۱۰ بازی ویدیویی که با یک تصمیم اشتباه نابود شدند
ساخت و انتشار یک بازی شاید از هزاران یا دهها هزار تصمیم مختلف تشکیل شود. سالیان درازی برای ایدهپردازی، نویسندگی، طراحی و عرضه بازی طی میشود و هیچوقت مشخص نیست که نتیجه نهایی چه شکلی ...
ساخت و انتشار یک بازی شاید از هزاران یا دهها هزار تصمیم مختلف تشکیل شود. سالیان درازی برای ایدهپردازی، نویسندگی، طراحی و عرضه بازی طی میشود و هیچوقت مشخص نیست که نتیجه نهایی چه شکلی از آب در خواهد آمد.
در این میان برخی بازیها هستند که قربانی یک تصمیم اشتباه میشوند، تصمیمی که تمام زحمات دیگر را هدر میدهد و مثل لکهای بزرگ روی اسم همان بازی قرار میگیرد؛ به شکلی که حتی وقتی چندین سال از انتشار آن محصول گذشته باشد و نامش را ببریم، اولین چیزی که به ذهن مخاطبین رجوع میکند همان نقطه ضعف بزرگ است.
در لیست پیش رو میخواهیم به ۱۰ بازی ویدویی که با یک تصمیم اشتباه نابود شدند یا به ورطه نابودی کشانده شدند بپردازیم، عناوینی که یا قربانی عجله سازندگان شدند، یا حرص و طمع ناشران. همراه ویجیاتو باشید.
- 1 اضافه شدن لوتباکسها به Star Wars: Battlefront II
- 2 نبود NPCها در زمان انتشار Fallout 76
- 3 عرضه ناقص Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
- 4 شخصیتپردازی افتضاح ساموس در Metroid: Other M
- 5 واگذار کردن طراحیباسفایتها به استودیویی دیگر در Deus Ex: Human Revolution
- 6 رفتار و کنترل اعصاب خرد کن تریکو در The Last Guardian
- 7 اضافه شدن استودیو Avalanche به توسعه Rage 2
- 8 پایانبندی Mass Effect 3
- 9 لوتباکسهای Middle-Earth: Shadow of War
- 10 خریدهای درون برنامهای Diablo 3
- 11 بیشتر بخوانید:
اضافه شدن لوتباکسها به Star Wars: Battlefront II
پس از اینکه EA در سال ۲۰۱۵ ریبوت Star Wars Battlefront را منتشر کرد و با عنوانی ضعیف مواجه شدیم که بخش کمپین هم نداشت و مطلقا مولتیپلیر بود، چیزی که بیش از همه جامعه گیمینگ را عصبانی کرده بود تمرکز زیاد بازی روی فروش لوتباکس به بازیکن بود. EA ادعا کرد متوجه این ناراحتی شده و در نسخه دوم که قرار بود در ۲۰۱۷ منتشر شود، هیچ خبری از لوتباکس یا خرید درونبرنامهای نخواهد بود.
ولی با انتشار استار وارز بتلفرانت 2، دوباره دیدیم که چرا کمپانیهای بازیسازی دوست شما نیستند! این عنوان پر شده بود از آیتمهایی که پولی بودند و با خرید آنها میتوانستید قدرتمندتر شوید و بازی را بهتر پیش ببرید. این آیتمها یا با پول واقعی به دست میآمدند، یا هم با ساعتها گرایند داخل بازی که قطعا طاقتفرسا و اعصاب خردکن است.
پس از فشار بسیاری که هم از طرف منتقدین و هم گیمرها به EA وارد شد، یکی از اعضای روابط عمومی این کمپانی از طرف شرکت، بیانیهای منتشر کرد و به انتقادها واکنش نشان داد؛ این بیانیه که در پلتفرم ردیت منتشر شده بود، توانست بیشترین تعداد دیسلایک (downvote) در تاریخ ردیت را از آن خود کند!
پس از حدود ۶ ماه لوتباکسهای پولی از بازی حذف شدند، اما اتفاقی که نباید میافتاد، افتاده بود و استار وارز بتلفرانت 2 قربانی این تصمیم مهلک ناشر شده بود. حتی برخی از دولتها نیز به این مسئله ورود پیدا کردند و به بررسی مجرمانه بودن لوتباکسها پرداختند.
شاید بتوانیم از داستان نسبتا متوسط استار وارز بلتفرانت 2 چشمپوشی کنیم، ولی قطعا نمیتوان لوتباکسها و قولی که تیم سازنده داده بود را فراموش کرد، قولی که منجر شد کل بازی زیر سوال برود و خاطرهای بد از این عنوان به یادگار بگذارد.
نبود NPCها در زمان انتشار Fallout 76
فالآوت 76 که یک تجربه کاملا آنلاین است، در سال ۲۰۱۸ از طرف بتزدا منتشر شد و... اصلا موفق عمل نکرد. در کنار باگهای بسیار زیاد و عدم بهبودگیمپلی نسبت به فالآوت 4، مسئله دیگری که این عنوان را از چشم میانداخت نبودِ حتی یک NPC بود!
تاد هاوارد در E3 این مورد را شرح داد و گفت که ما میخواستیم تمام کسانی که در بازی حضور دارند، بازیکن واقعی باشند و انسان دیگری که توسط هوش مصنوعی کنترل شود، در سرزمینهای ویرجینیای غربی دیده نشود. البته رباتهایی به عنوان NPC در بازی حضور داشتند که تاثیر چندانی هم بر تجربهتان نمیگذاشتند.
ولی کلاه خود را قاضی کنید و جواب بدهید؛ یک بازی نقشآفرینی که نسخههای قبلیاش پر بوده از دیالوگهای جذاب و شخصیتهای دوستداشتنی، چطور میتواند NPCها را به کل از بازی حذف کند؟! این کار رسما یکی از هستههای مهم نقشآفرینی بودن بازی را زیر سوال برد و امکان انتخاب دیالوگهای متعدد و رسیدن به نتایج متفاوت را از فالآوت 76 گرفت.
پس از اعتراض بسیار کاربران، بتزدا بالاخره در سال ۲۰۲۰، یعنی دو سال بعد از انتشار، از طریق بسته الحاقی Wastelanders به درخواست بازیکنان جواب داد و NPCهایی که کاملا صداگذاری شده بودند را به بازی اضافه کرد.
گرچه فالآوت 76 در حال حاضر تجربه قابل احترامی است و نمیتوان پیشرفت بازی را انکار کرد، ولی حضور نداشتن NPCها موقع عرضه، ضربه شدیدی به فالآوت 76 و تیم بتزدا زد که به این زودیها از یاد نمیرود.
عرضه ناقص Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Metal Gear Solid V یکی از بهترین بازیهای نسل قبل است. گیمپلی این عنوان واقعا جای حرف ندارد اما چه بخواهید و چه نخواهید، روایت داستان در بخشهای نهایی اصلا به خوبی چیزی نیست که انتظارش را داشتیم.
حتی اگر قبول کنیم که خود کوجیما هم میخواسته این نسخه از متال گیر سالید گیمپلی محور باشد و دیگر کاتسینهای یک ساعته به نمایش نگذارد، نمیتوانیم انکار کنیم که روابط بد کوجیما با کونامی باعث شد بازی آسیب ببیند.
کمپانی کونامی پس از مدتی به این نتیجه رسید که شخص کوجیما در توسعه بازی کوتاهی کرده و برای دریافت منابع و بودجه بیشتر در حال وقتکشی است، به همین دلیل متال گیر سالید 5 را قبل از اینکه کاملا آماده شود عرضه کردند که نتیجهاش را هم دیدیم: حذف شدن کامل چپتر سوم از بازی، و ایجاد تعلیقی آزار دهنده که داستان را ناتمام باقی میگذاشت. در این بخش حذف شده از بازی، قرار بود که اسنیک با الی، در جزیرهای که او به کنترل خود درآورده مبارزه کند.
باز هم تکرار میکنم؛ متال گیر سالید 5 بازی بسیار خوبی است و گیمپلی و داستان فوقالعادهای دارد اما رفتار بد ناشر با تیم توسعهدهنده و تصمیمات اشتباهشان، باعث شد حسرت تجربه یک عنوان کامل و بدون نقص برای همیشه در دلمان بماند.
شخصیتپردازی افتضاح ساموس در Metroid: Other M
ساموس آران یکی از بهترین و به اصطلاح، خفنترین کاراکترهایی است که در صنعت گیم دیدهایم. Metroid: Other M که بیشتر بر گذشته این کاراکتر و آشنا کردن او با بازیکن تمرکز داشت، در ماموریت خود نه تنها موفق نشد، بلکه شکستی بزرگ خورد و ساموس را به بدترین شکل ممکن به نسل جدید معرفی کرد.
قدرت و اعتماد بهنفس ساموس در این بازی کاملا نادیده گرفته شده بود و او را کاراکتری ضعیف نشان میداد، که رفتارهای بچهگانه دارد و از همه چیز میترسد. تکیه ساموس به مردان و عدم نمایش استقلال از خودش کاملا به چشم میآمد و باعث میشد افرادی که از قبل ساموس را میشناسند حس کنند که با شخصیتی کاملا متفاوت رو به رو هستند.
عاقبت بازی ناراحت کننده بود، چون حتی با وجود گیمپلی خوب و روان، نویسندگی بازی بسیار ضعیف بود و در امتداد آن شخصیتپردازی ساموس هم باعث شد این نسخه به یکی از ضعیفترینهای مجموعه متروید تبدیل شود.
واگذار کردن طراحیباسفایتها به استودیویی دیگر در Deus Ex: Human Revolution
Deus Ex: Human Revolution تجربه فوقالعادهای بود و نسبت به نسخه اوریجینال پیشرفتهای بسیاری داشت، اما این عنوان نیز مثل خیلیهای دیگر قربانی برخی سوءمدیریتها شد و نتوانست به یک بازی بینقص تبدیل شود.
مشکلی که این عنوان داشت نبود تعادل بین مراحل معمولی و مراحلی که باید با باسفایت مبارزه میکردید بودند؛ چرا؟ چون تیم سازنده اصلی Eidos، برای تکمیل روند توسعه در مدت زمانی که در اختیار داشتند، مجبور شدند طراحی مراحل باسفایتها را به تیم شناختهنشده Grip Entertainment محول کنند که اصلا نتیجه خوبی نداشت.
Deus Ex: Human Revolution بیشتر با تاکید روی مخفیکاری پیش میرفت اما باسفایتهایی داشت که سراسر اکشن و مبارزه بودند، امری که اغلب کاربران آمادگیاش را نداشتند و به همین دلیل حتی بازی را ترک میکردند.
این نبود تعادل باعث شد انتقادات فراوانی به سمت توسعهدهندگان روانه شود که در انتها شاهد واکنش Eidos هم بودیم: نسخهای ویرایش شده تحت عنوان Director's Cut برای این بازی منتشر شد که باسفایتها را بهتر از قبل، و مشکلات عمده را حل میکرد. البته این نسخه پولی بود و کسانی که از قبل بازی را خریده بودند، شامل تخفیف میشدند تا تهیه نسخه ویرایش شده برایشان آسانتر باشد.
رفتار و کنترل اعصاب خرد کن تریکو در The Last Guardian
فومیتو اوئدا و تیم ایکو پس از عرضه شدو آو کولاسوس به دنبال ساخت بازی بعدی خود رفتند و روند تکمیل این عنوان حدود یک دهه طول کشید و در نهایت The Last Guardian را عرضه کردند. این بازی گرچه تجربه نسبتا خوبی بود و طرفداران خاص خود را هم دارد، اما ایرادی هم داشت که تجربه کلی اثر را برای بسیاری سخت و حتی غیرممکن میساخت.
تریکو، حیوان دستآموزی که ترکیبی از سگ، گربه و پرنده است، کنترل طاقتفرسایی داشت و از طرف دیگر هوش مصنوعی نه چندان حرفهای، باعث میشد برخورد با این حیوان کار آسانی نباشد و بازیکن را مدتها درگیر خود کند که قاعدتا اعصابخردکن میشد. دوربین بد بازی را هم روی این ترکیب اضافه کنید تا متوجه شوید هدایت تریکو چه اعصاب پولادینی میخواست!
شاید لست گاردین در محیطپردازی عملکرد خوبی از جا گذاشته باشد یا با القای احساسات --که حرفه اصلی اوئدا است-- توانسته باشد در ذهن مخاطبین بر جا بماند، اما قطعا مشکلاتی که در خصوص تریکو وجود داشتند نیز به راحتی فراموش نخواهند شد.
فیزیک یا حرکت کاراکترها دقیقا شبیه همان چیزی بود که در شدو آو کولاسوس هم دیده بودیم اما هوش مصنوعی با این نوع فیزیک تطابق زیادی پیدا نمیکرد و گاهی باعث میشد تریکو دقیقا مخالف کاری را انجام دهد که از او درخواست کرده بودید.
شاید برخی بگویند که خب این رفتارهای تریکو باعث میشد تجربه ما از بازی واقعگرایانهتر شود، اما حقیقت ماجرا این است که وقتی شما سراغ بازیهای ویدیویی میروید، دلتان نمیخواهد ساعتها به آموزش یک حیوان دستآموز احمق بگذرانید که قرار نیست هیچ وقت اصلاح شود.
اضافه شدن استودیو Avalanche به توسعه Rage 2
id Software را که میشناسید؟ خالقان سبک شوتر اول شخص با عناوینی مثل دووم و ولفنشتاین، که چند سال است جزو استودیوهای بتزدا هستند. این تیم خلاق و البته سرشناس مجموعهای با نام ریج نیز ساخته که نسخه اول آن در نسل هفتم منتشر شده بود. ریج 2 اما برای نسل هشتم بود و نه فقط اید سافتور، بلکه استودیویی دیگر نیز در توسعهاش دخالت داشت که آنها را با سری جاست کاز میشناسید: Avalanche.
وقتی ریج 2 معرفی شد و فهمیدیم که سازندگان جاست کاز نیز قرار است به اید سافتور در توسعه این عنوان کمک کنند، سوالی که از خود میپرسیدیم این بود که اوالانچ قرار است دقیقا چکار کند؟ سازندگان خیلی زود به این سوال جواب دادند و گفتند که طراحی جهانِ آزاد و مراحل ریج 2 بر عهده اوالانچ است. اید سافتور نیز گیمپلی و سیستم گانپلی را طراحی خواهد کرد تا هر ۲ تیم زمان کافی برای رسیاندن بازی به نقطه مدنظر داشته باشند.
پس از عرضه بازی کاملا مشخص بود که اید سافتور به هدفش رسیده و گیمپلی و گانپلی واقعا عالی بود، اما طراحی جهان و مراحل بهقدری ضعیف بود که تمام زحمات تیم اید زیر سوال رفت و پشت انتقادات به اوالانچ، فراموش شد. مراحل تکراری، کمپین کوتاه و جهان خالی و پوچ از مواردی بودند که اوالانچ بر سر ریج 2 آورده بود. اگر اوالانچ اصلا در توسعه این عنوان شرکت نمیکرد و بازی به خود اید سافتور سپرده میشد، قطعا با عنوان بهتری روبهرو میشدیم که خب، با تصمیم اشتباه ناشر بازی، دیدیم که ریج 2 چقدر ضعیف و بد از آب درآمده است. به قول دوستی، ریج 2 مثل یک کشتی در حال غرق است، اید سافتور آبها را بیرون میریزد و میخواهد بقیه را نجات دهد، اما اوالانچ کشتی را بیش از پیش سوراخ میکند و به غرق شدن همه کمک میکند!
پایانبندی Mass Effect 3
مس افکت 3 یکی از مورد انتظارترین بازیهای ویدیویی در دهه اخیر بود، چرا که میخواست سهگانه محبوب بایوور را تمام کند و از همین رو محکوم به خوب بودن بود. اما آیا مس افکت لایق این پایانبندی بود؟ قطعا خیر.
بایوور قبل از انتشار بازی قول داده بود که این عنوان جوری تمام خواهد شد که تمام تصمیماتی که در طول ۳ بازی گرفتهاید در انتها تاثیر خواهد داشت و نتیجه اعمالتان را خواهید دید؛ با عرضه بازی ولی متوجه شدیم که این هم یکی دیگر از همان وعدههای دروغین سازندگان برای هایپ بیشتر هواداران بوده است.
پایانبندی مس افکت 3 اینگونه بود که چند رنگ متفاوت رو به رو بازیکن میگذاشت و از آنها میخواست یکی را انتخاب کنند. هر یک از رنگها نشاندهنده برخی از انتخابهای گیمر در طول بازی بود و بسیاری از انتخابها و تصمیمات مهم در این پایانبندی شامل نشده بودند.
بایوور پس از مواجهه با انتقادات فراوان سریعا واکنش نشان داده و به طرفداران اطمینان خاطر داد که از مشکلات آگاه هستند و تا جایی که بتوانند به رفع آنها خواهند پرداخت. در انتها دیدیم که بستهای الحاقی برای مس افکت 3 منتشر شد تا پایانبندی افتضاحش را اصلاح کند، که خب گرچه بهتر از پایان اصلی بود، اما باز هم خیلیها را ناراضی رها کرد و نتوانست رضایت همه را جلب کند.
این نوع پایان دادن به مجموعهای که محبوبیتی جهانی داشت و طرفداران زیادی هم کسب کرده بود، عملا توهین به شعور هواداران و البته زیر سوال بردن تمام فرنچایز بود. بسیاری معتقدند پایان مس افکت 3 نه تنها فقط این نسخه، بلکه سطح کیفی کل مجموعه را پایین میآورد.
لوتباکسهای Middle-Earth: Shadow of War
شدو آو وار برخلاف نسخه اول یعنی شدو آو موردور، شامل لوتباکس میشد و بازی هم به شکل مرتب کاربران را تشویق به خرید این لوتباکسها میکرد. متاسفانه این آیتمهای پولی تاثیر بسیار زیادی روی تجربه اثر داشتند، چرا که فرد پولدار میتوانست در یک روز ارتشی بسیار قوی بسازد و در نبردی ناعادلانه، کاربرانی که حاضر به خرید لوتباکس نشدهاند را شکست دهد.
این تصمیم اشتباه سازندگان با انتقادات فراوانی رو به رو شد و حتی کاری کرد که تیم سازنده هم متوجه اشتباهش شود و بعد از ۶ ماه اقدام به حذف لوتباکسها کند. استودیو مونولیث دلیل حذف کردن خریدهای درون برنامهای را «محافظت از هسته اصلی سیستم نمسیس» خواند و گفت که اگر لوتباکسها در بازی باقی میماندند، به عملکرد کلی نمسیس ضربه وارد میشد و بازیکنان در شرایط نابرابری قرار میگرفتند و همچنین از مراحل متنوع زیادی غافل میماندند، چرا که آیتم نهایی را با پول خریدهاند و داستان را تجربه نکردهاند.
لوتباکسها حتی برای کسی که اقدام به خرید کرده بودند هم لذت بخش نبود؛ بسیاری از این کاربران مدعی شدند که پس از خرید و رسیدن به قدرتهای فراتر از حد معمول، بازی برایشان خسته کننده شده و علاقهای به ادامه نداشتهاند، چون به راحتی در مبارزات برنده میشدند و کسی واقعا حریفشان نمیشد.
در هر صورت این لوتباکسها باعث شدند بازی حتی تا مدتی کوتاه زیر انتقادات قرار بگیرد و با بازخوردهای منفی رو به رو شود؛ اما پس از مدتی شاهد حذف خریدهای درونبرنامهای بودیم که قطعا امری مثبت در پیشرفت این اثر حساب میشد.
خریدهای درون برنامهای Diablo 3
سومین نسخه از Diablo تقریبا پس از ۱۰ سال غیبت قرار بود در سال ۲۰۱۲ منتشر شود و هواداران بسیار زیادی منتظر تجربه این عنوان بودند، اما روحشان هم خبر نداشت که در کنار خود بازی و همان چیزی که میخواستند، چه چیزی انتظارشان را میکشد.
مثل بسیاری از موارد حاضر در مقاله، کاپیتالیسم اینجا هم روی شیطانی خودش را نشان داد و سازندگان را ترغیب کرد که خریدهای درون برنامهای را به دیابلو 3 اضافه کنند و ضربهای جبران ناپذیر به پیکر دیابلو و جامعه هواداران این مجموعه محبوب وارد کنند. بسیاری از طرفداران پس از آگاهی از وجود خریدهای درونبرنامهای در دیابلو 3، این عنوان را ترک کردند و شاهد کاهش چشمگیری در میزان بازیکنان این عنوان بودیم.
یکی از لذتهای خاص دیابلو به این بود که بازیکن به سیاهچالهای پر از شیطان برود و پس از کلی مبارزه و پیدا کردن مسیر درست، به آیتمها و جوایز ارزشمند و کمیابی برسد تا در مبارزه با بقیه، دست بالاتر را داشته باشد؛ خریدهای درون برنامهای ولی این اصل را نقض میکردند و باعث میشدند کاربران پولدارتر فقط با چند گردش مالی در حساب بانکیشان، به آیتمهای خاص برسند.
گرچه بلیزارد پس از حدود ۲ سال این قابلیت را از دیابلو 3 حذف کرد، اما آسیبی که نباید به بازی میرسید، رسیده بود و بسیاری فضای دیابلو 3 را ترک کرده بودند.
۱۰ موردی که در مقاله خواندید، از مواردی بودند که بازیها را به نابودی کشاندند یا حداقل تقریبا به این مرحله رسیدند و با مدیریت تیم سازنده، آسیبِ وارد شده جبران شد. شما چه بازیهایی برای اضافه کردن به لیست دارید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بیشتر بخوانید:
- ریمستر Alan Wake چه تغییراتی نسبت به نسخه اصلی داشته است؟
- آیا مقصد بعدی Assassin’s Creed ژاپن خواهد بود؟
- نگاهی به بازی New World و تاریخچه شرکت آمازون در بازیسازی
منبع: WhatCulture
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
تمام دشمنای عالم رو ببخشم کونامی رو نمیبخشم...
عه .چرا ادغام بلیزارد و اکتیویژن نیست
از نظر من با اختلاف نجومی بدترین تصمیم تاریخ گیم سپردن بازی Devil may cry 2 به کسی به جز هیدکی کامیا بزرگ بود تو قسمت ۲ هنوز هیچکس نمیدونه کارگردان اصلی کیه حتی هیدیاکی ایتسونو فقط ۵ ماه اخر بازی اومد کاگردان بازی شد در نتیجه این اثر بی نظیر به بدترین شکل ممکن نشون داده شد به خاطر یه تصمیم به شدت اشتباه
?
دیابلو
.
بعضی بازیا واقعا نباید بد بدن بیرون
به شخصه به متال گیر احترام خاصی دارم
آقا توروخدا تلفظ بازي ها رو اشتباه نگين خيلييي ضايعس برا سايتتون. كولاسوس اخه؟!!
يه بار توو گوگل بزنين تلفظ اين كلمه رو گوش كنيد. كِ لا سِس
يا يه اشتباه ديگه اقا نيما كه هميشه مي گه رِدمشن در حالي كه درستش هست ريدمپشن
اینا تلفظ فارسیشه برای راحتی کاربر هاس
عذر بدتر از گناهه. يعني كاربرا دور از جونشون خنگن و نمي توونن بگن موردِر به جاي موردور يا بگن ريدمپشن يا كِلاسِس و صدتا مورد ديگه؟
شاید بعضی ها انگلیسی نخوندن
جوش نکن ، نفس عمیق بکش
متال گیر سالید وی مشکل طراحی مرحله هم داشت کلا نسبت به بقیه متال گیر های تا حدی ضعیف تر بود ولی باز هم بازی بدی نبود
خیلی از مقاله هاتون خوشم میاد رضا جان
همینطور پیش برو
دمت گرم???
هر وقت اسم بازی فال اوت 76 میاد یاد این جمله تاد هاوارد میفتم
16 times detail
(16 برابر جزئیات بیشتر)
منم کوجیما بیشتر رو گیم پلی تمرکز کرده بود از طرفی کونامی سر سری می خواست بازی رو عرضه کنه هعی روزگار چرا این شرکت ها درس نمیگیرن زود عرضه کردن یک اثر بیشتر بهش آسیب میزنه تا براش مفید باشه مثل وارکرفت 3 ریفورجد
جدایی همکار کن لوین طی پروسه ساخت Bioshock Infinite ؟!؟!
( برخی از دولتها نیز به این مسئله ورود پیدا کردند و به بررسی مجرمانه بودن لوتباکسها پرداختند) کاش دولت مام ورود کنن این زولای لعنتی رو درست کنن خیلی مزخرفه
دولت ما کلا گیم رو کشنده و مزخرف می دونه!!!!!??
ماعم اونو کشنده و مزخرف میدونیم ?
چون بلد نیستن گیم رو سانسور کنن:)
زولا برای ایران که نیس
زولا مال ما که نیست ! مال ترکیست . سرنا گیمز با اوون شرکت تکییه ای همکاری کرده تا تو ایران هم نسخه ی فارسیشو بدن .
در هر صورت نسخه فارسیش تو ایران منتشر شده پس باید روش نظارت داشته باشند
???
تو ایران کی به بازی توجه میکنه؟! ???
مگه کانتر استرایک رو گرفتن ازمون که بریم یه بازی مسخره ی ترکیه ای بکنیم
با اختلاف زولا یکی از آشغال ترین و یکی از بدترین p2w هایی هس که تو عمرم دیدم
ولی سازنده هاش به هدفشوت رسیدن
مخاطباشون پلیرایی بود که بازی های معروفو بازی نمیکنن
کسایی که سیستم قوی ندارن
کسایی که بازی درست و درمون بازی نکردن
خیلی راحت جیب سازنده رو پر کردن
که اکثرشون آدمایی هستن که فقط در حد گیم نت با دنیای گیم آشنایی دارن
آقای رضا مدرسی عزیز، مقاله بسیار خوبی بود بخصوص توضیحات شما در خصوص متال گیر 5 کاملا صحیح و به جا بود و دردی در دلم پدید آمد که مجددا گفتم شرم بر کونامی و درود بر استاد کوجیما، با این که بازی رو با 70 درصد پیشرفت عرضه کردند، عجب بازی بود عجب هنری و عجب تجربه ای، اگر کامل منتشر می شد تبدیل به بهترین بازی تاریخ می شد
شاید نامزد بازی سال هم میشد
شد. در چهار بخش و از جمله بهترین بازی سال، نامزد شد در دو بخش هم جایزه را برد (بهترین بازی اکشن ادونچر و بهترین موسیقی و صداگذاری)
مایکروسافت یه زمان از یه نظر یه اشتباه افتضاح و از نظر دیگه یه کار فوق العاده بود.جی تی ای وی رو اورد تو گیم پس. و کپکام هم بزگترین اشتباهش رزیدنت اویل 3 ریمیک بود خیلی گند زد حتی یه مرحله فرعی رو هم حذف کرد
عرضه زودرس:سایبرپانک
رایگان کردن:PES
به وجود آوردن فرانچایز اساسینز کرید: prince of persia forgotten sands و prince of persia 2008
به وجود اومدن فرانچایز اساسینز کرید اشتباه نبود تصمیم درستی بود
شما الان برو نسخه های اولش رو بازی کن صد در صد بیشتر از والهالا یا اودیسی لذت میبری مخصوصا سه گانه اتزیو
در واقع بخاطر اساسینز کرید یوبیسافت دیگه روی پرنس آف پرشیا و اسپلینترسل و درایور و ریمن و... تمرکز نکرد
هم اره هم نه
اسسین کرید خداییش عالی بود
البته بود...
الان به این بازیای آخر نگا نکن
من خودم هنوزم با سری دزموند حال میکنم
برخلاف بقیه که از پایان بندی تو اسسین ۳ ناراضی بودن
من به شخصه خیلی خوشم اومد
دزموند یه قهرمان واقعیه...
و کانر هم یکی از عذاب کشیده های تاریخ...
بلایی که کونامی سر pes آورد.....
با صلام
بندح بوجود عامدن گروح قلت نویصان را الام میفرمایم.
اگر غبلا همچین چیضی وجود داشطه باید بره چونکه من اومدم.
