فرصت استثنایی کانادا برای دوستداران طراحی بازی!
احتمالا برای همۀ ما پیش آمده که موقع بازیکردن اساسینزکرید یا کالآفدیوتی، انقدر خودمان را در دل داستان غرق کنیم که یادمان برود این فقط یک بازی است! احتمالا در چنین مواقعی، این سوال هم ...
احتمالا برای همۀ ما پیش آمده که موقع بازیکردن اساسینزکرید یا کالآفدیوتی، انقدر خودمان را در دل داستان غرق کنیم که یادمان برود این فقط یک بازی است! احتمالا در چنین مواقعی، این سوال هم به سرمان خطور کرده که «چطور این بازی را ساختهاند؟ آیا من هم میتوانم بازی خودم را بسازم؟!»
اما واقعیت این است که این کار، یعنی ساخت بازی، زیاد هم راحت نیست؛ یعنی برای اینکه بتوانیم یک بازی ساده را طراحی کنیم، باید از فرایندها و الگوهای پیچیدهای استفاده کنیم. تازه! اگر در این کار دانش کافی نداشته باشیم، ممکن است الگوهایمان عمل نکند و تمام زحماتمان به هدر برود.
خوب در چنین موقعیتی راهچاره چیست؟! اگر دیوانهوار دلمان بخواهد که یک بازی طراحی کنیم، باید چه کنیم؟!
به شما میگوییم! تحصیل آکادمیک، در رشتۀ جذابی بهنام رشتۀ طراحی بازی!
یعنی با تحصیل در این رشته، نهتنها میتوانیم آن آرزوهای بهظاهر دستنیافتنیمان را محقق کنیم، بلکه میتوانیم روهایمان را هم در آغوش بکشیم و در دل سرزمین یخبندان شمالی، یعنی کشور کانادا، درس بخوانیم!
همراهمان باشید تا بگوییم ماجرای پذیرش تحصیلی دانشگاه های کانادا برای دوستداران بازی از چه قرار است.
رشته طراحی بازی
قبل از هر توضیحی، اول بیایید ببینیم شاخۀ طراحی بازی چیست و چه ویژگیهایی دارد.
بازیسازی یا همان Game Design، یکی از رشتههای محبوبی است که امروزه، بسیاری از عاشقان بازیهای ویدیویی میخواهند در آن درس بخوانند؛ اما خوب ایراد کار اینجاست که رشتۀ طراحی بازی، در تمام کشورها که هیچ، در همۀ دانشگاهها هم تدریس نمیشود!
دلیلش نیز این است که طراحی بازی، در حقیقت یک «میانرشته» محسوب میشود و مهارت در آن، نیازمند کسب علوم مختلف است؛ زیرا ماجرا از این قرار است که یک طراح بازی، با این 3 بخش مهم سروکار دارد:
- روند بازی یا همان Gameplay که تعامل بازیکنان با سیستم را برقرار میکند؛
- مکانیزمها که نظم، قوانین و کاراکترهای بازی را شکل میدهد؛
- و تجربۀ کاربر که نمایی کلی از احساس بازیکن است.
بنابراین او باید در چند زمینه، توانایی و تجربه و دانش کافی داشته باشد؛ زیرا اگر او نداند چگونه از زبانهای برنامهنویسی استفاده کند یا توانایی کار با ایلاستریتور را نداشته باشد، بدون شک نمیتواند یه نتیجۀ مدنظرش برسد؛
پس طراح بازی، یک فرد چندمهارته است؛ یعنی کسی که هم در زمینۀ علوم کامپیوتری مهارت دارد، هم با مهندسی الکترونیک آشناست، هم گرافیک میداند و هم بلد است با هوش مصنوعی کار کند.
تحصیل در رشته طراحی بازی
اگر به رشتۀ بازیسازی یک نگاه کلی بیندازیم، میتوانیم اینطور نتیجه بگیریم که «طراحی بازی، یک رشتۀ دستی است!»
یعنی چه؟ یعنی شما در این رشته مهارتهایی را فرا میگیرید، با مسائلی دستوپنجه نرم میکنید و مشکلاتی را حل میکنید که کاملا عملی هستند؛ بنابراین بیشتر از اینکه با مباحث تئوری سروکار داشته باشید، به فعالیتهای کارگاهی مشغول خواهید شد؛
البته منظورمان این نیست که هرچه هست، عملی است. نه! مشخصا مانند هر شاخۀ تحصیلی دیگری، در این رشته هم اول از همه موضوعات نظری را مطرح میکنند و اصولوفنون تئوریکال را به شما آموزش میدهند؛ منتها بعد که حسابی با این مفاهیم آشنا شدید، نوبت به کار عملی میرسد!
حالا دلیلش چیست؟ اینکه این نظریهها و مفاهیم، به شما کمک میکند که بدانید به کدام بخشهای طراحی بازی علاقه دارید یا اصلا در چه زمینههایی مهارتتان بیشتر است؛ اما بعد که به این خودشناسی رسیدید و دانشتان هم بیشتر شد، میتوانید جنبههای گوناگون بازیسازی را بهشکل عملی تمرین کنید؛
منتها یک حقیقت ناراحتکننده دراینباره وجود دارد!
آن هم اینکه بهرغم جذابیت رشتۀ بازیسازی، این شاخۀ تحصیلی در داخل ایران بهصورت خیـــلی محدود ارائه میشود؛ یعنی بهجز 4 دانشگاه علموصنعت، تهران، شهید بهشتی و صنعتی اصفهان، هیچ دانشگاه دیگری در داخل کشور رشتۀ طراحی بازی را ارائه نمیدهد؛ بنابراین تحصیل بازیسازی در ایران بسیار دشوار و رقابتی است.
حالا راهحل چیست؟ در ادامه بخوانیدش!
تحصیل طراحی بازی در کانادا
چرا کانادا؟
اول از همه به خاطر این که در میان کشورهای دنیا، کانادا یکی از همانهایی است که بابت جمعیت کمش، میل زیادی به جذب نیروهای متخصص خارجی دارد. حالا چه میخواهد این نیرو بهواسطۀ مهاجرت تحصیلی به این کشور بیاید و چه بهدلیل موضوعات کاری؛ بنابراین فرقی ندارد! کانادا پذیرای مهاجران جدید است.
دوم اینکه دانشگاههای کانادا، چه بهلحاظ جایگاه علمی و چه از نظر اعتبار مدرکشان، حرفهای بسیار زیادی برای گفتن دارند! نشانبهآننشان که طبق اعلام رنکینگ معتبر شانگهای، دانشگاههایی مانند تورنتو یا بریتیش کلمبیا، در میان 100 دانشگاه برتر جهان قرار دارند.
سوم اینکه گذشته از اینها، کانادا به دانشجویان خود اجازه میدهد در حین تحصیل یا پس از آن، در زمینۀ موردنظر خود فعالیت کنند. تازه! حتی به آنها اجازه میدهد با حداقل یک سال سابقه کار، برای دریافت اقامت دائم کانادا از طریق برنامه کار کانادایی اقدام کنند.
اما چهارمین دلیل که اهمیت بیشتری دارد، این است که کانادا یکی از کشورهای پیشگام در حوزۀ آموزش علم بازیسازی است. طوری که تعداد زیادی از دانشگاههای برجستۀ این رشته، در داخل سرزمین کانادا قرار دارند؛ پس منطق حکم میکند اگر میخواهیم در رشتۀ طراحی بازی درس بخوانیم، این کار را در بهترین جای ممکن انجام بدهیم!
بسیار خوب! حالا با تحصیل در دانشگاه های کانادا، چه مباحثی را یاد میگیریم؟
دروس رشته بازیسازی با تحصیل در کانادا
شما با تحصیل در دانشگاه های کانادا در شاخۀ طراحی بازی، این مباحث را فرا خواهید گرفت:
- پیادهسازی الگوریتمها و ساختارهای اطلاعاتی
- شناخت احساس کاربران از گیمپلی بازی
- تکنیکهای انیماتوری و شخصیتسازی
- آشنایی با تئوریهای طراحی بازی
- تسلط بر طراحی موتور بازی
- اصول کدنویسی در بازیها
- بازاریابی بازیهای رایانهای و...
مشاغل در دسترس برای فارغالتحصیلان رشتۀ طراحی بازی
فارغالتحصیلان رشتۀ بازیسازی، جدا از زمینۀ کاری خودشان، میتوانند در سایر شاخههای مرتبط با علوم کامپیوتر هم فعالیت کنند. در ادامه، چند نمونه از مشاغل در دسترس برای این دسته از فارغالتحصیلان را بیان میکنیم:
- توسعهدهندۀ بازیهای کامپیوتری
- تکنسین خدمات کامپیوتری
- توسعهدهندۀ نرمافزار
- تحلیلگر سیستم
- دیتا ساینتیست
- مدیر پروژه IT
- طراح وب
- انیماتور و...
لیست 10 دانشگاه برتر کانادا برای تحصیل در رشته بازیسازی
بسیار خوب! حالا که با طراحی بازی و شرایط تحصیل آن در کانادا آشنا شدید، بد نیست بهترین دانشگاه های کانادا برای ایرانیان این سرزمین را در شاخۀ Game Design هم بشناسید! پس این شما و این، لیست 10 دانشگاه برتر کانادا برای تحصیل در رشته بازیسازی:
- دانشگاه بروک (Brock University)
- دانشگاه کاپیلانو (Capilano University)
- دانشگاه تکنولوژی اونتاریو (Ontario Tech University)
- دانشگاه ترینیتی وسترن (Trinity Western University)
- دانشگاه وسترن انتاریو (University of Western Ontario)
- دانشگاه ویلفرید لوریه (Wilfrid Laurier University)
- دانشگاه مونترال (University of Montreal)
- دانشگاه آبیتیبی تمیسکامینگ کبک (University of Quebec in Abitibi-Temiscamingue)
- کالج فنشاو (Fanshawe College)
- کالج سنتنیال ( Centennial College)
حرفهایمان را جمعوجور کنیم!
اگر از دوستداران بازیهای ویدیویی هستید و میخواهید از ایدههای ذهنیتان، بازی شخصی خود را بسازید، باید بدانید در ایران، تنها 4 دانشگاه هستند که این درس را ارائه میدهند؛ بنابراین این اتفاق کمی «نشدنی» بهنظر میرسد!
خوب با این وضعیت، راه چارهای هم وجود دارد؟
بله! اتفاقا این مسئله راهحلی دارد، رویایی! آن هم چیزی نیست جز تحصیلِ رشتۀ طراحی بازی در سرزمین کانادا؛ چون نهتنها کانادا مهاجردوست است و پرعلمودانش، که یکی از پیشگامان عرصۀ آموزش طراحی بازی در جهان هم بهحساب میآید.
تازه این سرزمین به شما اجازه میدهد با کارکردن در زمینۀ طراحی بازی، پس از مدتی بتوانید اقامت دائمش را هم بهدست بیاورید؛ همینقدر دلچسب و پر از فرصت!
منبع: https://hamimohajer.com/
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.