ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

عوامل مؤثر بر قیمت آهن کیلویی

آهن پرایس: قیمت آهن آلات به تناسب نوع محصول معمولا به دو صورت کیلویی و شاخه‌ای عرضه می‌شود؛ اما از آنجایی که قیمت آهن کیلویی به خصوص در تناژهای بالا نسبت به شاخه‌ای ارزان‌تر تمام ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ | ۲۳:۱۵

آهن پرایس: قیمت آهن آلات به تناسب نوع محصول معمولا به دو صورت کیلویی و شاخه‌ای عرضه می‌شود؛ اما از آنجایی که قیمت آهن کیلویی به خصوص در تناژهای بالا نسبت به شاخه‌ای ارزان‌تر تمام می‌شود، غالب مشتریان خرید محصول مورد نیاز خود را به صورت کیلویی انجام می‌دهند. در این روش قیمت آهن کیلویی یا هر تن آهن مشخص می‌شود و خریداران می‌توانند بر اساس وزن آهن خریداری کنند.

قیمت آهن کیلویی در بازار داخلی معمولا به صورت روزانه تغییر می‌کند از همین رو بهتر است خریداران و فروشندگان آهن در بازار داخلی، برای خرید و فروش آهن، با نظارت بر آخرین قیمت آهن در بازار، به‌روزرسانی‌های مداوم انجام دهند و با توجه به شرایط بازار و عوامل مختلف خرید خود را انجام دهند.

به عبارتی می‌توان گفت قیمت آهن امروز بستگی به عوامل مختلفی دارد که شامل عرضه و تقاضا، تغییرات قیمت در بازار جهانی، نرخ ارز، شرایط اقتصادی و سیاسی، هزینه‌های تولید و حمل و نقل آهن و... می‌شوند؛ از همین رو در ادامه به مهمترین مؤلفه‌هایی که به تغییر قیمت آهن کیلویی در بازار داخلی منجر می‌شود پرداخته خواهد شد.

قیمت آهن کیلویی چگونه تعیین می‌شود؟

1- سیاست‌های دولت: تغییرات سیاسی در داخل یک کشور یا در سطح جهانی می‌توانند باعث تغییر قیمت آهن شوند؛ برای مثال در صورت بروز نزاعات داخلی در کشورهایی که تولیدکننده آهن هستند، تولید و صادرات آهن از آن کشور کاهش می‌یابد. با کاهش تولید و صادرات آهن، عرضه آهن در بازار جهانی کاهش می‌یابد و در نتیجه قیمت آهن افزایش می‌یابد. نمونه بارز آن کشور روسیه و اوکرین است که پس از وقوع درگیری نظامی بین این دو کشور شاهد آشفتگی بازار جهانی فولاد و افزایش قیمت‌ها بودیم.

همچنین، سیاست‌های دولت در زمینه تولید، واردات، صادرات و توزیع آهن نیز می‌تواند بر قیمت آهن تأثیر بگذارد؛ برای مثال در صورتی که دولت یک کشور تصمیم بگیرد که واردات آهن را محدود کند، عرضه آهن در بازار کاهش می‌یابد. این باعث می‌شود قیمت آهن افزایش پیدا کند.

2- تحریم‌ها: تحریم‌های اقتصادی که در برابر کشورها اعمال می‌شود، می‌تواند باعث افزایش قیمت آهن شود، زیرا این تحریم‌ها ممکن است باعث کاهش تولید و صادرات آهن و حتی واردات آن شوند.

3- نوسانات ارزی: نوسانات ارزی نیز می‌تواند بر قیمت آهن تأثیرگذار باشد؛ برای مثال اگر ارز ملی یک کشور نسبت به ارز خارجی قوی شود، صادرات آهن از آن کشور کاهش می‌یابد و هزینه واردات آهن برای دیگر کشورها افزایش می‌یابد، که باعث افزایش قیمت آهن می‌شود. در ماه‌های اخیر اثر مستقیم نرخ دلار در قیمت روز آهن آلات داخلی به وضوح مشهود است.

4- تغییرات سیاسی در کشورهای تولیدکننده آهن: تغییرات سیاسی در کشورهایی که تولیدکننده آهن هستند، می‌تواند بر قیمت آهن در بازار جهانی تأثیرگذار باشد. به عنوان مثال وقوع یک رویداد سیاسی مانند تغییر رئیس جمهور یا وزیر از مواردی است که نرخ روز آهن کیلویی را تحت تآثیر قرار می‌دهد.

5- تقاضا و عرضه: در نهایت، قیمت آهن به عنوان یک کالای بازاری، تحت تأثیر عرضه و تقاضا قرار دارد. در صورتی که تقاضا برای آهن افزایش یابد، در صورتی که عرضه کم باشد، قیمت آهن افزایش می‌یابد.

تقاضا و عرضه دو عامل مهم در تعیین قیمت آهن هستند. تقاضا به میزانی از کالا یا خدماتی که مشتریان می‌خواهند خریداری کنند، اشاره دارد. در مقابل، عرضه به میزانی از کالا یا خدماتی که تولیدکنندگان آماده فروش آنها هستند، اشاره دارد؛ اگر تقاضا برای آهن افزایش یابد، در صورتی که عرضه کم باشد به افزایش نرخ آهن منجر خواهد شد.

