راهنمای خرید بهترین بازیهای ایکس باکس 360 که میتوان روی ایکس باکس وان تجربه کرد
اگر از من بپرسید چرا ایکس باکس وان را دوست داری میگویم به دو دلیل؛ یک وجود سرویس بینظیر گیم پس که مخصوصا در این اوضاع اقتصادی میتواند به نوعی چاره درد باشد و دو، ...
اگر از من بپرسید چرا ایکس باکس وان را دوست داری میگویم به دو دلیل؛ یک وجود سرویس بینظیر گیم پس که مخصوصا در این اوضاع اقتصادی میتواند به نوعی چاره درد باشد و دو، قابلیت اجرای بازیهای کنسولهای قدیمیتر ایکس باکس، یا همان Backward Compatibility که خیلی ساده اجازه میدهد تا بازیهای ایکس باکس 360 و حتی ایکس باکس اصلی را بدون دردسر اضافی تجربه کنیم.
در حال حاضر بیش از ۵۰۰ بازی از طریق این قابلیت روی ایکس باکس وان قابل بازی هستند. به همین خاطر، در این راهنمای خرید چند مورد از بهترین بازیهایی که از این طریق میتوان تجربه کرد را لیست کردیم. البته در نظر داشته باشید که تعدادی از آنها در قالبی ریمستر شده دوباره منتشر شدهاند و در واقع روش بهتری برای تجربهشان روی کنسولهای امروزی وجود دارد. به همین دلیل از حضور عناوینی همچون سهگانه بایوشاک، هیلوها و سری Assassin's Creed خودداری کردهایم.
پس بدون معطلی برویم سراغ لیست و با ۵ بازی این لیست آشنا شویم:
Kingdoms of Amalur: Reckoning
- تاریخ عرضه: ۱۸ بهمن ۱۳۹۰
- درجه سنی: بالای ۱۷ سال
- قیمت: ۲۰ دلار
اگر از چند نفر بپرسید که به نظرشان تحویل نگرفته شدهترین بازی نقشآفرینی تاریخ چیست، احتمال بالایی وجود دارد که حداقل یک نفرشان بگوید Kingdoms of Amalur: Reckoning. داستان عرضه این بازی جزو بزرگترین تراژدیهای صنعت گیم بود. نه تنها بودجه بازی آن قدر بالا بود که فروش بازی هیچ جوره نمیتوانست جلوی ضرر را بگیرد، بلکه پای یک دعوای حقوقی هم وسط کشیده شد. همه اینها به علاوه عرضه بازی درست چند ماه پس از Skyrim، دست به دست هم دادند تا استودیوی سازنده بازی تنها مدتی پس از انتشار بازی چارهای جز ورشکستگی نداشته باشد. اما واقعا جای شرم دارد، چرا که این بازی شاید یکی از الماسهای نسل هفتم باشد که از دست دادهاید. با داستان و تاریخچهای ده هزار ساله که توسط آر. ای. سالواتوره، نویسنده افسانهای نوشته شده، کینگدومز آو املور یک دنیای جذاب پیش روی بازیکن برای گشت و گذار میگذارد. اما بزرگترین نقطه قوت بازی قطعا به مبارزات آن برمیگردد که پس از ۸ سال هم همچنان جزو بهترینهای ژانر نقشآفرینی به شمار میرود. با کمبوهای فراوان و سبکهای مختلف مبارزه و حس سنگین هر ضربهای که به دشمن نگونبخت خود وارد میکنید، گهگاهی ممکن است فکر کنید که به جای یک RPG در حال تجربه یک بازی هک اند اسلش هستید. کینگدومز آو املور شاید از نظر داستان و طراحی کوئستهایش در حد بهترینهای سبک نباشد، اما قطعا موقع بازی کردن احساس خوبی به شما منتقل خواهد کرد. اگر هم از بازی خوشتان آمد، خبرهای خوشی برایتان داریم؛ شرکت THQ Nordic تمام حقوق مربوط به بازی را تصاحب کرده و حالا ساخته شدن دنبالهاش دیگر یک رویا نیست.
Red Dead Redemption
- تاریخ عرضه: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۹
- درجه سنی: بالای ۱۷ سال
- قیمت: ۳۰ دلار
چگونه میتوانیم Red Dead Redemption را فراموش کنیم؟ دیگر کی است که این فرنچایز را نشناسد. نسخه اول یکی از بهترین بازیهای نسل هشتم (و از نظر داستانی دنباله آن) بعد از این همه سال هم ذرهای از شکوهش را از دست نداده است. رد دد ریدمپشن تا قبل از عرضه نسخه دومش به عنوان بهترین بازی وسترن تاریخ شناخته میشد و حتی الان هم میتوانید برخی را پیدا کنید که معتقد باشند بازی هنوز صاحب این عنوان است. این بازی از همان ابتدای عرضه با ارائه اوپن ورلد وسترنی جذاب، یکی از بهترین داستانهای نوشته شده در هر بازی و صد البته یکی از به یاد ماندنیترین شخصیتهای گیمینگ در قالب جان مارستون توانست جایگاه خود را در قلب گیمرها پیدا کند. و کی است که با دیدن آن پایان حداقل کمی بغض نکرده باشد؟ رد دد ریدمپشن یکی از درخواست شدهترین بازیهای راک استار برای ریمستر شدن و عرضه روی پی سی بود که بنا بر دلایلی که هنوز هم به طور دقیق معلوم نیستند، هیچوقت این اتفاق نیفتاد. اما در عوض بازی در ایکس باکس وان از طریق Backward Compatibility در دسترس است و کاربران این پلتفرم میتوانند به راحتی به تجربهاش بپردازند. خبر خوب برای دارندگان ایکس باکس وان ایکس هم این است که بازی در این کنسول با رزولوشن 4K و فریم ریت کاملا ثابت اجرا میشود. یا در واقع، نزدیکترین چیزی که میتوانید به یک ریمستر درست و حسابی از بازی داشته باشید.
Burnout Revenge
- تاریخ عرضه: ۱۶ اسفند ۱۳۸۴
- درجه سنی: بالای ۱۰ سال
- قیمت: ۱۰ دلار
بگذارید همین اول یک چیزی را از ته دلم بگویم؛ بازیهای Burnout بهترین ریسینگهای تاریخ بودند و هستند و شرم بر EA که چنین فرنچایز فوقالعادهای را زنده به گور کرد. بدبختانه مشکل این جاست که نه تنها الکترونیک آرتز علاقهای نشان نمیدهد، بلکه به جز تک و توک تلاشهای نه چندان موفق هیچ سازندهای هم طرف ساخت بازیای با فرمول برناوت نمیرود. قطعا روزگار سختی برای من و سایر طرفداران برناوت است و اگر میخواهید دلیل حسرتمان را بفهمید، کافیست Burnout Revenge را امتحان کنید. درست است که بعد از این بازی هم نسخه اصلی و بسیار خوب دیگری با نام Burnout Paradise عرضه شد، اما معتقدم که برناوت ریونج متمرکزترین نسخه کل فرنچایز است (و خب، ریمستر آن بازی یکی دو سال پیش منتشر شد و دیگر دلیلی برای حضورش در این لیست وجود ندارد). ریونج کاملکننده فرمول موفق نسخه سوم بوده و تقریبا از هر نظر نسبت به آن پیشرفت داشته است. در برناوت راننده ماشینهایی میشوید که از شدت سرعت کم مانده پرواز کنند و با کوچکترین برخوردی تبدیل به یک قطعه فلزی له و لوردۀ آتشینِ پروازکنان شوند. هدف شما نه صرفا جلو زدن از رقبایتان با بیشترین سرعت ممکن، بلکه درب و داغون کردنشان به روشهای ارضاکننده مختلف است. علاوه بر این، کافیست تنها چند دقیقه بازی کنید تا متوجه شوید که برناوت ریونج از نظر فنی خوب عمر کرده است. چرا که بازی از نظر کنترل و فریم ریت به قدری تر و تمیز است که فکر میکنید با یک عنوان نسل هشتمی طرف هستید.
Fable II
- تاریخ عرضه: ۳۰ مهر ۱۳۸۷
- درجه سنی: بالای ۱۷ سال
- قیمت: ۲۰ دلار
نسخه دوم از سری نگونبخت Fable (و استودیوی نگونبختتر Lionhead) از دید اکثریت به عنوان بهترین شماره این فرنچایز شناخته میشود. اما در کمال تعجب، بهترین نسخه فرنچایز یک جورایی پشتیبانی نشدهترینِ آنها نیز به شمار میرود. در حالی که نسخه اول یک بازسازی کامل به خود دید و روی پی سی هم عرضه شد و حتی نسخه سوم هم توانست به پی سی راه پیدا کند، اما فیبل 2 بازسازی و ریمستر که هیچ، حتی یک پورت پی سی هم به خود ندید. در واقع سوای تجربه آن روی ایکس باکس 360، ایکس باکس وان و Backward Compatibility تنها راهتان برای تجربه این شاهکار خواهند بود. فیبل 2 نقطه اوج فرنچایزی به شمار میرود که همین طوریاش هم به خاطر حال و هوای خاصش طرفداران بسیاری داشت. درجه تعاملی که میتوانید با دنیای فانتزی «آلبیون» و مکانیکهای بازی داشته باشید هنوز هم که هنوزه بسیار تحسین برانگیز است. انتخابهای خیر و شری که میتوانید بکنید نه تنها روی دنیای اطرافتان، بلکه روی خود شخصیتتان و ظاهرش تاثیر میگذارند. میتوانید با شخصیتها صحبت کنید، برایشان کادو ببرید یا حالشان را بگیرید، با آنها ازدواج کنید و تشکیل خانواده دهید، کسب و کار خودتان را داشته باشید، خانه اجاره دهید و با دوشیدن مردم از پولشان خود را فاسد کنید و یا با آدمی با انصافتر بودن محبوبیتتان میان مردم را افزایش دهید. همه اینها سوای خط داستانی اصلی و کوئستهای بازی هستند که همگی با نویسندگی خوب و طنز انگلیسیشان احتمالا به یادتان خواهد ماند. نکته آخر هم این است که دارندگان ایکس باکس وان ایکس نیز میتوانند با رزولوشن 4K از بازی لذت ببرند.
Fallout 3/Fallout: New Vegas
- تاریخ عرضه: ۷ آبان ۱۳۸۷ (فالاوت 3)، ۲۷ مهر ۱۳۸۹ (فالاوت نیو وگاس)
- درجه سنی: بالای ۱۷ سال
- قیمت: ۱۵ دلار
میدانم که تقلب کردهام و دو بازی را در یک جایگاه قرار دادهام. اما واقعا نمیتوان فقط یکی از این دو بازی را قرار داد و اسمی از دیگری نبرد. فالاوت 3 و فالاوت نیو وگاس که به ترتیب توسط استودیوهای بتزدا و ابسیدین ساخته شدهاند، هر دو جزو بهترین بازیهای نقشآفرینیهای تاریخ به شمار میروند. از آنجایی که هر دو با یک انجین و assetهای کاملا یکسان ساخته شدهاند، تجربه آنها از نظر مکانیکی کاملا یکسان است. اما در زمینه گیم دیزاین این دو بازی راههای کمی متفاوتتری در پیش گرفتهاند. هر دو بازی در مورد گشت و گذار در آمریکای پسا آخرالزمانی، زنده ماندن در آن، تعامل با شخصیتها و تصمیمات مهم هستند. اما در یک سو فالاوت 3 بیشتر همانند یک بازی اوپن ورلد مدرن طراحی شده و تمرکز بیشتری روی گشت و گذار و کشف رازهای مخفی دارد. در سوی دیگر، نیو وگاس دارای ساختاری مشابه RPGهای کلاسیکتر است و به جای آزاد گذاشتن دست بازیکن، او را به مکانها و اشخاص مختلف هدایت میکند و در عوض امکانات نقشآفرینی بیشتری به بازیکن میدهد. بگذارید این گونه بگویم؛ فالاوت 3 و فالاوت نیو وگاس عین یک جفت جوراب میمانند. همان طور که یک لنگه جوراب به تنهایی هیچ کاربردی ندارد، به عقیده بنده نیز این دو بازی کامل کننده یکدیگر هستند و تجربه هر دویشان واجب است. همچنین این دو بازی، همچون Red Dead Redemption و Fable II روی ایکس باکس وان ایکس با رزولوشن 4K اجرا میشوند و جای آن ریمستری که هیچ وقت نگرفتیم را پر میکنند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.