فیلم محمد حسین مهدویان در دادگاه به سرقت ادبی محکوم شد
فیلم درخت گردو با شکایت یک روزنامهنگار به استفاده غیرمجاز از اثر ادبی محکوم شد
فیلمنامه «درخت گردو» که محمد حسین مهدویان کارگردان آن بوده، با شکایت یک روزنامهنگار، در دادگاه به استفاده غیرمجاز از آثار ادبی محکوم شد.
به گزارش همشهری آنلاین، وکیل زهرا کشوری که شاکی پرونده است پس از اعلام رأی دادگاه گفته: «فیلمنامه فیلم سینمایی «درخت گردو» شباهتهای گسترده و قابلتوجهی با دو گزارش ادبی موکلش داشت. این گزارشها با عنوانهای «هنوز ساعت همان ۵ عصر است» (۱۳۹۳) و «مرهمی بر تاولهای ۲۹ ساله امامقادر» (۱۳۹۵)، بر اساس بند یک ماده ۲ قانون حمایت از حقوق مؤلفان، مصنفان و هنرمندان، در شمار آثار ادبی دارای حقوق پدیدآورنده قرار میگیرند.»
بع گفته وکیل پرونده، پس از طرح دعوای حقوقی در محاکم تهران و طی شدن تمام مراحل دادرسی، رأی بدوی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران تأیید و قطعی شده است.
وکیل پرونده تأکید کرد: «رأی صادره نشان داد گزارشهای خانم کشوری صرفا گزارشهای معمول روزنامهنگاری نیست، بلکه واجد ویژگیهای «اثر ادبی» و برخوردار از حمایتهای کامل قانونی است.»
همچنین این وکیل خاطرنشان شد که این نخستینبار است که یک روزنامهنگار توانسته براساس قانون حمایت حقوق مؤلفان و هنرمندان نسبت به استفاده غیرمجاز از اثرش اقدام کند و در نهایت با رأی دادگاه به عنوان صاحب حق شناخته شود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.