در لپتاپهای گیمینگ به دنبال چه ویژگیهایی باشیم؟
کامپیوترهای رومیزی مخصوص بازی، عالی هستند اما متاسفانه قابل حمل نیستند و سخت میتوان آنها را جابجا کرد. همچنین غیرممکن است بتوانید در هواپیما و قطار از آنها استفاده کنید. خوشبختانه لپتاپهای گیمینگ به دادمان ...
کامپیوترهای رومیزی مخصوص بازی، عالی هستند اما متاسفانه قابل حمل نیستند و سخت میتوان آنها را جابجا کرد. همچنین غیرممکن است بتوانید در هواپیما و قطار از آنها استفاده کنید. خوشبختانه لپتاپهای گیمینگ به دادمان رسیدهاند، در شکلها، قیمتها و مشخصات مختلف. نکته منفی این است اگر تحقیق کافی انجام نداده باشید، ممکن است خرید این لپتاپها برای شما گیجکننده باشد. به همین خاطر این مقاله نگارش شده تا به شما کمک کند. با ویجیاتو همراه باشید تا ۱۰ نکته ضروری برای خرید لپتاپ گیمینگ را مرور کنیم.
نمایشگر
موارد زیادی وجود دارد که باید در مورد صفحه نمایش به آن توجه کرد. واضحترین مورد، سایز نمایشگر است. یک لپتاپ کوچکتر با اندازه نمایشگر ۱۴ اینچی معمولا قابلیت حمل بالاتری دارد، در حالی که گزینههایی با اندازه ۱۷ یا حتی ۱۸ اینچی نه تنها وزن بیشتری دارند، بلکه ضخیمتر هم هستند و همچنین سختافزار قویتری دارند. البته همیشه اینطور نیست، مانند تولیدکنندههایی چون MSI و ریزر که لپتاپهای گیمینگ ۱۷ اینچی باریک تولید میکنند.
شاید مهمتر از اندازه نمایشگر، وضوح تصویر پنل آن باشد. ۱۰۸۰p میزان استاندارد است و اگر بیشتر به دنبال بازی کردن هستید، این همان مقداری است که برای لپتاپ به شما پیشنهاد میکنیم. در حالی که امروزه لپتاپهایی به کارت گرافیکی با قدرت کامپیوترهای رومیزی و بعضی به نمایشگرهای ۴K مجهز میشوند، اما همچنان وضوح تصویر به میزان زیادی به سختافزار مدرن وابسته است.
اشتباه متوجه نشوید، ۴K برای فیلم دیدن عالی به نظر میرسد (برای محتوای ۴K محدودی که وجود دارد)، اما همچنان به خاطر وابستگی بیش از حد به سختافزار، نمیتوان آن را با قطعیت پیشنهاد کرد. بهتر است پول خود را برای باقی چیزها پسانداز کنید. اما وضوح ۱۴۴۰×۲۵۶۰ چطور؟ در حالی که پنلهای ۱۴۴۰p ممکن است عالی به نظر برسند، اکثر تولیدکنندگان لپتاپ این میزان وضوح را نادیده گرفتهاند و خارج از تلفنهای همراه، تبلتها و نمایشگرهای رومیزی، رزولوشن مرسومی به حساب نمیآید.
مورد بعدی که درباره نمایشگر باید به آن توجه کرد این است که از پنل IPS استفاده میکند و یا TN. پنلهای IPS معمولا قیمت بالاتری دارند ولی به علت زاویه دید بهتر و دقت رنگ بالاتر، ارزش هزینه بیشتر را دارند. در این پنلها نه تنها رنگها جذابتر است، بلکه برای ویرایش فیلم و عکس نیز خیلی مفید هستند. برای مثال تلفنهای هوشمند عمدتا از نمایشگرهای IPS استفاده میکنند.
موضوع بعد درباره پنلها، نرخ تازهسازی آنها است. اگر نمایشگر ۶۰ هرتزی دارید (که مرسومترین نرخ تازهسازی است)، اهمیتی ندارد که کارت گرافیکی شما توانایی رندر بازیها با ۱۰۰ فریم را داشته باشد یا خیر، زیرا نمایشگر آن را تا حد نرخ تازهسازی قابل پشتیبانی پایین میآورد. با اینکه بیشتر در نمایشگرهای مجزا مرسوم است ولی بعضی لپتاپهای گیمینگ نیز نرخ تازهسازی بالاتر از ۶۰ هرتز را ارائه میکنند. به جز نرخ تازهسازی ثابت، تکنولوژی نوظهوری به نام نرخ تازهسازی متغیر وجود دارد. این فناوری، کنترل تازهسازی نمایشگر شما را به کارت گرافیک میدهد. میتواند باعث شود تا ۳۰ فریم خیلی نرمتر از حالت عادی به نظر برسد. نام این تکنولوژی در کارتهای گرافیکی انویدیا G-Sync و در محصولات AMD نیز FreeSync است.
ترکپد
با اینکه زمان بازی اکثرا از ماوس استفاده میکنید، دلیلی نمیشود به یک ترکپد متوسط قانع شوید. متاسفانه واقعا سخت است قبل از امتحان کردن ترکپد توسط خودتان، میزان خوب بودن آن را بسنجید. اگر نمیتوانید در فروشگاه و یا خانه دوستتان آن را امتحان کنید، به نظرات آنلاین نگاه کنید. همچنین باید تحقیق کنید که تمام ویژگیهایی که دنبالشان هستید را داشته باشد. آیا از اسکرول کردن دوانگشتی پشتیبانی میکند؟ از ژست حرکتی برای زوم بهره میبرد؟ زیر ترکپد از دکمههای یکپارچه استفاده شده و یا از دکمههای گسسته، فیزیکی و جدا از هم؟ بعضی لپتاپهای گیمینگ مانند لپتاپهای سری 14 از Alienware مجهز به ترکپد درخشان هستند. مطمئنا مورد مهمی نیست اما حس خوبی به شما میدهد.
صفحه کلید
یک صفحه کلید خوب، احساس مناسبی هنگام فشار دکمهها میدهد و در نتیجه مانند صفحه کلید مکانیکی رومیزی باید حس لمس بیشتری داشته باشد. یک صفحه کلید لپتاپ بد حس خوبی به شما نمیدهد و گاهی ممکن است باعث شود شک کنید که آیا کلید را به درستی فشردهاید یا خیر. با اینکه MSI لپتاپهایی گیمینگ با صفحه کلید مکانیکی تولید میکند اما موردی ضروری نیست و زیادهروی به نظر میرسد.
با اینکه اهمیت زیادی ندارد ولی بسیاری از لپتاپهای گیمینگ از نورپردازی داخلی استفاده میکنند. این مسئله به شما کمک میکند در تاریکی و شبهایی که تا دیر وقت بازی میکنید بتوانید به راحتی تایپ کنید. صفحه کلید لپتاپهای تجملیتر، دارای نورپردازیهای RGB قابل تنظیم هستند. داشتن این مورد خوب است ولی ضروری نیست که برایش هزینه بیشتری پرداخت کنید.
بلندگو
این روزها سخت است در لپتاپهای گیمینگ، بلندگوهایی بیکیفیتی پیدا کنید. ادعا نمیکنیم همه بلندگوها میترکانند ولی بیشتر آنها مقدار مناسبی از ضربه صوتی را ارائه میکنند. اگر بازی میکنید، به احتمال زیاد از هدست استفاده میکنید ولی باز هم بد نیست بدانید بعضی لپتاپها با سابووفرهایی در قسمت پایین عرضه میشوند که کیفیت صدای بیشتری را به شما میدهند.
اندازه و وزن
بر خلاف باور عموم، نازکتر بودن همیشه بهتر نیست. در حالی که لپتاپی نازک با وزن کمتر از ۲ کیلوگرم برای جابجایی عالی است ولی لپتاپهای گیمینگ نازک، بیشتر مستعد گرمای بیش از حد و کاهش کارایی هستند. بعلاوه معمولا قدرت کمتری از لپتاپهای بزرگتر دارند. اندازه لپتاپ بر میزان صدای تولیدی نیز تاثیر دارد. هرچه لپتاپ گرمتر شود، صدای فنها نیز بالاتر میرود تا دما را پایین بیاورند.
در نتیجه به چیزی که به دنبال آن هستید خیلی بستگی دارد: اگر میخواهید بازیهایی که توان زیادی نیاز ندارند، مانند League of Legends، دوتا 2 و کانتر استرایک بازی کنید و قابلیت حمل برایتان اهمیت دارد، سراغ گزینههای نازک بروید. اما اگر میخواهید بازیهای سنگینتری مانند بتلفیلد و Metro Exodus را تجربه کنید و انتظار کارایی بیشتری از لپتاپتان دارید، به فکر گزینههای بزرگتر و ضخیمتر باشید.
درگاهها
هنگام خرید لپتاپ از خودتان بپرسید که آیا تمام درگاههایی که به آن نیاز دارید را دارد یا خیر. آیا ظرفیت اتصال تمام دستگاههای USB که میخواهید را دارد؟ دارای چند درگاه USB 3.0 و USB 2.0 است؟ USB Type-C هم دارد؟ از درگاهی برای مموری SD پشتیبانی میکند؟ اتصال HDMI یا دیسپلیپورت برای نمایشگر چطور؟ درگاه کابل شبکه؟ البته زیاد هم در این مورد حساس نشوید.
پردازنده
برای بازی کردن، لپتاپی با پردازنده ۴ هستهای اینتل پیشنهاد میشود. بیشتر از این مقدار معمولا در بازیها هدر میرود، زیرا اکثر بازیها برای آن بهینهسازی نشدهاند. در کنار تعداد هستههای پردازنده باید به فرکانس نیز توجه کنید. این میزان، سرعت پردازنده را نشان میدهد. به عنوان مثال پردازنده i7-6700HQ فرکانس پایه ۲.۶ گیگاهرتزی دارد ولی در زمان نیاز تا ۳.۵ گیگاهرتز هم بالا میرود. فراتر از آن، چیپستهای اینتل ویژگی Hyperthreading دارند که برای بهرهوری عالی هستند ولی تقریبا تاثیر خاصی روی بازی ندارند.
لازم به ذکر است بعضی تولیدکنندگان لپتاپ توانایی قرار دادن پردازندههای رومیزی را در کالبد لپتاپهای بزرگ دارند اما اگر میخواهید جانشینی برای کامپیوترهای رومیزی داشته باشید باید هزینه زیادی پرداخت کنید.
رم
برای بازی کردن، مطمئن شوید که ۸ گیگابایت رم یا بیشتر دارید. اگر از گوگل کروم استفاده میکنید، این مرورگر میزان رم بسیار زیادی مصرف میکند، پس بد نیست به فکر رم ۱۶ گیگابایتی باشید. بیشتر از این مقدار برای بازی کردن غیرضروری است. همچنین پیشنهاد میشود که رم را در حالت دوکاناله تنظیم کنید.
در این حالت انگار به جای یکی، دو قطعه رم دارید. اگرچه شاید باعث شود برای ارتقا در آینده نیاز به هزینه بیشتری داشته باشید، اجرا در حالت دوکاناله باعث پهنای باند بیشتر رم میشود. برای رم، تا زمانی که با سرعت ۱۶۰۰ مگاهرتز و بالاتر کار کنید (که بیشتر لپتاپهای گیمینگ آن را ارائه میکنند)، مشکلی وجود ندارد. در حالی که سرعت بیشتر رم در لپتاپهایی که کارتگرافیک مجزا ندارند میتواند تاثیرگذارتر باشد، در لپتاپهایی که دارای گرافیک مجزا هستند تاثیر چندانی ندارد.
کارت گرافیک
وقتی صحبت از گرافیک مجزا میشود، به نظر میرسد در زمینه کارتهای گرافیکی موبایل، انویدیا بهتر عمل میکند. اگر میخواهید بیشتر بازیها را با تنظیمات بالا روی ۱۰۸۰p اجرا کنید، کارت گرافیک GeForce GTX 1050 Ti پیشنهاد میشود. اگر میخواهید با حداکثر تنظیمات و وضوح تصویر بالاتر بازی کنید سراغ GTX 1060 بروید.
