ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

راهنمای خرید

آیا برای بازی کردن واقعا به SSD احتیاج داریم؟

وقتی که کامپیوتر گیمینگ خودمان را جمع می‌کنیم، همواره دوست داریم تا بهترین قطعات ممکن را برای سیستم خود خریداری کنیم. این غریزه به صورت طبیعی در ما وجود دارد اما آیا واقعا خرید بعضی ...

مسعود تیموری
نوشته شده توسط مسعود تیموری | ۱۱ مهر ۱۴۰۰ | ۱۶:۰۰

وقتی که کامپیوتر گیمینگ خودمان را جمع می‌کنیم، همواره دوست داریم تا بهترین قطعات ممکن را برای سیستم خود خریداری کنیم. این غریزه به صورت طبیعی در ما وجود دارد اما آیا واقعا خرید بعضی قطعات به صورت گران‌تر، تجربه گیمینگ ما را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد؟

طبیعتا همیشه این‌طور نیست. مثلا برای بازی کردن به صورت 4K، نیازی به یک پاور 1500 واتی نداریم، اما وقتی به قطعه دیگری مثل SSD می‌رسیم، بحث متفاوتی به میان کشیده می‌شود. هزینه‌ی خرید SSD کمتر است و SSDها از نظر سرعت خواندن و نوشتن می‌توانند با هم متفاوت باشند. در این مطلب، تاثیر SSD روی تجربه بازی کردن را بررسی خواهیم کرد، پس با ویجیاتو همراه باشید.

SSD یا درایوهای حالت جامد، خیلی زودتر از چیزی که فکر می‌کردیم فراگیر شدند. حالا ممکن است در لودینگ بازی‌هایی مثل رینبو سیکس، پیام‌هایی از هم‌تیمی‌ها دریافت کنید که علت اتصال کندتر یک بازیکن به بازی را نداشتن SSD می‌دانند، انگار نه انگار که تا همین چند سال پیش، SSD هنوز یک قطعه حیاتی برای بازی کردن محسوب نمی‌شد. حالا می‌توان گفت که نداشتن SSD، نه تنها تجربه گیمینگ را تغییر می‌دهد، بلکه روی سرعت کار سیستم عامل هم تاثیرگذار است.

تا قبل از SSD، درایوهای HDD برای سال‌ها پادشاهی می‌کردند و البته هنوز هم در سیستم‌های امروزی کاربرد زیادی برای ذخیره اطلاعات دارند. HDDها چه به صورت پیش‌فرض و چه به صورت کاستوم روی سیستم‌های مختلف کاربرد دارند و ویژگی اصلی‌شان، حافظه‌های بالاتر مثل ۴ و ۸ ترابایت است. در ادامه، تفاوت‌های SSD را روی موارد مختلفی مثل برنامه‌های گیمینگ و نحوه اتصال با هم بررسی خواهیم کرد.

نوع اتصال


در حال حاضر، هارد دیسک‌ها سه نوع اتصال روی کامپیوترها دارند. اولین حالت که ارزان‌ترین درایوها را شامل می‌شود، استفاده از درایوهای 3.5 اینچی HDD است که بزرگترین نوع درایو هستند. در ادامه، SSDهای M.2 (که با نام NVMe هم شناخته می‌شوند) قیمت قابل توجهی دارند اما به شکل عجیبی سریع و کوچک هستند. در بین این دو مدل، SSDهای 2.5 اینچی قرار می‌گیرند که قیمت و اندازه متوسطی دارند.

هیچ کدام از این سه مدل نصب سختی ندارد و تقریبا هر کامپیوتر و مادربرد نسبتا جدیدی می‌تواند هر سه مدل را پشتیبانی کند. پیش از خرید در نظر داشته باشید که درایوهای M.2 بهترین کاربری را برای کامپیوترهای جمع و جور دارند. این درایوها به دلیل این که نیازی به مصرف خیلی زیاد یا کابل برای اتصال ندارند، خیلی راحت داخل کیس قرار می‌گیرند پس فضای خاضی را هم اشغال نمی‌کنند.

تفاوت سرعت


کاربرد SSDها در بازی‌های جدیدتر به شدت بیشتر شده و بیشتر سازنده‌ها دیر یا زود سراغ استفاده از قابلیت‌هایی می‌روند که نیاز به SSD برای اجرای بهتر دارد. اگر گیمر هستید و هنوز هم بازی‌های جدید را روی HDD نصب می‌کنید، قطعا تا الان متوجه لود تایم‌های طولانی بازی‌ها شده‌اید. همه چیز در این زمینه، به سرعت و تفاوت HDD و مدل‌های مختلف SSD برمی‌گردد. در حالی که نوع اتصال SATA III سرعت خواندن و نوشتن روی HDD و SSD را به ترتیب به چیزی حدود 100 و 550 مگابایت بر ثانیه محدود کرده، درایوهای M.2 تفاوت را به شدت بیشتر کرده‌اند.

دلیل اصلی تفاوت سرعت SSDهای M.2 به نوع اتصال آن‌ها برمی‌گردد. این درایوها مستقیما از طریق پورت PCI.3 و PCI.4 به مادربرد وصل می‌شوند و با سرعتی بین 1.5 تا 3.5 گیگابایت بر ثانیه اطلاعات را جابه‌جا می‌کنند. این تفاوت سرعت باعث شده تا مخصوصا در بازی‌های ویدیویی جدیدتر، تفاوت مواردی مثل لود تایم خیلی بیشتر از HDD و SSDهای SATA III باشد.

برنامه‌های گیمینگ


به سوال اصلی برگردیم؛ آیا برای بازی کردن واقعا به SSD احتیاج داریم؟ سوال اصلی کوتاه و مشخص است: بله. هر چند که باید در نظر داشت که قبل از این که خریدی را انجام دهیم، خرید خود را با نیازهایی که داریم تطبیق دهیم. برای خیلی از گیمرها که همچنان از HDD به عنوان حافظه اصلی و محل نصب ویندوز استفاده می‌کنند، حتی ارتقا به یک SSD مثلا 2.5 اینچی یک ارتقا قابل توجه محسوب می‌شود. ارتقایی کم‌هزینه‌تر که نیاز به هزینه بیشتر برای خرید درایوهای M.2 ندارد.

هر چند که باید در نظر داشته باشید که SSD روی کیفیت اجرای بازی‌ها تاثیری ندارد. منظورمان از کیفیت، مواردی مثل فریم‌ریت، کیفیت تکسچرها و مواردی از این دست است. بازی‌ها برای اجرا در کیفیت‌های بالاتر، وابسته به قطعات مهم دیگری مثل کارت گرافیک و پردازنده هستند. اما از طرف دیگر، اجرای برنامه‌ها با سرعت بالاتر، سرعت بوت ویندوز و البته سرعت نصب بازی‌ها، کاملا با ارتقا از HDD به SSD تغییر می‌کند.

در نهایت، ما پیشنهاد می‌کنیم که ارتقا به SSD را متناسب با نیازهای خود انجام دهید. اگر نیاز به خرید SSD برای سیستم گیمینگ خود دارید، می‌توانید از وب‌سایت آونگ مدل‌های مختلف SSDهای ایکس‌پی‌جی و ADATA را مشاهده و خریداری کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی