
۱۰ فیلم ترسناک درباره فرقه هایی که از جهنم آمدهاند
از رزمری بیبی تا میدسامر: ترسناکترین فیلمهای فرقهای که باید در نور ببینید!

بهترین فیلم های ترسناک با محوریت فرقه های مرموز
در دنیای واقعی فرقههایی وجود دارند که برای انگیزههای شیطانی و شوم خود دست به اقداماتی ترسناک و دلهره آور میزنند. در بدترین حالتها روبه رویی با چنین فرقههایی مثل Heaven's Gate همه چیز به مرگ دستهجمعی ختم میشود. چنین موضوعاتی تبدیل به دستمایه داستان یکسری از فیلمهای ترسناک شده که گاهی عناصر ماورا طبیعی هم درگیر میکند. مثل پرستیده شدن یک موجود شیطانی ماورایی توسط یک فرقه وحشتناک.
درست مانند دنیای واقعی، شخصیتهایی که در چنین فیلمهایی حضور دارند، معمولا به سرنوشت شومی دچار میشوند. در دنیای واقعی، روند خارج کردن فرد از فرقه زمانبر و غیرسینمایی است؛ به همین دلیل در فیلمها معمولا راهحل سادهتری مانند کشتن رهبر فرقه ارائه میشود. شیطان معمولا به شکلی آشکار یا پنهان در این داستانها حضور دارد؛ گاهی قدرت شر مطلق را عرضه میکند و گاهی در نقش یک منجی برای اعضای فرقه ظاهر میشود. در هر دو حالت، نتیجه چیز ترسناکی است. اگر ترجیح میدهید فرقهها به شکلی واقعگرایانهتر به تصویر کشیده شوند، ما برخی از بهترین نمونهها را برای شما معرفی کردهایم. با معرفی 10 فیلم ترسناک درباره فرقه ها همراه ویجیاتو باشید.
10. Rosemary's Baby

فیلم Rosemary's Baby صرفا یک فیلم خوب در مورد فرقه ها نیست؛ بلکه یکی از بهترین فیلمهای تاریخ ژانر ترسناک محسوب میشود. از لالایی ترسناک و وهمآلود آن گرفته تا افشای یک راز تاریک و ترسناک در پایان فیلم. زمانی که شخصیت اصلی متوجه میشود شخصیت اصلی یک کودک شیطان را با خود حمل میکند، مو به تن مخاطب سیخ میشود. شایعهای نادرست برای مدتها در مورد این فیلم وجود داشت؛ گفته میشد آنتون لاوی، رهبر کلیسای شیطان، به عنوان مشاور فیلم حضور داشته است. همین شایعه با وجود نادرست بودن باعث بیشتر شدن حس وحشت فیلم شد.
رومن پولانسکی، کارگردان فیلم، با استفاده از نبوغ خود در فیلم، تماشاگران را تا انتها درگیر نوعی اضطراب و تعلیق میکند؛ از صحنهی آزاردهندهی کابوس تجاوز گرفته تا طراحی مبهم و سردرگمکنندهی آپارتمان رزمری. چنین چیزی نمایانگر این است که پولانسکی استاد تعلیق و ایجاد دلهره است.
این فیلم نمونهای عالی از داستانگویی قوی است که حتی لو دادن داستان هم نمیتواند لذت تماشای آن را خراب کند؛ زیرا وحشت اصلی تماشاگر به این دلیل است که قبول میکند هیچ راه گریزی برای شخصیت اصلی نیست. فیلم نشان میدهد که رزمری، مثل بسیاری از زنان، هرچقدر هم که تلاش کند، نمیتواند از نقشی که برایش تعیین شده فرار کند. نکته تلخی که در مورد داستان فیلم وجود دارد این است که شوهر رزمری نیز در این سیستم شیطانی دست داشته و عامل سرکوب او است.
9. The 7th Victim

یکی دیگر از بهترین فیلم ترسناک درباره فرقهها فیلم The 7th Victim است. این فیلم همانند بسیاری از فیلمهای ترسناک با محوریت فرقهها، با ناپدید شدن مرموز یک فرد آغاز میشود. در این فیلم جکلین گیبسون، کارآفرین حوزه لوازم آرایشی، گم شده است. خواهرش مری، به قصد پیدا کردن جکلین، مدرسه شبانه روزی خود را به مقصد شهر ترک میکند؛ شهری مرموز و وهم آلود که در هر مرحله از مسیر، به او هشدار داده میدهد که جستجویش را ادامه ندهد. در نهایت معلوم میشود که جکلین درگیر یک فرقهی شیطانی شده که با وجود ادعای پایبندی به عدم خشونت، برای حفظ اسرار خود دست به هر جرمی میزنند.
فیلم The 7th Victim با حال و هوای تاریک خود و انتقال عنصر رازآلودگی از طریقمکانهای خاص، توانست سبک خاصی از فیلمهای مدرن و نوآر را پایه گذاری کند که بعدا روی فیلمهایی مثل «مه» و «قطار گوشت نیمهشب» تأثیر گذاشت. در زمان اکران، داستان فیلم بیش از حد گیجکننده تلقی میشد، اما با ورود به دنیای پسادیوید لینچ، داستان کاملا قابل درک میشد و حتی گاهی همه چیز آشکار به نظر میرسید. فیلم با کمک تعلیق، رفتار عجیب و ناهنجار شخصیتها و همنین سکون بی دلیل آنها، حس ترس را در مخاطب ایجاد میکرد. علاوه بر این، فیلم یکی از تلخترین و تاریکترین پایانبندیهای ممکن را به مخاطب ارائه میدهد. پایانی که تا حدودی نیمه کاره میماند و همین نیمه کاره بودنش آن را تاریک و تلخ کرده است.
8. The Wicker Man

احتمال زیاد وقتی به فیلم های ترسناک درباره فرقه ها فکر میکنید، بیشتر شما عنوان The Wicker Man برای شما تداعی میشود. این فیلم نیز با یک پرونده مفقودی شروع میشود و داستان شخصیت گروهبان هاوی که یک فرد بسیار مذهبی است را دنبال میکند. او تحقیقات خود را در جزیرهای با نام سامرآیل برای پیدا کردن یک دختر گمشده آغاز میکند. دختر گمشده نه تنها پیدا نمیشود، بلکه هیچکس حتی حاضر نیست اعتراف کند که او اصلا وجود خارجی داشته است. در این حین، هاوی از میزان شیطانی بودن جزیره شوکه میشود. رهبر محلی، لرد سامرآیل، مسیحیت را کاملا کنار گذاشته و معتقد است که در ازای این کار، محصولاتی پربار نصیبشان شده و آبادی زیادی در انتظارشان است.
بخوانید: ۱۰ فیلم ترسناک درباره دلقک ها
با پیشرفت تحقیقات، هاوی متوجه میشود که دخترک گم شده، نه تنها زنده است بلکه قرار است با هدف برداشت موفقیت آمیز محصولات، قربانی شود. هاوی دختر را پیدا میکند و سعی میکند تا او را نجات دهد. در نهایت مشخص میشود که دخترک درواقع بخشی از یک نقشه بزرگ بوده تا هاوی در تله بی افتد. به بیانی دیگر قربانی واقعی خود هاوی است که زنده زنده درون یک مرد حصیری عظیم سوزانده میشود. برخی از مخاطبان نسخهی بازسازیشدهی این فیلم را که سال 2006 منتشر شد به دلیل بازی اغراقآمیز نیکلاس کیج نقد میکنند؛ اما به هر حال ارزش دیدن دارد و آنچنان کم و کاستی نسبت به نسخه اصلی ندارد.
7. Midsommar

فیلم Midsommar یکی دیگر از گزینههای دیدنی از لیست 10 فیلم ترسناک درباره فرقه ها است که تا حدودی نسخه مدرنتری از فیلم مرد حصیری حساب میشود و تاثیر زیادی از آن گرفته است؛ با این تفاوت که هیچکدام از عناصر کمیک فیلم مرد حصیری را ندارد و پیچشی تازه به داستان میدهد. در اینجا، قهرمان داستان، دنی همراه چند دوست، برای فرار از اندوه ناشی از یک خودکشی خانوادگی، به یک جامعهی فرقهای دورافتاده در سوئد میروند. برخلاف داستانهای مشابه که قهرمان قربانی میشود، این بار دنی در نهایت ریاست مراسم قربانی را به عهده میگیرد و به شکلی کاملا روانپریشانه بر تراژدی شخصی خود غلبه میکند. در نهایت مثل همیشه همه چیز با قربانی یک شخص داخل یک سازه پایان مییابد.
آستر از همان ابتدا نشان میدهد که اوضاع در این منطقه طبیعی نیست؛ نه فقط به خاطر گرایشهای پاگانی آنها، بلکه به دلایل مختلف. به عنوان مثال، این فرقه همهی سالمندان را در سن 72 سالگی به اجبار به خودکشی وادار میکنند. همچنین آستر در روایت فیلم، صبر نمیکند تا فقط در پایان اتفاقات بد رخ دهند؛ در طول مسیر نیز دوستان دنی دچار حوادث شومی میشوند. همچنین در طول فیلم دنی که از نظر روحی آسیب دیده، توسط فرقه دچار شست و شوی مغزی میشود. اما همه اینها از تلخی اینکه دنی خود آگاهانه به این گروه میپیوندد کم نمیکند.
ترکیب اندوه و فرقهها از موضوعات تکرارشونده در آثار آستر هستند؛ حتی این موضوع در یکی دیگر از فیلمهای بزرگ او یعنی Hereditary به چشم میخورد. هرچند که در نهایت دربارهی یک فرقهی شیطانی است، اما بیشتر به خاطر صحنهی دلخراش قطع سر که برای همیشه به تماشاگران هشدار میدهد «هیچوقت سرتان را از پنجرهی ماشین بیرون نیاورید» در یادها مانده است.
6. Martyrs

فیلم Martyrs ساختهی پاسکال لوژیه از معدود فیلمهایی موفقی است که موضوع سادسیم را با بحث فرقه ترکیب میکند. اگر واقعا تجربهی درد و شکنجهی شدید، بدترین و آخرین تجربهای است که یک انسان میتواند قبل از مرگ داشته باشد، پس طبیعی است فرقهای شکل بگیرد که به دنبال رسیدن به رستگاری از طریق رنج باشد. البته یک نکتهی کلیدی وجود دارد؛ آن هم اینکه اعضای این فرقه خود را شکنجه نمیکنند؛ بلکه زنان ربوده شده را تحت شکنجه قرار میدهند، به امید آنکه بتوانند از آنها رازهای حیات و مرگ را استخراج کنند.
تماشای فیلم Martyrs برای یک مخاطب معمولی ژانر وحشت کار سادهای نیست. این فیلم از آن دست آثاری است که مرزهای تحمل یک بینندهی عادی را به شدت میآزماید؛ به طوری که حتی بسیاری از دوستداران حرفهای ژانر وحشت نیز به سختی میتوانند آن را به پایان برسانند. فیلم حتی به آنهایی به تماشا ادامه میدهند، هیچ نوید یا امیدی به اصلاح اوضاع در پایان نمیدهد. کمپانی واینستین حقوق پخش این فیلم در آمریکا را خرید، اما در نهایت تصمیم گرفت آن را اکران نکند. در فرانسه نیز ابتدا ردهبندی سنی 18+ به آن داده شد، ولی با اعتراض گستردهی اتحادیههای فیلمسازی فرانسه و به دلایل غرور ملی، این تصمیم تغییر کرد.
هشت سال بعد، نسخهی بازسازی آمریکایی این فیلم بدون این موانع منتشر شد و کمپانی Anchor Bay آن را عرضه کرد. از آنجا که بیشتر تماشاگران این بازسازی، طرفداران نسخهی اصلی بودند، نقدهای منفی زیادی به آن وارد شد. اگر کسی علاقهای به خواندن زیرنویس نداشته باشد یا ترجیح دهد نسخهای با خشونت کمتر تماشا کند، این بازسازی مناسبش است. اما برای کسانی که نسخهی اصلی را دیدهاند، بازسازی برای آنها تکراری و بیفایده به نظر میرسد.
5. The Void

اچ. پی. لاوکرفت تأثیر بزرگی بر فیلمسازان امروزی ژانر وحشت گذاشته است؛ بسیاری از آنها شیفتهی خدایان هیولایی باستانی، فرقههای دیوانهوار، و تصاویری شدهاند که عقل انسان را به مرز جنون میرسانند، درست مانند آثار لاوکرفتی. با این حال، معمولا فیلمهایی که بیشترین الهام را از آثار او گرفتهاند، بیشتر بر هیولاها و جنون تمرکز کردهاند تا خود فرقهها. اما فیلم بی رحم The Void همهی این عناصر را در خود دارد. از ابعاد تاریک گرفته تا فرقههای مرگبار و هیولاها. داستان فیلم در یک بیمارستان تقریبا خالی و متروکه اتفاق میافتد؛ فیلم یک شب ترسناک از بقا را با دشمنانی بسیار باهوشتر از زامبیها یا هیولاهای یکنواخت روایت میکند. همچنین این فیلم یکی از بهترین آثار بازگشتی به سبک وحشت دههی 80 است که در سالهای اخیر ساخته شده.
بخوانید: اولین تریلر از فصل دوم سریال ونزدی منتشر شد
قبل از اینکه سریال بازی مرکب با نگهبانان ماسکدارش در ما دلهره ایجاد کند، فیلم The Void فرقهای با لباسهای شنلدار و کلاههای مثلثی را معرفی کرد؛ مثلثی که ممکن است نمایندهی یک تثلیث شیطانی یا علامت دجال باشد. در تیم بازیگری، کنت ولش با سابقهی نقشآفرینی در Twin Peaks، آشناترین چهرهی این گروه عمدتا ناشناخته از بازیگران است. همچنین جالب است بدانید که جرمی گیلزپی یکی از کارگردانان فیلم از صحبتهای گییرمو دل تورو الهام گرفته بود که در مورد یک پروژهی ناتمام اقتباس لاوکرفتی گفت و گو میکرد.
نکتهی ناامیدکننده این است که فیلم با اشاره به اسطورهشناسی بزرگتری پایان مییابد که هرگز در موردش هیچ اقتباس یا دنبالهای بیرون نیامده است؛ اما این موضوع از لذت تماشای جلوههای ویژهی هیولایی و فضای وهمآلود این اثر کم نمیکند.
4. Begotten

خیلی کم پیش میآید فیلمی بتواند به اندازهی Begotten عنوان وحشت و کابوس به معنای واقعی را به خود اختصاص دهد. این فیلم عجیب، تصاویر بینور، بیکیفیت و به عبارتی آسیب دیدهای از رویدادهای هولناک را بدون هیچ دیالوگی نشان میدهد. تمام اطلاعات موجود تنها از طریق نام شخصیتهایی که در تیتراژ پایانی فاش میشود، قابل برداشت است.
فیلم در خانهای در دل جنگل روایت میشود، موجودی با عنوان عجیب “خدایی که خودکشی میکند” که شبیه لدر فیس کشتار با اره برقی با لباس عروس است، به آرامی و با دقت با یک تیغ صاف پوست خود را میشکافد و زنی با نقاب بالماسکهای از زیر بدن او ظاهر میشود و با بذر او خود را بارور میکند. او پس از مدتی پسری به نام «پسر زمین» به دنیا میآورد. پس از آن، یک فرقه دیگر پسر را میرباید، او را به صخرهای میبندد و مجبور به خوردن رودههای خودش میکند؛ در نهایت او را زنده زنده میسوزانند. او دوباره متولد میشود، اما این بار به دست فرقهای دیگر با لباسهایی شبیه به حصیر گرفتار شده و هم خودش و هم مادرش مورد آزار و اذیت قرار میگیرند.
البته شاید هم دقیقا همین اتفاق نیفتاده باشد. با تصاویری تار و داستانی نامشخص، به سختی میتوان وقایع را به طور قطع بازگو کرد. شاید هنگام تماشای این فیلم، احساس کنید دارید تصاویری میبینید که کسی نباید آن را ببیند. یا حتی ممکن است فکر کنید این فیلمی است که شاید مدتها مدفون بوده و تازه اکنون در معرض دید قرار گرفته است. در واقع، کارگردان اثر، ای. الیاس مرهیج، در ابتدا قصد داشت این پروژه را به صورت یک نمایش اجرا کند. هرچند که در قالب تئاتر، حالت تعلیق طبیعی باورپذیری، دیدن این تصاویر را تا حدی برای تماشاگر آسانتر میکرد.
3. Mandy

شاید با دیدن تصویر نیکلاس کیج با صورت غرق در خون در پوستر فیلم Mandy ، انتظار یک فیلم خاص با خشونت بالا را داشته باشید؛ انتظاری که میتوان گفت هم برآورده میشود و هم نمیشود. در بخش عمدهای از زمان فیلم، کیج بازی نسبتا واقعگرایانهای ارائه میدهد؛ یا بهتر بگوییم، او در نقشی که در یک داستان فرقهای قرار دارد، به بهترین شکل و واقعیترین شکل خود ظاهر میشود. پانوس کوسماتوس، کارگردان فیلم، اصول خودش را برای چگونگی کارکرد دنیا بنا میکند و با الهام از کاورهای آلبومهای هووی متال دههی 80 و رمانهای وحشتناک استفن کینگ، یک کابوسی فراگیر خلق میکند.
داستان در مورد دو شخصیت رد و مندی است که در یک جنگل زندگی میکنند. طولی نمیکشد تا اینکه رهبر یک فرقه به نام جرمایا سند، تصمیم میگیرد مندی را برای خودش بخواهد. او افرادش را میفرستد تا مندی را بربایند. اما وقتی مندی تمایلی نشان نمیدهد، او مندی را زنده زنده میسوزاند. در نهایت، ما شاهد مبارزهی کیج با ارهبرقی و تبر جنگی عظیمش با فرقه در این فیلم هستیم. جالب است بدانید که این فیلم از معدود فیلمهایی در این سبک است که فرقه در آن پیروز نمیشود.
فیلم Mandy با وجود اکران محدود، به لطف خلق یک ساختار ساده و بیآلایش توانست از نظر جلب نگاه مخاطبان موفق شود. فیلم همچنین شامل تبلیغی کاملا چندشآور برای محصول خیالی «ماکارونی و پنیر چدار گابلین» است که به اندازهی صحنههای خشونتآمیز فیلم تهوعآور است.
2. The Sacrament

فیلم ترسناک The Sacrament به کارگردانی تی وست که در سال 2013 منتشر شد، با استفاده از نماهای خاص دوربین، حس یک بازی ویدیویی اولشخص را به بیننده منتقل میکند. جو سوانبرگ، در نقش جیک فیلمبردار بازی میکند که گاهی حتی برخی از فیلمبرداریها را خود انجام میدهد؛ ای. جی. بوئن، نیز در نقش همکار خبرنگار و مجری برنامه، سم، ظاهر میشود.
آنها به طور ناگهانی متوجه میشوند که خواهر دوستشان در یک فرقه عجیب حضور دارد و برای فهمیدن حقیقت وارد یک سفر میشوند. ابتدا متوجه میشوند که این فرقه در یک مکان دوستانه حضور دارند که همه باهم در هماهنگی زندگی میکنند. اگرچه رهبر فرقه، مانند یک واعظ تلویزیونی جنوبی به نظر میرسد، در نهایت مشخص میشود که او ظاهرا فردی چپگراست که با نژادپرستی و امپریالیسم مخالف است.
فیلم The Sacrament مدتی شما را در حالت سردرگمی نگه میدارد که چگونه همه چیز انقدر خوب به نظر میرسد؛ دیر یا زود متوجه خواهید شد بهطور حتم یک فاجعه رخ خواهد داد. در ابتدا، ورود یک دختر ساکت با چهره ترسناک کمی به فیلم تعلیق اضافه میکند؛ اما وقتی داستان او روشن میشود، جهنم و کابوس، شروع میشود. برخی ممکن است بحث کنند که آیا این فیلم بهعنوان یک فیلم ترسناک حساب میشود یا نه؛ شاید دلیلش این باشد که فرقهای که در فیلم وجود دارد فاقد ویژگیهای ماوراطبیعی است. با این وجود برخی صحنههای خونین در اواخر فیلم واقعا نمیتوانند چیزی جز یک فیلم ترسناک محسوب شوند.
1. Spellbinder

فیلم Spellbinder یکی از بهترین گزینهها در میان 10 فیلم ترسناک درباره فرقه ها است و دلیل آن انبوهی از اضافهکاریها، زرق و برق دهه 80 و داستان جذاب است. این فیلم برای ژانر فیلمهای ترسناک همان چیزی است که فیلم Lethal Weapon برای فیلمهای اکشن است. داستان در مورد شخصیت جف، یک وکیل جوان است که از یک بازی بسکتبال بیرون آمده. میراندا که ظاهرا قربانی خشونت خانگی است، در یک مکان عمومی ظاهر میشود و جف او را نجات میدهد؛ یا حداقل اینطور فکر میکند. خیلی زود فرقهای که میراندا جزئی از آن بوده، میخواهد او را پس بگیرد و برای این کار حسابی آمادهاند.
فیلم با استفاده از چند تکنیک فیلمبرداری و عناصر خاص، به راحتی حال و هوای دهه 80 را به مخاطب منتقل میکند؛ اما در عین حال فضای شهر مدرن نیز در فیلم تداعی میشود. کری-هیرویوکی تاگاوا در به طرز عجیبی نقشی غیر از نقش منفی دارد و بهعنوان یکی از چند پلیس صادق شهر در این فیلم بازی میکند. در حالی که ام. سی. گینی در نقش یک بقای راستگرایانه به سرگرمی میپردازد، که در نهایت تسلیحات حفاظتیاش کمتر از آن چیزی که فکر میکرد، به دردش میخورد.
سخن آخر
در مقاله پیش رو، به معرفی 10 مورد از بهترین فیلم های ترسناک درباره فرقه ها پرداختیم. هر کدام از این فیلمها به موضوع اینکه افرادی با اعتقادات عجیب چقدر میتوانند وحشتناک باشند میپردازد. فرقههاییکه هر کدام با اهداف شیطانی بهوجود آمدند و قصد آشوب دارند. تماشای این فیلمها میتواند برای طرفدران ژانر وحشت و همچنین علاقهمندان به بحث فرقههای ترسناک سرگرم کننده باشد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.