ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

چگونه برای دوران بازنشستگی سرمایه‌گذاری کنیم؟

یکی از اقدامات مهم هر فرد برای آینده، پس‌انداز و سرمایه‌گذاری برای دوران بازنشستگی است. پس‌انداز مفهومی بسیار ضروری و مهم است و همه ما در تلاشیم تا بخشی از درآمد خود را به پس ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۹:۱۵

یکی از اقدامات مهم هر فرد برای آینده، پس‌انداز و سرمایه‌گذاری برای دوران بازنشستگی است. پس‌انداز مفهومی بسیار ضروری و مهم است و همه ما در تلاشیم تا بخشی از درآمد خود را به پس انداز اختصاص دهیم اما سوالی که ذهن اغلب افراد را به خود مشغول می‌کند، این است که پس انداز یا سرمایه گذاری؟ کدامیک بهتر است؟ معمولاً کلمه پس‌انداز و سرمایه‌گذاری به جای یکدیگر به کار برده می‌شوند؛ اما بین این دو کلمه تفاوت‌های زیادی وجود دارد که در ادامه به بررسی بیشتر آن‌ها می‌پردازیم.

پس انداز

پس‌انداز به معنی کنار گذاشتن بخشی از درآمد خود برای موارد اضطراری یا استفاده در آینده نزدیک است به طوری که دسترسی به آن آسان و ریسک آن نیز بسیار کم یا نزدیک به صفر باشد.

سرمایه گذاری

سرمایه‌گذاری  فرآیند تخصیص منابع مالی به یک یا چند دارایی با هدف افزایش ارزش آن و کسب بازدهی مناسب در آینده است.

سرمایه گذاری روش‌های مختلفی دارد و افراد می‌توانند متناسب با میزان ریسک‌پذیری، مقدار سرمایه و بازده مورد انتظار خود در دارایی‌های مختلفی از جمله زمین، طلا، صندوق‌های سرمایه گذاری، سهام، خودرو و … سرمایه گذاری کنند. بنابراین شناخت بازار و ابزارهای مختلف سرمایه‌گذاری برای موفقیت ضروری است. سرمایه‌گذاری می‌تواند در افق‌های زمانی کوتاه‌مدت، میان‌مدت یا بلندمدت انجام شود.

تفاوت سرمایه گذاری و پس انداز

برخی از تفاوت‌های پس انداز و سرمایه گذاری عبارتند از:

ریسک: پس‌انداز تقریبا بدون ریسک محسوب می‌شود ولی در سرمایه‌گذاری ریسک با توجه به نوع سرمایه‌گذاری کم یا زیاد می‌شود و با پذیرش ریسک بیشتر، امکان کسب سود و بازدهی بیشتر نیز وجود خواهد داشت.

بازدهی: هدف اصلی هر فردی از سرمایه گذاری،افزایش سرمایه و کسب سود است در حالی که پس انداز با هدف حفظ سرمایه و ایمن نگه داشتن آن انجام می‌شود و کسب بازدهی از آن، از اهمیت کم‌تری برخوردار است.

نقد شوندگی: در اکثر مواقع، نقد شوندگی پس‌انداز نسبت به سرمایه‌گذاری بیشتر است.

سرمایه گذاری در بورس

حال که با مفهوم سرمایه گذاری و تفاوت آن با پس انداز آشنا شدیم، قصد داریم به بررسی یکی از روش‌های سرمایه گذاری، یعنی سرمایه گذاری در بورس بپردازیم.

برای سرمایه گذاری در بورس، به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم می‌توان اقدام کرد.

در روش سرمایه گذاری مستقیم، افراد شخصا به خرید و فروش سهام می‌پردازند و داشتن فرصت کافی، دانش بورسی و شناخت ابزارهای معامله‌گری در این روش ضروری است.

در روش سرمایه گذاری غیر مستقیم، افراد مدیریت دارایی خود را به متخصصان بورسی با تجربه و مورد تایید سازمان بورس واگذار می‌کنند. این روش مناسب افرادی است که فرصت کافی برای رصد بازار و فراگیری دانش بورسی را ندارند.

صندوق‌های سرمایه گذاری و سبدگردانی اختصاصی از روش‌های سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس هستند. صندوق‌های سرمایه گذاری انواع مختلفی دارند و این امکان را برای اشخاص مختلف فراهم می‌کنند تا با توجه به میزان سرمایه خود، افق زمانی مد نظر و میزان ریسک پذیری، بهترین صندوق سرمایه‌گذاری مناسب خود را انتخاب کنند.

صندوق بازنشستگی تکمیلی

از آنجا که نحوه امرار معاش در زمان بازنشستگی، داشتن امنیت مالی و رفاه، ذهن تمامی افراد را به نوعی به خود مشغول کرده‌ است، صندوق‌های بازنشستگی گزینه مناسبی برای عموم جامعه به شمار می‌آید.

یکی از انواع صندوق‌های سرمایه گذاری در بازار بورس، صندوق بازنشستگی تکمیلی است. صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی با جمع‌آوری منابع مالی افراد و سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار مختلف، می‌توانند بازده مطلوبی را برای استفاده در دوران بازنشستگی، برای سرمایه‌گذاران خود فراهم کنند.

صندوق بازنشستگی تکمیلی در بازار سرمایه می‌تواند در قالب صندوق سرمایه‌گذاری سهامی، شاخصی یا صندوق در صندوق فعالیت کند.

صندوق بازنشستگی تکمیلی سهامی با سرمایه‌گذاری در سهام، ممکن است با داشتن سبد دارایی با ریسک بالاتر، بازده بالاتری را نیز نسبت به سایر صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی ارائه دهد.

صندوق بازنشستگی تکمیلی شاخصی که ریسک سرمایه گذاری کمتری نسبت به صندوق بازنشستگی سهامی دارد، به دنبال کسب بازدهی برابر با یکی از شاخص‌های بازار سرمایه است.

صندوق بازنشستگی تکمیلی صندوق در صندوق نیز با سرمایه‌گذاری در سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری، سبد متنوعی از صندوق‌ها را تشکیل می‌دهد.

ترکیب دارایی و پرتفوی صندوق بازنشستگی به نظر مدیر صندوق بستگی دارد. هدف اصلی این صندوق‌ها، تامین رفاه مالی سرمایه‌گذار در دوران بازنشستگی از طریق سرمایه‌گذاری مداوم و اصولی است و معمولا برای بازه زمانی بلندمدت طراحی‌شده است؛ چرا که با توجه به نوسان بورس در بازه‌های زمانی کوتاه مدت، عدم صبوری در این نوع سرمایه‌گذاری می‌تواند منجر به زیان سرمایه گذار شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی