ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اسکار
انیمه

معرفی تمام انیمه‌هایی که تاکنون نامزد دریافت جایزه اسکار شده‌اند

انیمیشن‌های ژاپنی یا همان انیمه‌ها، یک صنعت سرگرمی قدرتمند محسوب می‌شود که نیازی به معرفی ندارند. با وجود تاثیر فرهنگی عظیم و جنبه‌های هنری غیرقابل انکار آن، انیمه‌های سینمایی و انیمیشن‌های کوتاه که توسط استودیوهای ...

دنیا جهانگیری
نوشته شده توسط دنیا جهانگیری | ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ | ۲۰:۳۰

انیمیشن‌های ژاپنی یا همان انیمه‌ها، یک صنعت سرگرمی قدرتمند محسوب می‌شود که نیازی به معرفی ندارند. با وجود تاثیر فرهنگی عظیم و جنبه‌های هنری غیرقابل انکار آن، انیمه‌های سینمایی و انیمیشن‌های کوتاه که توسط استودیوهای ژاپنی ساخته می‌شوند، همچنان برای جلب توجه و بدست آوردن توجه لازم از سوی منتقدان و مخاطبان در جشنواره‌های غربی و مراسم‌های اهدا جوایز، به ویژه اسکار، تلاش زیادی می‌کنند.

مطلب پیشنهادی
عشق، معنای زندگی
بهترین انیمه‌های عاشقانه

مراسم اهدا جوایز اسکار برای بهترین انیمیشن از سال ۲۰۰۱ برگزار می‌شد و در مجموع ۸۹ عنوان شامل برندگان و نامزدها بودند که تنها هفت فیلم از میان این تعداد در ژاپن تولید شده و فقط یکی از آن‌ها موفق به دریافت بهترین انیمیشن شده است. این آمار حتی برای انتخاب بهترین انیمیشن کوتاه که از مراسم آن از دهه ۳۰ وجود داشته، ناامیدکننده‌تر است. از میان آن‌ها تنها ۳ انیمه انتخاب و فقط شامل یک برنده بوده است. می‌توان امیدوار بود که این روند در آینده تغییر کند و شاهد حضور انیمه‌های بیشتری در فهرست نامزدهای جوایز مختلف در سراسر جهان باشیم.

به همین بهانه، در ادامه به تمام انیمه‌هایی که تاکنون نامزد دریافت جایزه اسکار شده‌اند و همچنین به برنده‌ها هم اشاره خواهیم کرد. علاوه بر آن می‌توانید به سراغ لیست فیلم های اسکار گرفته بروید و با درخشان‌ترین فیلم‌های سینما در چند سال اخیر آشنا شوید.

۱۰. Mirai (میرای ــ ۲۰۱۸)

این فیلم سینمایی انیمه که توسط استودیو چیزو و کارگردانی مامورو هوسودا ساخته شده، آخرین اثر انیمیشنی بود که در سال ۲۰۱۸ برای مراسم اسکار آماده شد، جایی که سرانجام به انیمیشن Spider-Man: Into the Spider-Verse باخت و دستش به جایزه اسکار نرسید.

تنها عنوان غیر وسترنی زمان خود، میرای داستان پسر کوچکی به نام کان را روایت می‌کند که والدینش به تازگی صاحب فرزند دوم شده اند ــ دختری به نام میرای که کان به شدت از او متنفر است، زیرا اکنون همه توجهات را به خود جلب کرده است. روزی، کان که به شدت ناراحت و غمگین است به باغ می‌رود و در آنجا متوجه که به نوعی می‌تواند هم به گذشته و هم به آینده سفر کند، جایی که با چند نفر از خانواده اش آشنا می‌شود - مادرش در کودکی، پدربزرگش، و حتی خواهرش میرای در بزرگسالی.

تمامی این ملاقات‌ها به کان می‌کند تا طی یک داستان بسیار احساسی و تحسین‌شده سرانجام میرای را به عنوان خواهر کوچک خود بپذیرد.

۹. The Red Turtle (لاک‌پشت قرمز ــ ۲۰۱۶)

اسکار

لاک‌پشت قرمز در ۸۹امین دوره جوایز اسکار برای بهترین انمیشین بلند (انیمه) نامزد شد که در نهایت انیمیشن دیزنی، Zootopia (زوتوپیا) موفق به دریافت جایزه شد. این انیمه محصول مشترک استودیو جیبلی و چندین کمپانی فرانسوی بود که مایکل دودوک دی ویت، وظیفه کارگردانی و نوشتن فیلمنامه را برعهده داشت.

داستان آن درباره مردی است که پس از غرق شدن یک کشتی در جزیره‌ای بیابانی گیر افتاده است. در آنجا، او با یک لاک‌پشت قرمز آشنا می‌شود که خود را به عنوان یک زن مو قرمز نمایان می‌کند و مرد می‌خواهد زندگی‌اش را با او ادامه دهد. این انیمه با وجود اینکه هیچ دیالوگی ندارد، یک داستان بسیار تاثیرگذار را روایت کرده است.

۸. When Marnie Was There (وقتی مارنی آنجا بود ــ ۲۰۱۵)

اسکار

سال ۲۰۱۵ بود که انیمه When Marnie Was There از استودیو جیبلی نامزد دریافت جایزه بهترین انیمیشن بلند در هشتاد و هشتمین دوره جوایز اسکار شد. این انیمه اما نتوانست به مقام اولی برسد و به جای آن جایزه به انیمیشن مشهور پیکسار، یعنی Inside Out تعلق گرفت.

اما انیمه «وقتی مارنی آنجا بود» به کارگردانی هیروماسا یونبایاشی موفقیت بین‌المللی دیگری برای استودیو جیبلی رقم زد که بدون شک شناخته‌شده‌ترین و محبوب‌ترین انیمیشن ژاپنی در جهان است. این انیمه، بر اساس رمانی به همین نام، (سال ۱۹۶۷) ساخته شده و داستان آنا ساساکی را روایت می‌کند.

دختری ۱۲ ساله که پس از توصیه پزشک به کنار دریا در هوکایدو نقل مکان می‌کند - وی در آنجا با مارنی ملاقات می‌کند و بیشتر تابستان را با او سپری کرده و که به او کمک می‌کند تا به درک و آگاهی جدیدی از خود و داستانش برسد.

۷. The Tale of Princess Kaguya (افسانه شاهدخت کاگویا ــ ۲۰۱۴)

اسکار

همانطور که می‌دانید استودیو جیبلی تاکنون آثار انیمه‌ای فوق‌العاده‌ای را ساخته و بنابراین جای تعجب ندارد که اکثر انیمه‌های این لیست، محصول این استودیو باشد. افسانه شاهدخت کاگویا یکی دیگر از ساخته‌های جیبلی است که بر اساس یک داستان ادبی محبوب قرن دهم ژاپنی ساخته شده است.

پیرمردی که با بریدن بامبو و ساختن وسایل مختلف از آن، با همسرش روزگار می‌گذراند، کودکی را در جنگل بامبو پیدا می‌کند و گمان می‌کند این دختر هدیه خدا برای اوست. بنابراین تصمیم می‌گیرد دخترک را به کمک طلاهایی که پیدا کرده، مثل یک پرنسس بزرگ کند اما دختر زندگی ساده روستایی‌شان را ترجیح می‌دهد. کاگویا به عنوان شخصیت اصلی و مهم‌ترین شخصیت انیمه نقش بسیار سختی را در داستان ایفا می‌کند. وی سرچشمه اصلی داستان است و همین شخصیت عجیب او تاثیر زیادی بر داستان گذاشته است.

