چرا زمانش رسیده که سیستم گیمینگتان را به SSD مجهز کنید؟
نسل بعدی کنسولهای بازی در راهند و تا به اینجای کار به نظر میرسد ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ (حداقل در ابتدا) بیشتر از اینکه یک جهش بزرگ از نظر قدرت پردازشی ...
نسل بعدی کنسولهای بازی در راهند و تا به اینجای کار به نظر میرسد ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ (حداقل در ابتدا) بیشتر از اینکه یک جهش بزرگ از نظر قدرت پردازشی خالص باشند، جهشی بزرگ از نظر سرعت بارگذاری بازیها و قابلیتهایی که باعث میشوند به سرعت و بدون دردسر به بازیها دسترسی داشته باشید هستند. با این اوصاف، کنسولها در حال تبدیل کردن SSD به استانداردی تازه در صنعت گیم هستند و به این ترتیب، پیسی گیمرها هم به مرور زمان باید خود را برای این تکنولوژی آماده کنند.
در روزگاری نه چندان دور، SSD قطعهای نبود که هر گیمری به آن نیاز داشته باشد و HDD عمده نیازها را برطرف میکرد. اما داریم به دورانی میرسیم که بازیها به شکل وحشتناکی حجیم میشوند و این یعنی بدون دسترسی به SSD، باید برای لودینگهایی که به راحتی چند دقیقه طول میکشند آماده شوید. به همین خاطر و به دلایل دیگری که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت، دیگر زمانش رسیده که برای سیستم گیمینگتان SSD بخرید.
خرید SSD یک گزینه نیست، یک ضرورت است
تا به حال شده هنگامی که منتظرید بازی محبوبتان لود شود، برای مدت زمانی به ظاهر بیپایان به آیکنی که به دور خود میچرخد خیره شده باشید؟ یا تا به حال شده که وقتی کاری سنگین با کامپیوترتان میکنید، ویندوز دچار استاتر شود؟ اگر هنوز مشغول استفاده از یک پیسی یا لپتاپی قدیمی با هارد درایوی مکانیکی هستید، باید بدانید که انبوهی از پرفورمنس را از دست میدهید. قیمت SSD ها هر سال دچار کاهش میشود و هیچوقت زمان بهتری از حالا برای تجهیز کردن کامپیوترتان به یک SSD فوق سریع نبوده.
بسیاری از کاربران آنطور که باید SSD را جدی نمیگیرند و این به خاطر آن است که اکثر پیسیهای از پیش ساخته شده و لپتاپها همراه با SSD از راه میرسند. اما اگر یک سیستم قدیمیتر داشته باشید چه؟ افزودن یک پردازشگر گرافیکی جدید به پردازندههای قدیمی Sandy Bridge یا Ivy Bridge هنوز هم کاری معقولانه برای یک سیستم گیمینگ به نظر میرسد، اما به احتمال فراوان همان سیستمها هنوز به هارد درایوهای مکانیکی مجهزند. افزودن SSD به سیستم، عملکرد دستگاه را زیر و رو میکند. چه موضوع صحبت گیمینگ باشد، چه مولتی تسکینگ، چه تولید محتوا و چه هرچیز دیگری که برایتان اهمیت دارد.
مزایای محسوس و واقعی در پرفورمنس
برجستهترین ویژگی SSDها، سرعتشان در انتقال دیتا است. این قطعات میتوانند به شکل چشمگیری بهتر از هارد درایوها ظاهر شوند و اگر به سراغ یک درایو PCI Express 4.0 بروید، به سرعت ۵۰۰۰ مگابایت بر ثانیه دست پیدا میکنید که به مراتب بیشتر از سرعت حدودا ۲۵۰ مگابایت بر ثانیهای یک هارد درایو است.
سرعت انتقال بالا، مستقیما بارگذاری بازیها و چیزهایی دیگر مانند بارگذاری جهان بازی را تحت شعاع قرار میدهد. اما یک بازی حاوی تنها یک فایل نیست و از مجموعهای از فایلهای خرد تشکیل شده که دائما جای خود را به دیگری میدهند. بنابراین درحالی که سرعت بالای انتقال دیتای یک مزیت بزرگ است، آنچه SSD را حقیقتا سریع میکند تعداد عملیاتهای ورودی و خروجیاش در هر ثانیه (IOPS) است.
یک هارد درایو معمولی برای دسترسی به اطلاعات به چند میلیثانیه زمان نیاز دارد و SSD همان کار را در کسری از میلیثانیه یا به عبارت دیگر مایکروثانیه انجام میدهد. چند میلیثانیه احتمالا آنقدرها چشمگیر به نظر نرسد. اما وقتی درایو شما نیازمند دسترسی به انبوهی از فایلهایی باشد که در لوکیشنهای گوناگون ذخیره شدهاند، تمام این میلیثانیهها جمع شده و تبدیل به ثانیه میشوند.
این تفاوت، به طرق مختلف برایتان محسوس خواهد بود و شمههایی از آن را در پاپآپهای محیط بازی، استاتر شدن گیمپلی، لگ یا آیکنهای لودینگی که به ناگاه حین گیمپلی به نمایش درمیآیند خواهید دید. SSD شما را از تمام این مشکلات سردردآور راحت میکند. ضمنا نویز همیشگی و آزاردهنده هارد درایوها را هم از یاد نبریم که هیچ خبری از آنها در SSD ها نیست.
سرعت بالای دسترسی به اطلاعات و ورودی و خروجی عملیاتها، برای کسب یک تجربه روان و بدون وقفه از گیمپلی ضروری است. درایوی مانند XPG SX8200 Pro ایدیتا یکی از بهترین ارقام IOPS را در بازار دارد. همین باعث میشود درایو مورد اشاره «احساسی» بسیار سریع در استفاده روزانه داشته باشد، چه هنگام گیمینگ و چه استفاده عمومی از ویندوز. وقتی مشغول کاری مثل پچ کردن یک بازی باشید، IOPS بالا حسابی به چشم میآید. پچ یک بازی میتواند حجمی چندین گیگابایتی داشته باشد و به خاطر دستکاری و بازنویسی فایلها، حسابی به درایو فشار میآورد.
نتیجهگیری چیست؟ نتیجهگیری اینست که با خرید SSD وقت کمتری را صرف عملیاتهای کند درایو میکنید و وقت بیشتری را صرف تجربه بازیهای محبوبتان.
موضوع فراتر از پرفورمنس بازیهاست
وقتی که مشغول به تجربه بازیهای ویدیویی هستید، درایو دستگاهتان فقط با بازی سر و کله نمیزند. ویندوز دائما مشغول خواندن و نوشتن روی دیسکهاست که فشاری مضاعف به دیسک مکانیکی آورده و مشکلاتی که بالاتر دربارهشان صحبت کردیم را رقم میزند. هارد درایوها معمولا در مولتیتسکینگ عملکرد ضعیفی دارند و گاهی واقعا تحت فشار قرار میگیرند. اما SSD ها پادشاه مولتیتسکینگ به حساب آمده و چنان پرفورمنسی از خود به نمایش میگذارند که اصلا با HDD قابل قیاس نیست.
حالا که اینقدر درباره پرفورمنس صحبت میکنیم، از یاد نبرید که SSD ها مصرف انرژی کمتری داشته و به خاطر عدم تجهیز به قطعات متحرک، بسیار مقاومتر از هارد درایوها تلقی میشوند. یکی از معیارهای دوام SSD ها، چیزیست که به آن میانگین زمان بین خرابیها (Mean Time Between Failures) گفته میشود. بیایید برای مثال دوباره به SSD ایدیتا XPG SX8200 Pro نگاه کنیم. این درایو ۱ ترابایتی، میانگین زمان بین خرابیهایی معادل ۲ میلیون ساعت دارد. این یعنی بیشتر از ۲۰۰ سال.
اصلا نیازی به فکر کردن نیست
با تمام این اوصاف، اگر گیمر هستید، هیچ دلیلی وجود ندارد که یک هارد درایو مکانیکی را به عنوان درایو اصلی سیستمتان انتخاب کنید. یک SSD باکیفیت سریعتر است، پاسخدهی بالاتری دارد و مقاومت بیشتری هم از خود به نمایش میگذارد. حتی هزینه به ازای هر گیگابایت هم در بازار SSD ها به سرعت رو به کاهش است. در سال ۲۰۲۰ و زمانی که کنسولهای نسل بعد SSD را تبدیل به استاندارد میکنند، یک HDD قرار نیست کاراییای فراتر از ذخیرهسازی اطلاعات برای شما داشته باشد.
بنابراین به خودتان لطف کنید، HDD را کنار بگذارید و سیستم را به SSD ارتقا دهید. در این صورت تجربه شما از بازیها روانتر خواهد بود و وقت کمتری را صرف خیره شدن به آیکن لودینگ خواهید کرد. شرکت ایدیتا انبوهی از SSD های مختلف روانه بازار کرده. بنابراین چه روی لپتاپی اقتصادی مشغول تجربه League of Legends و فورتنایت باشید و چه با پیسی قدرتمندتان غرق در دنیای زیبای Red Dead Redemption II، همواره قادر به یافتن مدلی خواهید بود که با نیازها و بودجهتان سازگاری دارد.
برای آشنایی با اساسدیهای ایدیتا و آونگ و مقایسه آنها با یکدیگر به سایت رسمی آونگ مراجعه کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من چند ریز دیگ قراره Ssd Su800 512 بخرم هم قیمتش سریع داره میره بالا و هم خیلی کمیاب شده ظاهرا شرکت اونگ وارد نمی کنن این مدل رو
سلام لطفا درباره بهترین انحصاری های شرکت سونی (در تمام سبک ها)و ۱۰تاازسخت ترین بازی هایی که تا به حال منتشر شده اند یک مقاله بنویسید
اگه شما پولشو میدی چشم مجهز میشیم :)) (با اسپانسرتون هستم)
بازیای الان کم کم هر کدوم نزدیک 150 گیگ حجمشونه (برای نمونه، مدرن وارفیر ریمستر 175GB یا رد دد 2 با حجم 150GB)
قیمت یک عدد SSD ساده با حجم 1TB دور ور 2 تومن شیرین میچرخه که میشه حقوق کامل یک کارگر. زیبا نیست؟
اصلا نمیدونم با چه هدفی این متنو نوشتم چون مقاله علمی بوده، ولی شرایطم باید در نظر گرفت.
مودرن ریمستر که با پکاش ۸۰ گیگ بود?