ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

لپ تاپ کاستوم شده چیست؟

تصور کنید می‌خواهید لپ تاپ جدید را بخرید، هنگامی‌که ویژگی‌های مدنظر خود را به فروشنده اعلام می‌کنید ممکن است فروشنده به شما اعلام کند که این مدل لپ تاپ در بازار موجود نیست و باید ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۲۸ تیر ۱۴۰۲ | ۱۵:۱۵

تصور کنید می‌خواهید لپ تاپ جدید را بخرید، هنگامی‌که ویژگی‌های مدنظر خود را به فروشنده اعلام می‌کنید ممکن است فروشنده به شما اعلام کند که این مدل لپ تاپ در بازار موجود نیست و باید از لپ تاپ کاستوم شده استفاده کنید. اما معنی لپ تاپ کاستوم شده چیست؟ از کجا بفهمیم لپ تاپ کاستوم شده؟ آیا لپ تاپ کاستوم شده بخریم یا نه؟ آیا لپ تاپ کاستوم شده همان ارتقا لپ تاپ است؟

اینها تنها بخشی از سوالات کاربران درباره لپ تاپ کاستوم شده است. در نتیجه تصمیم گرفتیم در این مطلب همه آنچیزی که باید درباره لپ تاپ کاستوم شده بدانید را به شما آموزش دهیم. پس اگر شما هم تمایل دارید درباره این لپ تاپ‌ها اطلاعات کاملی بدست آورید در ادامه با ما همراه باشید.

منظور از لپ تاپ کاستوم شده چیست؟

همانطور که از اسم این لپ تاپ‌ها پیداست، لپ تاپ‌های کاستوم شده، شخصی سازی یا سفارشی شده‌اند. یعنی به درخواست مشتری قطعات سخت افزاری آنها، از حالت کارخانه‌ای تغییر و ارتقا پیدا کرده است. برای مثال اگر در مدل اصلی رم لپ تاپ 4 گیگابایت است به درخواست مشتری به 8 یا 12 گیگابایت ارتقا یافته یا حتی هارد آن به SSD با ظرفیت بیشتر تبدیل می‌شود.

آیا لپ تاب کاستوم شده فقط برای برندهای خاصی است؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم امکان شخصی سازی یا کاستوم کردن همه مدل‌ها وجود ندارند؛ زیرا شرکت سازنده، لپ تاپ را به شکلی تولید کرده که امکان تغییر مادربرد، CPU، هارد، رم و ... وجود نداشته باشد. یکی از این برندها اپل است. در اکثر مواقع علی الخصوص مدل‌های جدید مک بوک امکان ارتقا قطعات وجود ندارد؛ زیرا تمامی قطعات به شکل یکپارچه در دستگاه قرار داده شده است.

چه قطعاتی از لپ تاپ قابل کاستوم شدن است؟

در اکثر برندهای لپ تاپ امکان ارتقا قطعات اصلی از جمله هارد، رم، کارت گرافیک، GPU و CPU وجود دارد. البته ارتقای کارت گرافیک و CPU لپ تاپ‌های جدید در ابتدای کار از نظر بسیاری از کارشناسان کار خطرناکی است و می‌تواند به دستگاه شما آسیب برساند. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم در صورتی‌که این قسمت‌های لپ تاپ مدنظر شما ضعیف است، می‌توانید لپ تاپ دیگری که در این قسمت‌ها قوی‌تر است را انتخاب و خریداری کنید.

لپ تاپ کاستوم شده بخریم یا نه؟

برخی از افراد به اشتباه تصور می‌کنند که لپ تاپ‌های کاستوم شده دست دوم هستند؛ اما باید بگوییم این فکر اشتباه است و لپ تاپ‌های کاستوم نو هستند فقط توسط شرکت وارد کننده یا فروشنده و به درخواست مشتری، سفارشی می‌شوند.

البته شما می‌توانید لپ تاپ‌های قدیمی خود را هم سفارشی کنید اما در این زمان به اصطلاح می‌گویند، شما دستگاه را ارتقا داده‌اید. اما اصلاح لپ تاب کاستوم شده برای مدل‌های نو که توسط شرکت‌ها فروخته می‌شود؛ به کار می‌رود.

از نظر بسیاری از کارشناسان خریدن لپ تاپ‌های کاستوم شده بسیار مناسب است؛ زیرا شما با پرداخت مبلغ کمی می‌توانید سخت افزار دستگاه‌تان را افزایش دهید و از آن بهتر و برای مدت بیشتری استفاده کنید. همچنین نیازی به پرداخت هزینه‌های بسیار بیشتر برای خرید محصولات قوی‌تر نخواهید داشت.

از کجا بفهمیم لپ تاپ کاستوم شده یا نه؟

ممکن است بعد از دریافت لپ تاپ تصور کنید که مشخصات دستگاه‌تان با مشخصات اعلام شده توسط شرکت سازنده یکسان نیست؛ در این صورت به کاستوم بودن لپ تاپ شک خواهید کرد. چنانچه خودتان این مورد را از فروشنده درخواست کرده باشید، مسئله کاملا طبیعی است؛ اما در غیر اینصورت باید علت را جستجو کنید. برای مشخص شدن اینکه لپ تاپ کاستوم شده است یا خیر می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • به برچسب و پلمپ کارتن لپ تاپ دقت کنید تا باز نشده باشد.
  • برچسب کارتن لپ تاپ را نیز بررسی کنید که سالم باشد و از قبل باز نشده باشد.
  • حالا می‌توانید مشخصات لپ تاپ را بعد از بالا آمدن ویندوز با مشخصات ثبت شده در دفترچه راهنما یا سایت سازنده مطابقت دهید.
  • چنانچه در هر کدام از مراحل بالا مشکلی وجود داشته باشد، یعنی لپ تاپ کاستوم شده است. در اینصورت باید فورا با شرکت فروشنده لپ تاپ تماس بگیرید و موضوع را پیگیری کنید. همچنین در صورتی‌که دستگاه دارای کارت گارانتی باشد، می‌توانید آن را مرجوع کنید و از فروشنده بخواهید دستگاه جدیدی برایتان ارسال کند.

چرا نباید لپ تاپ کاستوم شده بخریم؟

تا اینجا درباره مزایای لپ تاپ کاستوم شده صحبت کردیم اما همیشه هم خرید این لپ‌ تاپ توصیه نمی‌شود. در ادامه با معایب خرید این لپ تاپ‌ها آشنا می‌شویم:

  1. با توجه به باز کردن درب دستگاه، ممکن است شرکت گارانتی کننده، تعهدات خود را در مقابل گارانتی دستگاه شما کاهش دهد.
  2. قطعات قابل ارتقا لپ تاپ‌ها در حال حاضر با برندها و کیفیت‌های مختلفی در بازار وجود دارند. برخی از این برندها بی‌کیفیت یا تقلبی هستند و ممکن است کارایی مناسب را نداشته باشند یا به سرعت خراب شوند.
  3. چنانچه فرآیند باز و بسته کردن لپ تاپ و تعویض قطعات بدرستی انجام نشود، ممکن است به قطعات داخلی لپ تاپ آسیب وارد شود.
  4. ممکن است شرکت فروشنده برای بالا بردن سود خود به جای قطعات اصلی از قطعات بی‌کیفیت و تقلبی یا حتی قطعات کارکرده (دست دوم) استفاده کنید. (کیفیت قطعات استفاده شده به‌راحتی قابل تشخیص نیست و در بسیاری از مواقع باید دستگاه به طور کامل باز شود که در اینصورت هم اگر دستگاه توسط مشتری باز گارانتی باطل می‌شود.)

در این مطلب سعی کردیم تمام نکاتی که باید درباره لپ تاپ های کاستوم شده بدانید را به شما آموزش دهیم تا با توجه به آنها بتوانید بهترین تصمیم را درباره بگیرید و بتوانید به سوال لپ تاپ کاستوم شده بخریم یا نه پاسخ دهید. اگر از لپ تاپ‌های کاستوم شده در بازار استفاده کرده‌اید تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران درباره لپ تاپ‌های کاستوم شده

  1. مدل‌های قدیمی لپ تاپ‌های اپل امکان کاستوم شدن دارند اما مدل‌های جدید که دارای  تراشه‌های اختصاصی M1 یا M2  هستند، قابل ارتقا نیستند.
  2. اگر مشخصات لپ تاپی که مدنظرتونه توی بازار نیست مشکلی نداره که لپ تاپ کاستوم شده بخرید. فقط توجه داشته باشید که از شرکت‌های معتبر خریدتون رو انجام بدین و ازشون بخواین که توی گارانتی ثبت کنند دستگاه کاستوم شده. در اینصورت اگر مشکلی برای دستگاه‌تون بوجود بیاد میتونید از گارانتی استفاده کنید.
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی