معرفی ۱۵ فیلم ترسناک با محوریت ویروسهای کشنده و بیماریهای عجیب
فیلمهای ترسناک طرفداران بهخصوص و ویژه خودشان را دارند اما خب زیرشاخههای این ژانر میتواند به نوعی عوامپسندتر هم باشد. یکی از اصلیترین این زیرشاخهها مربوط به فیلمهای ترسناکی میشود که حول محور ویروسهای کشنده ...
فیلمهای ترسناک طرفداران بهخصوص و ویژه خودشان را دارند اما خب زیرشاخههای این ژانر میتواند به نوعی عوامپسندتر هم باشد. یکی از اصلیترین این زیرشاخهها مربوط به فیلمهای ترسناکی میشود که حول محور ویروسهای کشنده و دیوانهوار، یا بعضا بیماریهای غیرمتعارف و هراسانگیز میچرخند. همانطور که در جریان هستید، معمولا فیلمهای ترسناک از نظر کیفی توان رقابت با آثار ژانرهای دیگر را ندارد اما خب این مسئله دلیل نمیشود ما عناوین شایستهای در آن نداشته باشیم. در ادامه این مقاله از ویجیاتو نگاهی خواهیم داشت به پانزده فیلم برتر این ژانر؛ با ما همراه باشید.
در کنار مطالعه مقاله پیش رو، پیشنهاد میکنیم نگاهی به مطلب برترین فیلم های عاشقانه ترسناک داشته باشید.
- 1 ۱۵. تب کابین (۲۰۰۲)
- 2 ۱۴. ۲۸ روز بعد (۲۰۰۲)
- 3 ۱۳. ۲۸ هفته بعد (۲۰۰۷)
- 4 ۱۲. گداختن (۲۰۰۹)
- 5 ۱۱. نجات (۲۰۰۹)
- 6 ۱۰. حاملان (۲۰۰۹)
- 7 ۹. اسپلینتر (۲۰۰۸)
- 8 ۸. قرنطینه (۲۰۰۸)
- 9 ۷. خیابان مالبری (۲۰۰۷)
- 10 ۶. عفونت (۲۰۰۴)
- 11 ۵. دیوانگان (۲۰۱۰)
- 12 ۴. خزیدن (۲۰۰۶)
- 13 ۳. اهریمنان (۱۹۸۵)
- 14 ۲. پونتیپول (۲۰۰۹)
- 15 ۱. قطار بوسان (۲۰۱۶)
۱۵. تب کابین (۲۰۰۲)
«تب کابین» نخستین فیلم الی راث، درباره یک ویروس است که میزبان خود گوشتخوار خوشتخوار میکند. و پس از پیدایش این ویروس، تعطیلات چند نفر در یک کابین جنگلی به جهنم تبدیل میکند. صحنههای دلخراش و بهشدت دلهرهآوری در فیلم گنجانده شده که همراه با حس شوخطبعی در برخی صحنهها، یک ترکیب ترسناک عالی را خلق کرده است. از جمله بازیگران این فیلم میتوان به الی راث، رایدر استرانگ و سرینا وینسنت اشاره نمود.
۱۴. ۲۸ روز بعد (۲۰۰۲)
«۲۸ روز بعد» فیلمی پساآخرالزمانی در سبک علمی-تخیلی و ترسناک است که توسط دنی بویل کارگردانی شده. داستان از جایی شروع میشود که یک ویروس خطرناک از آزمایشگاهی مخصوص شامپانزهها به بیرون درز کرده و پس از مدت کوتاهی تمام بریتانیا را فرا میگیرد. تم کلی داستان شاید خیلی تکراری بهنظر رسد اما نمایش خوب بازیگرانی چون کیلین مورفی و نائومی هریس به همراه کارگردانی قابلقبول دنی بویل یک محصول زیبا و شایسته را بهوجود آورده است.
۱۳. ۲۸ هفته بعد (۲۰۰۷)
عنوان «۲۸ هفته بعد» با کنار زدن یک سری مشکلات اساسی و اولیه، توانسته به یک دنباله دیدنی و جذاب برای فیلم «۲۸ روز بعد» تبدیل شود. در این فیلم تیم بازیگری و کارگردانی کاملا متفاوت از نسخه اول است؛ رابرت کارلایل، رز بیرن و جرمی رنر ستارگان هستند، و کارلوس فرسنادیو نیز کارگردانی «۲۸ هفته بعد» را بر عهده دارد.
۱۲. گداختن (۲۰۰۹)
فیلم «گداختن» (The Thaw) با درخشش آرون اشمور، ول کیلمر، استف سانگ و کایل اشمیت ترکیبی جانانه از عناوین «تب کابین» و «موجود» است. شرکت فیلمسازی Ghost House Underground فیلمی با درجه کیفی متوسط، اما بهشدت پر زد و خورد و جنونآمیز را تحویل مخاطبان ژانر ترسناک داده که اگر دنبال یک نوع ترس متفاوت هستید، پیشنهاد میکنیم The Thaw را تجربه کنید.
۱۱. نجات (۲۰۰۹)
«نجات» (Salvage) از فیلمهای ترسناکی است که واقعا ارزش دیدن را دارد؛ نه تنها بهخاطر صِرف ترسناک بودن، بلکه سطح کیفی قابلتوجه و داستانپردازی جالبش. زنی که مدتها پیش دخترش را گم کرده حالا قصد دارد در منطقهای نظامی و محافظت شده رد پای دختر خود را پیدا کند. با اینکه Salvage یک اثر با بودجه محدود است، اما توانسته با سطح بالای بازیگری و داستانپردازی فوقالعاده و شخصیتهای بهشدت واقعگرا و پخته، درصدد جبران کمبودهای خود برآید.
۱۰. حاملان (۲۰۰۹)
«حاملان» (Carriers) فیلمی ترسناک به نویسندگی و کارگردانی برادران پاستور است که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد. از بازیگران آن میتوان به پیپر پرابو، کریس پاین، امیلی ونکمپ، کریستوفر ملونی، و مارک موسس اشاره کرد. حاملان روایتگر وقایع دنیایی پساآخرالزمانی است که در آن یک بیماری فراگیر تمام جهان را دربر گرفته و نجاتیافتهها برای زنده ماندن مدام در تقلا هستند. این فیلم سعی میکند با دور شدن از کلیشهها، عناصر هالیوودی و پایانهای خوش، داستانی احساسی، تاریک و دارم را روایت کند.
۹. اسپلینتر (۲۰۰۸)
عنوان «اسپلینتر» (Splinter) با یک سری المان مشخص و ساده وارد صحنه میشود؛ موجودی ناشناخته که پس از برخورد به شما وارد بدنتان شده و در عرض چند ساعت وجودتان را فرا میگیرد، چند بازمانده بیچاره که در یک پمپ بنزین گیر افتادهاند، و یک حس شوخطبعی نسبتا جالبتوجه که گهگاه میآید و فضای داستان را عوض میکند. وقتی به بررسی تکتک اجرای فیلم، از بازیگران و کارگردانی گرفته تا ایده و نوع روایت داستان، اسپیلنتر حرف آنچنان تازهای برای گفتن ندارد اما در مجموع باید گفت که هیبت کلی فیلم، به عنوان اثری ترسناک کاملا قابلقبول است.
۸. قرنطینه (۲۰۰۸)
جان اریک داودل با کارگردانی «قرنطینه» (Quarantine) نشان داد کارش را به خوبی بلد است و میداند چه عناصر تشکیلدهنده یک فیلم ترسناک شایسته هستند. و خب بودجه ۱۲ میلیونی فیلم در مقابل فروش ۴۲ میلیون دلاری آن در باکس آفیس حاکی از استقبال گسترده مردم بوده است. عنوان قرنطینه داستان خبرنگار زنی را روایت میکند که یک شب با دپارتمان آتشنشانی همراه میشود تا گزارشی از کار آنان تهیه کند. اوضاع از جایی وخیم میشود که آنها وارد یک ساختمان شده و با انسانهایی مواجه میگردند که دیگر انسان نیستند. از سوی دیگر دولت بلافاصله ساختمان را قرنطینه میکند و به هیچکس اجازه خروج نمیدهد. حال افراد داخل ساختمان یا باید به دست این موجودات وحشی کشته شوند، یا به دست پلیس!
۷. خیابان مالبری (۲۰۰۷)
«خیابان مالبری» از بسیاری جهات به فیلم «قرنطینه» شباهت دارد؛ اگرچه بودجه این فیلم خیلی کمتر از قرنطینه بوده و باید به همان اندازه انتظاراتمان را از آن پایین بیاوریم. در خیابان مالبری شاهد هستیم که موشها به ویروس عجیبی آلوده شده و پس از گاز گرفتن انسانها، آن را به نوع بشر نیز منتقل میکنند. آرام آرام تمام شهر نیویورک غرق انسانهایی میشود که بیش از هر چیز به موشهای آدمخوار شباهت دارند. کیم بلیر، نیک دامیچی و رون برایش از جمله بازیگران این عنوان هستند.
۶. عفونت (۲۰۰۴)
«عفونت» فیلمی ژاپنی و جذاب در ژانر ترسناک است که از نظر کیفی میتواند جزو برترین آثار در ژانر خود باشد. یک بیمارستان کوچک زمانی دچار تغییر میگردد که بیماری آلوده به اورژانس آورده میشود. هیچکس نمیداند مشکل این بیمار چیست اما او فرصت چندانی به کارکنان نمیدهد و پیش از تبدیل شدن اورگانهای داخلی بدنش به مادهای لجنمانند، هرکس که بتواند را آلوده میکند. در این میان کارکنان بیمارستان قصد دارند با پوشش اتفاقات و پنهان کردن حقیقت - که ممکن است به قیمت از دست دادن شغلشان تمام شود - اوضاع را تحت کنترل درآورند.
۵. دیوانگان (۲۰۱۰)
درحالی که عنوان اصلی «دیوانگان» (The Crazies) فیلمی تاریک، ترسناک و تا حدی کلاسیک بود، بازیسازی آن حال و حوای متفاوتی داشت. «دیوانگان» تمی ترسناک اما هیجانانگیز دارد که وقایع شهری پر از زامبی را بازگو میکند. در بیشتر صحنههای فیلم شاهد تقابل ساکنین شهر و افراد آلوده هستیم که در نوع خود جالبتوجه و پراسترس است. تیموتی اولفینت، رادا میشل و دانیل پانا بیکر از جمله بازیگران این عنوان هستند.
۴. خزیدن (۲۰۰۶)
در فیلم «خزیدن» (Slither) شاهد حضور بیگانگان روی زمین هستیم. این بیگانگان بهسان یک سری انگل وارد بدن انسانها شده و از آن برای تغذیه و رشد استفاده میکنند. خزیدن بهشدت بیدادگر، خشونتبار و جنونآمیز است و با ترکیب چند ژانر متفاوت، توانسته آشی تلخ و دلچسب برای طرفداران سبک ترسناک بپزد. این فیلم توسط کارگردان مشهور هالیوودی، جیمز گان ساخته شده و در مجموع نقدهای مثبتی از سوی منتقدان دریافت کرده است.
۳. اهریمنان (۱۹۸۵)
ناتاشا هوی، اوربانو باربرینی و کارل زینی ستارگان اصلی «اهریمنان» (Demons) هستند. در عنوان ایتالیایی اهریمنان مشاهده میکنیم که یک طاعون ماورایی افراد حاضر در یک سالن تئاتر را به موجوداتی خونخوار تبدیل میکند. سرعت بالای روایی، اتمسفر و موسیقی فوقالعاده، به همراه المانهای هیجانانگیز بسیار، توانسته اهریمنان را به فیلمی موفق و شایسته تبدیل نماید. Demons چنان موفق بود که قسمت دوم آن در سال ۱۹۸۶ روی پرده نقرهای رفت. اگرچه، موفقیت عنوان نخست همیشه سایه بلندی بر سر «اهریمنان ۲» ماند.
۲. پونتیپول (۲۰۰۹)
سال ۲۰۰۹ همانطور که در این لیست هم مشاهده کردید، پر بود از آثار سینمایی ترسناک و عجیبغریب. اما خب اگر بخواهیم به گل سرسبد همه آنها اشاره کنیم، «پونتیپول» (Pontypool) میتواند اثر مورد نظر ما باشد. نویسندگی هوشمندانه و تیم بازیگر محشر این فیلم کانادایی، آن را در میان آثار ترسناک خوب و باکیفیت قرار داده است. پونتیپول در کنار وجه ترسناک خود، به مسائل روانشناسی و طنز هم میپردازد که در نوع خود جالبتوجه است. استیون مکهتی، ستاره بیچون و چرای این اثر سینمایی محسوب میگردد.
۱. قطار بوسان (۲۰۱۶)
وقتی صحبت از فیلمهای زامبیمحور و ترسناک به میان میآید، سخت است «قطار بوسان» (Train To Busan) را فراموش کنیم. به شخصه این فیلم را برترین اثر این لیست ۱۵تایی میدانم و برای آن هم هزاران دلیل وجود دارد. قطار بوسان هیچ ایده جدید و تازهای ندارد؛ آنچه این عنوان را به اثری فراموش نشدنی از سینمای کره جنوبی تبدیل میکند، نوع پیادهسازی ایده است. تیم بازیگری و کارگردانی قطار بوسان فوقالعاده قدرتمند ظاهر شده و توانسته المانهای ترسناک را به نحو احسن با وقایع عاطفی و تلخ مرگ و از خودگذشتگی تلفیق کند. شخصیتپردازی این فیلم به جرات جزو برترینها در ژانر ترسناک محسوب میشود.
در خاتمه باید به نکته مهمی اشاره کرد؛ دلیل عدم اشاره به مجموعه فیلمی نظیر «رزیدنت اویل» هم مشخصا شهرت فوقالعاده آن است. احتمالا تمام مخاطبان با این سری فیلم و بازیهای آن آشنا هستند و ما ترجیح دادیم به آثاری بپردازیم که کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
فیلم قرنطینه کپی فیلمی اسپانیایی بنام REC است که اتفاقا بسیار فیلم خوبیست ، من قرنطینه را کامل ندیدم و پس از تماشای دقایق ابتدایی متوجه شدم کپی برداری از فیلم REC یا ضبط است ، اما نمیدانم به خوبی آن هست یا نه . از سوی دیگر در این مقاله فیلمهایی مانند من افسانه هستم یا جنگ جهانی زد از قلم افتاده اند .
سلام. فیلم خیابان مالبری اصلا زیرنویس فارسی ندارد چطوری نگاه کنیم؟
بعد ی کاستوم ابی داشت و خودشم کچل بود
سلام من دنبال ی انیمه قدیم که شخصیتی مثل ددپول بود که همش مسخره بازی در میاورد که تو ی قسمت سرش ضربه خوردو عصبانی شد ...
میشه کمک کنید شرمنده ربطی به مقاله نداشت ولی منون مشیم کمک کنید
سلام
دنبال اسم ی فیلم سینماییم خیلی قدیمیم که بیشتر از 20 سال قبل تو تلویزیون خودمون پخش شد.
داستان مربوط به بیماری طاعون بود که توسط یک زن که شبیه عجوزه ها بود بین مردم پخش میشد و تا جایی که یادم میاد اون فرد رو اخرش به اتش کشیدند
سلام دنبال یه فیلم میگردم میتونید کمک کنید؟حدود عقب تر از 2012 دیدمش الان پیداش نمیکنم
فیلم درمورد ویروسی بود که توسط گاز با کانتر تو شهر پخش شد و هرکی توش نفس میکشید تبدیل به موجود زشت و گوشت خوار میشد(زامبی خودمون)
یه گروه دختر پسر جلوی ویروسو میگیرن که تهش فقط یه دختره که یه پاشم قطع شدو جاش تفنگ گذاشته بود زنده میمونه.
این فیلم رو کسی میتونه پیدا کنه؟ خیلی ممنون میشم
Rec بود
سلام. فیلم درمورد بیماری کرون ک از چین شیوع پیدا کرده مال سال 2014 بوده کسی اسم دقیقشو میدونه ب ایدی بنده بگه ممنونم..@omdpr
شیوع هس 2011
خیلی ممنونم
لطفا نام انگلیسی فیلمها رو بنویسید
متوجه نشدم ! اسم انگلیسیشونو هم گذاشتید!
به شماره 3 رسیدم ناراحت بودم چرا train to busan تو لیست نیس، آخرش دیدم شماره یکه :دی
فیلمش واقعن فوق العادس تو ژانر زامبی
چرا کسی در مورد فیلم کره ای The Flu صحبت نمی کنه.
فیلم خیلی عالی بود
متاسفانه ندیدمش. حتما توی برنامم میذارم که ببینمش.ممنون از معرفیش
فیلم جنگ زرد عالیه
عالی بود این مقالتون عاشق فیلمای آخر الزمان هستم دمتون گرم❤???
I am legend رو جا انداختند یه سر و گردن از رقیباش بهتره
سلام.یه فیلمی بود یه ویروس منتشر میشه یه گروه تحقیقاتی میرن دنبال منشا ویروس آخر فیلم فکر کنم یه زنه میفهمه که این ویروس از خفاش بوجود اومده.کسی اسمشو میدونه بگه
Contagion 2011
کارگردان استیون سودربرگ
Contagion 2014
اون فیلم ویروس خفاش....اسمش شیوع2011 هس
I am legend
World war z
سعی کردیم به فیلمهای خیلی شاخص اشاره نکنیم و فیلمهای کمتر دیده شده ولی در جایگاهی بسیار عالی رو معرفی کنیم. وگرنه رزیدنت اویل که گل سر سبده مثلا. :D