VPS چیست و چه کاربردی دارد؟
در دنیای دیجیتال امروز، کسبوکارها و افراد نیازمند دسترسی به منابع محاسباتی مطمئن، پایدار و مقیاسپذیر هستند. سرور مجازی (VPS)، یکی از راهکارهای محبوب و پرکاربرد برای میزبانی وبسایت و اپلیکیشن است که به کاربران ...
در دنیای دیجیتال امروز، کسبوکارها و افراد نیازمند دسترسی به منابع محاسباتی مطمئن، پایدار و مقیاسپذیر هستند. سرور مجازی (VPS)، یکی از راهکارهای محبوب و پرکاربرد برای میزبانی وبسایت و اپلیکیشن است که به کاربران اجازه میدهد تا از قدرت و امنیت یک سرور اختصاصی بهره ببرند، بدون اینکه هزینههای بالا و چالشهای مدیریت پیچیده آن را متحمل شوند.
در این مقاله به بررسی کامل سرور مجازی (VPS) میپردازیم و مزایا و کاربردهای آن را بیان میکنیم. با مطالعه مطلب پیش رو درک کاملی از این فناوری کلیدی به دست خواهید آورد که میتوانید انتخاب درستتری برای رفع نیازهای خود یا کسبوکارتان داشته باشید.
- 1 سرور مجازی چیست؟
- 2 کاربرد سرور مجازی (VPS) برای افراد و کسبوکارها
- 3 مزایای استفاده از سرور مجازی
- 4 نحوه عملکرد VPS چگونه است؟
- 5 تفاوت سرور مجازی با سرور اختصاصی و هاست اشتراکی
- 5.1 میزبانی اشتراکی؛ ارزانترین و ناامنترین سرویس میزبانی وب
- 5.2 سرور اختصاصی؛ گرانترین سرویس میزبانی وب
- 5.3 VPS؛ حد وسط میزبانی اشتراکی و اختصاصی
- 6 سرور مجازی ابر دراک؛ همیشه متصل، همگام با تکنولوژی
سرور مجازی چیست؟
سرور مجازی (VPS) یک ماشین مجازی است که منابع سرور مجازیشده را روی یک سرور فیزیکی که با سایر کاربران به اشتراک گذاشته شده است، فراهم میآورد. VPS بهعنوان یک محیط مجازی و ایزوله روی یک سرور فیزیکی عمل میکند که متعلق به ارائهدهنده سرور ابری یا میزبانی وب است.
میزبانی VPS از فناوری مجازیسازی برای بخشبندی یک ماشین فیزیکی به چندین محیط سرور خصوصی بهره میبرد که منابع را به اشتراک میگذارند. در صورت استفاده از VPS، بخشی از فضای سرور اختصاصی را با مقدار مشخصی از منابع دریافت میکنید. بهاینترتیب امکان کنترل و سفارشیسازی بیشتری روی سرور مجازی نسبت به هاست اشتراکی خواهید داشت.
کاربرد سرور مجازی (VPS) برای افراد و کسبوکارها
سرور مجازی بهدلیل انعطافپذیری بالا، امنیت و هزینه مناسب محبوبیت بیشتری نسبت به سرور اختصاصی و هاست اشتراکی به دست آورده است. از VPS میتوان در صنایع و حوزههای گوناگون برای انواع کاربردها استفاده کرد. در ادامه به بررسی رایجترین کاربردهای VPS میپردازیم:
- میزبانی وب: از سرورهای VPS میتوان برای راهاندازی و اجرای برنامههای وب، ایجاد وبسایت شخصی یا حتی راهاندازی یک فروشگاه بزرگ اینترنتی استفاده کرد.
- ساخت محیطهای آزمایشی: با یک سرور VPS، میتوانید برنامههای جدید را با کمترین هزینه توسعه دهید و آزمایش کنید. بهعلاوه، سرور مجازی بهترین گزینه برای توسعه و تست محصولات و راهحلهای جدید بدون تاثیرگذاری بر محیط تولید یا دادههای حساس مشتریان محسوب میشود.
- ذخیرهسازی و پشتیبانگیری از دادهها: یک سرور خصوصی مجازی امکان ذخیرهسازی و پشتیبانگیری از فایلهای دادهها را فراهم میکند. VPS میتواند با ایجاد فضای ذخیرهسازی امن، بهعنوان یک فایل، تصویر یا سرور ایمیل، در دسترس و متمرکز برای گروهی از کاربران عمل کند.
- سرورهای بازی: VPS به یک انتخاب محبوب برای میزبانی وبسایتهای بازی تبدیل شده است. سرور مجازی یک راه مقرونبهصرفه و مقیاسپذیر برای دسترسی به منابع پیشرفته همراه با پایداری و قابلیت اطمینان بیشتر محسوب میشود.
- معاملهگری در بازارهای مالی جهانی: با استفاده از سرور مجازی ترید میتوانید از اتصال امن و پایدار به اینترنت بهرهمند شوید و بدون نگرانی بابت مسدود شدن حساب کاربری خود در بازارهای مالی جهانی به ترید بپردازید.
برای خرید سرور ابری با تخفیف، بازی کنید و جایزه بگیرید. تا پایان مهرماه 1403 فرصت دارید وارد بازی Cloud-Man شوید و با کسب امتیاز، تا 15 درصد تخفیف سرور ابری بگیرید.
مزایای استفاده از سرور مجازی
همانطور که در بخشهای قبل گفتیم، سرور اشتراکی علیرغم داشتن قیمت مناسب، از امنیت بالایی برخوردار نیست. در مقابل، سرور اختصاصی امنیت بالا و البته هزینه بسیار زیادی برای کسبوکارها دارد. سرور مجازی با امنیت و قیمت مناسب بهترین گزینه برای افراد و کسبوکارهایی است که به یک راهحل مقرونبهصرفه و ایمن برای ارائه خدمات آنلاین نیاز دارند. در ادامه مزایای استفاده از VPS را دقیقتر بیان میکنیم:
- بهبود زمان و قابلیت اطمینان وبسایت: محیط ایزوله و IP اختصاصی سرور مجازی آپتایم بهتر و قابلیت اطمینان بالاتر را تضمین میکند.
- افزایش امنیت: ایزولهسازی منابع در VPS محیطی با امنیت بالاتر در مقایسه با یک محیط میزبانی اشتراکی فراهم میکند.
- قیمتگذاری به روش پرداخت بهازای مصرف: استفاده از سرور مجازی باعث صرفهجویی در هزینهها میشود؛ زیرا شما فقط برای منابعی که استفاده میکنید، هزینه میپردازید.
- مقیاسپذیری: VPS بسیار مقیاسپذیر است و به شما امکان میدهد منابع را در صورت نیاز اضافه یا حذف کنید.
- کنترل و سفارشیسازی: میزبانی VPS نسبت به هاست اشتراکی کنترل بیشتری در اختیار شما قرار میدهد. بهعنوان مثال، میتوانید نرمافزارهای سفارشیسازیشده را نصب کرده و بهترین گزینههای امنیتی را برای رفع نیازهای خود انتخاب کنید.
نحوه عملکرد VPS چگونه است؟
سرور مجازی یا VPS یک محیط میزبانی سرور اختصاصی را شبیهسازی میکند. ارائهدهنده سرور مجازی برای تقسیم سرور فیزیکی به چندین بخش، یک لایه مجازی با نام هایپروایزر (Hypervisor) را بالای سیستمعامل سرور فیزیکی نصب میکند. هایپروایزر به هر یک از این بخشها اجازه میدهد تا سیستمعامل و نرمافزار خود را اجرا کنند؛ بهطوریکه هر محیط مستقل از دیگری عمل میکند.
برای آشنایی بیشتر با تکنولوژی مجازیسازی و نحوه عملکرد سرورهای مجازی، مقاله جامع «VPS چیست» از ابر دراک را مطالعه کنید.
تفاوت سرور مجازی با سرور اختصاصی و هاست اشتراکی
سرورها معمولا حافظه، قدرت پردازش و فضای ذخیرهسازی بیشتری نسبت به موارد مورد نیاز یک وبسایت دارند. ارائهدهندگان میزبانی وب (Web hosting) این منابع را به شیوههای مختلف بین مشتریان خود به اشتراک میگذارند. بهطور کلی، میزبانی وب شامل سه نوع میزبانی اشتراکی، میزبانی اختصاصی و میزبانی VPS میشود که در ادامه به توضیح تفاوت آنها با یکدیگر میپردازیم:
میزبانی اشتراکی؛ ارزانترین و ناامنترین سرویس میزبانی وب
در راهحل میزبانی اشتراکی، یک سرور فیزیکی برای کلیه وبسایتها در نظر گرفته شده است و مشتریان برای منابع حیاتی مانند حافظه داخلی، فضای هارد دیسک و قدرت پردازش با یکدیگر رقابت میکنند. نقطه ضعف سرویس میزبانی وب اشتراکی این است که عملکرد وبسایتهایی که از منابع اشتراکی استفاده میکنند، ممکن است روی یکدیگر تاثیر داشته باشد.
سرور اختصاصی؛ گرانترین سرویس میزبانی وب
در هاست اختصاصی میتوانید کل سختافزار فیزیکی را برای خود اجاره کنید. در واقع، ارائهدهنده میزبانی وب به شما دسترسی انحصاری به کل سرور فیزیکی را میدهد. در این سرویس، عملکرد وبسایت شما تحت تاثیر رفتار هیچ وبسایت دیگری قرار نمیگیرد.
VPS؛ حد وسط میزبانی اشتراکی و اختصاصی
میزبانی وب VPS را میتوان حد وسط هاست اشتراکی و اختصاصی در نظر گرفت. سرور مجازی از بخشبندی سرور فیزیکی به چند قسمت کوچکتر با منابع مشخص شکل میگیرد و شما به سهم خود از سختافزار و منابع بهطور مجزا از دیگران، دسترسی انحصاری خواهید داشت.
سرور مجازی ابر دراک؛ همیشه متصل، همگام با تکنولوژی
در این مقاله به بررسی سرور مجازی پرداختیم و دانستیم که این تکنولوژی برای کارهای متنوعی از میزبانی وبسایت و ساخت محیطهای آزمایشی گرفته تا ذخیرهسازی دادهها و دسترسی به منابع محاسباتی قوی کاربرد دارد. برای بهرهمندی از مزایایی مانند مقیاسپذیری، پایداری و بهبود قابلیت اطمینان زیرساخت کسبوکار میتوانید از سرور مجازی بر بستر ابری استفاده کنید.
سرور مجازی ابر دراک با بالاترین آپتایم (99.9 درصد) و IP اختصاصی، ارائه خدمات آنلاین با سرعت بالا و بدون قطعی را تضمین میکند. پلنهای مختلف VPS با منابع محاسباتی متنوع و قیمت مناسب در نظر گرفته شدهاند تا پاسخگوی نیازهای متنوع انواع کسبوکارها و افراد باشند.
سرور مجازی ابر دراک را میتوانید از موقعیتهای جغرافیایی مختلف داخل و خارج از کشور تهیه کنید. VPS ابر دراک از دیتاسنترهای تهران، کرج و شیراز با قیمت بهصرفه عرضه میشود. همچنین در صورت نیاز به سرور مجازی خارجی میتوانید پلنهای VPS آمریکا، آلمان یا فنلاند را از این ارائهدهنده خدمات ابری تهیه کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت ابر دراک به آدرس Derak.cloud مراجعه کنید یا از طریق شماره تلفن 02191014197 با کارشناسان فروش و پشتیبانی این مجموعه تماس بگیرید. تیم پشتیبانی و فروش ابر دراک آماده پاسخگویی به سوالات و ارائه مشاوره تخصصی به شما عزیزان هستند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.