ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

آیا فیلمبرداری با دوربین عکاسی ضرر دارد؟

برای آن دسته از افرادی که از دوربین عکاسی، با قابلیت فیلمبرداری استفاده می‌کنند؛ این سوال مهم وجود دارد که آیا فیلمبرداری با دوربین عکاسی ضرر دارد یا خیر. بدیهی است در صورتی که بدانیم ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ | ۲۳:۱۵

برای آن دسته از افرادی که از دوربین عکاسی، با قابلیت فیلمبرداری استفاده می‌کنند؛ این سوال مهم وجود دارد که آیا فیلمبرداری با دوربین عکاسی ضرر دارد یا خیر. بدیهی است در صورتی که بدانیم فیلمبرداری با دوربین عکاسی ضرر دارد، باید آن را به حداقل رسانده و برای فیلمبرداری طولانی مدت، از یک دوربین فیلم برداری مجزا استفاده کنیم. به علاوه دانستن این موضوع، کمک خواهد کرد تا در خرید محصول، بسیار هدفمندتر عمل کرده و در صورتی که کاربرد دوربین برای شما به جز عکس‌برداری، به اندازه زیادی فیلم‌برداری نیز باشد، شاید ترجیح بدهید که یک دوربین متفاوت یا دو دوربین مجزا، خریداری کنید.

اگر در ذهن شما نیز چنین سوالی وجود دارد، در ادامه با ما همراه شوید تا در این باره به یک پاسخ روشن و قطعی برسیم. به این ترتیب تصمیم گیری در خرید دوربین و نحوه استفاده از آن، برای شما به مراتب ساده‌تر خواهد شد و با چالش کمتری در این زمینه روبرو می‌شود.

فیلمبرداری با دوربین عکاسی

در ابتدا باید این موضوع را در نظر داشته باشید که دوربین‌های عکاسی که قابلیت فیلمبرداری دارند؛ پیش از هر چیز یک دوربین عکاسی حرفه‌ای بوده و از بنیان به این منظور طراحی و ساخته شده‌اند. با این حساب انتظاری که باید از این دوربین‌ها داشته باشید، چیزی متفاوت از سطح انتظار شما از یک دوربین فیلمبرداری است. اگر چه برندهای مطرح سازنده در سال‌های اخیر توانسته‌اند، با بالا بردن مشخصات فنی دوربین‌های عکاسی با قابلیت فیلمبرداری، این مرز را به حداقل برسانند؛ اما هنوز زمانی که شما با یک دوربین عکاسی، فیلمبرداری می‌کنید، در اکثر مواقع فشاری مضاعف به آن وارد کرده‌اید.

بگذارید ماجرا را به شکلی ملموس‌تر ببینیم:

در نظر بگیرید که در هر یک بار عکس گرفتن، نور از دیافراگرام وارد شده و بسته می‌شود. این فرایند در مدت زمان بسیار محدودی انجام شده و ذخیره تصویر به پایان می‌رسد. حال زمانی که قصد فیلمبرداری با همین دوربین را داشته باشید، به مانند این است که دیافراگرم بارها و بارها با سرعت بالا پشت هم، همین فرایند را طی کرده و تصاویر فریم به فریم ذخیره می‌شوند. بدیهی است که این موضوع استهلاک دوربین را بالا برده و باعث خواهد شد تا در دراز مدت، طول عمر آن کاهش پیدا کند.

با این حساب به نظر می‌رسد که به جواب سوال مطرح شده در ابتدای این مطلب دست پیدا کردیم! استفاده زیاد و پی در پی از قابلیت فیلمبرداری دوربین‌های عکاسی، طول عمر آن‌ها را کاهش داده و با بالا بردن میزان استهلاک دوربین، ممکن است آسیب‌های زودهنگامی نیز به آن وارد کند. اگر چه این موضوع همیشه اتفاق نمی‌افتد و لزوما تمام دوربین‌ها در این شرایط، آسیب را تجربه نمی‌کنند؛ اما در نظر داشته باشید که ریسک بالایی متوجه دوربین عکاسی خواهد بود.

داغ شدن سنسور دوربین عکاسی با قابلیت فیلمبرداری

در پاسخ به این سوال که آیا فیلمبرداری با دوربین عکاسی ضرر دارد یا نه؛ تا اینجا به یک جواب مشخص رسیدیم و دیدیم که دوربین‌های عکاسی با فیلمبرداری طولانی، ممکن است آسیب ببینند. جالب است بدانید که این آسیب را در اغلب مواقع کاربر به خوبی احساس می‌کند. در صورت طولانی شدن زمان فیلمبرداری (بیش از ظرفیت تعریف شده دوربین)، سنسور آن داغ شده و شما حرارت را روی بدنه دوربین احساس خواهید کرد. این موضوع می‌تواند به عنوان یک علامت هشداردهنده باشد که متوجه شوید در فیلمبرداری پیوسته با دوربین عکاسی خود، زیاده روی کرده و سنسور دوربین، توان همراهی کردن شما را ندارد. با این همه بیشتر برندهای سازنده معروف، اجازه رسیدن دوربین به این آستانه تحمل را نداده و فیلمبرداری را متوقف می‌کنند. در حقیقت دیگر محافظت از سلامت سنسور دوربین، وابسته به تصمیم گیری کاربر نبوده و به شکل خودکار، اعمال خواهد شد.

یک خبر خوب: برندهای سازنده فکر این محدودیت را از پیش کرده‌اند

اما یک خبر خوب داریم آن هم این که در اکثر دوربین‌های مطرح از برندهای مشهور سازنده، برای این موضوع یک راه حل اندیشیده شده است. قطعا تیم طراحی و تولید دوربین‌های عکاسی که با قابلیت فیلمبرداری همراه شده‌اند، به درستی در خصوص این محدودیت و آسیب پذیری دوربین در اثر فیلمبرداری آگاهی داشته‌اند. اگر برای خرید دوربین مورد نظر خود، به سراغ برندهای برتر و معروف بازار بروید؛ این مشکل از پیش مرتفع شده است. در این دوربین‌ها، یک محدودیت زمانی برای فیلمبرداری پیوسته تعریف شده که سطح توان آن دوربین و سخت افزار آن در زمان فیلمبرداری را نشان می‌دهد. به طور مثال ممکن است یک دوربین تنها قادر به فیلمبرداری پیوسته برای 15 دقیقه باشد و بیش از آن تحت فشار زیادی قرار بگیرد. همین طور در دوربینی دیگر این زمان به 1 ساعت و حتی مقادیر زمانی بسیار بیشتر (بیش از چند ساعت) ارتقا پیدا کرده باشد. خوشبختانه در بازار امروز، با پیشرفت سخت افزاری دوربین‌های عکاسی، با محصولاتی روبرو هستیم که برای ساعات طولانی قدرت فیلمبرداری را دارند.

نکته: البته ذکر این نکته ضروری است که برای فیلمبرداری پیوسته با دوربین‌های عکاسی، لازم است که حافظه دوربین جوابگوی این مقدار فیلمبرداری به لحاظ حجمی باشد. در غیر این صورت ناچار خواهید بود که ابتدا حافظه را خالی کرده و مجدد فیلمبرداری را ادامه دهید. از این روی پیشنهاد می‌شود که اگر به طور معمول قصد فیلمبرداری طولانی را دارید، حتما برای تهیه کارت حافظه جانبی، به سراغ حجمی بروید که با انتظارات شما در تناسب باشد. به این ترتیب در میانه فیلمبرداری، مجبور به انتقال اطلاعات کارت حافظه جانبی به حافظه دیگر و راه اندازی دوباره آن نخواهید شد.

سخن پایانی

همان طور که در بالا مشاهده کردیم فیلمبرداری با دوربین عکاسی، باید با ملاحظات مخصوص به آن همراه باشد. به این ترتیب در صورتی که در طول زمان فیلمبرداری زیاده روی نکرده و نخواهید از یک دوربین عکاسی با قابلیت فیلمبرداری، به عنوان یک دوربین فیلمبرداری حرفه‌ای، استفاده کنید؛ مشکل چندانی به وجود نخواهد آمد. اما زمانی که در این کار زیاده روی شود، دوربین با استهلاک بیشتری همراه شده و ممکن است صدماتی ببیند. شما چه نظر و تجربه‌ای در این باره دارید؟ تا به حال از چه برند دوربین‌های عکاسی با این قابلیت استفاده کرده و تا چه اندازه فیلمبرداری با این دوربین‌ها را رضایت بخش و بدون مشکل ارزیابی می‌کنید؟ مشتاق دنبال کردن نظرات و تجربیات شما در این خصوص هستیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی