ریمستر Alan Wake چه تغییراتی نسبت به نسخه اصلی داشته است؟
در این مقاله به بررسی تغییرات نسخه ریمستر Alan Wake نسبت به نسخه اصلی ۲۰۱۰ پرداختهایم.
آیا پرداخت هزینه برای خرید نسخه ریمستر، توجیهپذیر است؟ این سوالی است که پروژه ریمسترینگ Alan Wake با آن روبروست. Remedy و D3T به خوبی میدانند که خرید نسخه ریمسترینگ برای بازیکنان کنسول (که معمولا به بسیاری از نسخههای اوریجینال دسترسی ندارند) کاملا منطقی است؛ اما درباره کاربران PC چه میتوان گفت؟ آنها هماکنون میتوانند الن ویک اوریجینال را بازی کنند، آیا ریمسترینگ آن را نیز میخرند؟
Remedy برای متقاعدسازی کلیه مخاطبین خود، دست به اعمال تغییراتی نسبتا وسیع در Alan Wake زده که البته فارغ از جاهطلبیهای مرسوم در ریمسترینگ، همچنان المانهای اصیل این بازی محبوب را (نظیر اهمیت حیاتی نور) حفظ کرده است. اگر قصد دارید بدانید نسخه ریمستر Alan Wake نسبت به نسخه اوریجینال سال ۲۰۱۰ چه تغییراتی کرده است، با این مقاله از ویجیاتو همراه باشید.
تنظیمات جدید
ریمستر Alan Wake در نسخه PC مملو از تنظیمات جدید گرافیکی است که DLSS به عنوان مهمترین آنها، به کارتهای گرافیک GeForce این امکان را میدهد تا تنظیمات سابق و مرسوم Anti-Aliasing را کنار گذاشته و به جای آن، از فناوری جدید انویدیا به نام combined upscaling/AA استفاده کنند. این فناوری به عنوان یک آپشن گرافیکی نوین، لبههای کاملا گرد را در مدلهای درون بازی ممکن میسازد و اگر امکان استفاده از آن را دارید، توصیه میکنیم آن را به آپشنهای TAA و FXAA و MSAA ترجیح دهید. صحبت از TAA شد؛ TAA گزینه جدیدی است که در تنظیمات گرافیکی، به گزینههای سابق (FXAA و MSAA) در نسخه اصلی بازی اضافه شده است. لذا اگر کارت گرافیک شما از DLSS پشتیبانی نمیکند، از یکی از سه آپشن مذکور استفاده نمایید.
به علاوه در نسخه ریمستر میتوانید تنظیمات صفحه نمایش را نیز تغییر دهید که این آپشن برای هنگامی که از دو مانیتور استفاده میکنید، بسیار کارآمد است. تنظیمات FoV و نیز آپشن film grain toggle نیز به نسخه ریمستر اضافه شدهاند. ضمنا قادرید HUD را روشن یا خاموش کنید و motion blur را نیز به حالت فعال یا غیرفعال درآورید.
البته Alan Wake Remastered کنترل کلیه آپشنهای گرافیکی را در اختیارتان قرار نداده است؛ به عنوان مثال هنوز نمیتوانید به تنظیمات god rays و LOD render distance و grass render distance دسترسی داشته باشید. البته همانند نسخه قبل، قادرید پارامترهای آپشن گرافیکی draw distance slider را به دلخواه خود تغییر دهید.
کیفیت بصری
ریمستر Alan Wake از موتور گرافیکی نسخه اصلی بازی بهره میبرد اما بافت و مدلهای آن کاملا بهبود یافتهاند. البته مدل کلی چهره و نیز انیمیشنها تغییر چندانی نکردهاند اما به طور کلی دقیقتر شدهاند و حرکات لبان کاراکترها از هماهنگی فوقالعادهای با صدای گویندگان برخوردار است. به علاوه خوشبختانه ریمسترینگ Alan Wake کاتسنها را با نسبت 16:9 رندر میکند که وضوح بسیار بیشتری را نسبت به کاتسنهای زیر 1080p نسخه اوریجینال به ارمغان میآورد.
Alan Wake Remastered را به طور کلی میتوان به لحاظ بصری، کاملا بهبودیافته دانست. بافتها مشخصا بهتر شدهاند (تصاویر زیر را ببینید) و علیرغم حذف آپشنهای Ray Tracing و HDR، وضوح و روشنایی نسخه ریمستر به طرز قابل توجهی ملایمتر و زندهتر است.
به عنوان مثال، نگاهی به بافت مدل صخرهها و بهبود آن در نسخه ریمستر بیندازید:
اگرچه به طور کلی بیشتر صحنهها تیرهتر شدهاند، اما این را میتوان با فضای رعبآور بازی توجیه نمود. بر خلاف نسخه اصلی که گویا در آن فضاهای باز را از دید یک دوربین با فلاش روشن میدیدید، در نسخه ریمستر اینگونه نیست و اجسام را صرفا در حضور منبع قوی نور به خوبی خواهید دید.
تنظیمات نور نیز به آپشنهای کنترل سایهها مجهز شده است و نتیجه آن، سایههایی دینامیک و بسیار واقعگرایانه است که البته ممکن است به سرعت متوجه آن نشوید.
نسخه اصلی Alan Wake به خوبی توانسته بود فضاهای خالی محیط را با المانهایی چون شاخ و برگ پر کند بنابراین پیشرفت نسخه ریمستر در این بخش، شاید آنچنان به چشم نیاید اما بایستی گفت که Alan Wake Remastered انصافا در این زمینه نیز عالی عمل نموده است.
بگذارید کمی از Motion Blur بگوییم. ممکن است آن را خاموش کنید، که در این صورت تمامی افکتهای مرتبط با تاری دید از بازی حذف میشوند. قطعا Motion Blur در Alan Wake جزء اجزاء اساسی گیمپلی محسوب نمیگردد اما سبک خاص Alan Wake در اجرای این افکت بصری، به ویژه حین کابوسهای الن و نیز حملات و ضربات دشمنان، در واقع امضای هنری Alan Wake هستند. لذا توصیه میکنیم برای بهره بردن از تجربهای اصیل، Motion Blur را (حتی اگر گاهی اوقات آن را ناخوشایند میدانید) غیرفعال نکنید؛ البته این بسیار عجیب است چرا توسعهدهندگان، Motion Blur را در نسخه ریمستر بهبود ندادهاند.
رابط کاربری و تغییرات متفرقه
طراحی المانهای HUD در نسخه ریمستر نظیر نوار سلامتی، قطبنما، باتری چراغ قوه و نشانگر تعداد مهمات دستخوش تغییراتی شده است و نشانگر سلاح نیز بهبود یافته است و همگی، در مجموع به خوانایی بیشتر HUD میانجامند.
فونت منو و زیرنویسها نیر تغییر کردهاند که به نظر کمی بزرگتر و خواناتر میآید. ضمنا الن در نسخه ریمستر دیگر از باتریهای Energizer استفاده نمیکند و به جای آن، برند Brite Volts پای کار آمده است. همچنین الن اکنون سوار بر اتومبیل لینکلن میشود.
تغییرات ریمسترینگ Alan Wake به موارد فوق محدود نمیشوند. با این حال، نسخه ۲۰۱۰ بازی هماکنون با قیمتی کمتر از نصف قیمت نسخه ریمستر در استیم موجود است و این موضوع، ارزش پرداخت هزینه را برای نسخه ریمستر، در ذهن کاربران PC با سوال مواجه میکند. به نظر میرسد که در مجموع، دنیای ویدئوگیم نیاز چندانی به این پروژه ریمسترینگ نداشت؛ به خصوص این که برای بهرهگیری کامل از کلیه بهبودهای فنی ریمسترینگ Alan Wake، نیازمند جدیدترین کارت گرافیک انویدیا و احتمالا یک مانیتور 4K خواهید بود.
تغییرات فنی ریمسترینگ Alan Wake نسبت به نسخه ۲۰۱۰ کم نیستند و البته سختافزاری قدرتمند طلب میکنند. به علاوه، موضوع قیمت بالای آن نسبت به نسخه اوریجینال نیز حائز اهمیت است. اگر از طرفداران قدیمی Alan Wake هستید، لطفا نظرات خود را در این باره با ما و کاربران ویجیاتو به اشتراک بگذارید.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اصلی کیفیتش بالاتر به نظر میاد
ریمستر خیلی ضعیفی به نظر میرسه
(از تصاویر)
عکس اخر فکر کردم پایینی ریمستره
من هربار تفاوت ورژن اصلی و ریمستر یه بازی رو نگاه میکنم باخودم میگم
خب که چی؟
رو چ دیوایسایی هست
به نظرتون این بازی مثل هوی رین روی پلیر تاثیر میزاره
فضاش دارک تر شده
به نظرم برای یک بار تجربه خوبه احتمالا نسخه بعدی ساخته بشه
آلن ویک یکی از بهترین بازی های بود که تجربش کردم . اگه به سبک ترس روانشناختی علاقه دارید حتما این بازی و ایویل ویتین و سایلنت هیل رو تجربه کنید .
من هیچ کدوم رو تجربه نکردم ولی طبق تصاویری که خودشون منتشر کردن حس می کنم آنچنان تغییری نکرده هیچ به چهره های شخصیت ها هم گند زدن