ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بازی
اخبار و مقالات

بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای گزارش صنعت بازی ایران در سال ۱۴۰۰ را منتشر کرد

بنیاد ملی بازی های رایانه‌ای نتایج تازه‌ترین پیمایش کشوری خود درباره مصرف بازی‌های دیجیتال در ایران را منتشر کرد که اطلاعات جالبی در آن وجود دارد. محمد امین حاجی هاشمی مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی تاریخ انتشار: 5 فوریه 2023 | 21:30

بنیاد ملی بازی های رایانه‌ای نتایج تازه‌ترین پیمایش کشوری خود درباره مصرف بازی‌های دیجیتال در ایران را منتشر کرد که اطلاعات جالبی در آن وجود دارد.

محمد امین حاجی هاشمی مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در جریان نشست خبری پیمایش سال ۱۴۰۰ توضیح داد که میزان بازیکنان بازی‌های دیجیتال ایران تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۳۴ میلیون نفر رسیده که نسبت به آخرین پیمایش بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در سال ۹۸، ۲ میلیون نفر افزایش داشته است. به عبارتی از هر ۱۰۰ ایرانی ۴۱ نفر بازی می‌کنند.

نتایج این پیمایش همچنین نشان می‌دهد که ۵۸ درصد بازیکنان به‌صورت آنلاین بازی می‌کنند. علاوه بر این، از نظر تفکیک جنسیتی، ۵۹ درصد از بازیکنان را مردان و ۴۱ درصد از آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند. در پیمایش سال ۱۳۹۸ گفته شده بود که از هر ۱۰۰ زن ایرانی ۲۹ نفر بازیکن بوده‌اند که این میزان در گزارش اخیر به ۳۵ بازیکن افزایش یافته است.

از دیگر نکات گزارش می‌توان به میانگین سنی بازیکنان اشاره کرد که از ۲۲ سال در سال ۱۳۹۸ به ۲۳ سال در سال ۱۴۰۰ رسیده و بازیکنان به‌طور متوسط ۹۵ دقیقه در روز بازی می‌کنند.

در ادامه این گزارش توضیح داده شد که همچنان موبایل پلتفرم محبوب بازیکنان ایرانی است، چرا که ۹۶ درصد از بازیکنان با پلتفرم موبایل بازی می‌کننند و از این جمع، ۹۶ درصد کاربران با گوشی هوشمند و ۱۴ درصد از تبلت استفاده می‌کنند. از طرف دیگر ۲۵ درصد بازیکنان با کنسول بازی می‌کنند که از این جمع، ۸۸ درصد از کنسول خانگی و ۱۳ درصد از کنسول دستی استفاده می‌کنند. در نهایت نیز ۱۹ درصد بازیکنان از رایانه برای بازی کردن استفاده می‌کنند که از این جمع، ۵۹ درصد از رایانه‌های شخصی و ۴۸ درصد از لپتاپ استفاده می‌کنند.

نکته مهم دیگر اینکه طبق گفته مدیرعامل بنیاد بازی‌های رایانه‌ای، گردش مالی صنعت بازی کشور در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱۹ هزار میلیارد تومان رسیده که ۱۸۸۰۰ هزار میلیارد تومان آن برای خرید کنسول و رایانه هزینه می‌شود.

در بخش دیگری از گزارش گفته شده که هزینه بازیکنان ایرانی در سال ۱۴۰۰ برای بخش نرم‌افزار ۲۶۱۲ میلیارد تومان بوده که سهم بازی‌های موبایلی ۵۱۲ میلیارد تومان، بازی‌های کنسولی بومی ۸.۳ میلیارد و بازی‌های رایانه‌ای بومی نیز ۱۴ میلیارد تومان بوده است.

هزینه بازیکنان در بخش سخت‌افزار نیز به ۱۶ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ رسیده که نسبت به آمار ۲۷۰۰ میلیارد تومانی در سال ۹۸ رشد چشمگیری داشته است. از جمله دلایل این رشد به عرضه کنسول پلی استیشن ۵، عرضه نسل جدید بازی‌ها و رشد شدید نرخ ارز اشاره شده است.


ویجی‌لاگ پلاس: خداحافظی با آنچارتد و تاریخ انتشار ماینکرفت لجندز

جواد تاجی
جواد تاجی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (18 مورد)
  • Matin-Artorias
    Matin-Artorias | 7 فوریه 2023

    به جای اینکه واسه گیمرا مرهم درد باشن واسشون دردن

  • Ehsan Nissan
    Ehsan Nissan | 6 فوریه 2023

    عه چه جالب
    پس اینا غیر از فیلتر کردن عناوین محبوب آمار دادن هم بلدن
    باریکلا

  • parsa.A22
    parsa.A22 | 6 فوریه 2023

    ماشالا صنعت گیم ایران
    بهترین صنعت گیم جهان
    آمریکایی های بیچاره آرزو دارن بهشون بازی بفروشیم ولی ما اونا رو تحریم کردیم.

  • Hossein1382
    Hossein1382 | 6 فوریه 2023

    صنعت؟!کدوم صنعت؟!شما رو چ بازی ب*بختا اینا برای شما حرامه با آرمان های امام تناقض داره

    • Dishonored
      Dishonored | 6 فوریه 2023

      امیدوارم معصومین مسخره نکرده باشی?

  • wolf Morgan 1389y
    wolf Morgan 1389y | 6 فوریه 2023

    مگر کندی کراشم حساب کرده باشن بعضی از آمار ها منطقی باشه

    • roozb
      roozb | 6 فوریه 2023

      تو آمار ۲۰۴۸ هم بازی حساب میکنن دیگه

  • Khode_ARIYA
    Khode_ARIYA | 6 فوریه 2023

    چرا فقط سر چیزی دقیق میشن که باهاش میشه شیره مردمو کشید

  • roozb
    roozb | 5 فوریه 2023

    و منی که دارم فکر میکنم این آمار دقیق چجوری بدست اومده ?

  • sina2007
    sina2007 | 5 فوریه 2023

    از کجا این آمار دقیق رو دارین؟ اینکه دقیقا چند درصد رو چه پلتفرمی پلی میدن؟
    چرا فکر میکنم تخیلات رئیس بنیاد؟

  • Os Reza2008 x
    Os Reza2008 x | 5 فوریه 2023

    خب حالا به این نتیجه رسیدین که چقدر گیمر داریم توی جامعه
    پس چرا برای رفع مشکلاتشون تلاش نمیکنید
    حالا برین دسترسی به نیاز هاشون رو به کل قطع کنین

    • Os Reza2008 x
      Os Reza2008 x | 6 فوریه 2023

      البته فکر کنم صد در صد آمار غلطه

  • Man
    Man | 5 فوریه 2023

    حالا که فهمیدن چقدر گیمر تو کشور هست، به این نتیجه رسیدن که باید کنسول و پیسی و لوازم جانبی رو گرون کنن تا شکم زن و بچه‌شون رو سیر کنن. حالا این وسط چند نفر هم نتونستن بخاطر قیمت بالا بازی کنن و مجبور به فروش پیسی و کنسولشون شدن خیلی مهم نیست.

    • sina2007
      sina2007 | 5 فوریه 2023

      چرا همه چی رو قاطی میکنی؟
      باور کنی یا نه من از این بنیاد حمایت نمیکنم و هیچ سودی هم برام نداره ولی اینکه قیمت کنسول اینا بالا هست به 2 دلیل هست: اول قیمت دلار که خودت بهتر میدونی چرا و از کی این شد. و کاملا هم درسته که نشونه سوئه مدیریته و دلیل دووم هم وجود دلال ونبود نظارت روی فروش هست که هرکی هرجور میخواد میفروشه یکی مثلا میاد PS5 که تا چند وقت پیش 20 تومن بود رو 29 میده و کسی کاری باهاش نداره بقیه هم شیر میشن و میگن قیمت بازار همینه دیگه پس ماهم همین میدیم و . . .
      و خب همین آدمی که این آمار رو میده (که نمیدونم چقدرش حقیقته) که نیومده بگه قیمت این اینقدره و گرونش کنه،
      ما توی کشوری هستیم که خصوصا در باره کالاهای دیجیتال هیچ قیمت گذاری درستی از طرف دولت وجود نداره که کی باید چکار کنه و بازار دسته یه مشت دلاله
      که البته باز هم مشکل نبود نظارت و از دولته ولی همه چیز را باهم قاطی نکن این بنیاد که طبیعتا فایده ای نداره و کارشون رو درست انجام نمیدن ولی مشکل اقتصاد از این نیست.

      • Man
        Man | 6 فوریه 2023

        به بالا پایین شدن دلار ربطی ندارد...
        چون هر وقت دلار می‌ره بالا قیمت می‌ره بالا ولی وقتی دلار میاد پایین قیمت تغییر نمیکنه که هیچ، بلکه گرون‌تر هم میشه.
        معلومه قیمت دست خودشونه.

    • Death Lake
      Death Lake | 5 فوریه 2023

      پایه و اساس سیاست های کثیف دلالی تو ایران ???

    • Dishonored
      Dishonored | 6 فوریه 2023

      با دولت کاری ندارم و از خودی هم می خوریم (دلال)

مطالب پیشنهادی