بررسی گیمینگ گوشی هواوی نوا ۸
وقتی صحبت از گوشیهای میانرده مطرح میشود ناخودآگاه سقف انتظاراتمان را پایین میآوریم. بسیاری از مدلهایی که در این طیف قرار میگیرند با مدلهای بالارده تفاوتهای فاحشی دارند. فارغ از بُعد سخت افزار میتوان این ...
وقتی صحبت از گوشیهای میانرده مطرح میشود ناخودآگاه سقف انتظاراتمان را پایین میآوریم. بسیاری از مدلهایی که در این طیف قرار میگیرند با مدلهای بالارده تفاوتهای فاحشی دارند. فارغ از بُعد سخت افزار میتوان این مسئله را به وضوح در کیفیت ساخت و متریال استفاده شده در بدنه گوشیهای هوشمند حس کرد. اما این بار هواوی با مدل نوا ۸ میخواهد به شما ثابت کند که گوشیهای میانرده نیز میتوانند از نظر زیبایی با بالانشینها قابل رقابت باشند.
هواوی نوا ۸ تمام چیزی که یک کاربر از ظاهر گوشی هوشمندش میخواهد را به او هدیه میدهد. صفحه نمایش بزرگ با لبههای خمیده، دوربین سلفی داخل نمایشگر، حسگر اثر انگشت زیر صفحه نمایش و بدنهای از جنس شیشه مات که زیر نور طیفهای رنگی مختلفی را به نمایش میگذارد. دیگر این روزها به دیدن ماژولهای بزرگ دوربین عادت کردهایم و هواوی نوا ۸ نیز با ترند چند وقت اخیر همراه است. ماژول بیضوی پشت گوشی شامل چهار لنز متفاوت میشود که در ادامه به کارایی هرکدام میپردازیم.
اگر داشتن جک هندزفری برایتان یک ضرورت محسوب میشود خبر بدی برایتان دارم. متاسفانه هواوی نوا ۸ دارای جک هندزفری نیست و شما را با یک پورت یواسبی تایپ C تنها میگذارد. طبیعتا این مسئله برای گیمرها متفاوت است. استفاده همزمان از هندزفری و کابل شارژ امکانپذیر نیست و تنها راه حل آن نیز رفتن سراغ هندزفریهای بلوتوثی است. در ادامه با ویجیاتو همراه باشید تا نگاه دقیقتری به قابلیتها و خصوصیات هواوی نوا ۸ بیاندازیم.
آرایه دوربینهای هواوی نوا ۸ شامل ۴ دوربین میشود: دوربین واید ۶۴ مگاپیکسلی با ضریب اف ۱.۹ و فوکوس خودکار PDAF، دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی با ضریب اف ۲.۴، دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی با ضریب اف ۲.۴، دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی با ضریب اف ۲.۴. در مقابل گوشی نیز دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی با ضریب اف ۲.۰ را داریم که میتواند خیالتان را از بابت سلفیهایی با کیفیت راحت کند.
مهمترین عنصر برای یک عکاسی خوب با هواوی نوا ۸ نور است. در نور کافی دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی گوشی تصاویری قابل قبول را ثبت میکند. البته اگر روی جزئیات حساسید بهتر است زیاد روی تصاویر ثبت شده زووم نکنید چرا که قطعا نتیجه مورد نظرتان را پیدا نمیکنید. بهرحال نباید فراموش کنیم که با یک گوشی میانرده طرفیم و تا همین جای کار نیز هواوی نوا ۸ توانسته عملکرد فوقالعادهای از خودش به جای بگذارد.
همچنین دوربین اصلی گوشی میتواند ویدیوهایی با سقف کیفیت 4K و ۳۰ فریم بر ثانیه یا 1080P و ۱۲۰ فریم را در حالت اسلوموشن ضبط کند. دوربین سلفی گوشی نیز میتواند تصاویری 4K ثبت کند، اما امکان فیلمبرداری 4K با استفاده از آن وجود ندارد. گرچه کیفیت تصاویر گرفته شده در شب با هواوی نوا ۸ قابل قبول است، اما قابلیت نایت مود نیز در این گوشی تعبیه شده تا اگر در این زمینه سختگیر محسوب میشوید نیز به نتیجه ایدهآلتان برسید.
نمایشگر ۶.۵۷ اینچی هواوی نوا ۸ رزولوشنی برابر با ۱۰۸۰ در ۲۳۴۰ پیسکل دارد و به عبارت دیگر تراکم پیکسل در هر اینچ به رقم ۳۹۲ میرسد. یکی از ویژگیهای خاص این صفحه نمایش نرخ رفرش ۹۰ هرتزی آن است که برای گیمرها فوقالعاده مهم محسوب میشود. کیفیت تصویر هواوی نوا ۸ فوقالعاده و قابل رقابت با پرچمداران بازار است. غلظت رنگها، زاویه دید بینهایت و کنتراست عالی تصاویری دلچسب را به شما نمایش میدهند.
همچنین هواوی برای تنظیم نرخ رفرش سه حالت را در اختیار کاربران قرار داده:
- حالت داینامیک: بسته به محتوای در حال نمایش نرخ رفرش را بین ۶۰ و ۹۰ هرتز تغییر میدهد.
- حالت High: همیشه نرخ رفرش ۹۰ هرتز را فعال میکند.
- حالت استاندارد: نرخ رفرش را به ۶۰ هرتز محدود میکند و شارژدهی را مقداری افزایش میدهد.
با وجود اینکه هواوی در این گوشی از پنل اولد استفاده کرده اما ابعاد حفره دوربین سلفی بسیار بزرگتر از چیزیست که انتظارش را داریم. این مسئله در کنار لبههای خمیده گوشی که برخی از محتوای نمایش داده شده را با کیفیتی پایینتر به نمایش میگذارد ممکن است در ابتدا توجهتان را به خودشان جلب کنند. اما به مرور زمان قطعا به آنها عادت میکنید.
ظرفیت باتری و شارژدهی یک گوشی هوشمند شاید به اندازه نمایشگر و سختافزار جزء اولولیتهای اصلی برای گیمرها به حساب نیاید. اما کافیست تا یکی از همین گوشیها بعد از تنها چند ساعت تجربه کال آو دیوتی تنهایتان بگذارد یا مجبورتان کند به یک پریز برق بچسبید، آن وقت میفهمید که باتری هم اهمیت زیادی دارد!
هواوی نوا ۸ با یک باتری ۳۸۰۰ میلیآمپر ساعتی کار میکند، ظرفیتی که در مقایسه با سایر گوشیهای میانرده بازار شاید کم به نظر برسد. اما زمانی که با گوشی کار میکنید متوجه عملکرد بینظیر آن میشوید. احتمالا این شارژدهی خوب از بهینهسازی خوب پردازنده در زمینه مدیریت قدرت ناشی میشود اما بهرحال نتایج تست پیسی مارک در شرایط روشنایی ۵۰ درصدی نمایشگر و وایفای روشن به رقم ۱۳:۳۰ ساعت رسیده که قابل قبول است.
حتی پر کردن یک باتری ۳۸۰۰ میلیآمپری نیز کار آسانی نیست، مگر آنکه گوشی مورد نظر چون هواوی نوا ۸ از شارژ سریع ۶۶ واتی پشتیبانی کند. با این شارژ سریع هواوی نوا ۸ طی ۱۵ دقیقه تا ۶۰ درصد شارژ میشود و شارژ کامل آن نیز فقط به ۳۵ دقیقه زمان نیاز دارد.
تستهای ما نشان داد که اجرای بازی سنگینی چون کال آو دیوتی موبایل در یک ساعت تنها ۱۲ درصد از شارژ گوشی کم میکند و تمام این موارد باعث میشود تا هواوی نوا ۸ یک میانرده جذاب برای کاربرانی محسوب شود که تجربه بازیهای موبایلی برایشان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
از نمایشگر، طراحی و باتری که بگذریم؛ هیچچیز به اندازه سختافزار و نرمافزار برای داشتن بهترین تجربه ممکن از اجرای بازیهای موبایل مهم نیست. قلب تپنده هواوی نوا ۸ چیپست Kirin 820E است. این چیپست در ترکیب با رم ۸ گیگابایتی برای اجرای تمامی بازیهای سنگین موبایل با کیفیت متوسط رو به بالا کافیست.
آسفالت ۹ با تنظیمات گرافیکی پیشفرض (متوسط) با نرخ فریم حدود ۳۰ اجرا میشود و تجربه کموبیش مطلوبی را ارائه میدهد. کال آو دوتی موبایل بدون هیچ لگ و تاخیری اجرا میشود و نرخ فریم بازی هم حدود ۴۰ است اما نمیتوانید تنظیمات گرافیکی بازی را از حالت متوسط (Medium) بالاتر ببرید. موبایل لجندز: بنگ بنگ که از فناوری GPU Turbo پشتیبانی میکند با نرخ فریم بین ۵۰ تا ۶۰ و بسیار روان اجرا میشود.
خوشبختانه در هنگام اجرای هیچ کدام از این بازیها، دمای بدنه گوشی هم افزایش آزار دهندهای نداشت و احتمالا فقط باید مدتی با گوشی کار کنید تا فقط با ابعاد نسبتا بزرگ آن خو بگیرید. اما صحبت در مورد نرمافزار یکم سختتر است و کمی بحث نیاز خود شما به وسط میآید.
همانطور که احتمالا میدانید، گوشیهای جدید هواوی دیگر به خاطر تحریمهای آمریکا از سرویسهای گوگل پشتیبانی نمیکند و برای همین نمیتوانید اپلیکیشنهایی چون گوگلپلی را روی گوشی خود نصب کنید و بازیها و اپلیکیشنهایتان را از این راه دریافت کنید.
البته که ظاهرا راههایی برای انجام این کار وجود دارد که آموزش آنها در یوتیوب پیدا میشود. اما راه حلهای اصلی همان سه موردی هستند که در مطلب اختصاصی این موضوع به آنها پرداختیم: استفاده از سرویس جایگزین هوآوی یعنی اپ گالری، استفاده از استورهای داخلی مثل بازار یا مراجعه به منابع ثانویه چون وبسایت APKPURE.
هواوی نوا ۸ میانرده فوقالعاده زیبایی است که با ویژگیهایی نظیر صفحه نمایش ۹۰ هرتزی، ۸ گیگابایت رم و شارژر ۶۶ واتی میتواند تمام نیازهای روزمره کاربران را برطرف کند. از طرفی هواوی نوا ۸ برای آن دسته از کاربرانی که به تجربه بازیهای ویدیویی علاقهمندند نیز گزینه جذابی محسوب میشود. درنهایت تصمیمگیرنده نهایی شمایید که بخواهید با توجه به بودجه مد نظرتان و عملکرد هواوی نوا ۸ آن را انتخاب کنید یا نه.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
از هواوی متنفرم?
اگه تحریم نبود،میخریدمش.البته که پول ندارم.??
برای گیم پوکو x3رو پیشنهاد میکنم
برای گیم پوکو اف 3 خیلی بهتره
هر کاری میکنم از هوآوی خوشم نمیاد?.
محدود هست
چرا
حیف که سرویسای گوگل رو نداره?