چرا خرید PlayStation Portal منطقی بهنظر نمیرسد؟
کمپانی سونی اخیرا از دستگاه ریموت پلی جدید خود رونمایی کرد. این وسیله که تا پیش از این به عنوان Project Q خطاب میشد، اکنون نام رسمی خود را دریافته و PlayStation Portal نامگذاری شده ...
کمپانی سونی اخیرا از دستگاه ریموت پلی جدید خود رونمایی کرد. این وسیله که تا پیش از این به عنوان Project Q خطاب میشد، اکنون نام رسمی خود را دریافته و PlayStation Portal نامگذاری شده است. پلی استیشن پورتال با ارائه یکسری ویژگیهای خاص از همین حالا و پیش از عرضه رسمی وضعیت اسفناک خود را در بازار ویدیوگیم مشخص کرده و حتی بسیاری از طرفداران کنسول پلی استیشن هم خرید آن را غیرمنطقی میدانند. اما چرا؟
کمپانی سونی در طول سالها فعالیتش در عرصه بازیهای ویدیویی برخی از شگفتانگیزترین کنسولهای دستی نظیر PSP و PS Vita را تقدیم گیمرها کرده است. طرفداران پلی استیشن روزهای خوش بسیاری را با آن کنسولهای دستی گذراندهاند و قابل حمل بودن بیقید و شرط (عدم نیاز به اینترنت پایدار و پرسرعت) همان چیزی بود که طرفداران در کنسول دستی جدید سونی که شایعهاش مدتها پیش از معرفی رسمی، دهان به دهان میشد، انتظارش را داشتند. با این وجود گویا از این خبرها نیست و پلی استیشن پورتال که چیزی بیش از یک دستگاه با قابلیت پخش از راه دور نیست، نمیتواند با موفقیتهای پیشین این کمپانی رقابت کند.
از آنجایی که طی چند سال اخیر کنسولهای دستی مثل نینتندو سوییچ، استیم دک و روگ الای رشد چشمگیری داشتهاند، حال سونی هم میخواهد تا با وارد شدن به این میدان و عرضه ابزاری مشابه و صدالبته بهخصوص کاربران خود را سرگرم کند و به طرفداران پلی استیشن روش تازهای برای بازی کردن ارائه دهد. به هر حال، نتیجهی این طرز تفکر چیزی نیست جز پلیاستیشن پورتال؛ دستگاهی که به خودی خود نمیتواند هیچ بازیای را اجرا کند و به یک پلیاستیشن ۵ برای پخش بازیها نیاز دارد!
کمکاریهای سونی در طراحی PlayStation Portal
قبل از هر چیز، بد نیست نگاهی به قیمت این محصول داشته باشیم. حقیقتا ۲۰۰ دلار برای یک دوالسنس معمولی و صفحه السیدی ۸ اینچی بهخصوص در مقایسه با رقبا با هیچ متر و معیاری منطقی بهنظر نمیرسد. شما با ۲۰۰ دلار هزینه میتوانید در کنار کنسول PS5 که در خانه دارید، یک نینتندو سوییچ لایت را خریداری کنید. اینگونه نهتنها صاحب یک کنسول قابلحمل بسیار شیک و جمعوجور هستید که به آرشیو عظیمی از بازیهای ویدیویی که برخی از بهترین آثار این نسل را شامل میشوند نیز دسترسی داشته باشید. در عوض پلی استیشن پورتال نهتنها کاربری محدود و وابسته به اینترنت را به کاربر ارائه میدهد که همزمان اصلا موارد استفاده زیادی ندارد. PS Portal تنها یک تبلت نهچندان باکیفیت است که یک کنترلر دوالسنس هم به آن متصل شده. نتیجه اینکه وقتی قیمت این دستگاه را با نینتندو سوییچ و ایکس باکس سری اس (زمانی که تخفیفدار باشد) مقایسه میکنید، اسباب جدید سونی بیشتر شبیه به یک شوخی بیمزه میماند.
این مساله زمانی بدتر میشود که بدانید سونی طی تصمیمی بسیار عجیب قابلیت کلاود استریمینگ بازیها را برای این دستگاه استریممحور (حتی برای آنهایی که مشترک سرویس پلی استیشن پلاس پرمیوم هستند) قرار نداده است! نتیجه اینکه این دستگاه تعداد ناچیزی از کاربرانی که پیاسفایو دارند را شامل میشود و با این جامعه هدف مرزبسته، پلی استیشن پورتال به یک کنسول دستیِ (اگر بتوان آن را اینگونه خطاب کرد) غیرلوکس و گرانقیمت تبدیل میشود که تنها به درد افرادی میخورد که همیشه به تلویزیون دسترسی ندارند یا تمایل دارند از پلی استیشن ۵ خود در رختخواب یا جایی دورتر استفاده کنند. علاوه بر این باید در نظر داشته باشید که مالکان این دستگاه هیچ نوع مدیا و رسانهای جز هرچه روی کنسولشان نصب شده را نمیتوانند استریم کنند. بنابراین اگر انتظار یک دستگاه چندمنطوره برای پخش فایلهای صوتی و تصویری متفاوتی را دارید بهتر است تجدیدنظر کنید.
محدودیتهای سختافزاری پلی استیشن پورتال
از لحاظ سختافزاری، گرچه اندازه و حجم باتری این دستگاه به صورت رسمی تایید نشده اما میدانیم که مدتزمان ماندگاری باتری ابزار استریم دستی جدید سونی تقریبا به اندازه دوالسنس (حدود ۴ تا ۵ ساعت بسته به روشنایی صفحهنمایش) بازدهی دارد. با این وجود اگر ویژگیهای مختلف دوالسنس مثل هپتیک فیدبک و آداپتیو تریگر را فعال کرده باشید احتمالا این مدتزمان تا حد قابل توجهی کاهش مییابد. از اینها گذشته پلی استیشن پورتال از بلوتوث هم پشتیبانی نمیکند. اگر قیمت ۲۰۰ دلاری برای صرفنظر در خرید کافی نبود، باید بهطور بالقوه این ضعف را جدی بگیرید. چرا که اگر بخواهید از صدا و هدفون بیسیم بهره ببرید، باید سر کیسه را حسابی شل کنید و هدست و ایربادزهایی که به قابلیت PlayStation Link مجهز هستند را خریداری کنید. خبر خوب اینکه همزمان با انتشار PlayStation Portal سونی قصد دارد نسل جدیدی از هدفونهای پالس را که از قابلیت پلیاستیشن لینک استفاده میکنند، به بازار عرضه کند. خبر بد اما اینکه هدست وایرلس Pulse Elite قیمتی معادل ۱۵۰ دلار و ایربادز Pulse Explore هم قیمتی معادل ۲۰۰ دلار دارد.
با این حال صفحه نمایش السیدی (LCD) هشت اینچی این دستگاه با رزولوشن 1080p به طور قابل توجهی بزرگتر از دیگر رقبا ظاهر شده و بهنظر میرسد که تجربه قابل قبولی را ارائه دهد.
یک جایگزین رایگان برای پلی استیشن پورتال که همه میتوانند از آن استفاده کنند
اگر به هر طریقی با بازیهای ویدیویی در ارتباط هستید، به احتمال بسیار زیاد صاحب یک گوشی هوشمند، تبلت، لپ تاپ یا کامپیوتر نیز باشید. اگر یکی از این موارد ذکرشده را دارید خوش به حالتان. چرا که به راحتی میتوانید برنامه PlayStation Remote Play را برای هر دستگاهی (اندروید، iOS و ویندوز) که در اختیار دارید دانلود کنید و از آن به عنوان صفحه نمایش کنسول پلی استیشن ۵ خود استفاده کنید. برای تکیمل ستاپ خود، نیاز دارید که دوال سنس را به دستگاه مذکور متصل کرده و حالا شما یک دستگاه استریمینگ قابل حمل در خانه دارید که به وسیلهی آن میتوانید بازیهای کنسول PS5 خود را بدون هزینه اضافه استریم کنید و تازه هدفون بلوتوثی خود را هم بیدردسر به آن متصل کنید. همچنین توجه داشته باشید که کنترلر دوال سنس به صورت نیتیو قابلیت اتصال به صورت بیسیم به تمامی سیستم عاملهای ذکر شده را دارد.
در نهایت اگر تا حدی به تکنولوژی و فناوری مسلط هستید و از طرف دیگر تمایلی به خرید اشتراک PS+ Premium برای کلاود استریمینگ بازیها ندارید، میتوانید پورتهای خاصی را بر روتر اینترنت خود فوروارد کنید و با استفاده از دستگاه قابل حملی انتخابیتان بازیهای پلی استیشن ۵ را با استفاده از اینترنتی متفاوت و از فواصل دور استریم کنید.
سونی برای گسترش مخاطبان خود نیاز دارد تغییراتی اساسی اعمال کند
اگر سونی میخواهد انتشار PlayStation Portal در تاریخ ۱۵ نوامبر (۲۴ آبان ۱۴۰۲) به یک موفقیت تبدیل شود باید به فکر اعمال یکسری تغییرات خاص باشد. اضافه شدن سرویس استریم ابری بازیها به این ابزار و تنوع استفاده از مولتیمدیا در کنار قابلیت نصب برنامههای استریمینگ ثردپارتی میتواند امکان دسترسی به استیم لینک (Steam Link) و مایکروسافتز ایکس باکس کلاود (Microsoft's Xbox Cloud) را به کاربران ارائه دهد. از سوی دیگر پلی استیشن پورتال به عنوان یک دستگاه مجهز به سیستم عامل اندروید با دسترسی به فروشگاه گوگل پلی (Google Play Store) میتواند ارائهدهندهی قابلیتهای بسیار هیجانانگیزی باشد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مرسی سونی که این رو ساختی تا خرپول ها شب موقع خواب اذیت نشن و تو تخت بتونن به بازی ادامه بدن 😃
پی اس پی کنسول بود این مانیتنوره
آقا این سونی را درک نمیکنم
آدم برای چی باید یک ۲۰۰ دلار بیشتر هزینه کنه تا بتونه بازی های PS5 را روی یه صفحه نماشگر کوچیکتر تجربه کنه؟؟تازه اتصال به اینترنت و PS5 هم که هیچی...
هی سونی دارم ازت ناامید میشم کم کم