اگر عملکرد خیلی بالایی نیاز ندارید، کارت گرافیکی مانند GTX 1050 کارتان را راه میاندازد، بخصوص اگر بیشتر، بازیهایی مانند کانتر استرایک و League of Legends بازی میکنید که توان بالایی نیاز ندارند. حتی گرافیکهای مجزای Iris Pro از اینتل نیز به خوبی از عهده آن برمیآیند.
اگر قدرت بیشتری میخواهید تا امکان بهرهگیری از نمایشگر با نرخ تصویر بالاتر را داشته باشید، GTX 1070 برای شما مناسب است. اگر دوست دارید با وضوح ۴K بازی کنید، لپتاپی با کارت گرافیک GTX 1080 را انتخاب کنید.
ویژگی دیگری که باید به آن توجه کرد، میزان VRAM کارت گرافیک است. در حال حاضر برای ۱۰۸۰p مقدار ۲ گیگابایت VRAM و برای پنلهای با وضوح بیشتر ۴ گیگابایت یا بیشتر عالی است. میزان VRAM بیشتر، هنگام اجرای بهتر بافتها در بازی یا اجرا با وضوح تصویر خیلی زیاد به کار میآید.
فضای ذخیرهسازی
وجود حافظه SSD اجباری است. هم برای لپتاپ و هم برای کامپیوترهای رومیزی این مسئله صدق میکند. در حالت ایدهآل، حافظه SSD به میزان ۲۴۰ گیگابایت یا بیشتر و هارد درایوی مکمل برای ذخیره انبوه بازیهایتان کافی به نظر میرسد.
اگر نمیتوانید SSD با حجم ۲۴۰ گیگابایت یا بیشتر بخرید، باید حداقل ۱۲۰ گیگابایت برای سیستم عامل تهیه کنید. این باعث بوت شدن سریعتر در چند ثانیه و پاسخگویی بهتر لپتاپتان میشود. به دنبال درایوهای SSD ترکیبی هم نباشید. اینها فقط هارد درایوهایی با مقدار کمی فضای ذخیرهسازی SSD هستند. اگرچه نسبت به حافظههای HDD سرعت بیشتری دارند ولی در مقایسه با حافظههای SSD خیلی کندتر هستند.
حافظههای SSD در اشکال مختلفی عرضه میشوند: اندازه ۲.۵ اینچی سنتی (مانند آنهایی که روی کامپیوترهای رومیزی نصب میشود) یا مدلهای کوچکتر mSata و M.2. حافظههای M.2 SSD از پروتکل NVMe سریعتر استفاده میکند که حتی از دو SSD بر پایه SATA در RAID 0 نیز سریعتر هستند. حافظه 960 Evo از سامسونگ مثال خوبی است. قیمت این حافظهها اندکی از SSDهای سنتی بیشتر است، به همین دلیل آنها را در اولویت دوم قرار دهید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
لپ تاب acer aspire-vx5 خیلی شبیه به مشخصاتیه که شما دادین.
من تا قبل از خوندن این مطلب برای خرید این لپ تاب شک داشتم چون فکر میکردم اون بازدهی که میخوام رو نداره،ولی الان مطمئن شدم که لپ تاب مناسبیه.
مرسی عالی عالی عالی بود
اگر مشگلی نداره این مطلبو برای من تو فایل txt بفرستید بزارم تو سایتم منبع هم شما هستید دیگه
https://nali-movie.blogspot.com
پنل IPS برای استفاده توی صفحه نمایش لپتاب مناسب نیست چون رنگ ها رو خیلی خوب نشون میده مصرف برق بالاتری داره و کسی هم به همچین عمق رنگی توی بازی نیاز نداره تازه به نسبت پنل های دیگه نرخ بروز رسانی پایین تری هم داره(بیشتر جنبه تبلیغاتی داره)
همه اجزای لپ تاپ رو گفتید
از کیبورد تا سی پی یو :-)
بهتر بود به میزان تاثیر هر کدوم در بازی رو بگید