این انیمه به کارگردانی ایسائو تاکاهاتا در مقایسه با دیگر آثار استودیو جیبلی، سبک متفاوت‌تری دارد. این انیمه در رقابت با انیمیشن Big Hero 6 نتوانست برنده شود و مجسمه طلایی اسکار را از دست داد. کلویی مورتس، جیمز کان، لوسی لیو و مری استینبورگن از جمله صداپیشگان این انیمه هستند.

۶. The Wind Rises (باد برمی‌خیزد ــ ۲۰۱۳)

اسکار

نامزدی آثار انیمه‌ای از اوایل ۲۰۱۰ (۸۶امین مراسم اسکار) آغاز شد که عنوان The Wind Rises از استودیو جیبلی در سال ۲۰۱۳ به عنوان یکی از نامزدها انتخاب شده بود. باد برمی‌خیزد، پردرآمدترین انیمیشن ژاپنی سال توسط هایائو میازاکی بزرگ کارگردانی شد - در واقع قرار بود این فیلم خداحافظی او با کارگردانی باشد، اما پس از آن بار دیگر تصمیم به فیلمسازی گرفت و انیمه ?How Do You Live را کارگردانی کرد، که احتمالا در سال ۲۰۲۳ منتشر خواهد شد.

این انیمه بر اساس زندگی جیرو هوریکوشی طراح هواپیماهای جنگنده زیرو در جنگ جهانی دوم - که در حمله به پرل هاربر استفاده شد - ساخته شده و بر دورانی متمرکز است که ژاپن با رکورد اقتصادی، شیوع بیماری‌های مسری و بلایای طبیعی دست و پنجه نرم می‌کرد. این انیمه موفقیتی باورنکردنی هم در داخل و هم در خارج از کشور به دست آورد – اما در مقابل انیمیشن پرفروش دیزنی Frozen، اسکار را از دست داد.

امیلی بلانت، جان کرازینسکی، جوزف گوردون، استنلی توچی و الیجا وود تیم صدا پیشگان این انیمه را تشکیل می‌دهند.

۵. Possessions (دارایی‌ها ــ ۲۰۱۳)

اسکار

این انیمه به کارگردانی شوهی موریتا بخشی از پروژه‌ای بزرگتر با عنوان Short Peace است که شامل چهار فیلم کوتاه (Possessions, Combustible, Gambo, and A Farewell to Weapons) و همچنین یک بازی ویدیویی است – اما از میان آن‌ها فقط Possessions وارد فهرست نامزدها شد.

این انیمه برای دریافت جایزه بهترین انیمیشن کوتاه در هشتاد و ششمین دوره مراسم اسکار نامزد شده بود که در آخر انیمیشن Mr. Hublot (آقای هوبلات) اسکار را از آن خود کرد. انیمه Possessions داستان مسافری تنها را دنبال می‌کند که شب را در زیارتگاهی متروکه می‌گذراند، جایی که خیلی زود گروه بزرگی از ارواح به دیدار او می‌روند.

۴. La Maison en Petits Cubes (خانه مکعب‌های کوچک ــ ۲۰۰۸)

اسکار

سرانجام نوبت به معرفی برنده بهترین فیلم کوتاه انیمیشنی (انیمه) در هشتاد و یکمین دوره جوایز اسکار رسید که به عنوان La Maison en Petits Cubes تعلق گرفت.

خانه مکعب‌های کوچک توسط کونیو کاتو ساخته شده و داستان پیرمردی را روایت می‌کند که همسرش را از دست داده و از آنجایی که شهرش غرق سیلاب شده، مجبور می شود سطوح جدیدی را به خانه خود به عنوان شهر خود اضافه کند تا خشک بماند. این اتفاقات، در نهایت او را به تفکر در مورد زندگی طولانی و پرحادثه خود سوق می‌دهد.

۳. Howl’s Moving Castle (قلعه متحرک هاول ــ ۲۰۰۵)

اسکار

یکی دیگر از آثار برجسته هایائو میازاکی، قلعه متحرک هاول است که یکی از آثار کلاسیک بزرگ جیبلی و همچنین یکی از موفق‌ترین انیمه‌های تمام دوران به شمار می‌رود، بنابراین جای تعجب نیست که نامزد بهترین انیمیشن بلند انتخاب شود، جایی که جایزه اسکار سرانجام به انیمیشن Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit، ساخته استودیو دریم‌ورکس رسید.

این انیمه بر اساس اولین کتاب از سه‌گانه «چگونه» اثر دایانا وین جونز، منتشر شده در دهه ۱۹۸۰ ساخته شده و داستان سوفی را دنبال می‌کند که پس از نفرین توسط جادوگر وحشتناک و تبدیل شدن به یک زن سالخورده (Witch of the Wastes)، شهر و مغازه کلاه‌فروشی خود را ترک می‌کند.

قلعه متحرک هاول همچنین یک داستان ضد جنگ قدرتمند است زیرا به شدت تحت تأثیر مخالفت میازاکی با جنگ عراق بود که در آن زمان در مراحل اولیه خود قرار داشت.

۲. Mt. Head (روی سر ــ ۲۰۰۲)

اسکار

داستان این انیمیشن کوتاه براساس راکوگوی سنتی ژاپنی ساخته شده است. راکوگو به‌معنی انداختن کلمه‌هاست و یکی از هنرهای لفظی مردم ژاپن محسوب می‌شود. در این انیمه یک مرد خسیس بعد از خوردن چند گیلاس، هسته‌های آن را هم قورت می‌دهد و همین موضوع باعث می‌شود تا یک درخت بالای سر او رشد کند.

انیمه Mt. Head به کارگردانی کوجی یامامورا توانست در ۶ بخش و جشنواره، نامزد دریافت جایزه شود که مهم‌ترین آن‌ها نامزدی در بخش بهترین انیمیشن سال در مراسم آکادمی اسکار بود.

۱. Spirited Away (شهر اشباح ــ ۲۰۰۳)

اسکار

شهر اشباح کی از درخشان‌ترین آثار استودیو جیبلی به کارگردانی هایائو میازاکی است که در سال ۲۰۰۳ در ایالات متحده اکران شد.

Spirited Away برنده مطلق هفتاد و پنجمین جایزه اسکار بود و توانست جایزه بهترین انیمیشن بلند را از میان عناوین بی‌نظیری مانند عصر یخبندان، لیلو و استیچ و سیاره گنج از دیزنی، و اسپریت: اسب سیمارون از دریم ورکس به خانه آورد. در آن زمان تنها دو سال از معرفی بخش بهترین انیمیشن بلند اسکار می‌گذشت.

شهر اشباح یک اثر کلاسیک است که به عنوان یکی از بهترین آثار قرن بیست و یکم شناخته می‌شود و داستان چیهیرو، دختری ۱۰ ساله را دنبال می‌کند که پس از آنکه پدر و مادرش توسط یک جادوگر وحشتناک به خوک تبدیل می‌شوند در حمامی برای ارواح در دنیای کامی‌ها کار می‌کند. حمامی که در آن او با شخصیت های باورنکردنی مانند پسر اژدها هاکو و موجودی به نام No-Face ملاقات می‌کند.


مطلب پیشنهادی
معجون عشق و هیجان
25 انیمه برتر در سبک اکشن عاشقانه
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • S.Rahimi
    S.Rahimi | ۱۹ فروردین ۱۴۰۱

    انصافا از حق نگذریم حق a silent voice و your name و حتی خیلی انیمه های دیگه گرفتن اسکار بود و نگرفتنشون از ارزش این انیمه ها کم نمیکنه
    در حقیقت نشون میده که آکادمی اسکار در کل درکی از انیمه نداره و هدفش انگار دادن جایزه به انیمیشن هاییه که مثل انیمه ها جدی نیستن و برای کودکان ساخته شده

مطالب پیشنهادی