ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سخت افزار

چرا بازی‌های جدید به سخت‌‌افزار قوی‌تری نیاز دارند؟

بازی‌های جدید‌تر، سخت‌افزار‌های جدیدتری را نیاز دارند تا بتوانند به راحتی بر روی کامپیوتر شما اجرا شوند؛ اما دلیل این اتفاق چه می‌تواند باشد؟

محمدجواد سعادت
نوشته شده توسط محمدجواد سعادت | ۱۶ تیر ۱۴۰۳ | ۲۰:۰۰

با گذشت زمان و عرضه باز‌های جدید‌تر، سخت‌افزار قدرتمند‌تری برای اجرای آنها مورد نیاز است تا بتواند از پس اجرای این بازی‌ها در یک سطح قابل قبولی بربیاید. با ویجیاتو همراه باشید تا به بررسی این دلیل بپردازیم.


مو‌تور‌های بازی سازی با جزیئات و گرافیک بالاتر

با پیشرفت تکنولوژی و افزایش توانایی موتور‌های بازی سازی، بازی سازان می‌توانند ازجزیئات بیشتری در بازی‌های خود استفاده کنند. آنها می‌توانند با استفاده از موتور بازی سازی، مدل‌های گرافیکی پیچیده‌تری را طراحی کنند و در بازی‌ها پیاده سازی کنند. این جزیئات می‌تواند جذابیت‌های بصری بازی‌ را دو چندان کند و باعث تجربه بهتر و کامل‌تری برای گیمر‌ها شود.

بیشتر موتور‌های بازی سازی، با نسخه‌های جدید‌تری از رابط‌های گرافیکی مانند والکان (Vulkan) و دایرکت ایکس (DirectX) نوشته می‌شوند. نسخه‌های جدید‌تر این رابط‌های گرافیکی، سازگاری کمتری با سخت‌افزار قدیمی‌‌تر دارند. به همین دلیل نمی‌توانند مانند سخت‌افزار‌های جدید، عملکردی مشابه با قطعات قدیمی از خود نشان دهند.

تصویری از لوگوی موتور‌های بازی سازی

به همین دلیل، گیمر‌ها نیاز به کارت گرافیک قوی‌تر و جدیدتری دارند تا بتواند این جزیئات را به، بهترین شکل ممکن اجرا کند و به آنها نمایش دهد. پیشرفت‌های گرافیکی این چنینی هر لحظه در حال رخ دادن است و بازی‌های جدید‌تر در اکثر مواقع، گرافیک و طراحی بصیری قوی‌تر و با جزیئات‌ بیشتری را نسبت به بازی‌های قبل‌تر از خودشان ارائه می‌دهند. این پیشرفت‌ها باعث می‌شود که پردازش بازی‌ها برای کارت گرافیک‌های قدیمی مشکل شود.


نسل جدید کارت گرافیک‌ها چه تأثیری بر روی این مسلئه دارد؟

کارت گرافیک، مهم‌ترین قطعه برای پردازش تصاویر بازی و نمایش آن است. کارت گرافیک وظیفه دارد تا تمام محاسبات مربوط به خروجی تصویر را انجام دهد و به صحفه نمایش ارسال کند تا شما بتوانید از تصاویر بازی‌ها لذت ببرید. هرچقدر قدرت گرافیکی شما بیشتر باشد، شما می‌توانید تجربه روان‌تر همراه با جزیئات بیشتری را از بازی‌ها داشته باشید.

کارت‌های گرافیک جدید‌تر، مانند کارت گرافیک‌‌های سری «RTX40» شرکت انویدیا (Nvidia) از فناوری‌ها و قابلیت‌هایی برخوردار هستند که نسبت به نسل‌های قبل قدرتمند‌تر شده‌اند. این فناوری‌ها با استفاده از الگوریتم‌های خاص و هوش مصنوعی به کارت گرافیک کمک می‌کند تا بتواند بازی را، راحت‌تر اجرا کند. این در حالی است که نسل‌های قبل این کارت‌های گرافیکی یا این قابلیت را نداشته‌اند یا نسخه قدیمی‌تری را دارا هستند.

تصویری از فناوری DLSS و تنظمیات قابل انتخاب آن بر روی سخت‌افزار انویدیا

یکی دیگر از دلایل استفاده از کارت گرافیک‌های نسل جدید با قدرت بالاتر، بهینه‌ بودن عملکرد آنها نسبت به کارت گرافیک‌های نسل‌های قبلی است. این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که سازندگان بازی وقت و زمان بیشتری را صرف برای سازگار کردن محصول نهایی خود با جدید‌ترین سخت‌افزار‌های موجود در بازار می‌کنند و سپس به سراغ سخت‌افزار‌های ضعیف‌تر و قدیمی‌تری می‌روند که چندین سال از عرضه آنها گذشته است.

در نتیجه این رفتار، سخت‌افزار‌های جدید که حتی ممکن است در برخی موارد ضعیف‌تر از برخی مدل‌ها در نسل‌های قبل از خود باشند، عملکرد بهتری را در اجرای بازی از خود نشان می‌دهند چون زمان بیشتری برای بهینه سازی آن سخت‌افزار با، بازی عرضه شده صرف شده است.


بهینه سازی بازی‌ها بر روی کنسول چگونه است؟

کنسول‌های بازی بر خلاف رایانه‌ها، سخت‌افزار ثابتی دارند و قدرت پردازی و گرافیکی آنها در یک مدل مشابه تفاوتی ندارد. این امر باعث می‌شود تا سازندگان بازی‌ها بتوانند راحت‌تر بازی خود را برای کنسول‌ها بهینه سازی کنند. آنها می‌توانند با در نظر گرفتن قدرت، ویژگی‌ها، امکانات و ضعف‌های کنسول‌ها، اقدام به ساخت و بهینه سازی بازی برای آن کنسول کنند.

اکثر بازی‌های امروزی بر روی کنسول، دو قابلیت گرافیکی دارند. قابلیت اول که کوالیتی (Quality) است. در این حالت، بازی از حداکثر قدرت سخت‌افزاری کنسول استفاده می‌کند تا بتوانید بهترین جلوه بصری بازی‌را به مخاطب نشان دهد. این کار بدون در نظر گرفتن مقدار فریم صورت می‌گیرد. قابلیت دوم که پرفورمنس (Performance) نام دارد، به مخاطب تجربه‌ای روان اما با گرافیک کمتری ارائه می‌دهد.

تصویری از تفاوت گرافیکی دو مود Performance و Quality بر روی کنسول XBOX

یکی از اقدامات بازی سازان قبل از عرضه بازی برای کنسول، اعلام میزان فریم بر ثانیه (FPS) بر روی هر کدام یک از حالت‌های گرافیکی در کنسول‌های مختلف است. این اقدام باعث می‌شود تا دارندگان کنسول‌های بازی، یک ایده‌ اولیه از نحوه اجرا بازی بر رو کنسول خود داشته باشند.

سازندگان کنسول نیز بعد از گذشته مدتی از عرضه اولیه کنسول خود درهر نسل از کنسول‌ها، اقدام به عرضه نسخه جدید‌تری از کنسول می‌کنند. این کنسول‌ها تفاوت‌هایی از نظر ظرفیت حافظه، میزان رم، قدرت پردازشی و گرافیکی با نسخه اولیه دارند. تفاوت سخت‌افزاری به وجود آمده باعث می‌شود که این کنسول‌ها در اجرای بازی‌هایی که در آینده برای آنها عرضه می‌شود مشکلی نداشته باشند.


بهینه سازی بازی‌ها برای سخت‌افزار کامپیوتر چگونه است؟

سخت‌افزار رایانه در سمت دیگر، می‌تواند تفاوت‌های بسیار زیادی با یک دیگر داشته باشند. تفاوت رم، کارت گرافیک و پردازنده می‌تواند سناریو‌های زیادی را ایجاد کند. این تفاوت‌ها باعث می‌شود تا راه بازی‌سازان برای بهینه کردن بازی خود بر روی پلتفرم رایانه‌های شخصی، مشکل‌تر از کنسول باشد.

از سمتی دیگر بازی‌هایی که بر روی رایانه شخصی عرضه می‌شوند، قابلیت تنظیم گرافیکی دارند. این قابلیت به گیمر‌ها این اجازه را می‌دهد تا بتوانند بر اساس نیاز خود، میزان کیفیت بصری تصاویری که می‌بینند را نسبت به تعداد فریم در ثانیه تنظیم کنند. این قابلیت به این معنی است که سازندگان بازی، نه تنها باید برای طیف گسترده‌ای از قطعات زمان صرف کنند، بلکه باید آنها را در شرایط‌های مختلف با میزان ورودی‌های مختلف نیز بررسی کنند.

تصویری از تنظیمات بازی Dead Space

وجود فناوری‌هایی مانند دی ال‌اس‌اس (DLSS) از سمت انویدیا و اف‌اس‌ار (FSR) از سوی ای‌ام‌دی (AMD)، با اینکه کمک شایانی به اجرای روان‌تر بازی‌ها بر روی سخت‌افزار‌هایی که این قابلیت را دارند می‌کنند، اما باعث می‌شود تا سازندگان بازی زمانی را، صرف بهینه کردن بازی خود با این فناوری‌ها کنند.

در نتیجه این تفاوت‌ها میان کنسول و رایانه‌های شخصی، بازی‌ سازان برای بازی‌هایی که بر روی رایانه عرضه می‌شوند حداقل و حداکثر سیستم مورد نیاز را با تنظیمات گرافیکی پیشنهادی اعلام می‌کنند. این کار باعث می‌شود تا اطمینان خاطری برای خریداران بازی، نسبت به عملکرد آن بر روی رایانه خود به وجود بیاید. این کار کمک می‌کند تا سازندگان بازی بتوانند مخاطبین خود را ساده‌تر مجاب به پیش خرید بازی کنند.


منظور از سخت‌افزار قوی‌تر، فقط کارت گرافیک و پردازنده است؟

شما به جزء پردازنده و کارت گرافیک قوی، به یک محل ذخیره سازی پر سرعت که ظرفیتی در خور با حجم بازی‌های جدید باشد نیز نیاز دارید. با افزایش قدرت و فناوری در زمینه سخت‌افزار رایانه، بازی‌ها نیز وسیع‌تر و با حجم بیشتر عرضه می‌شوند. بسیاری از بازی‌های تریپل ای (AAA) که توسط کمپانی‌های بزرگ بازی سازی ساخته می‌شوند، حجمی بیشتر از ۵۰ گیگابایت دارند. یکی از نیازمندی‌های این بازی‌ها، داشتن حافظه اس‌اس‌دی «SSD» است.

تصویری از سخت‌افزار مورد نیاز برای بازی Alan Wake 2

SSD، به کامپیوتر شما کمک می‌کند تا بتواند با سرعت بالا به بارگذاری (Loading) بازی بپردازد. برخی از بازی‌ها به دلیل سیستم Loading که دارند، یا برای اینکه تجربه بهتری از بازی را بتوانند به شما ارائه دهند باید حتما بر روی حافظه SSD نصب شوند تا اشکالی در روند اجرای آنها به وجود نیاید. به همین دلیل در زمان اعلام سخت‌افزار مورد نیاز این بازی‌ها‌، گفته می‌شود که حتما باید از حافظه SSD برای نصب بازی استفاده کنید.


سخن نهایی

با عرضه قطعات سخت‌افزاری جدید‌تر و پیشرفت بازی‌ها به دلیل افزایش ظرفیت موتور‌های بازی سازی و قدرت سخت‌افزاری، قطعاتی که چندین سال از عرضه آنها گذشته است قدیمی می‌شوند و مانند قبل دیگر نمی‌توانند کارایی که داشته‌اند را از خود نشان دهند. این امر باعث می‌شود تا شما برای داشتن تجربه‌ بهتر از بازی‌های جدید‌تر، نیاز به تهیه سخت‌افزاری قوی‌تر و جدید‌تر داشته باشید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی