ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار سینما و تلویزیون

نامه انجمن VOD به پزشکیان: صداوسیما که رقیب صنعت است نباید تنظیم‌گر باشد

هیئت‌مدیره انجمن صنفی VOD در نامه‌ای به رئیس‌جمهور نسبت به رویکرد ساترا ابراز نگرانی کرده و خواستار برگزاری جلسه‌ای برای بررسی مشکلات این حوزه شدند

نیما زند
نوشته شده توسط نیما زند تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۶:۰۶

هیئت‌مدیره انجمن صنفی شرکت‌های نمایش ویدیویی برخط در نامه‌ای خطاب به مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، نسبت به وضعیت تنظیم‌گری در حوزه پلتفرم‌های نمایش خانگی ابراز نگرانی کردند و خواستار برگزاری جلسه‌ای فوری با نمایندگان صنوف برای بررسی مشکلات این حوزه شدند.

به گزارش انجمن صنفی شرکت‌های نمایش ویدیویی برخط، این نامه به امضای علی سرتیپی، مدیر پلتفرم فیلم‌نت، محمدجواد شکوری مقدم، مدیر پلتفرم فیلیمو، محمدحسین میرطاووسی، مدیر پلتفرم نماوا، سعید رسول‌اف، مدیر پلتفرم چارخونه و محمد صراف، اعضای هیئت‌مدیره انجمن رسیده است.

در این نامه، انجمن صنفی شرکت‌های نمایش ویدیویی برخط نسبت به روند صدور مجوزهای تولید و پخش از سوی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) انتقاد کرده و نوشته است که ادامه وضعیت موجود، فعالیت حرفه‌ای، سرمایه‌گذاری و اشتغال فعالان این حوزه را با «اختلال و بلاتکلیفی» مواجه کرده است.

امه انجمن وی‌او‌دی به پزشکیان

متن کامل نامه این انجمن به شرح زیر است:

محضر شریف ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان

ما اعضای هیات مدیره انجمن صنفی شرکت های نمایش ویدئوی آنلاین، این نامه را در شرایطی می‌نویسیم که استمرار وضعیت موجود در فرآیند تنظیم‌گری و صدور مجوزهای تولید و پخش از سوی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، فعالیت حرفه‌ای، سرمایه‌گذاری و اشتغال بخش قابل‌توجهی از فعالان این حوزه را با اختلال و بلاتکلیفی مواجه کرده و به عاملی برای دلسردی و کوچ بسیاری از تولیدکنندگان به سوی شبکه های ماهواره ای ،پلتفرمهای خارجی و تولیدات زیر زمینی بدل شده است.

حتماً مستحضرید که در شرایط فعلی، بسیاری از درخواست‌های مربوط به مجوز تولید و به‌ویژه پخش، به‌دلیل نبود ضوابط مشخص و مقبول از سوی ساترا، یا به نتیجه‌ای روشن نمی‌رسند یا فرآیند رسیدگی به آن‌ها با چنان تأخیر، تعلل و ابهامی همراه می‌شود که عملاً امکان برنامه‌ریزی برای تولید، سرمایه گذاری و انتشار آثار را از صاحبان آنها سلب میکند . صدور مجوز طبعاً متضمن اختیار قانونی نهاد تنظیم گر برای موافقت با مخالفت بر اساس ضوابط مصوب است ؛ اما این اختیار نمی‌تواند به معنای اختیار در بی تصمیمی ، بلاتکلیفی و تعلیق درخواست ها یا عدم پاسخ گویی روشن و منطقی در بازه زمانی معقول باشد .

از دیگر نگرانی‌های جدی فعالان این حوزه، غلبه رویکرد سلبی و قضایی بر رویکرد فرهنگی و تعاملی در مواجهه با هنرمندان، طرح‌ها، درخواست‌ها و آثار تولیدی در ساتراست. استفاده از برچسب‌هایی چون « سیاه‌نمایی، خشونت، ابتذال و…» و هجمه‌های برنامه‌ریزی‌شده شبه‌رسانه‌ای، خلاف واقع و خلاف اخلاق، در توصیف هنرمندان و محتواها و متعاقب آن، ارجاع اختلافات و پرونده‌های مرتبط با آثار فرهنگی ‌هنری به مراجع قضایی، این نگرانی را تشدید کرده است که نهاد مدعی تنظیم‌گری، به‌جای گفت‌وگو، اصلاح ، تعامل حرفه‌ای و حل مسئله در سازوکارهای فرهنگی، مسیر سلیقه‌گرایی فردی، شکایت، حذف و تعطیلی صنعت پلتفرم‌های نمایش خانگی و سرگرمی مردم را با بهره‌گیری از مجاری قضایی و امنیتی ترجیح می‌دهد. گویا این مسیر به تنها راه مواجهه ساترا با پلتفرمهای نمایش خانگی و تولیدکنندگان تبدیل شده است .

ما معتقدیم تنظیم‌گری در عرصه فرهنگ باید بر عهده نهاد پاسخ‌گو و متولی فرهنگ باشد، نه صداوسیما که خود رقیب این صنعت است؛ چنان‌که در تمام سال‌های گذشته و در دولت‌های مختلف، هنرمندان با فراز و نشیب‌هایی، اما به مدد قانون و شوراهای صنفی ، فعالیت خود را ادامه داده‌اند .

تنظیم‌گر واقعی عرصه فرهنگ، پیش از هر چیز، نیازمند گفت‌وگو، اقناع، ضوابط روشن و تعامل مستمر با صاحبان آثار است.

پلتفرم‌های نمایش خانگی امروز زیست‌بومی محبوب و گسترده، فرهنگی و اقتصادی است که سالانه، حتی در این شرایط اقتصادی ، هزاران شغل در زنجیره ارزش خود ایجاد کرده است . قطعاً انتظار ما حذف نظارت نیست؛ مطالبه ما نظارتی ضابطه‌مند، شفاف، پاسخ‌گو، فرهنگی و قابل‌پیش‌بینی است.

بر همین اساس، از حضرت‌عالی که دغدغه مردم و بخش خصوصی را دارید، درخواست می‌کنیم دستور برگزاری جلسه‌ای فوری با نمایندگان صنوف را صادر فرمایید تا موارد زیر موشکافانه بررسی و پیگیری شود :

  1. تعیین مهلت و زمان بندی روشن و الزام آور برای بررسی درخواست ها و پاسخ گویی به آنها؛
  2. ارائه پاسخ مکتوب و مستدل به تمامی درخواست ها؛
  3. ایجاد سازوکاری روشن برای اعتراض و تجدیدنظر؛
  4. فراهم کردن سازوکار گفت و گو و حل اختلافات ، پیش از ارجاع به مراجع قضایی؛
  5. بررسی آثار و تبعات اقتصادی، فرهنگی و اشتغالی ناشی از بلاتکلیفی پروژه ها در ساترا؛

خواهشمندیم دستور فرمایید ضمن بررسی فوری این موضوع، امکان ارائه مستندات و مصادیق موجود در جلسه‌ای رسمی، برای کاهش فشارها و موانع فراهم شود.

نیما زند
نیما زند
خبرنگار بخش ایران

خوندن مجلات گیمینگ در نوجوانی باعث شد عاشق روزنامه‌نگاری بازی‌های ویدویی بشم. همین علاقه سبب شد در مورد بازی‌ها شروع کنم به نوشتن و مسیرم در دنیای روزنامه‌نگاری را اینجوری شروع کنم. از سال ۹۸ شروع کردم به نوشتن تا سال ۱۴۰۴ که به تیم دیجیاتو اضافه شدم و به عنوان خبرنگار بخش ایران فعالیت خودمو شروع کردم. همچنان تو دیجیاتو می‌نویسم اما از ابتدای امسال برگشتم به عشق همیشگیم یعنی بازی‌های ویدیویی. با این تفاوت که بازی‌سازی و سرگرمی ایران رو دنبال می‌کنم و سعی می‌کنم اون رو تو ویجیاتو پوشش بدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی