ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

آیا انحصاری کردن بازی‌های جدید توسط اپیک استور به نفع صنعت گیم است؟

اپیک گیمز یکی از بزرگترین ماجراهای یک سال اخیر را در صنعت گیم رقم زده و این روزها می‌بینیم که چگونه در گوشه و کنار رسانه‌ها و حتی دفاتر توسعه دهندگان در مورد چالش‌های قیام ...

حسین آدینه
نوشته شده توسط حسین آدینه | ۵ تیر ۱۳۹۸ | ۱۸:۳۴

اپیک گیمز یکی از بزرگترین ماجراهای یک سال اخیر را در صنعت گیم رقم زده و این روزها می‌بینیم که چگونه در گوشه و کنار رسانه‌ها و حتی دفاتر توسعه دهندگان در مورد چالش‌های قیام یک استور جدید و رقابت با استیم بحث و تبادل نظر می‌شود. برخی معتقدند Epic Store می‌تواند به ناجی بزرگ صنعت گیم، به خصوص برای بازی‌سازان تبدیل شود و برخی دیگر سیاست‌های انحصارطلبی این شرکت را مضر و شیادانه می‌دانند.

سنت جا افتاده در صنعت گیم به گونه‌ای است که اکثر فروشگاه‌های بزرگ و تاثیرگذار بازی‌های ویدیویی (در راس آنها استیم) از نرخ ۷۰ به ۳۰ برای نشر محصولات استفاده می‌کنند. به این معنا که ۷۰ درصد از پول فروش بازی نصیب توسعه دهنده می‌شود و ۳۰ درصد هم استور مربوطه برای خودش بر می‌دارد.

بسیاری از بزرگان صنعت گیم از جمله خود «تیم سویینی» مدیر عامل اپیک گیمز معتقدند الگوریتم ۷۰ به ۳۰ عملاً میزان سوددهی یک توسعه دهنده را از بین برده و شرایطی فاجعه‌بار را رقم می‌زند. از طرفی استیم که بزرگترین پلتفرم عرضه بازی‌های کامپیوتری است، هیچ مزیتی برای ناشران و توسعه دهندگان کوچک ندارد و یک استودیوی ۲۰ نفره مستقل باید به همان اندازه‌ای سهم بدهد که مثلا الکترونیک آرتز پرداخت می‌کند.

اوضاع زمانی بدتر می‌شود که می‌دانیم استیم حتی پروموشنی برای فروش بیشتر بازی‌های ویدیویی ارائه کرده که باز هم به نفع ناشران بزرگی مثل الکترونیک آرتز و یوبیسافت و امثالهم استُ نه استودیوهای کوچک. طوری که هر چه فروش یک بازی بیشتر شود (صحبت از اعداد میلیونی است) سهم دریافتی استیم کمتر می‌شود، و این یعنی منفعت بیشتر برای توسعه دهندگانی که اغلب دغدغه مالی ندارند.

 

اما راه خروج از این وضعیت چیست؟ چرا این روزها اپیک استور تلاش دارد بازی‌های زیادی را به سمت خودش جذب کند و از طرفی روندی مستمر برای انحصاری‌سازی عناوین مختلف پیش گرفته است؟ اصلاً چرا باید یک توسعه دهنده رغبت کافی داشته باشد که به جای استیم، اپیک را انتخاب کند؟

قبل از هرچیزی باید بدانید اپیک استور تنها ۱۲ درصد از سهم فروش هر بازی ویدیویی را برای خودش بر میدارد و در واقع ۸۸ درصد مابقی نصیب توسعه دهنده و ناشر عنوان می‌شود. همین مسئله به طور کلی انتخاب این پلتفرم را برای بازی‌ساز جذاب‌تر می‌کند، به خصوص در حالتی که اپیک پیشنهاد می‌دهد آن بازی با شرایط انحصار زمانی روی اپیک استور منتشر شود تا عملاً مخاطبان را مجبور به مهاجرت کند.

به این ترتیب بازیکنی که ممکن است ده‌ها یا حتی صدها بازی مختلف را در لایبرری استیم خودش داشته باشد، به خاطر تهیه بازی جدیدی به سراغ اپیک رفته و در نتیجه توسعه دهنده به خاطر عدم حضور روی استیم (که جامعه‌ای چند صد میلیونی دارد) ضرر نمی‌کند. هرچند از دیدگاه مقابل این موضوع می‌تواند به دشواری‌های مهاجرت از یک پلتفرم جا افتاده به فروشگاهی جدید اشاره کند، ولی واضح است همه چیز به این صورت نخواهد ماند.

سویینی مدیر عامل اپیک استور روز گذشته طی چند رشته توییت حرف‌های جالبی در این رابطه عنوان کرده و معتقد است تنها راهی که می‌توان از شر استراتژی ناعادلانه ۷۰ به ۳۰ در صنعت گیم که شکافی عمیق بین فروشگاه‌ها و توسعه دهندگان ایجاد کرده رها شد، انحصاری کردن پیاپی بازی‌های جدید روی این پلتفرم است تا در مجموع روی صنعت تاثیر مثبت بگذارد.

در سال‌های اخیر فروشگاه‌های مستقل بازی‌های ویدیویی عملکردی بی‌نظیر داشتند، اما با این حال هیچکدام از آنها نتوانسته‌اند حتی به اندازه ۵ درصد استیم بازی بفروشند (به غیر از استورهای اختصاصی خود ناشران). در چنین شرایطی سویینی باور دارد اصرار ورزیدن برای انحصاری کردن بازی‌های پرطرفدار می‌تواند جمعیت کثیری از مخاطبان استیم را به اپیک جذب کند و در نهایت روی سیاست‌های ولو تاثیر گذاشته و انقلابی در زمینه سرمایه‌گذاری در توسعه بازی‌های ویدیویی را موجب شود و در نهایت نیز هزینه‌های صنعت را کاهش دهد.

سویینی مدعی است: «انحصاری‌سازی بازی‌های ویدویی، مثل کاری که الان اپیک انجام می‌دهد، در طولانی مدت به نفع خود گیمرها خواهد بود. باور دارم چنانچه تعادل مالی بین ناشران و فروشگاه‌ها برقرار شود، توسعه دهندگان می‌توانند میوه کارهای دشوار چند ساله‌شان را به جای پرداخت مالیات و سهم، صرف خلاقیت و نوآوری کنند، و این مسئله در نهایت به نفع بازیکنان خواهد بود».

اگر استیم بدون طرح شرایط خاص و هرگونه دستور و مصوبه به سیاست سهم خواهی ۱۲ درصدی (آن هم به صورت دائمی) روی بیاورد، اپیک بدون هیچ تعللی طرح مستمر انحصاری کردن بازی‌های ویدیویی را (در کمال احترام به تمام همکارانش) کنار گذاشته و بعد از آن حتی بازی‌های خودمان را نیز روی استیم منتشر خواهیم کرد.

نظر شما در این رابطه چیست؟ با رویکرد اپیک موافق هستید یا تصور می‌کنید باید به استیم وفادار ماند؟ دیدگاه‌های خود را در قسمت نظرات با ویجیاتو به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی