ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دی‌سی قبل از سوپرمن - Banner
کمیک بوک

۵ شخصیت دی‌سی که قبل از سوپرمن معرفی شدند

در سال ۱۹۸۳، سوپرمن روی کاور شماره ۱ کمیک Action Comics قرار گرفت و یک ماشین را به تکه سنگی کوبید تا دی‌سی دیگر آن انتشارات سابق نباشد. اما دی‌سی قبل از سوپرمن چه شکلی ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۱۹ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۹:۰۰

در سال ۱۹۸۳، سوپرمن روی کاور شماره ۱ کمیک Action Comics قرار گرفت و یک ماشین را به تکه سنگی کوبید تا دی‌سی دیگر آن انتشارات سابق نباشد. اما دی‌سی قبل از سوپرمن چه شکلی بود؟ این انتشارات چه داستان‌هایی را روایت می‌کرد و شخصیت‌های آن داستان‌ها حالا کجا هستند؟ در این مطلب به سراغ پنج شخصیت دی‌سی می‌رویم که قبل از سوپرمن، به مخاطبان معرفی شده بودند.


۱. جک وودز (Jack Woods)

کاور شماره ۱ کمیک New Fun Comics و اولین بخش از ماجراهای جک وودز (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)
کاور شماره ۱ کمیک New Fun Comics و اولین بخش از ماجراهای جک وودز (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)

جک وودز، مأمور قانون تگزاسی، افتخار این را دارد تا به عنوان اولین شخصیتی که در کمیک‌ها دی‌سی معرفی شده، شناخته شود. در سال ۱۹۳۵، انتشارات نشنال الاید (National Allied Publications)، که بعداً نام دی‌سی کامیکز را به خود گرفت، اولین شماره کمیک New Fun Comics را منتشر کرد که داستان جک وودز روی کاور آن به تصویر کشیده شد. از آن جایی که سری New Fun Comics یک اثر آنتالوژی بود، حضور جک در این کمیک محدود بود. در واقع حتی نیاز نبود تا برای خواندن داستان جک، این کمیک را بخرید. شاید امروز خیلی عجیب به نظر برسد که یک ماجرای کامل روی کاور روایت شود اما در در سال ۱۹۳۵، صنعت کمیک بوک هنوز در حال رشد بود.

جک وودز یک رنجر تگزاسی بود که شبیه دکتر آلن گرنت از فرانچایز Jurassic Park لباس به تن می‌کرد. ماجراهای او در دوران غرب وحشی آمریکا جریان داشتند و به صورت بخش‌های سریالی شده روایت می‌شدند. طبق نوشته‌ای در شماره ۱ کمیک New Fun Comics، جک وودز از روی شخصیتی از یک سریال قدیمی یونیورسال پیکچرز با نام Rustlers of the Red Gap ساخته شده بود که خود این سریال نیز الهام گرفته از مجموعه خاطرات منتشر شده بوفالو بیل در سال ۱۹۱۶ با نام The Great West That Was بود. آخرین ماجراجویی جک در غرب وحشی در شماره ۴۲ کمیک Adventure Comics منتشر شد و از آن وقت به بعد، دیگری خبری از این رنجر نشد. آخرین داستان او با این کلیف‌هنگر تمام شد که جک وودز به جرم قتل دستگیر شده بود.



۲. ساندرا از سرویس مخفی (Sandra of the Secret Service)

بخشی از ماجراهای ساندرا از سرویس مخفی (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)
بخشی از ماجراهای ساندرا از سرویس مخفی (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)

پیش از واندر وومن، سوپرگرل و بتگرل، ساندرا از سرویس مخفی وجود داشت. ماجرای ساندرا در شماره ۱ کمیک New Fun Comics، دقیقاً پس از داستان جک وودز قرار گرفته بود که باعث می‌شود او اولین شخصیت مونثی محسوب شود که در کمیک‌های دی‌سی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساندرا مک‌لین (Sandra McLane) زنی بود که مجبور شد به دنیای جاسوسی وارد شود؛ آن هم پس از این که یک مأمور دیگر از او برای فرار از دنبال کنندگانش درخواست کمک کرد. از آن جا به بعد، ساندرا تبدیل به یک مأمور مخفی شد، مأموریت‌های بین‌المللی را قبول کرد و با دانشمندان دیوانه و دیکتاتورها جنگید. مثل خیلی از کمیک‌های آن دوران، بیش‌تر ماجراهای ساندرا سریالی شده بودند و در بخش‌های تک صفحه‌ای به تصویر کشیده می‌شدند.

ساندرا یک قهرمان مونث بود که می‌توانست از پس خودش بربیاید، با اطمینان با ویلن‌ها بجنگد، با سلاح‌های مرگبار سر و کله بزند و اعمال سخت فیزیکی را انجام دهد. در طی دوره‌ای که اکثر شخصیت‌های مونث به عنوان دوشیزه‌های درگیر دردسر به تصویر کشیده می‌شدند، ساندرا با نجات دادن همکاران مرد خودش، این چهارچوب را شکست. آخرین حضور ساندرا در شماره ۳۵ کمیک More Fun Comics بود که آن هم با کلیف‌هنگری تمام شد که در آن ویلن ماجرا فرار می‌کند. با توجه به مهارت‌های ساندرا، می‌توان حدس زد که در نهایت این ویلن نیز گیر افتاده باشد.

۳. دکتر آکالت (Doctor Occult)

بخشی از ماجراهای دکتر آکالت (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)
بخشی از ماجراهای دکتر آکالت (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)

شاید با دکتر آکالت، کاراگاه روحی که در کنار ابرقهرمانان دی‌سی حضور داشته است، آشنا باشید اما شاید شوکه شوید اگر بدانید که او از سوپرمن سه سال هم قدیمی‌تر است! ریچارد آکالت (Richard Occult) اولین بار در شماره ۶ کمیک New Fun Comics دیده شد، در ماجرایی که اعتبار آن به تیم خالق لگار (Legar) و ریوثز (Reuths) داده شده است. اگر با دقت به این اسامی نگاه کنیم، می‌توان فهمید که در واقع این دو نفر جری سیگل (Jerry Siegel) و جو شوستر (Joe Shuster) هستند تا به این ترتیب دکتر آکالت تبدیل به یکی اولین مخلوقات حاصل همکاری‌های این دو نفر تبدیل شود. در طی اولین داستان‌های دکتر آکالت، این شخصیت با شورت آبی و شنل قرمز خودش به پرواز درمی‌آمد... چنین ظاهری شما را یاد شخصیت خاصی نمی‌اندازد؟ به همین دلیل است که برخی از پژوهشگران صنعت کمیک بوک، دکتر آکالت را به عنوان اولین ابرقهرمان شنل‌پوش معرفی می‌کنند.

با استفاده از جادوی قدرتمندش، دکتر آکالت یک سری از جرایم فرا طبیعی را در طی دوران طلایی کمیک‌ها حل می‌کرد. آخرین ماجرای او در دوران طلایی در شماره ۳۲ کمیک More Fun Comics منتشر شد، در همان ماهی که سوپرمن با شماره ۱ کمیک Action Comics در قفسه‌های کمیک بوک فروشی‌ها حاضر شد. با این حال، روی توماس (Roy Thomas) دکتر آکالت را شخصیت ارزشمندی دید و در سال ۱۹۸۵ با شماره ۴۹ کمیک All-Star Squadron، این کاراگاه روحی را به دنیای مدرن دی‌سی وارد کرد. از آن موقع به بعد، ریچارد آکالت مهارت‌های جادویی خودش را در جهت کمک به قهرمانان دی‌سی مورد استفاده قرار دارد تا فعلاً به عنوان قدیمی‌ترین شخصیت دی‌سی که امروزه هنوز هم در کمیک‌ها حضور دارد، شناخته شود.

۴. اسپید ساندرس (Speed Saunders)

اسپید ساندرس در شماره ۱ کمیک Detective Comics (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)
اسپید ساندرس در شماره ۱ کمیک Detective Comics (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)

سیریل ساندرس (Cyril Saunders)، که با نام مستعار اسپید شناخته می‌شود، یک کاراگاه درگیر ماجراهای شمشیربه‌دستان‌گونه بود. البته نگذارید نام مستعار او فریبتان دهد، او یکی از اولین اسپیدسترها (Speedster) نبود، بلکه اسپید می‌توانست تند بدود و عادت داشت پرونده‌های خطرناک را به سرعت حل کند. اولین حضور او در شماره ۱ کمیک Detective Comics رقم خورد تا اسپید تبدیل به یکی از اولین شخصیت‌هایی شود که در این سری به یاد ماندنی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. ابتدا این شخصیت به عنوان یکی از اعضای ریور پاترول (River Patrol) معرفی شد که جرایم مربوط به قایق‌ها را حل می‌کرد و سپس تبدیل به مأمور دفتر خدمات راهبردی شد.

اسپید، کمیک Detective Comics را با بتمن و دیگر شخصیت‌ها در اشتراک داشت تا این که آخرین ماجرای او در دوران طلایی در شماره ۵۸ کمیک Detective Comics منتشر شد. دهه‌ها بعد، جیمز رابینسون (James Robinson) و دیوید اس. گویر (David S. Goyer) او را برای شماره ۱ کمیک JSA Returns: Sensation Comics بازگرداندند. در طی این داستان، مشخص شد که سیریل ساندرس و شیرا ساندرس (Shiera Sanders) با هم فامیل‌اند. این ارتباط باعث شد تا اسپید جایگاهی در دنیای مدرن دی‌سی پیدا کند و حضورهای بیش‌تر در ماجراهای مربوط به هاوک‌من و جامعه عدالت آمریکا داشته باشد.



۵. اسلم بردلی (Slam Bradley)

اسلم بردلی در شماره ۱ کمیک Detective Comics (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)
اسلم بردلی در شماره ۱ کمیک Detective Comics (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)

اسلم بردلی یک کاراگاه کله‌خر بود که هر جایی که می‌رفت، دردسر برای خودش می‌ساخت. اولین ماجراهای او در کلیولند جریان داشتند؛ محل زندگی خالقانش، جری سیگل و جو شوستر. اسلم، مثل اسپید ساندرس، در شماره ۱ کمیک Detective Comics معرفی شد و داستان‌هایش تا شماره ۱۵۲ این کمیک ادامه داشت تا او به عنوان طولانی‌ترین شخصیت حاضر در این سری از شماره اول شناخته شود.

بردلی در شماره ۵۰۰ کمیک Detective Comics و در داستانی خلق شده توسط لن وین (Len Wein) و جیم آپارو (Jim Aparo) بازگشت که در آن چندین کاراگاه این مجموعه در طول ۴۴ سال انتشار کمیک دور هم جمع شده بودند. این داستان باعث شد تا اسلم برای اولین بار در دنیای اصلی دی‌سی مورد استفاده قرار بگیرد که در طول زمان باعث هم‌تیمی شدن‌های جالب او با بتمن و همچنین همکاری‌هایی آشوب برانگیز اما به نوعی شیرین با کتوومن شد. اسلم اخیراً در فصل اول سریال Batwoman نیز مورد استفاده قرار گرفته بود. او به شکل یک پلیس خوش تیپ به تصویر کشیده شده بود که به طور ناموفق قصد داشت با محافظت گاتهام وارد یک رابطه شود.

اشاره افتخاری: جور ال (Jor-L)

بخشی از ماجراهای جور ال (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)
بخشی از ماجراهای جور ال (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)

با این که جور ال یک شخصیت اصلی نبود اما به عنوان یک مورد تاریخی جالب ارزش اشاره دارد. حدود یک سال پیش از اولین حضور سوپرمن، یک پلیس فضایی آینده‌وار با نام جور ال در شماره ۱۲ کمیک New Adventure Comics دیده شد. این ماجرا توسط سیگل و شوستر تصویرسازی و نوشته شده بود پس احتمالاً آن‌ها از این اسم خوششان آمده بود. با این حال به جز این مورد، هیچ ارتباطی بین این پلیس فضایی با پدر کریپتونی سوپرمن وجود ندارد اما نام جور ال اشاره جالبی به تاریخ کمیک‌ها دی‌سی است.


به مطالعه ادامه دهید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Just a Human
    Just a Human | ۱۹ شهریور ۱۴۰۰

    سلام إقای صفری بی زحمت تاریخچه کامل(کامل) (دوباره تاکید میکنم کامل) کامیک های دی سی رو بزارید با تشکر

  • AGLZMQP
    AGLZMQP | ۱۹ شهریور ۱۴۰۰

    مقاله خوبی بود و از همه جذاب تر به نظر من دکتر آکالت باحال تر بود

مطالب پیشنهادی