل ۸۰٪ بازدهی از خود نشان داده است. به عبارت دیگر، آن پاور نسبت به پاورهای بدون گواهی برق کم‌تری مصرف می‌کند و گرمای کم‌تری هم تولید می‌کند.

علاوه بر خود گواهی 80Plus، یک امتیاز دیگر هم طی سال‌های بعد معرفی شد که همگی نام فلزهای مختلفی را داشتند: برنز (Bronze)، نقره (Silver)، طلا (Gold)، پلاتینوم (Platinum) و تیتانیوم (Titanium). همان طور که می‌توانید حدس بزنید، هر رده بالاتر بازدهی بیشتری ارائه می‌دهد و در عوض قیمت بالاتری هم دارد.



داشتن یک پاور با بازدهی بالاتر قطعا جذاب به نظر می‌رسد، مخصوصا اگر به محیط زیست اهمیت می‌دهید. اما آیا این منابع تغذیه ارزش قیمت بالاترشان را دارند؟ آیا آن‌ها می‌توانند جلوی هزینه‌های بیشتر را بگیرند؟

گفتیم که هرچه بازدهی یک منبع تغذیه بالاتر باشد، قیمت آن هم گران‌تر خواهد بود. مسلما نمی‌توان دقیقا گفت که پاورها چگونه قیمت‌گذاری می‌شوند، چون صدها مدل دارای گواهی 80Plus در بازار وجود دارند. مثلا یک پاور ۶۰۰ واتی 80Plus یا 80Plus Bronze شاید اندکی از یک مدل بدون گواهی گران‌تر باشد، اما یک پاور ۶۰۰ واتی Platinum یا Titanium به راحتی می‌تواند دو برابر یک مدل 80Plus عادی قیمت داشته باشد.

اما در پاسخ به این سوال که آیا بازدهی بیشتر ارزش پول بیشتر را دارد یا نه، باید بگوییم که به کامپیوتری که می‌خواهید ببندید بستگی دارد. مثلا اگر یک پاور ۶۰۰ واتی ۸۰٪ و یک مدل ۹۰٪ را برای استفاده در یک کامپیوتر گیمینگ معمولی مقایسه کنیم، مدل ۹۰ درصدی واقعا آن قدری در مصرف برق صرفه جویی نمی‌کند که بخواهد ارزشش را داشته باشد.

یک مدل پلاتینوم یا تیتانیوم می‌تواند حسابی از مصرف برقتان بکاهد، مخصوصا اگر کامپیوتر بسیار قدرتمندی دارید و کارهای سنگینی با آن انجام می‌دهید. اما برای یک کامپیوتر گیمینگ عادی، آن‌ها چندان ارزش خرید بالایی ندارند.

اگر خیلی نگران صرفه جویی در مصرف برق هستید، بهترین راهش این است که کامپیوترتان را هنگامی که از آن استفاده نمی‌کنید خاموش کنید و یا در حالت خواب قرار دهید.



گفتیم که یک پاور با بازدهی بالا نه تنها برق کم‌تری مصرف می‌کند، بلکه گرمای کم‌تری هم تولید می‌کند. در نتیجه طول عمر پاور بالا می‌رود و یک مدل با گارانتی 80Plus قطعا خیلی دیرتر از یک مدل بدون گواهی خراب خواهد شد.

بر خلاف مدل‌های رده بالای 80Plus مانند پلاتینوم و تیتانیوم، یک پاور 80Plus عادی یا برنز قطعا ارزش قیمت اندکی بیشترش را خواهد داشت. به هر حال آخرین چیزی که هر کسی دلش می‌خواهد این است که کارت گرافیک یا پردازنده‌اش به خاطر یک پاور بی‌کیفیت بسوزد.

منبع: Gamingscan

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی