همه کشورها بازی ویدیویی دارند، اما فقط یک کشور با مشکل کشتار جمعی روبروست
بعد از سه کشتار دستهجمعی و خشونتبار در ال پاسو، دیتون و گیلروی آمریکا، مقامات آمریکایی و دونالد ترامپ بار دیگر انگشت اتهام را سمت بازیهای ویدیویی گرفتهاند و گویا کماکان هیچکدام از این سیاستمداران ...
بعد از سه کشتار دستهجمعی و خشونتبار در ال پاسو، دیتون و گیلروی آمریکا، مقامات آمریکایی و دونالد ترامپ بار دیگر انگشت اتهام را سمت بازیهای ویدیویی گرفتهاند و گویا کماکان هیچکدام از این سیاستمداران قادر به کشف علت واقعی مسئله نبودهاند. وبسایت IGN پاسخی منطقی برای ادعای غیرمنطقی این سیاستمداران دارد و در ادامه این مقاله را به قلم دن استیپلتون میخوانیم.
در علم، شما نظریهای برای توضیح یک اتفاق مطرح میکنید و بعد آن را با شواهد در دسترس مجدداً تست میکنید تا متوجه شوید منطقتان درست بوده یا خیر؛ اگر اینطور نباشد، فرضیه شکست میخورد و شما آن را کنار میگذارید و نظریهای دیگر برای اتفاقی که در حال وقوع است ارائه میکنید.
نظریهای که هماکنون توسط چندین سیاستمدار، از جمله دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده ارائه شده اینست که بازیهای ویدیویی -در کنار مشکلات سلامت روانی- به افزایش حوادث کشتار جمعی در ایالات متحده دامن زدهاند؛ به صورت خاص در کشتارهای جمعی گیلروی در کالیفرنیا، دیتون در اوهایو و ال پاسو در تگزاس که مجموعاً به مرگ ۳۴ نفر منجر شدند و ۶۶ نفر دیگر را هم در بازهای کوتاهتر از یک هفته زخمی کردند. اما حتی نگاهی اجمالی به دیگر نقاط جهان، این نظریه را رد میکند و مشخصاً باورش سخت است که این تز به صورت صادقانه ارائه شده باشد.
حتی اگر نسبت به تئوری علمیای که هیچ ارتباطی میان بازیها و خشونت نمیبیند منفینگر باشید، موجودیت ایالات متحده در یک حباب نیست. این یعنی میتوانیم به کشورهای مشابه با فرهنگ و عادات گیمینگ مشابه نگاه کنیم و ببینیم که این نظریه در آنها هم مصداق دارد یا خیر. اگر بازیها واقعاً علت اپیدمی کشتارهای دستهجمعی آمریکا بودند، پس منطقاً باید همین تاثیر را در هر کشور دیگری که همان بازیها در آن تجربه میشوند هم بذارند؛ که تقریباً میشود تمام کشورها. اما خطر اسپویل: این اتفاق در آن کشورها نمیافتد و تداوم کشتارهای دستهجمعی آمریکا، در جهان منحصر به فرد است. این موضوع به شکل موثری، مرتبط بودن بازیهای ویدیویی به ماجرا را نقض میکند.
کشورهایی مانند کانادا، بریتانیا، استرالیا و نیوزلند، همگی با ایالات متحده قابل مقایسه هستند چون همگی زبانی مشترک دارند و تا حد زیادی، فرهنگ عمومی مشابهی را با یکدیگر به اشتراک میگذارند. همه آنها بازار گیمینگ بزرگی دارند و ما در IGN مخاطبان زیادی از آن کشورها داریم. و با این حال، در حالی که هیچکدام کاملاً از قتلعامهای مسلحانه وحشتناک در امان نبودهاند (نیوزلند اخیراً قربانی حملهای نشئت گرفته از نژادپرستی بود)، نرخ کشتارهای دستهجمعی از نظر تعداد قربانی در تمام این کشورها، به شکل چشمگیری از کشتارهای دستهجمعی ایالات متحده کمتر است.
از نظر آماری، تعیین تعداد دقیق حوادث کشتار دستهجمعی آمریکا در قیاس با دیگر کشورها کار دشواری است. انجمن ملی سلاح (NRA) در آمریکا، طی سال ۱۹۹۶ موفق به لابیگری در کنگره آمریکا شد تا قانونی برای جلوگیری از مطالعه روی تاثیرات خشونت مسلحانه از سوی مراکز کنترل بیماری تصویب کند. اما سایر مراکز این مسئولیت را برعهده گرفتهاند. آرشیو خشونت مسلحانه یک سازمان غیرانتفاعی است که حوادث داخل ایالات متحده را پایش کرده و «کشتارهای دستهجمعی» را اتفاقاتی دستهبندی کرده که به جراحت یا مرگ چهار نفر یا بیشتر منجر شدهاند (که معیار بهتری نسبت به تعداد کشتهشدگان است که اکثر منابع از آن استفاده میکنند)، و آمارش نشان میدهد تا به امروز ۲۵۵ مورد کشتار دستهجمعی اتفاق افتاده است.
همین آرشیو، منبع آمار درج شده در توییت وایرالی بود که ارقام حملات مسلحانه آمریکا در سال ۲۰۱۹ را با ۲۳ کشور دیگر مقایسه میکرد و آمار در اکثرشان صفر بود. اگرچه تایید صحت این آمار با داشتن اطلاعات قابل قیاس با کشورهایی مانند سوییس و ایتالیا سخت است، صرف این حقیقت که آمار دقیق اندکی [در آن کشورها] به ثبت رسیده، نشاندهنده نرخ بسیار پایینتر نسبت به ایالات متحده است.
جستجو در گاردین، وبسایتی خبری و مستقر در بریتانیا، برای جرائم مسلحانه نشان میدهد امسال تنها چند حادثه [در انگلیس] اتفاق افتاده و همه آنها یک قربانی داشتهاند - و این برای کشوری ۶۶ میلیون نفری است. کانادا (با جمعیت ۳۷ میلیون) امسال کشتارهای دستهجمعی بیشتری از تنها یک حادثه داشته، اما به این شرط که حملات غیرمرگبار را هم در نظر بگیریم، این یعنی شامل چهار نفری که آپریل در بریتیش کلمبیا کشته شدند، حادثهای در ماه ژوئن در تورنتو که طی جشن پیروزی تیم بسکتبال رپترز به مجروحیت چهار نفر منجر شد و یکی دیگر همین چند روز پیش که پنج نفر در کلوپی شبانه زخمی شدند. اما حتی اگر این رقم را ده برابر کنیم تا تفاوت جمعیتی جبران شود، باز هم مثل یک قطره در سبدی است که آمریکا با ارقام سرسامآورش ساخته.
فراتر از کشورهای انگلیسی زبان، میتوانیم به کشورهای اروپایی و آسیایی نگاه کنیم که هیچکدام چنین الگویی از کشتار دستهجمعی نشان نمیدهند. جالب توجهترین، ژاپن است که به عنوان یکی از بازیدوستترین فرهنگهای جهان به شمار میرود و در کشوری ۱۲۸ میلیون نفری، هیچ کشتاری نداشته. حتی اگر چاقوکشیهای دستهجمعی (که امسال تنها یکی بوده و به مرگ دو نفر انجامیده) را هم حساب کنیم، نرخ مرگ و میر به ازای حمله به هیچ وجه نزدیک ایالات متحده هم نمیشود.
سلامت روانی هم المانی در طاعون حملات مسلحانه است و مشکلی جدید و وخیم. اما بازهم، آمریکا در این مورد تنها نیست. بدون شواهدی که نشان دهد آمریکاییها از اختلالاتی رنج میبرند که ممکن است به رفتارهای خشونتآمیزِ به مراتب بیشتری نسبت به همتایانشان در کشورهای دیگر منجر شود، هیچ اساسی وجود ندارد که نشان دهد ترکیب بهداشت روانی و بازیها میتواند عامل کشتارهای دستهجمعی باشد. به این دلیل و دلایل دیگر، نظریهای که ارائه شده خیلی ساده از موشکافی جان سالم به در نمیبرد و مشخصاً تلاشی است برای استفاده از بازیهای ویدیویی به عنوان بلاگردانی برای مشکلی که مقصران واضح دارد.
به صورت خاص، قوانین سست مرتبط با اسلحه، دسترسی به سلاحهای شدیدا مرگبار (همراه با خشابهای ظرفیت بالا) و انبوهی از مهمات را حتی برای افرادی با تاریخچه رفتارهای نگرانکننده آسان میکند و در کنار آن افزایش لفاظیهای مشخصاً نژادپرستانه و تفرقهاندازانهای را داریم که از افراد تاثیرگذار، چه یوتوبرها باشند و چه شخص رییس جمهور ایالات متحده شنیده میشوند.
دیدن بخشی از همان ادبیاتی که دونالد ترامپ استفاده میکند در مانیفستهای نگاشته شده توسط تیراندازان اخیر، این را به شکل دردناکی واضح میکند که حداقل برخی از این مجرمان تاثیرات و اعتماد به نفس خود را از کجا میگیرند. آنها مشکلاتی هستند که به تمرکز قانونگذاران ما هنگام وقوع چنین تراژدیهایی نیاز دارند. به راه انداختن همان بحث قدیمی، تلاشی بزدلانه برای جلوگیری از حرکتی جدی در راستای مشکلی است که شاید واقعاً تاثیری روی نرخ کشتارهای دستهجمعی ایالات متحده داشته باشد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اگر بازی تاثیر گذار نیست چرا ستاد فیلترینگ و ساماندهی دستور حذف برخی بازیها را از سایتهای پربازید میدهد؟
فقط سواله نه جانبداری - نه اتهام و زیر سوال بردن سخص یا سازمان خاصی
سلام
ستاد فیلترینگ اونقدر فیلتر می کنن که گاهی حواسشون نیست سایت های خودشونو فیلتر می کنن
خیلی چیزارو بی خودو بی جهت فیلتر می کنن مثلا یک انیمیشن بسیار عالی که خواستم دانلود کنم به نام روان نما که بیشتر از 30 قسمت هست اصلا صحنه جنسی نداره و فقط 4 تیکه خیلی کوتاه من صحنه برهنگی دیدم توی فکنم سه قسمت که خیلی راحت میشه سانسورش کرد
اما توی سایت هایی که توجه زیادی بهشون میشه به دستور همین ستاد فیلترینگ لینک ها حذف شدن
این انیمیشن می تونی توی خوده فیلیمو ببینی اما جالبه که فقط تا قسمت 13 گذاشته و اگر بهانشون صحنه خشونت آمیز هست تا همین قسمت 13 کلی صحنه خشونت آمیز داره اما دردشون چیزه دیگه ایِ
این انیمیشن خیلی سطح آگاهی و دیدتُ نسبت به دنیا و همه جهان و زندگی بالا می بره البته بستگی به شخص بیننده هم داره که ذهنش توان فهمشو داشته باشه
بازی های ویدیوی تأثیر می ذارن اما رده بندی سنی دارن و بازی های ویدیوی سطح بالا اکثرا +18 هستن اما اگر طرف حتی اگر سنش یکمی پایینتر برای بازی های سطح بالا ولی روحیه و ذهن سالمی داشته باشه فقط مسائل جنسی هستند که می تونه روش تأثیر بذاره چون این چیزا چه تو بازی باشه و چه از طریق فیلم و حتی توی دنیای واقعی یک لحظه دیدن فرقی نداره و به هیچ عنوان بازی های ویدیویی با توجه به اینکه گفتم طرف ذهن و روحیه سالمی داشته باشه باعث خشونت و پرخاشگری نمی شن
اما هستند افرادی که با دیدن یک صحنه خشونت آمیز چه از طریق بازی چه از طریق فیلم و چه از طریق تماشای یک مسابقه ورزشی آنچنان تأثیر میگیرن و جوگیر میشن که عینه یک بچه توی دنیای واقعی تقلید می کنن که به اینجور افراد می تونیم بگیم ذهن تهی کسایی که با دیدن واقعیات زندگی در این دنیا بطور کامل دور نگه داشته باشه و تماما با مهرُ محبت بزرگ شدن
IGN قشنگ دولت ترامپ رو با این مقاله سوراخ کرد
لطفا این وبسایت رو دیگه با بحث های سیاسی به گند نکشید و یا حداقل اگر همچین مطالبی میزارید بی طرف باشید
منم با بحثهای سیاسی مشکل دارم اما اصلا موافق نظر شما نیستم. این مقاله یک موضوع کاملا علمی و اجتماعی هست و مفید و قابل استفاده.
البته نظزات کاربران در ذیلش هر چیزی میتونه باشه ک هرکسی در خوندن یا نخوندنش آزاده.
چیه تا دیدی بحث راجب موضوع زد ایران نیست و زد کشور محبوبت آمریکاست صدات در اومد؟! بیا برو بچه همه می شناسنت
باور کن ما نشستیم داریم بازیمونو میکنیم، سیاست دست از سر ما ور نمیداره.
آره دیگ
آزادی بیش از حد تو کشورشون همین بلایا رو موجب میشه
مثلا آزاد بودن سلاح خیلی وحشتناکه
خدا بدادشون برسه
خوبه ما گرونی و بدبختی داریم اما چنین چیزایی نداریم تو ایران
داداش چیز بد چیز بده. درسته این کشتار جمعی بده. ولی دلیل نمیشه با گرونی و بدبختی ایرانی توجیح کنی. هم این بده هم اون!
همه این فتنه های نژاد پرستانه زیر سر خود دکتر تربه؛
کنگره آمریکاداگه بخواد چشماشو بازکنه باید ترامپ رو استیظاح بکنه؛
تنها شخصی که دم از نژاد برتر زده تو این چند سال ترامپ بوده
احمق ها سلاح رو اونقدر آزاد گذاشتن که دست هر بچه ای هم رگبار میبینی بعد تو شبکه های اجتماعی و بازی ها دنبال قاتل بروسلی می گردن
دوست عزیز
وقتی در مورد فلسفه چیزی اطلاعی نداری به سادگی قضاوت نکن
قانون آزادی اسلحه در آمریکا منجر به اوج دموکراسی در این کشور شده
طوری اگر زمانی حکومت ایالت متحده بخواهد دست از پا خطا کند با لشکری از تمام مردم کشورش روبرو خواهد شد
این وضعیت آمریکا را با جهنمی که ما توش زندگی می کنیم مقایسه کن
برای بیان آزادتر، کشور مصر یا روسیه یا عراق صدام را در نظر بگیر که کشورشان در دست ارتش و حکومت وابسته به نیروی نظامی و کودتا اداره می شود و دراین کشورها و از جمله خودمون آزادی و دموکراسی به معنای واقعی وجود ندارد
این توجیهت زمانی معنی داشت که فروش سلاح سنگین مثل توپ تانک و هواپیما هم ازاد بود! وگرنه با این سلاح ها جلوی هیچ ارتش مدرنی نهمیشه کاری. کرد. وقتی در مورد فلسفه چیزی ابراز عقیده میکنی سفسته نکن ، ازادی اسلحه بخاطره عدم قدرت دولت از دفاع مردم در زمان استقلال و تشکیل کشور امریکا ست. درضمن موضوع مقاله بازی های کامپیوتری و کشتار دستهجمعی چه ربطی به دمکراسی داره!؟
واقعی این حرفا رو نوشتی یا مسخره کردی؟
دموکراسی بر مبنای ترس و وحشت از کشتار؟ این رو به خود اونا بگی هم می شورنت میذارنت رو بند خشک شی عزیزم.
الان تنها علتی که باعث شده حمل و استفاده از سلاح تو ایالات نسبتا متحده آزاد باشه فقط لابی کمپانی های اسلحه و قدرتمدارانی هست که به پول اون کمپانی ها برای موندن در قدرت نیاز دارن.
و اگر واقعا دموکراسی رو در اونجا باور داری باید بگم خیلی از مرحله پرت هستی که اساس دموکراسی در اونجا اتفاقا نه خواست مردم که پول و قدرت و نفوذ رسانه ای هست و این سه علت عامل اصلی به قدرت رسیدن و یا نرسیدن افراد و احزاب به قدرته و اتفاقا همین آزادی سلاح یکی از عوامل تشدید همین سه پارامتر در تعیین سرنوشتشون شده.
خخخخ قاتل بروسلی