ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایرانی
فیلم سینمایی

با فیلم‌های برتر آتیلا پسیانی آشنا شوید

آتیلا پسیانی، بازیگر بزرگ، معروف و پرسابقه سینمای ایران پس از مبارزه طولانی با سرطان معده دار فانی را وداع گفت، اما یاد او در خاطراه‌ها خواهد ماند و آثاری که در آن‌ها ایفای نقش ...

حمزه سروری
نوشته شده توسط حمزه سروری | ۱۶ مهر ۱۴۰۲ | ۱۳:۳۱

آتیلا پسیانی، بازیگر بزرگ، معروف و پرسابقه سینمای ایران پس از مبارزه طولانی با سرطان معده دار فانی را وداع گفت، اما یاد او در خاطراه‌ها خواهد ماند و آثاری که در آن‌ها ایفای نقش کرده است، او را جاودانه خواهند کرد.

آتیلا پسیانی در اردیبهشت 1336 در تهران دیده به جهان گشود. او پسر جمیله شیخی، بازیگر اسبق سینمای ایران است. پس از رشد در چنین خانواده‌ای او در رشته کارگردانی و بازیگری تئاتر درس خواند و از دانشکده هنرهای زیبا فارغ‌التحصیل شد. در سال 1356 پا به روی صحنه تئاتر گذاشت و در سال 1360 با بازی در فیلم عفریت، به کارگردانی فرشید فلک‌نازی اولین تجربه بازیگری در سینما را هم به دست آورد. پس از آن، آتیلا پسیانی در بیش از 100 نمایش تئاتر، سریال، فیلم سینمایی و فیلم تلویزیونی حضور پیدا کرد و کارنامه‌ای درخشان از خود به جای گذاشت.

در اینجا نگاهی خواهیم داشت به برترین فیلم‌هایی که آقای پسیانی در آن‌ها بازی کرده است تا بتوانیم یاد و خاطره او را زنده نگه بداریم.

نیمه شب اتفاق افتاد

ایرانی

نیمه شب اتفاق افتاد، فیلمی است به کارگردانی تینا پاکروان درباره عشق‌های نامتعارف؛ در آن پسر جوانی به نام حسین، با بازیگری حامد بهداد، عاشق زنی به نام زیبا می‌شود که سال‌ها از او بزرگتر است. ماجرا از آن جایی آغاز می‌شود که صاحب یک باغ برای بهبود محیط کاری حسین را به عنوان خواننده استخدام می‌کند و زیبا نیز که در آنجا به عنوان آشپز مشغول به کار است، به او کمک کرده تا در کارش بهتر شود. به مرور حسین عاشق زیبا می‌شود و به او پیشنهاد ازدواج می‌دهد که با مخالفت اطرافیان روبرو می‌شود.

این فیلم سعی می‌کند یکی از واقعیت‌های امروز جامعه که زیاد شدن روابط نامتعارف است را به روی صحنه بیاورد.

آتیلا پسیانی در این ماجرای پر کش و قوس، نقش صاحب باغ، یعنی پرویز را برعهده دارد؛ مردی که به زیبا کمک کرده تا زندگی نویی در تهران برای خودش بسازد.

طلسم

ایرانی

طلسم جزو فیلم‌هایی به حساب می‌آید که آتیلا پسیانی با آن توانست به جایگاهی تثبیت شده در سینمای ایران دست یابد. او در این فیلم نقش تازه دامادی را بر عهده دارد که به همراه تازه عروسش برای فرار از باران به عمارتی در جنگل می‌روند و در این عمارت درگیر ماجراهایی عجیب و خارق‌العاده می‌شوند. صاحب عمارت سال‌هاست که همسرش را در اینجا از دست داده و هنوز منتظر اوست. زمانی که شخصیت عروس هم به یکباره گم می‌شود، گمانه‌زنی‌ها و شک‌ها درباره عمارت و خدمتکار آن بوجود می‌آید.

طلسم فیلمی است که توسط داریوش فرهنگ نوشته و کارگردانی شده است. علاوه بر آتیلا پسیانی، بازیگرانی چون جمشید مشایخی، سوسن تسلیمی و پرویز پورحسینی در این فیلم ایفای نقش کرده‌اند.

آتیلا پسیانی برای ایفای نقش در این فیلم نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در دوره پنجم جشنواره فیلم فجر شد.

دو زن

ایرانی

فیلم دو زن داستان زندگی زنی به نام فرشته را روایت می‌کند که با پستی و بلندی‌های زیادی رو به رو شده و هم‌اکنون شوهرش احمد در بستر مرگ قرار دارد. فرشته با وجود داشتن دو فرزند از احمد، زندگی زناشویی بدی را با او تجربه کرده و به هیچ‌کدام از خواسته‌هایش نرسیده است. حسن، مردی دیگر است که هنوز عاشق فرشته می‌باشد و حتی بخاطر او با احمد درگیر می‌شود و او را راهی بیمارستان می‌کند. با وجود چنین وضعیتی فرشته باید با تصمیمات مهمی در زندگی‌اش روبرو شود.

آتیلا پسیانی در نقش احمد بازی کرده است و بخاطر این نقش نامزد دریافت دو جایزه بهترین بازیگر مکمل مرد در جشنواره‌های مختلف نیز شد. کارگردان فیلم دو زن تهمینه میلانی است و بازیگرانی مثل نیکی کریمی، محمدرضا فروتن و مریلا زارعی نیز در آن ایفای نقش کرده‌اند.

نسل سوخته

ایرانی

نسل سوخته از فیلم‌های رسول ملاقلی پور است. این فیلم از سه داستان تشکیل شده و نسل سوخته نام سومین داستان آن می‌باشد. با این حال آتیلا پسیانی تنها در داستان دوم حضور دارد که در مورد ماجرایی است که در یک تاکسی به هنگام نیمه شب اتفاق می‌افتد. زنی که برای معالجه دخترش نیازمند پول است، مقداری پول در داشبورد ماشین می‌بیند و با تهدید کردن راننده، می‌خواهد که پول‌ها را از او بگیرد. آتیلا پسیانی در این داستان نقش احمد را برعهده دارد.

پسیانی بخاطر ایفای نقش در این فیلم برای چندین جایزه مختلف ملی نامزد شد. از دیگر بازیگران فیلم نسل سوخته می‌توان به نیکی کریمی و سیامک انصاری اشاره کرد.  

هیوا

هیوا نیز از دیگر همکاری‌های پسیانی با رسول ملاقلی پور است. این فیلم که محوریت آن جنگ می‌باشد، به ماجرای زنی به نام هیوا اکبری می‌پردازد که پس از پانزده سال از مفقود شدن شوهرش در جبهه، هنوز به زنده بودن شوهرش امید دارد و نمی‌خواهد با امیر کرمی که دوست شوهرش در زمان جنگ بوده، ازدواج کند.

علاوه بر آتیلا پسیانی، جمشید هاشم پور، گلچهره سجادی و عبدالرضا زهره کرمانی در این فیلم ایفای نقش کرده‌اند.

آب و آتش

ایرانی

فیلم آب و آتش محصول سال 1380 یکی از به یاد ماندنی‌ترین فیلم‌هایی است که آتیلا پسیایی در آن حضور داشته است و برای ایفای نقش مجید شهلا توانست برنده تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در پنجمین دوره جشن خانه سینما بشود و چندین نامزدی در جشنواره‌های دیگر هم به دست بیاورد.

آب و آتش به کارگردانی فریدون جیرانی داستان مردی را روایت می‌کند که پس از جر و بحث با زنش به خیابان می‌رود و بی‌هدف با اتومبلیش پرسه می‌زند تا با زنی خیابانی به اسم مریم شکوهی آشنا می‌شود، پس از یکسری سلسله اتفاقات مریم، علی را به خانه‌اش می‌برد. علی مجبور می‌شود شب را آنجا پنهان بماند؛ فردا که به خانه‌اش باز می‌گردد با جسد همسرش روبرو می‌شود. علی حالا باید به دادگاه ثابت کند که او، قاتل زنش نیست.

در این فیلم علاوه بر آتیلا پسیانی، بازیگرانی چون لیلا حاتمی، پرویز پرستویی و عبدالله اسفندیاری هم ایفای نقش کرده‌اند.

شام آخر

ایرانی

شام آخر چهارمین فیلم فریدون جیرانی است و در آن ستاره رابطه‌ای نامتعارف بین پسری دانشجو استاد دانشگاهش را دنبال می‌کنیم. شخصیت میهن، با بازی کتایون ریاحی از شوهرش به تازگی جدا شده است و زندگی تازه‌ای آغاز کرده. دخترش ستاره، با بازی ثریا قاسمی، نیز دانشجو است. پسری با نام مانی (محمد رضا گلزار) با وجود عشق ستاره به او، مادرش میهن را دوست دارد و به او ابراز علاقه می‌کند. این دو با وجود مخالفت‌ها و حتی اخراج شدن میهن از دانشگاه با یکدیگر ازدواج می‌کنند.

آتیلا پسیانی در این فیلم نقش شوهر سابق میهن را برعهده دارد که در حال کار در یکی از سازمان‌های دولتی است و به خوبی توانسته نقش منفی این فیلم را بازی کند.

سیانور

ایرانی

فیلم سیانور با کارگردانی بهروز شعیبی که در سال 1394 اکران شد، داستانش پیرامون اتفاقات و وقایع درونی سازمان مجاهدین خلق در دهه 50، پیش از انقلاب جریان دارد. چهره‌های مهم مجاهدین خلق مثل تقی شهرام، مرتضی صمدیه لباف و مجید شریف واقفی، اختلافات و روابط آن‌ها در قالب داستانی عاشقانه به تصویر کشیده شده است. خرده روایت‌های زیادی در طول فیلم وجود دارد که تبدیل شدن این گروه، به گروهی تروریستی را نشان می‌دهد؛ مهمترین این روایت‌ها داستان امیر و هما است که نام فیلم نیز از آن برگرفته شده.

علاوه بر آتیلا پسیانی، ستاره‌هایی مثل هانیه توسلی، مهدی هاشمی، بابک حمیدیان و پدرام شریفی در آن ایفای نقش کرده‌اند.

پیتزا مخلوط

ایرانی

فیلم پیتزا مخلوط به کارگردانی حسین قاسمی جامی و با نویسندگی برزو نیک نژاد، از فیلم‌های طنز به یاد ماندنی دهه 80 به حساب می‌آید. داستان فیلم، روایت‌گر زوج‌هایی است که در حال تقلا هستند و سعی می‌کنند با وجود فقر، اوقات خوشی را بگذرانند. منوچهر و غلام، به ترتیب با بازیگری مجید صالحی و علی صادقی، دو پسر عمو هستند که در پیتزا فروشی حاجی کار می‌کنند؛ آن‌ها هیچ مکانی برای زندگی کردن ندارند و به همین دلیل شب‌ها در این مکان می‌خوابند. حاجی قصد سفر به زیارت دارد و کلید خانه‌اش را به منوچهر می‌دهد تا به آنجا برود و گل‌هایش را آب بدهد. در این مدت، شاهد اتفاقاتی هستیم که در این خانه بخاطر بازیگوشی‌های غلام و منوچهر می‌افتد.

نقش حاجی در پیتزا مخلوط توسط آتیلا پسیانی انجام گرفته و بطور کلی با فیلمی مفرح روبرو بودیم.

خاکستر سبز

ایرانی

فیلم خاکستر سبز، ششمی فیلمی است که ابراهیم حاتمی کیا آن را کارگردانی کرده و در آن داستان سفر هادی به کرواسی برای انجام تحقیقات فیلمسازی دنبال می‌کنیم. دوست هادی، از او می‌خواهد که در کرواسی به دنبال دختری به نام فاطمه باشد و نشانه‌هایی مثل یک قطعه عکس و یک نوار کاست به او می‌دهد. هادی به مرور متوجه رابطه دوستش و این دختر می‌شود و پی می‌برد که آن‌ها قصد ازدواج داشته‌اند.

در این فیلم شاهد یکی از برجسته‌ترین هنرنمایی‌های آتیلا پسیانی هستیم که همزمان دو نقش هادی و عزیز را بازی کرده است.

دیپلمات

ایرانی

فیلم سینمایی دیپلمات به کارگردانی داریوش فرهنگ، داستان شخصی به نام سعید ناصری است که در سفارت ترکیه کار می‌کند. او نامه‌ای محرمانه از روابط ترکیه و ایران در کیف خود دارد، اما در فرودگاه کیف او سرقت می‌رود. به مرور می‌فهمیم کسانی قصد داشته‌اند با دزدیدن این مدارک به دولت ایران ضربه بزنند. در طول فیلم شاهد یک جریان پلیسی هستیم که طی آن دست منافقان و توطئه‌گرها برملا می‌شود و نمی‌توانند کاری از پیش ببرند.

در این کنار آتیلا پسیانی، کسانی مثل مهدی هاشمی، فاطمه صامتی، حسین خانی بیک و چندین بازیگر ترکی بازی کرده‌اند. فیلم دیپلمات محصول سال 1374 است.

آتش بس

ایرانی

آتش بس که در سال 1384 به روی پرده سینما رفت، فیلمی است درباره روابط زناشویی و در طول آن شاهد بهبود رابطه سایه و یوسف با کمک‌های روانپزشک هستیم. سایه که به دنبال وکیلی برای طلاق گرفتن است، بطور تصادفی به مطب روانپزشک می‌رود و با پیشنهادات او در رابطه با کمک گرفتن از کودک درون و چندین روش دیگر، می‌تواند رابطه در حال فروپاشی خود با همسرش را زنده کند.

آتش بس فیلمی است به کارگردانی و نوینسدگی تهمینه میلانی؛ در این فیلم آتیلا پسیانی در کنار محمدرضا گلزار و مهناز افشار، ایفای نقش کرده است.

کشتی آنجلیکا

ایرانی

کشتی آنجلیکا در سال 1367 و به کارگردانی محمد بزرگ‌نیا ساخته شده است، نویسنده آن حسن قلی زاده است و در کنار آتیلا پسیانی بازیگران بزرگ دیگری مثل عزت‌الله انتظامی، داریوش ارجمند، مهدی فتحی و پرویز پورحسینی نیز بازی کرده‌اند.

همانطور که از اسم فیلم برمی‌آید داستان فیلم درباره یک کشتی به نام آنجلیکا است که سال‌ها پیش با محموله‌های عظیمی از طلا در دریا غرق شده است. احمد بیک و پسر حاکم شیراز برای تصاحب این گنیجنه، با شرط تقسیم غنایم جنگی بایکدیگر همکاری می‌کنند اما به مرور با یکدیگر به مشکل می‌خورند. از سوی دیگر، گروهی از انگلیسی‌های ساکن جزیره هم از وجو گنج باخبر شده‌اند و برنامه دارند آن را به دست بیاورند.

گاوخونی

ایرانی

گاوخونی فیلمی به کارگردانی و نویسندگی بهروز افخمی است و داستان آن از رمانی با همین نام با نویسندگی جعفر مدرس صادقی برگرفته شده. گاوخونی داستان مردی روان پریش است که مدام کابوس‌هایی از پدر مرده‌اش، زادگاهش اصفهان و زاینده رود می‌بیند.

این فیلم، جوایز بسیار زیادی در جشنواره‌های متفاوت کسب کرد و جزو فیلم‌های پرافتخاری به حساب می‌آید که آتیلا پسیانی در آن‌ها بازی کرده است.

علاوه بر فیلم‌های معرفی شده، آتیلا پسیانی در ده‌ها فیلم دیگر نیز بازی کرده است که مطمئناً تا سال‌های سال به یاد طرفداران سینمای ایران خواهد ماند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • parsa122323
    parsa122323 | ۱۷ مهر ۱۴۰۲

    از عجایب روزگار این است
    وقتی هنرمندی زنده است قدردان او نیستند ، وقتی که می‌میرد همه به نیکی از او یاد می‌کنند
    ( البته ایشون تو زمان حیات هم محترم بودند ، کلی عرض کردم )

  • iman-generous
    iman-generous | ۱۷ مهر ۱۴۰۲

    خدا رحمتش کنه

مطالب پیشنهادی