سرنوشت پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس در هم تنیده با ویروس کرونا
آیا ویروس کرونا باعث تاخیر در عرضه پلی استیشن 5 میشود؟ آیا ایکس باکس سری ایکس دیرتر عرضه خواهد شد؟ آیا بازیها مثل فیلمهای سینمایی تاخیر میخورند و دیرتر عرضه میشوند؟ کرونا با بازیهای محبوبمان ...
آیا ویروس کرونا باعث تاخیر در عرضه پلی استیشن 5 میشود؟ آیا ایکس باکس سری ایکس دیرتر عرضه خواهد شد؟ آیا بازیها مثل فیلمهای سینمایی تاخیر میخورند و دیرتر عرضه میشوند؟ کرونا با بازیهای محبوبمان چه خواهد کرد؟ اینها همگی سوالهایی هستند که مرتبا در سراسر اینترنت پرسیده میشود و اپیدمی ویروس کرونا اهمیت آن را در ذهنها برجستهتر میکند.
پر واضح است که با شیوع ویروس کرونا در چین، ایران، اروپا و حالا قارهی اروپا، از سرعت دیوانهوار حرکت دنیا کاسته شده و سیاستمداران، مدیران و تصمیمگیرندگان حالا بدون تردید در حال لغو هرگونه تجمعاتی هستند. از مسابقات فوتبال و بسکتبال گرفته تا حضور در محل کار و مدارس. در این میان صنعت سبز بازیهای ویدیویی احتمالا کمترین آسیب را از شیوع این ویروس خطرناک متحمل خواهد شد و لغو تجمعات بزرگی مثل E3 2020 تنها قسمتی از اتفاقات ناگوار پیشرو هستند.
به پرسش اصلی این مطلب برگردیم. آیا عرضه پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس با تاخیر همراه خواهد بود؟ به احتمال زیاد بله، ولی برای بررسی این پاسخ باید ابعاد متعدد دنیایی که امروز در آن زندگی میکنیم را بررسی کنیم.
ویروس کرونا به این زودیها خداحافظی نمیکند
ویروس کرونا دو ماه پیش در ووهان چین اولین قربانیها را گرفت و با سرعت قابل توجهی به دیگر کشورهای آسیایی و اروپایی رسید و حالا هم پایش به آمریکا باز شده. سیاستمدارانی که انتظار داشتند ۳-۴ روز تعطیلی مدارس، وضعیت را به حالت اول برمیگرداند و از شنبه همه چیز عادی میشود حالا خودشان را برای شرایط ویژهای آماده کردهاند. ترامپ هم که پیشتر ویروس کرونا را با آنفلوانزا مقایسه میکرد حالا گویا آگاهتر شده و آمریکا هم در حالت تدافعی قرار گرفته.
متوجه مسئله شدید؟ ویروس کرونا موضوع شوخی برداری نیست و مبارزه با آن قطعا بیشتر از آنچه انتظار میرود طول خواهد کشید. به همین دلیل E3 2020 که قرار بود اواخر خرداد ماه برگزار شود کنسل شد. آیا کرونا خطرناکتر شده؟ خیر. ما آگاهتر شدهایم که مبارزه با این ویروس در سراسر جهان نیازمند چه میزان مشارکتی است.
با گرم شدن هوا ویروس کرونا از بین میرود؟ سازمان جهانی بهداشت میگوید چنین نیست و هنوز شناخت دقیقی از کووید-۱۹ وجود ندارد که اطمینان داشته باشیم از یک ماه دیگر زندگیمان به حالت عادی برمیگردد. ویروس کرونا فعلا میهمان ماست و هر چقدر میزبان خوبی برایش باشیم، مدت اقامتش طولانیتر خواهد بود.
بنابراین تصمیمگیری راجع به ۹ ماه دیگر در حالتی که هیچکس نمیداند واقعا با چه پدیدهای طرف هستیم، امکانپذیر نیست. بشر در خط مقدم مبارزه با یکی از کوچکترین دشمنان تاریخ چند صد هزار ساله خود است و در عین حال سر پا نگه داشتن اقتصاد مدرن کار دشواری شده. با بهبود اوضاع چین شاید ورق برگردد و امید گیمرها با آغاز بهار جوانه بزند چون عمدتا کنسولها در خاک چین تولید میشوند.
چین خاستگاه ویروس کرونا و کنسولهای نسل بعد
ویروس کرونا لشکرکشی را از چین آغاز کرد و این روزها خبر میرسد که جبهه را به سیستم سلامت این کشور باخته اما کشورهای پیشرفته دیگر دنیا که بازار اصلی فروش کنسولهای جدید هستند تازه با پدیدهی ویروس کرونا روبرو شدهاند. بنابراین شاید مایکروسافت و سونی بتوانند در زمان مقرر تولید کنسول را به صورت محدود در چین آغاز کنند ولی تا زمانی که بازاری برای ارائه نباشد یا دیگر موانع از بین نروند، عاقلانه به نظر میرسد که عرضه محصولی به بزرگی و مهمی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس کمی به تعویق بیفتد تا شرکتها متحمل هزینههای کلان تولید در شرایط فعلی و عرضه به بازاری خالی از مشتری نشوند.
علیرغم اینکه چین یکی از بزرگترین مراکز تولید کنسولها به شمار میرود ولی تنها جایی نیست که کارخانههای اسمبل پلی استیشن و ایکس باکس در آن واقع شدهاند. کنسولها از قطعات متعددی تشکیل شدهاند که هر کدام توسط شرکتی به خصوص طراحی و ساخته میشود و ساخت یک کنسول یک زنجیره تولید طولانی است. وقتی از زنجیره تولید صحبت میکنم یعنی کنار هم قرار دادن همهی این ریزتکهها و سرهمکردن کنسولی که برای ما اعجاز بصری را پدید میآورند. اخلال در هر یک از حلقههای این زنجیره طویل و تعطیلی هر یک از کارخانهها یعنی شانس تولید بیدردسر کاهش مییابد. با این وجود، شرایط پیچیده و در عین حال قابل مدیریت کردن است، به خصوص برای مدیران باسابقهای که زنجیرههای تولید را در دو شرکت سونی و مایکروسافت طراحی میکنند.
سونی و مایکروسافت تا به امروز سکوت کردهاند چون تمام تصمیمگیرندگان این دو غول ژاپنی و آمریکایی مثل من و شما نمیدانند در دنیا چه خبر است. تصمیم گرفتن دشوار است و اظهار نظر عجولانه گزینهی روی میز نیست. از طرفی تولید و عرضه یک کنسول بازی مثل برگزاری یک کنفرانس یا تجمع سالانه مثل E3 نیست. تاریخ عرضه کنسولها هم تعطیلات پایان سال ۲۰۲۰ اعلام شده که یعنی حداقل ۸ الی ۱۰ ماه تا آن دوران فاصله داریم. بنابراین میشود امید داشت که با گذر از بهار و تابستان شاید فقط خاطرهای از ویروس کرونا باقی مانده باشد. رقابت سفت و سخت سونی و مایکروسافت هم وجهه دیگری است که نباید نادیده گرفت. اگر به هر دلیلی یکی از دو شرکت بازار پایان سال ۲۰۲۰ را به رقیبش بسپارد یعنی دورهای بسیار مهم را از دست داده و چند ماه از همتای خود عقب مانده؛ بُعد پنهانی که حالا پشت درهای بسته اتاق جلسات مدیران رده بالا در حال بررسی است. ولی در همین بازهی زمانی شرکتهای بازیسازی چه خواهند کرد؟
بازیها بدون تاخیر عرضه میشوند
تاکنون بازی مهم و بزرگی تاخیر نخورده و شرکتهای متعددی نیروهای خود را به صورت دورکار به خدمت گرفتهاند. وقتی از سبز بودن صنعت ویدیوگیم صحبت میکنیم، بخشی از بار کلمه به همین شرایط برمیگردد. صدها نفر میتوانند با استفاده از اینترنت و نرمافزارهایی که در اختیار دارند بازیهای بزرگی تولید کنند و شاید فقط بخشی از تولید یک بازی نیاز به حضور کارمندان دارد. بنابراین برخلاف سینما، تلویزیون و فرمهای دیگر سرگرمی، بعید است که بازیها با تاخیر همراه شوند ولی الان یک بازی با تهدید جدی روبرو است: Half-Life: Alyx.
شرکت Valve میگوید به خاطر شیوع ویروس کرونا در تولید هدستهای واقعیت مجازی Valve Index دچار مشکل شده و حالا به سختی میشود این هدست را پیدا کرد؛ هدستی که قرار بود با Half-Life: Alyx به اوج برسد و واقعیت مجازی را یک گام جلو ببرد. با وجود توقف تولید و یا کمبود موجودی هدستها، شاید این بازی با تاخیر همراه شود و شاید هم نه. ولی ماجرا از این قرار است که در عصر ارتباطات و با دسترسی به بهترین پهنای باند (نه البته اینجا، در جهان) خرید بازیها با چند کلیک ساده انجام میشود و نیازی به تولید فیزیکی، بستهبندی، ارسال و تحویل هم نیست. پس شرایط ارائه بازیها به بازار شباهتی به شرایط کنسولها ندارد و نگرانی زیادی از این بابت نیست.
رونمایی پلی استیشن 5 چه خواهد شد؟
مایکروسافت چند ماه قبل پیشدستی کرد و ایکس باکس سری ایکس را به شکل غافلگیر کنندهای به دنیا نشان داد. اما سونی هنوز نگفته که پلی استیشن 5 چه مشخصاتی دارد، چه شکلی است و باید چه انتظاراتی از آن داشته باشیم. از یکی-دو ماه پیش مرتبا شایعاتی مربوط به زمان رونمایی پلی استیشن 5 منتشر میشد و حالا با وجود شیوع ویروس کرونا با قاطعیت میتوان گفت که دیگر خبری از مراسم باشکوه نیست و باید منتظر یک رونمایی آنلاین باشیم.
با این حال، در میان انبوهی از اتفاقات مهم در سراسر جهان که سلامت میلیونها انسان را به خطر انداخته، شاید چند ماه تاخیر در عرضهی کنسولهای بعدی سونی و مایکروسافت ماجرای ناگواری نباشد و با درنظرگیری الگوی اتفاقات و طولانیتر شدن مسیر مبارزه با ویروس کرونا به نظر میرسد که خودمان را باید آماده کنیم تا مدت زمان بیشتری با پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان سرگرم باشیم. البته با دلار ۱۵ هزار تومانی امروز، تاخیر در عرضه پلی استیشن 5 و ایکس باکس وان خیلی هم خبر بدی نیست.
تماشا کنید: شباهت کرونا و ویروس تی دنیای رزیدنت اویل
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایکاش سونی زود تر معرفی میکرد ps5 رو
لابد تا الان داشتن تدارک میدیدن حالا باید صبر کنیم برای انلاینش تدارک ببینن :/
بابا دس دس نکنید زود معرفی کنید ببینیم نوه هامون چی عایدشون میشه :|
به ما که نمیرسه با این قیمتا :|
ای تو روح اون که دلارو ۱۵ کرد
ای تو روح اونی که گفت این ویروس کذاییه
ای تو روح اونی که گفت از شنبه همه چی درست میشه
ببینید مملکت دست چه آدم های بیسوادیه
لست تاخیر نخوره فقط
ps5 تاخیر بوخوره هم مهم نیس چون منم مثل خیل ها فعلا نمیتونم بخرم
الانم با این وضعیت بازیارو فقط اجاره میکنم دیگه خریدنشون واقعا با جیبم جوب در نمیاد
اگه هر چه سریع تر این ویروس گورشو گم نکنه گیم و کنسول ها که هیچ همه چی اسیب غیر قابل جبرانی میبینه