«تری گیلیام» به فیلم Black Panther و مارول حمله کرد
«تری گیلیام»، کارگردان فیلم مورد انتظار The Man Who Killed Don Quixote در مصاحبه اخیر خود به فیلم Black Panther و سلطه مارول استودیوز بر هالیوود حمله کرد. در این مصاحبه با IndieWire، گیلیام از ...
«تری گیلیام»، کارگردان فیلم مورد انتظار The Man Who Killed Don Quixote در مصاحبه اخیر خود به فیلم Black Panther و سلطه مارول استودیوز بر هالیوود حمله کرد.
در این مصاحبه با IndieWire، گیلیام از نظرات پیشین «مارتین اسکورسیزی» و «فرانسیس فورد کاپولا» حمایت کرد و ترس آنها از تکبعدی شدن سینمای هالیوود را منطقی دانست. البته، او ماجرا را کمی داغتر کرد و مستقیما به فیلم Black Panther با کارگردانی «رایان کوگلر» اشاره کرد که نامزدی و برد چند جایزه اسکار را در کارنامه دارد. او اظهار داشت:
من از Black Panther متنفرم و (این اثر) من را دیوانه میکند. بلک پنتر به کودکان و نوجوانان سیاهپوست این ایده را میدهد که میتوان به چنین داستانی اعتقاد داشت. آشغال محض. این عنوان آشغال محض است. معتقدم افرادی که آن را ساختهاند هرگز به آفریقا نرفتهاند؛ بلکه چندین طراح را برای پوششهای آفریقایی و دیگر موارد استخدام کردهاند. اما دلیلی که از آن متنفرم این است که رسانهها نیز اهمیت آن سخن میگویند.
لازم به ذکر است که گیلیام در مورد نرفتن سازندگان به آفریقا اشتباه میکند. هنگام ساخت Black Panther، کوگلر به همراه برخی اعضای مهم تیم تولید به آفریقا سفر کردند تا تحقیقاتی را درباره ویژگیهای آن انجام دهند و تصاویر هوایی ویژهای را برای فیلم ضبط کنند. «هانا بیچلر»، مدیر تولید و «روث کارتر»، طراح لباس این عنوان نیز در مصاحبهای به این موضوع اشاره کردند که معماری و طرز پوشش خاص جمعیت این قاره، به خصوص قبیله Masai، روی طراحی دنیای واکاندا تأثیرگذار بوده. بیچلر و کارتر هر دو بهخاطر این تلاششان برنده جایزه اسکار شدند.
فضا و بودجهای برای فیلمهای مختلف نیست. یا فیلمی را با بودجهای ۱۵۰ میلیون دلاری میسازید، یا با کمتر از ۱۰ میلیون دلار. دیگر موارد چطور؟ دیگر شاهد آنها نخواهیم بود. من عناوینی میسازیم که مردم را به فکر و تأمل وادارد. البته، بهقدری سرگرمشان میکنم که خوابشان نبرد. این عناوین وجود دارند تا شما را مجبور به فکر کردن کنند و باعث شوند جهانبینی شما تغییر کند و احتمالات مختلفی را بررسی کنید. آن فیلمها چنین کاری نمیکنند.
جاذبه واقعی کجاست؟ چراکه در فیلمهای ابرقهرمانی همهچیز ممکن است و خبری از محدودیتهای دنیای واقعی نیست. در حالی که این محدودیتها زندگی را لذتبخش میکنند. باشه، زره تو آتش میگیرد؛ ولی نیازی به نگرانی نیست. چون «تونی استارک» هستی و زره دیگری میپوشی. این موضوع کافی نیست و سلطه آنها جالب توجه است.
به هر حال، فیلمهای ابرقهرمانی مخالفان و موافقان زیادی دارند و بسیاری از فعالان این حوزه نیز درباره آنها اظهار نظر کردهاند. احتمالا، توجه بیش از حد عموم به ژانر ابرقهرمانی باعث این جبههگیریها شده.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کشتن مارو با این اعتراضاشون تو بساز مخاطبش میاد میشینه میبینه