در ثورط مخالفط خب مخالفط کنید ما با انرجی طمام ادامه میدحیم.
#قلط_نویصی
امینم جان نکن
نکن زشته
اگه من به گذشته میتونستم برم هیتلر رو نمیکشتم
میرفتم اریو گیمر رو میکشتم که هرچی غلط نویسان گوربه گنگ اینارو تاسیس کرد????
(امیر جان به دل نگیر شوخیه)
تو اگه میتونستی بری گذشته جلوی انقلابو میگرفتی جون دل??
میدونم دایی شما ثابت شده ای?❤
علی من غلط نویسان رو تاسیس نکردم
دینیلا کرد
https://s4.uupload.ir/files/cover6_5jvt.jpg
آخ عاشق این کار های آقای مدرسی هستم
زیبا بود :)))))
سایت رو نابود کردین با این کامنت های سمیتون،یه روز میبینی همه پیشی شدن یه روز میبینی دوباره این موضوع۵+۱ شروع شده یه روز میبینی دوباره غلط نویسیه
تمومش کنید.
مورگان خط قرمز منه باهاش شوخی نکن????
داداش من فنشم براش گریه کردم برای شوخی اونو گذاشتم
اینو بن کنید بره سراغ درسش??
نگران نباش عزیز دل من بچه زرنگم?
من از کاربران تقاضای دیس لایک فراوان(طوری که رکورد بزنه) و بی محلی به مزخرفات ایشون دارم
و از مسئولین سایت تقاضای بن ایشون رو دارم تا سایت رو خراب و جبهه ای نکنه
با تشکر یه بنده خدا ?
موافقم
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
گل گفتی ???????????
یعنی قشنگ ری.دی تو آرتور مورگان و امینم و متولدین ۸۶
متولد 86؟
بنش کنید امینم رو پس بنش کنید داره آبروم رو میبره
عالیه منم به تو میپوندم?
you do ghalat
بعد میگی چرا با من خشنین
یکی این بچه مچه ها رو از برق بکشه بابا
به خدا حیفه این سایته که با اینا به فنا بره
چند ماه دیگه مدارس حضوری میشه اینا میرن پی کارشون
امیدوارم
بخدا سایت خیلی خوب و عالیه و از سایت های دیگه خیلی بهتره
خبر ها رو زودتر از همه پوشش میدن، مقاله های تخصصی و عالی ، سردبیر عالی و برنامه ریزی عالی حتی کاربر ها هم که کم سنن خیلی بهتر از سایت های دیگس . اونور همیشه دعواعه و خبر ها رو دیر پوشش میدن و...
بخدا حیفه با این کارا خرابش کنیم.
باز هم یه کامنت حق دیگه
حق
با همین کامنتشون معلومه چقدر بچه هستن
کبود کبودیا اگه دم دستم باشی
You eat g*h
حیف اون روزی که تو وارد سایت شدی ؟
عجب اشتباهی کردم این جنگو راه انداختم!??♂️
البته من این جنگو تموم کردم خیلی وقت پیش...
نمیدونم ولی حس میکنم احساس هیتلر بودن داری به خاطر راه انداختن جنگ
غلط نویسان نه از بین میروند و نه به وجود میان بلکه از شکلی به شکل دیگر تغییر میکنن
و مقدار کل آنها ثابت میماند
بچه جان ۳۲تا دیس گرفتی من تو یک سالی که هستم جمعا ۳۲تا نگرفتم
بعد شم بن میشی
گدرت باعث حسودی دیگران میشود?????
حالا ما یه شوخی کردیم اخه چتونه??
الان شده 41
با مال منم میشه ۴۲?
ترشی نخوری رکورد دیس لایکو میزنی?
ممنون جالب بود
مرحله اول MGSV واقعا فوق العاده بود. نمیدونم چرا بازی رو open world کرده بودن. اصلا همین open world بودن، بازی رو خراب کرد
نه اتفاقا اوپن ورد بودنه یه نو آوری بود تویه سری بهت آزادی عمل خیلی بیشتری میداد
اون ناقص بودن بازی و کونامی کارو خراب کردن
خوبه call of duty mobile اینجوری نیست این نهایتش پول میدی اپراتور خفن یا کامو خفن میگیری دیگه چیزی نداره که?
نباید هم داشته باشه
بازی به این بزرگی رو که نمیتونن پی تو وین کنن
نه لزوما ... من خودم بازی نمیکنم ولی اینجوری که من از دوستان کاد موبایل باز شنیدم بازی بلو پرینت هایی با تایپ لجندری و میتیک دارن که قشنگ میتونن درگیری رو به نفع کسی که اون بلو پرینت رو داره برگردونه .? شایدم دوستای من نوب نوینن و میخوان دلیل باختنشون رو توجیح کنن .
نه بابا اصلا همچین چیزی نیست دلیل مهارت بالای افرادی که اسکین پولی دارن اکثرا به خاطر تجهیزاتشون از جمله اینترنت قوی سیستم خفن و این جور چیزا
این برای پابجی وارزون و فورتنایت هم صدق میکنه
واقعا پینگ ۱۹۹ بالاست ?
مال من ۵۰ که?
نه در برابر کسایی که پینگ هاشون ۱۳ هستش . ?
کلا کف پینگ تو ایران همینه
من بهترین پینگی که داشتم 130 بود حس کسی رو داشتم که بهش تیتاپ دادن(البته حالت عادی 180 و ایناس)
معلومه که بالاست من تازه با پینگ 150 خیلی وضعم با اونی که پینگش 50 هست فرق داره.
من که نفهمیدم چی گفتی ولی نه نیست همچین چیزی
پینگ های هایشان high ۱۳ است .?
?
زولا در حدیه که اگر پول بدی یه گزینه فعال میکنی همه پلیر ها میمیرن و لوز میشن
?
اره منم دارمش هروقت با ایوجی لول 6 ک باید پول بدم تا بخرم منو میزنن ب اول و اخره سورنا گیمز( ناشر زولای مزخرف) فش میدم ??
ببین کلا نمیشه پول نداد، مثلا بازی های دیگه هم میشه دونیت کرد یه چیزی گرفت، ولی همونو میشه با پول جمع کردن تو بازی هم به دست آورد. زولا اسمش اینه که یه بازی آنلاین برای کسایی که سیستم ضعیف دارن، ولی در واقع بازی بچه پولداراست /:
??
دلیل اینکه من از کاد رفتم پابجی همین بود همه چیز های خوب برای سی پی دار هاست حتی چند تا اسکین متوسط به ما کاربرای عدی نمیدن لعنت به اکتیویژن پول پرست
داش پابجی که خسیستره هیچی نمیده
UCدارا هم کلی اسکین خفن دارن تو بازی
۱۰تا صندوق باز میکنی یا یه شورت بهت میدن یا یه اسکین سلاحی که فقط زحمت کشیدن یه خط با مداد رنگی زدن روش
کالاف که کلی اسکین و بلوپرینت میده?
من فقط تو این فصل جدید یه مقدار از کالاف بدممیاد با اینکه این آپدیت چیزای باحالی داشت ولی بازی پر باگ و گلیچ شد
انمیها برام دیر لود میشن اسکینای مردم تو بتل رویال همه یکیه
صندوق های پابجی رو مخه ولی اگه سیلور یا گلد جمع کنی چند تا اوت فیت خوب هست که بگیری از شاپ بازی.....ولی کلا بتل رویال های موبایلی همه شون به فنا رفتن...خدا کنه ایپکس و بتلفیلد بیان و مارکت بتل رویال های اندرویدی رو درست کنن...باز کالاف وضعیت پینگش واسه ما ایرانیا بهتره گیم پلیش هم سریعتره
کالاف اسکین میده و کاراکتر نه بدبختی اینه من الان کلی اسکین خفن دارم ولی 4 تا کاراکتر هم میداد خوب بود فقط سی پی داره ها کاراکتر میگیرن
حالا فهمیدم چرا میگن فال اوت ۷۶ بازی بدی بود
پ.ن:آقای مدرسی چرا ۹+۱ نگفتین?
از اون ترکیبها برای مناسبات خاص استفاده میکنیم :))
۸ ابان روز نوجوانه یه برنامه براش بچینید چون ۹۰ درصد سایت نوجوانن:))))
یک ۵+1شیطون بلا:)))))))))))))
فورتنایت هم میتونه باشه بخاطر پول اما نیست که نابود شده باشه و هنوز خیلی ها بازی میکنن
فورتنایت هنوز اوکی هست.
پ.ن:من کلا یه هفته است ریختم??
منم بازی میکنم ولی فورتنایت چپتر ۱ یه چیز دیگه بود
چجوری بود؟
هر هفته یه آپدیت میداد گان اضافه میکرد مپ تغییر میکرداینقدر تو فکر قرارداد نبود برا بازی بیشتر وقت میذاشت الان همش قرارداد(خودم چپتر ۲ هستم?)
منبع:پسر داییم،لیکویید کیوب،سینایرو
خط آخر خدا بود
اون اولا که فورت نایت اومده بود من تقریبا بهش معتاد شدم دو تا آزمون هفتگی هامو صفر شدم به خاطرش ولی الان؟؟
الآنم اونجوری که میگین دیگه بد نیست تازه می تونین با دوستاتون برین کریتیو
زر زدم بتلش رو خودمم دیگه نمیرم
فورتنایت درواقع سال 2011 اومد اون بخش save the world که هست اون بود بعد که پابجی اومد سال 2017 فورتنایت هم یه بخش اضافه کرد سال 2017 مثل پابجی
فورتنایت قبلا یه چیز دیگه بوده کلا