ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

آینده کسب درآمد از اینستاگرام چگونه خواهد بود و روش‌های جایگزین آن چیست؟

صاحبان فروشگاه‌های اینستاگرامی تصور نمی‌کردند با وجود سرمایه گذاری‌هایی که در اینستاگرام انجام داده‌اند و فعالیت‌هایی که برای افزایش بازدید پست‌ها و تعامل با کاربران انجام داده‌اند به همین راحتی اینستاگرام فیلتر شود و زحماتشان ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۲۳ آذر ۱۴۰۱ | ۱۹:۱۵

صاحبان فروشگاه‌های اینستاگرامی تصور نمی‌کردند با وجود سرمایه گذاری‌هایی که در اینستاگرام انجام داده‌اند و فعالیت‌هایی که برای افزایش بازدید پست‌ها و تعامل با کاربران انجام داده‌اند به همین راحتی اینستاگرام فیلتر شود و زحماتشان هدر برود.

ولی متاسفانه از 30 شهریور 1401 که اعمال محدودیت در اینترنت آغاز شد اینستاگرام هم از این قاعده مستثنی نبود و فیلترینگ آن صورت گرفت.

فیلترینگ اینستاگرام چه تاثیری بر روی کسب و کارها داشت؟

بر اساس داده‌هایی که وجود دارد بیش از 2 میلیون کسب و کار در اینستاگرام فعالیت می‌کردند که 64 درصد از صاحبان آن‌ها زنان بوده‌اند. اکثر این کسب و کارها غیررسمی، بومی و خانگی بوده‌ و فقط 19 درصد از آن‌ها فروش حضوری داشته و صاحب فروشگاه فیزیکی بودند.

چند ماه قبل از فیلترینگ اینستاگرام و در خرداد ماه خبری مبنی بر تجارت 32 هزار میلیارد تومانی اینستاگرام منتشر شده بود. قبل از فیلترینگ نیز حدود 390 هزار فروشگاه اینستاگرامی فعالیت داشته‌اند ولی با اعمال محدودیت بر روی آن به 106 هزار رسیده‌اند که این افت 73 درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین انتشار پست توسط فروشگاه‌های اینستاگرامی 69 درصد کاهش داشته است. فیلترینگ بر تعامل کاربران با صفحات اینستاگرامی کسب و کارها نیز تاثیر گذاشته است و تعداد لایک‌های آن‌ها 72 درصد و میزان کامنت‌های دریافتی با 87 درصد کاهش همراه بوده است.

سرنوشت اینستاگرام چگونه خواهد بود؟

در هفته دوم مهر میزان فعالیت و کسب درآمد از فروشگاه‌ های اینستاگرامی نسبت به روزهای اول فیلترینگ مقداری افزایش داشته است ولی تا رسیدن به میزان فعالیت قبل از فیلترینگ فاصله‌ی زیادی وجود دارد.

با وجود اینکه این پلتفرم به صورت مستقیم برای یک میلیون نفر هموطن در کشور اشتغال زایی کرده است و به طور میانگین بین 310 هزار تا 470 هزار سفارش در روز وجود داشته است ولی هنوز سرنوشت فیلترینگ آن مشخص نیست. برخی شنیده‌ها و گفته‌ها از فیلترینگ دائمی آن خبر می‌دهند و برخی دیگر می‌گویند باید این محدودیت‌ها برداشته شود.

وزیر ارتباطات شرط رفع فیلتر اینستاگرام و واتس اپ را تغییر رفتار این دو شبکه اجتماعی و تغییر قوانینشان جهت فعالیت در ایران اعلام کرد. همچنین باید دفتر فعالی به عنوان نماینده شرکت متا در ایران تاسیس کنند. خب با وجود تحریم‌های ایران این خواسته تقریبا غیرممکن است ولی با این وجود مرکز ملی فضای مجازی با نامه نگاری به مدیر عامل متا «مارک زاکربرگ» برای معرفی نماینده در ایران فرصتی 10 روزه داد.

روش‌های جایگزین اینستاگرام کدامند؟

در گذشته زمانی که تلگرام فیلتر شد بسیاری از کسب و کارهایی که در آن جا فعالیت داشتند به اینستاگرام مهاجرت کردند و فعالیت خود را از سر گرفتند. در حال حاضر پلتفرم خارجی جایگزینی مشخص نشده است که کاربران و فروشگاه‌های اینستاگرامی بتوانند به آن مهاجرت کنند.

همچنین مهاجرت 2 میلیون کسب و کار به پلتفرم‌های داخلی نیازمند ایجاد زیرساختی قوی است. در هر صورت نمی‌توان دست روی دست گذاشت و فعالیتی نکرد، در واقع باید به فکر روشی جایگزین بود.

البته بسیاری از کسب و کارها ترجیح داده‌اند با وجود فیلترینگ اینستاگرام فعالیت خود را در آن جا ادامه دهند و به سراغ روش‌های جایگزین نروند. به هر حال برای کسب و کارهایی که به دنبال روش‌های جایگزین هستند دو ایده خواهم گفت که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنم.

1. راه اندازی سایت

قبل از فیلترینگ چون احتمال فیلترینگ اینستاگرام وجود داشت برخی از کسب و کارها اقدام به راه اندازی سایت کردند که در صورت ایجاد محدودیت ارتباطشان با مخاطبان قطع نشود. ولی بسیاری از کسب و کارها صرفا در اینستاگرام فعالیت داشتند و فروش خود را نیز در آن جا انجام می‌دادند.

در صورتی که می‌خواهید فعالیت خود را در فضای آنلاین گسترش دهید و بتوانید فروش بیشتر را تجربه کنید یکی از بهترین راهکارها راه اندازی سایت فروشگاه اینترنتی  است. البته مدیریت و فعالیت در قالب سایت نیاز به فعالیت و پیچیدگی‌های بیشتری نسبت به اینستاگرام دارد ولی با این وجود هر چقدر تلاش بیشتری کنید فروش بیشتری را تجربه خواهید کرد.

جهت راه اندازی سایت نیازی به صرفه هزینه‌های هنگفت و طراحی سایت اختصاصی نیست و می‌توان از فروشگاه ساز‌ها یا سایت‌سازهای ایرانی و خارجی استفاده کرد.

در صورتی که می‌خواهید امکانات گسترده‌ای را در سایت یا فروشگاه اینترنتی خود ایجاد کنید بهتر است از سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهره ببرید ولی در غیر این صورت می‌توانید از پلتفرم‌هایی مثل شاپفا، پرتال و دیجی فای که برای راه اندازی سایت و فروشگاه اینترنتی با روشی آسان‌تر استفاده می‌شوند بهره ببرید.

زمانی که فعالیت خود را توسعه دادید از روش‌های بازاریابی آنلاین مختلفی مثل ایمیل مارکتینگ، اس ام اس مارکتینگ، تبلیغات کلیکی  و ... نیز غافل نشوید.

2. فعالیت در روبیکا

سرمایه گذاری‌های زیادی جهت ایجاد زیرساخت و مهاجرت کاربران در شبکه‌های اجتماعی خارجی به پلتفرم‌های ایرانی انجام شده است. در حال حاضر بله، سروش، ایتا و ... به عنوان پیام رسان توسط برخی از کاربران ایرانی استفاده می‌شود ولی برخی دیگر با وجود فیلترینگ شدید هنوز هم در پلتفرم‌های خارجی فعالیت می‌کنند.

یکی از شبکه‌های اجتماعی که به عنوان جایگزین اینستاگرام مطرح شده است و رابط کاربری آن شباهت زیادی با اینستاگرام دارد روبیکا است.

این پلتفرم‌ ضعف‌های مختلفی دارد که ممکن است منجر به مختل شدن فعالیت کسب و کارها شود ولی به هر حال می‌توان به عنوان جایگزین اینستاگرام از آن استفاده کنید و فعالیت خود را در آن جا شروع کنید.

نتیجه گیری

در صورتی که میزان فروش شما کاهش قابل توجهی نداشته است و هنوز مشتری‌های از شما خرید می‌کنند و یا در حال حاضر امکان مهاجرت به پلتفرم‌ دیگر و استفاده از روش‌های جایگزین را ندارید شاید بهتر است به فعالیت خود در اینستاگرام ادامه دهید.

اگر قصد دارید فعالیت خود را به صورت جدی در فضای آنلاین توسعه دهید راه اندازی سایت بهترین گزینه است و قطعا مشتری‌های جدید بسیار زیادی نیز پیدا خواهید کرد، ولی در صورتی که قصد ندارید زمان و هزینه‌ی زیادی را صرف کنید و صرفا در یک شبکه‌ی اجتماعی بدون محدودیت فعالیت کنید به نظر می‌رسد بهتر است از پلتفرم‌هایی مثل روبیکا استفاده کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی