ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مقالات

گیم تراپی | جلسه اول: احساس تنهایی

تنهای تنها در میان بازی‌های بزرگ

ایمان اکرمی
نوشته شده توسط ایمان اکرمی | ۲۰ تیر ۱۴۰۴ | ۲۲:۰۰

دنیای ویدیو گیم سرشار از احساسات، عواطف و ویژگی‌های روانی است. گاهی یک بازی می‌تواند عمیقا شما را با عناصری در زندگی شخصی خودتان روبه‌رو کند. وقتی داستانی را حین بازی می‌شنوید، گویا تجربه دیگری در همین دنیا به شما داده می‌شود؛ بدون آنکه نیاز به دنیای موازی داشته باشید. فرض کنید در مقطعی از زندگی هستید که یک وضعیت خاص دارید؛ دچار کمبود عاطفی هستید و شاید هم شکست عشقی خوردید؛ به نظرتان یک بازی مناسب این حال و هوا نمی‌تواند حال‌تان را خوب کند؟ چراکه نه!

گیم تراپی، عنوان سری مقاله‌های جدید ویجیاتو است. در این سری مقاله قرار است در هر جلسه یک وضعیت روانی خاص را وسط بگذاریم و با توجه به منابع مختلف و توصیه‌های روانشناسان، بازی‌هایی را به شما معرفی کنیم که مناسب آن وضعیت روانی هستند. در جلسه اول گیم تراپی به شما 5 بازی برای مقابله با احساس تنهایی معرفی می‌کنیم. با ویجیاتو همراه بمونید.

توجه: پیشنهاد می‌کنیم برای نزدیک شدن این مقاله به هدف اصلی‌اش، تجربیات خود از مقابله با احساس تنهایی از طریق ویدیو گیم را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

5. Journey | سفر و کشف هویت

بازی Journey، یکی از متفاوت‌ترین ویدیو گیم‌های چند سال اخیر است. این بازی دارای یک مکانیسم گیم‌‌پلی ساده و داستانی عمیق و انرژی‌بخش است. چیزی که باعث خاص شدن این بازی شده، این است که هر کسی می‌تواند یک برداشت جدا از داستان بازی داشته باشد و این باعث شخصی شدن تجربه هر فرد از بازی شده است. در واقع شما با هر بار بازی کردن آن، می‌توانید یک عنصر جدید را در داستان کشف کنید.

این بازی داستان یک موجود معنوی را روایت می‌کند که هدفش رسیدن به کوهستان است. شاید آن سوی کوه، معنایی برای زندگی و آرامش ابدی باشد. در واقع داستان، یک سناریو خطی نیست؛ بلکه سرشار از عواطف و احساسات نوشته نشده است. در واقع روایت، از طریق عناصری مثل موسیقی، محیطی زیبا و تعاملات کاراکتر با این محیط به گیمر منتقل می‌شود.

چیزی که بیشتر از همه باعث ایجاد احساس تنهایی می‌شود؛ نبود معنا و هدف است. بازی Journey می‌تواند الهام بخش بزرگی برای اهداف شما باشد. از آنجایی که شما در نقش یک موجود معنوی قرار دارید، قرار است سفری معنوی و خاص داشته باشید؛ سفری که مقصد آن آرامش و امنیت است. این می‌تواند در روزمرگی شما نیز الهام بخش باشد. جایی که احساس تنهایی کردید، باید سفری آغاز کنید. نه صرفا سفری بیرونی، بلکه از درون خود شروع کنید. بازی Journey این را به شما یاد می‌دهد.

پلتفرم‌های قابل بازی: پلی استیشن، پی سی، موبایل

4. Minecraft | خلاقیت، دشمن تنهایی

کمتر گیمر‌هایی هستند که دست کم یک‌بار سراغ بازی Minecraft نرفته باشند. این بازی یک عنوان جهان باز است که در آن هر کاری بخواهید می‌توانید انجام دهید. مکانیسم گیم‌پلی به دو شکل کلی است؛ یا در قالب یک خالق، تمام ابزار‌های مورد نیاز را برای خلق یک دنیای رویایی دارید، یا در قالب یک انسان اولیه که هیچ چیز ندارد، باید مرحله به مرحله پیشرفت کنید و باعث رشد دنیای‌تان شوید.

بازی Minecraft به شما این امکان را می‌دهد تا تمام احساسات سرکوب شده خود را تخلیه کنید. گاهی احساس تنهایی باعث قفل شدن ذهن و خلاقیت شما می‌شود؛ این بازی با دنیایی شگفت‌انگیز می‌تواند این قفل ذهنی را باز کند. شما می‌توانید در دنیای بازی غرق شوید و برای لحظاتی به هیچ چیز فکر نکنید. بگذارید نیروی ذهن‌ شکوفا شود. این خلاقیت باعث از بین رفتن موقتی احساس تنهایی می‌شود.

از طرفی اگر مود Survival آن را بازی کنید، ذهن‌ بیشتر احساسات بد را می‌کشد؛ زیرا شما با ذهنی باز باید تلاش کنید زنده بمانید و از دنیای بزرگ اطراف برای ساختن پناهگاه استفاده کنید. این نوع گیم‌پلی باعث می‌شود تا در بازی عمیق شوید و در نتیجه فعل و انفعالاتی مثبت و مفید در ذهن‌تان شکل بگیرد. بازی Minecraft باعث می‌شود تا ذهن شلوغ‌تان کمی آرام بگیرد و احساس تنهایی را برای مدتی از شما دور کند.

پلتفرم‌های قابل بازی: پلی استیشن، موبایل، ایکس باکس، پی سی

3. Gris | دنیایی دور از تلخی واقعیت

صنعت ویدیو گیم، مملو است از بازی‌های اکشن تجاری که معمولا با هدف فروش بالا ساخته می‌شوند. اما به صورت محدود، در این میان، بازی‌هایی وجود دارند که بازتابی از هنر هستند. بازی Gris یکی از این بازی‌ها است که نه یک اکشن هیجانی است و نه یک بازی گیرا و اعتیاد‌آور؛ بلکه یک اثر هنری است که شدیدا عواطف و احساسات شما را بر انگیخته می‌کند.

بازی در مورد دختری به نام Gris است که در احساسات تاریک درونی خود غرق شده است. این شخصیت جوانی غمگین و رنج کشیده است که در احساس تنهایی غرق شده است. او به دلیل یک تجربه بد، صدایش را از دست داده و در یک سکوتی بزرگ پنهان شده است. هدف او غلبه برای سایه‌های درونی و بازگشت به دنیای رنگارنگ پر از امید است. این بازی با داستان ملایمش، تلاش می‌کند پیامی سازنده برای گیمر باشد؛ آن هم امید و بازسازی دنیایی زیبا است.

دنیای بازی Gris یک جهان زیبا و فانتزی است. رنگ در این دنیا اهمیت بسیار زیادی دارد. چشم‌ها یکی از مهم‌ترین منابع برای دریافت انرژی است؛ این بازی به خوبی با ساز و کار چشم و عناصر زیبایی شناسی آشنا است. در دنیای بازی، شما در مجموعه‌ای از رنگ‌های آرام‌بخش و سرشار از احساسات مفید غرق می‌شوید. این‌بار این رنگ‌ها و زیبایی‌های بصری هستند که شما را از احساس زشت و بد رنگ تنهایی نجات می‌دهند. از سوی دیگر مکانیسم ساده گیم پلی، شما را وارد چالش سختی نمی‌کند؛ بنابراین می‌توانید بدون آنکه درگیر چالش و یا بحران شوید، از مسیر خود لذت ببرید.

پلتفرم‌های قابل بازی: پلی استیشن، ایکس باکس، پی سی، اندروید و آیفون

2. Death Stranding | پیاده روی و تفکر

سال 2019، کوجیما با ساخت بازی Death Stranding، باعث ایجاد یکسری جنجال‌ها و جلب توجه در دنیای ویدیو گیم شد. این بازی، با مکانیسم گیم پلی متفاوت خود، گیمر را مجبور می‌کند مسافت‌های طولانی زیادی را پیاده طی کند. درصد بیشتری از این بازی، به همین پیاده‌روی و اکتشافات تعلق دارد. باقی آن داستان به شدت عمیق و پیچیده‌ای است که به شکلی سخت روایت می‌شود. این بازی با خلاقیت سازندگانش، توانست نوع جدیدی از گیم‌های تک نفره و داستانی را ارائه دهد.

داستان بازی در مورد شخصیتی به نام سم بریجز است که هدفش، رساندن بار‌ها و محموله‌ها به صاحبانش است. فارق از دنیای به شدت پیچیده بازی، شخصیت سم یک شخصیت خاص و عمیق است. ما در مقاله تحلیل شخصیت سم بریجز از نظر روانشناسی این کاراکتر را بررسی و تحلیل کردیم. شخصیت اصلی بازی، عموما تنها است. او در دنیای بزرگ بازی به تنهایی قدم بر می‌دارد و در یک انزوای عمیق غرق شده است. همین ویژگی‌ها باعث همذات‌پنداری گیمر با شخصیت می‌شود. در واقع گیمر خودش را جای آن شخصیت تنها می‌گذارد و سعی می‌کند از دیدگاه او به دنیا بنگرد. همین موضوع احساس تنهایی او را کمتر می‌کند.

از طرفی خود پیاده روی در این دنیا، نوعی تراپی محسوب می‌شود. شما با اکتشاف و پیاده طی کردن مسیر‌هایی که به شدت جذاب و چشم نواز است، به ذهن‌تان اجازه ساکت شدن می‌دهید. معمولا احساس تنهایی شامل شلوغ بودن ذهن می‌شود. وقتی ذهن‌ شلوغ شود، به صورت ناخودآگاه صداهایی در مغزتان می‌شنوید. پیاده‌روی در دنیای بزرگ بازی Death Stranding، صداهای ذهن‌ را خاموش می‌کند.

بخوانید: نکات آموزشی که باید برای تجربه Death Stranding 2: On the Beach بدانید

پلتفرم‌های قابل بازی: پلی استیشن، ایکس باکس، پی سی

1. Red Dead Redemption 2 | اتصال به طبیعت وحشی

و اما می‌رسیم به مهم‌ترین بازی این لیست. RDR 2 یکی از بهترین و پر جزئیات‌ترین بازی‌های کمپانی راکستار است که توانست نظر بسیار زیادی از گیمرها را به سوی خود جلب کند. این بازی که در بستر غرب وحشی روایت می‌شود، به شما امکان گشت و گذار در یک محیط جهان باز را می‌دهد که پر از جزئیات و داستان‌های فرعی و اصلی است. این بازی شما را در داستانی عمیق و پر از احساس تنهایی قرار می‌دهد و با چالش‌های منحصر به فرد خود، شما را برای لحظاتی از دنیای واقعی دور می‌کند.

بازی داستان شخصیت آرتور مورگان را روایت می‌کند؛ شخصیتی جذاب و دوست داشتنی که در یک گنگ به رهبری داچ وندرلاین قرار دارد. این شخصیت در طول بازی تلاش می‌کند امنیت و آرامش را برای اعضای گنگ برقرار کند تا اینگونه خودش به آرامش برسد. در واقع شخصیت آرتور یک کاراکتر تنها است که تلاش می‌کند احساس تنهایی خود را با کمک به دیگران (به خصوص دوستان خود) برطرف کند. همین می‌تواند الهام بخش گیمری باشد که احساس تنهایی می‌کند؛ زیرا به او یاد می‌دهد که یکی از مهم‌ترین راهکار‌ها برای رهایی از احساس تنهایی، مفید بودن است.

بخوانید: نکات پنهان رد دد ریدمپشن ۲ | ده راز مخفی که کسی از آن‌ها خبر ندارد

البته مهم‌ترین عنصر در دنیای رد دد، طبیعت وحشی آن است. چیزی که می‌تواند تراپی بزرگی برای احساس تنهایی شما باشد. شما در نقش آرتور مورگان می‌توانید در این طبیعت بکر قدم بردارید و چیزهای جدیدی کشف کنید. اسب سواری هنگام غروب آفتاب در یک دشت بزرگ، یکی از لذت بخش‌ترین بخش‌های بازی است که هر ذهن آشفته‌ای را سامان می‌بخشد. شکار کردن و کشف حیوانات داخل بازی که بسیار زیاد هستند، نیز یکی از روش‌هایی است که شما را از احساس تنهایی دور می‌کند. زیرا با قدم گذاشتن در این طبیعت وحشی، عمیقا به آن متصل می‌شوید؛ طبیعتی که با واقعیت مو نمی‌زند و انگار خودتان اسلحه به دست، به شکار رفتید.

پلتفرم‌های قابل بازی: پلی استیشن، ایکس باکس و پی سی

پایان جلسه

اگر به هر دلیلی به واسطه مشکلات شخصی و یا بحران‌های اجتماعی، درگیر احساس تنهایی شدید، این لیست می‌تواند یک تراپی بزرگ برای شما باشد. با انجام هر کدام از بازی‌ها، می‌توانید بخشی از احساس تنهایی خود را خاموش کنید و اجازه دهید که ذهن‌تان برای مدتی، سموم را دفع کند. به نظر شما جای کدام بازی در این لیست خالی بود؟ و اینکه دوست دارید در جلسه بعدی گیم تراپی موضوع تراپی چه باشد؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • 1222nim
    1222nim | 17 دقیقه قبل

    بازی هاتلاین میامی
    آدم کشی برای جبران تنهایی

  • 1222nim
    1222nim | 20 دقیقه قبل

    آقا عجب چیزی پخت و پز کردید

مطالب پیشنهادی