هشدار به پادکسترها! 5 چیز مهم تر از خرید میکروفون پادکست
پادکستر کسی است دنیایی از دانش خاصی که مخاطب خاص خودش را دارد را در یک روایت صوتی تقدیم مخاطبش میکند، اما کار بعضی از پادکسترها با اینکه محتوای خوبی دارند نمی گیرد و معروف ...
پادکستر کسی است دنیایی از دانش خاصی که مخاطب خاص خودش را دارد را در یک روایت صوتی تقدیم مخاطبش میکند، اما کار بعضی از پادکسترها با اینکه محتوای خوبی دارند نمی گیرد و معروف نمی شوند.
قطعاً هم کسی که قصد پادکستر شدن دارد دانش و آگاهی دارد که واقعاً مخاطب به آن احتیاج دارد، اما فرم عرضه آن به همان اندازه ارزش محتوایی پادکستش مهم است.
بیایید 5 دلیل عمده نگرفتن کار پادکسترهایی با محتوای خیلی خوب را بررسی کنیم.
- 1 توجه بیش از حد به خرید و قیمت تجهیزات ساخت و میکروفون پادکست
- 2 نداشتن دانش حداقلی مهندسی صدا برای اصلاح صدای پادکست و توجه بیش از حد به قیمت میکروفون پادکست
- 2.1 پلاگین mic room در T-Racks
- 2.2 پلاگین های مجموعه Fabfilter من جمله Pro-Q3 و Limiter
- 2.3 پلاگین های مجموعه iZotope RX
- 3 فن بیان ضعیف در پادکست و 7 تکنیک بهبود فن بیان در پادکست
- 4 عدم تسلط به متن محتوای پادکست و اعتقاد به بداهه پردازی در پادکست
- 5 ناتوانی در معرفی و جذب مخاطب پادکست
توجه بیش از حد به خرید و قیمت تجهیزات ساخت و میکروفون پادکست
فقط با خرید میکروفون پادکست و کارت صدای حرفهای و تشکیلات ضبط صدا شما پادکستر نمیشوید.
شما ممکن است کلی عکس از استودیوهای تولید پادکست جذاب ببینید و و خب با خودتون بگویید بله دیگر پادکستر باید یه همچین جایی داشته باشد با این همه تجهیزات صدابرداری اما sedabazar.com جور دیگری فکر می کند.
وقتی همهی تمرکز شما بر روی خرید بهترین تجهیزات ساخت پادکست است با دریایی از تجهیزات تولید پادکست مواجه میشوید که احتمالاً اگر وضع مالی خوبی داشته باشید گران ترین ها را میخرید و در نهایت به آن صدای افسانهای که دنبالش بودید نمی رسید و شدیداً ذوقتان فروکش می کند.
مسلم است تجهیزات بسیار مهم هستند اما تمرکز بیش از حد بر کیفیت تجهیزات شما را از اصل موضوع پادکستری دور میکند.
نداشتن دانش حداقلی مهندسی صدا برای اصلاح صدای پادکست و توجه بیش از حد به قیمت میکروفون پادکست
مخاطبین شما قرار نیست دو یا سه دقیقه موسیقی گوش کنند و قرار است دقایق زیادی با صدای شما در پادکستتان تنها باشند و نباید گوششان خسته شود.
اصطلاح هرچقدر پول بدهی آش میخوری در مورد قیمت میکروفون پادکست خیلی مصداق ندارد و در کل مهندسی صدا هم مصداق ندارد.
وقتی صدای خام بهترین میکروفون و در اصلاح صدای فلت شما بدون تنظیم دلنشین فرکانس ها در هدفون و اسپیکر مخاطبین پادکستتان پخش میشود، بعد از گذر حدود ۸ دقیقه آرام آرام به فیزیولوژی گوششان فشار میآید و به شکل ناخودآگاه خاطره بدی از احساسی که از صدای شما داشتند آن ها را از لیست مخاطبان پادکست شما حذف میکند.
اصلاً نگران نباشید، کلی آموزش رایگان برای بهبود صدایی که ضبط کردهاید در نرم افزارهایی مثل Adobe audition و Cubase در سایت های اشتراک ویدیو وجود دارد که با ۴ الی ۵ ساعت وقت می توانید در حد یک مهندس صدای آماتور تا چندین برابر صدای پادکستتان را بهینه کنید و ما اینجا چند پلاگین هم پیشنهاد می دهیم:
پلاگین mic room در T-Racks
این VST صوتی به شما کمک می کند که فضای میکروفون پادکست حال حاضری که دارید را شبیه یکی از میکروفون های خیلی حرفه ای و گران قیمت مثل نویمن U87 تنظیم کنید و تنظیمات خیلی خوبی برای شنیدنی تر شدن صدا می دهد.
پلاگین های مجموعه Fabfilter من جمله Pro-Q3 و Limiter
پلاگین های Fabfilter دقیق ترین و بیشترین کنترل را برای شما جهت شنیدنی تر شدن صدا ایجاد می کنند که البته باید متذکر شد که این پلاگین ها بسیار تخصصی هستند اما تنظیمات پیش فرضشان بسیار به شما کمک می کنند.
پلاگین های مجموعه iZotope RX
برای حذف نویز بهترین VST موجود در بازار De-noise این مجموعه است که در کنارش یک VST بسیار پر کاربرد دیگر برای حذف صدای نفس دارد که Breath control نام دارد که حتماً از آن استفاه کنید.
استفاده اولیه و آماتور از این پلاگین ها برای تولید پادکست آموزش چندانی نمی خواهد، اما بدانید که یادگیری مهندسی صدای حرفهای به این سادگی ها نیست و سال ها باید زمان برای آن صرف کنید.
فن بیان ضعیف در پادکست و 7 تکنیک بهبود فن بیان در پادکست
به خودتان سخت نگیرید، منظور از فن بیان مدلی از بیان نیست که بازیگران تلویزیون، مجریان و گویندگان رادیو دارند و مسلماً بخشی از آن چیزی که در رادیو و تلویزیون می شنوید که صدایی پخته و خاص و افسانه ای دارند یک موضوع استعداد ذاتی آن گویندگان است و منظور از فن بیان در پادکست اصلاً زیبا کردن صدا و خاص کردن صدا نیست.
اینجا یک سری اصول ساده است که مخاطب خود را خسته نکنید و کافیست همین ها را رعایت کنید و اگر لازم دیدید تغییر خیلی زیادی در بیانتان ایجاد شود، حتماً متکی به یک استاد فن بیان خود را برای پادکستر شدن حرفهایتر آماده کنید.
- قبل از آغاز ضبط کمی صدای خود را گرم کنید تا صدایتان پشت میکروفون پادکست دلنشین تر شود.
- در مقابل میکروفون پادکست عمیق و با شکم نفس گیری کنید
- میزان استفاده از نفس خود را جلوی میکروفون پادکست کنترل کنید
- تن صدای خود را یکنواخت نگه ندارید و احساسات خود را در کلامتان منعکس کنید
- در میکروفون پادکستتان از ابتدا تا انتهای ضبط یک حجم صدا داشته باشید
- دهان خود را برای ادای کلمات کاملاً باز باز کنید و با لب بسته حرف نزنید
- سعی کنید بیشتر صدای خود را از دهان خارج کنید تا از بینی
فن بیان یک مهارت آموختنی است و شما هم به سادگی هرچه تمام تر می توانید آن را بیاموزید و واقعیت این است که اگر بخواهید فراتر از اصول 7گانه بالا در فن بیان عمیق شوید باید یک استاد حرفه ای فن بیان داشته باشید.
عدم تسلط به متن محتوای پادکست و اعتقاد به بداهه پردازی در پادکست
بداهه پردازی هنری بسیار پیچیده و نیازمند استعداد است و بسیار هم هنر ارزشمندی است، اما فضای خواستهی مخاطب پادکست فضای مطالعه و افزایش آگاهی است و بداهه گویی های یک پادکستر با بهترین میکروفون پادکست و بهترین تنظیمات صدا هم برایش اهمیتی ندارد.
خوشبختانه برای این هم کار سختی در پیش ندارید و فقط کافیست تیتر های سادهای که در ذهنتان است را در یک کاغذ کوچک بنویسید و هنگام ضبط پادکست با یک پلات و پی رنگ منسجم و منطقی که مخاطب را به هستهی محتوای پادکست شما هدایت میکند بیاورید.
عین لیست خرید لوازم ضروری خانه با لیست محتوای پادکستتان برخورد کنید، هیچ چیز پیچیدهای نیست.
ناتوانی در معرفی و جذب مخاطب پادکست
شما بهترین میکروفون پادکست را میخرید، بهترین کارت صدا و سیستم مانیتورینگ صدا را تهیه میکنید و یک متخصص حرفهای تنظیم صدا هم پیدا می کنید که صدای شما را افسانهای و جذاب میکند و تمام نکات فن بیان و پی رنگ محتوای سالم پادکست هم رعایت میکنید اما پس از انتشار هیچ کسی نیست که پادکست شما را گوش دهد.
بله هیچ کس شما را نمی شناسد و پادکستتان را گوش نمی دهد.
دریایی از گنجینه علمی را با بهترین کیفیت و فرم ضبط کردهاید اما انگار در زیر خروارها خاک دفن میشود و شما ناامیدانه دیگر سمت تولید پادکست نمیروید آن را کاری بیهوده می دانید.
اما خبر خوب این است که شما کلی دوست و اطرافیان دارید که حاضرند کنجکاو شوند که شما چه می گویید و همه ی این دوستان کنجکاو شما در شبکه های اجتماعی فعالیت دارند.
گام اول: کمی خجالت را کنار بگذارید و لینک پادکست خود را برای همه ی این کنجکاوان بفرستید و ازشان بدون خجالت درخواست کنید که شما را به دوستان دیگرشان معرفی کنند.
گام دوم: اندکی هزینه برای معرفی خودتان در شبکه های اجتماعی کنار بگذارید و سعی کنید حداقل 3 بار تبلیغ پادکستتان را در شبکه های اجتماعی تست کنید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.