به عبارتی اگر دولت تصمیم بگیرد که بخشی از تولید آهن را به صنایع داخلی اختصاص دهد، عرضه آهن در بازار جهانی کاهش می‌یابد و در نتیجه قیمت آهن افزایش می‌یابد.

6- کمبود انرژی: کمبود انرژی و برق می‌تواند بر تولید، حمل و نقل و فرآوری آهن تأثیرگذار باشد و در نتیجه بر قیمت آهن نیز تأثیر داشته باشد.

در صنعت آهن، انرژی و برق برای فرآیندهای تولید، گرمایش و آهن‌آلات‌سازی استفاده می‌شوند. در صورتی که انرژی و برق کافی برای تأمین نیاز صنعت آهن در دسترس نباشد، فرآیند تولید آهن کاهش می‌یابد و تولید کمتری از آهن انجام می‌شود. این باعث کاهش عرضه آهن در بازار می‌شود و در نتیجه قیمت آهن افزایش می‌یابد. همچنین، در صورتی که کمبود گاز و برق باعث افزایش هزینه‌های تولید آهن شود، قیمت آهن نیز افزایش خواهد یافت. این افزایش هزینه‌ها می‌تواند به دلیل افزایش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات تجهیزات صنعتی، افزایش هزینه‌های حمل و نقل، و افزایش هزینه‌های مربوط به تأمین انرژی و برق باشد.

در سه سال اخیر که فولادسازان در زماستان با کمبود گاز و در تابستان با کمبود برق مواجه هستند، در این بازه‌های زمانی شاهد آشفتگی بازار و افزایش قیمت آهن کیلویی بودیم. درحال حاضر نیست این مسئله از اصلی‌ترین محرکه‌های قیمت روز آهن در بازار داخلی به شمار می‌رود.

علاوه‌بر مواردی که گفته شد عوام دیگری نیز در تعیین قیمت آهن کیلویی مؤثر است که از جمله آنها می‌توان به بورس کالا، نرخ مواد اولیه، نرخ قراضه، قیمت نفت، تغییرات فصلی، برند کارخانه و مواردی از این دست اشاره کرد.

قیمت آهن کیلویی در ایران در حال حاضر چگونه است؟

قیمت آهن کیلویی در بازار ایران در حال حاضر بسته به نوع و ضخامت آهن، وزن، برند، استاندارد و ... متفاوت است. با این حال برای اطلاع از قیمت آهن کیلویی در بازار ایران می‌توانید به وب‌سایت‌هایی که به صورت روزانه قیمت آهن کیلویی را اعلام می‌کنند مراجعه کنید.

در همین راستا وبسایت آهن پرایس از کاملترین مراجع اعلام قیمت روز آهن آلات کیلویی است به‌طور روزانه و لحظه‌ای نرخ محصولات را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

به عنوان مثال بالاترین قیمت میلگرد 14 ذوب آهن از ابتدای سال در هر کیلو 29 هزار تومان اعلام می‌شد در هفته اول خرداد ماه به کمترین قیمت رسیده و هر کیلو میلگرد 26 هزار و 900 تومان اعلام شد.

هفته اول خرداد قیمت آهن 14 ذوب آهن اصفهان در هر شاخه 4 میلیون و 900 تومان برآورد شد درحالی که این محصول در نیمه اردیبهشت به 5 میلیون و 220 هزار تومان هم رسیده بود، به عبارتی قیمت آهن کیلویی امروز حدود 31 هزار و 600 تومان برآورد می‌شود.

همچنین بالاترین قیمت کیلویی پروفیل ضخامت 2 میل از ابتدای سال تا هفته اول خرداد 38 هزار تومان اعلام شده و کمترین قیمت آهن نیز 35 هزار و 700 تومان ثبت شده است اما آخرین قیمت کیلویی پروفیل نیکان 36 هزار و 600 تومان اعلام شد.

با در نظر گرفتن قیمت هر کیلو از آهن آلاتی که بیان شد می‌توان گفت در کمتر از دو ماه قیمت آهن کیلویی تغییرات متعددی را پشت سر گذاشته است به عبارتی قیمت آهن کیلویی در بازار ایران تحت تأثیر عوامل مختلفی است و ممکن است به صورت روزانه تغییر کند. برای خرید آهن کیلویی در بازار ایران، بهتر است با توجه به شرایط بازار و عوامل مختلف، به‌روزرسانی‌های مداوم انجام داده و با فروشندگان آهن در بازار تماس گرفته و قیمت را مقایسه کنید. همچنین، در خریدآهن کیلویی بهتر است به کیفیت و ضخامت محصولات نیز توجه کنید تا در نهایت خریدی اقتصادی و مطمئن داشته باشید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Adolf
    Adolf | ۲۴ خرداد ۱۴۰۲

    همین الان داشتم برا امتحان محیط زیست میخوندم
    عوامل موثر بر تنوع زیستی😔😔😔

مطالب پیشنهادی