نگاهی به سریال Harley Quinn – ملکه دیوانه دنیای DC
باورش سخت است ولی هارلی کویین برخلاف کاراکترهای دیگری چون جوکر، مرد پنگوئنی، مرد دو چهره و زن گربهای و... نه عمر دور و درازی دارد (تقریبا بیست و هشت سال است که هارلی کویین ...
باورش سخت است ولی هارلی کویین برخلاف کاراکترهای دیگری چون جوکر، مرد پنگوئنی، مرد دو چهره و زن گربهای و... نه عمر دور و درازی دارد (تقریبا بیست و هشت سال است که هارلی کویین در جهان دی سی معرفی شده) و نه برای اولین بار از دل کمیکبوکها خلق شده ولی محبوبیتی که پیدا کرده از برخی از شخصیتهای دیرینهتر دنیای بتمن که اصالت کمیک بوکی دارند هم به مراتب بیشتر است. هارلی کویین به واسطه حضور پررنگ و درخشان خود در انیمیشنهای بتمن، بازیهای این قهرمان شبهای گاتهام(شهر فرضی دنیای بتمن) و البته تلاش مضاعف بازیگر هالیوودی «مارگو رابی» برای جان دادن به این شخصیت در دل سینما، حالا رسما پا به پای جوکرو بتمن در میان طرفداران داستانهای شوالیه گاتهام هوادار دارد.
دی سی در عالم سینما نتوانسته به پای مارول برسد و با وجود تلاشهای متعددی که در این جهان سینمایی انجام داده، هنوز نتوانسته به قدر مارول به سوددهی برسد و دل منتقدان را نیز از آن خود کند. فیلم جدید هارلی کویین نیز تقریبا با شکست مالی روبرو شد اما همزمان با اکران این فیلم، دی سی ورق دیگری رو کرد که از دنیای انیمیشنی این ناشر سر برمیآورد، دنیایی که برخلاف سینما، دی سی در آن حرف اول و آخر را میزند.
مارول (که همگی میدانیم زیرمجموعه کمپانی بزرگ دیزنی به شمار میآید) در بخش انیمیشن سازی خود تقریبا فرمول آثار دیزنی را پیادهسازی کرده! و در واقع مخاطب کودک و خردسال و همچنین مخاطبین دختر را در آثار خود هدف قرار داده است. تقریبا تمام سریالها یا آثار بلند انیمیشنی که مارول در این سالهای موفقیت خود در عرصه سینما ساخته و منتشر ساخته، آثار ضعیفی بودند و در این بین تنها انیمیشن جدید اسپایدرمن (که دستپخت سونی بود تا مارول متعلق به دیزنی) حرفی برای گفتن داشت. از آنسو دی سی اما در دنیای انیمیشن سازی جامعه مخاطب دیگری را دنبال کرده و سعی کرده با ساخت آثار متفاوت، گروههای مخاطبین متفاوتی را به سمت خود جذب نماید.
انیمیشنهایی چون Super Hero High School مخاطبین دختر این ناشر را هدف قرار داده و سری لگو با ساخت لگو بتمن توانسته دل تمام خانوادهها را ببرد و دنبالههای آن در بازار ویدیویی (که حول دیگر شخصیتهای یونیورس بتمن میچرخد) نیز کودکان و نوجوانان سراسر دنیا را راضی نگه میدارد. اما دسته سومی در این بین وجود دارد که برگ برنده دی سی بوده و آن انیمیشنهای بزرگسالانه این ناشر به شمار میآید که هم در قالب جهان انیمیشنی دی سی شناخته میشود، هم در قالب سری انیمیشنهای بتمن (که بر اساس کمیک بوکهای مطرح این شخصیت بوده) و هم با عنوان Harley Quinn در تلویزیون پا به قاب تصویر جادویی خانگی گذاشته شده است.
اساسا نباید فراوش کرد ک ه ابرقهرمانان در دنیای سریالهای تلویزیونی انیمیشنی برخلاف سریالهای لایواکشن معمولا ناموفق ظاهر میشوند و در طول تاریخ شاید نهایتا ده سریال کارتونی در این زمینه ساخته شده که حرفی برای گفتن داشته باشد و از بین این ده سریال احتمالا بخش اعظمی از آن به کاراکترهای دی سی تعلق دارد. همینجا باید اعلام کرد که بیشک سریال انیمیشنی Harley Quinn نیز بار دیگر طلسم یک سریال کارتونی خوب با محوریت ابرقهرمانان را شکانده و میتواند به یک اثر تاریخی در این ژانر تبدیل شود.
سریال Harley Quinn تقریبا داستان مشابه فیلم سینمایی اختصاصی این اثر را روایت میکند اما تنها از آغاز راه و پس از آن سریال وارد دنیای دیوانهوار خود میشود. هارلی کویین بعد از مدتها با جوکر به هم زده و حالا میخواهد استقلال داشته باشد و برای خودش یک ابر شرور مجزا و خوفناک باشد. او در این راه تنها نیست و دوست عزیزش Poison Ivy (که در خیلی از کمیکها در نقش دلداده او نیز ظاهر میشود) در کنار اوست. هارلی کویین باید الفبای ابر شرور شدن را بیاموزد و گام به گام مراحل را طی کند تا بتواند در بین ابرقهرمانان و ابرشروران دنیا، حرفی برای گفتن داشته باشد. جوکر در ابتدای امر این کار او را مسخره میکند ولی هارلی با عزمی که جزم کرده و کمکهای دوستش، کم کم برای خودش یک تیم میسازد و سعی میکند تا بد بودن خودش را (در کنار خطوط قرمزی که رعایت میکند) به رخ بکشد...
داستان فوق تقریبا نیمی بیشتر از فصل یک این سریال است، هارلی کویین در هر قسمت با یک چالش جدید در برابر ابرشرور شدن مواجه میشود که جزو کلیشههای این مسیر است: داشتن یک پایگاه، داشتن یک تیم، داشتن یک دشمن درجه یک از بین ابرقهرمانان، داشتن یک استایل مشخص و... این دروس یک به یک توسط هارلی و با راه و روش جنون آمیز او طی میشوند.
سریال Harley Quinn برخلاف ظاهر انیمیشنی خود یک عنوان کاملا بزرگسالانه است، از شوخیهای این اثر گرفته تا خشونت شدیدی که در آن جاری است و با اینکه این خشونت به هجو کشیده شده ولی چیزی از دیوانهوار بودن آن کم نمیکند. در این سریال ما با ملکه جوکر طرف هستیم که یک روانشناس بوده و طی مراحل درمانی جوکر، خودش دیوانه شده و از همین رو تم کلی سریال یک آشوب به تمام معناست. اوج این دیوانگی در اپیزودی که ما وارد مغز هارلی کویین میشویم رویت میشود، جایی که گذشته عجیب و غریب او رو میشود.
خوشبختانه در سریال Harley Quinn تمامی شخصیتهای دنیای بتمن حضور دارند، از خود بتمن و جوکر که گل سرسبد ماجرا هستند گرفته تا شخصیتهای کمتر معروفی که شاید تاکنون در هیچ انیمیشن و سریالی مشاهده نشدند. تعدد شخصیتها و حضور یک سری کاراکتر جدید در بین آنها، کاری کرده که سریال از تنوع کافی برخوردار باشد. مدیوم انیمیشن دست سازندگان را باز گذاشته تا تنوع بیشتری به انیمیشن ببخشند و با وجود شخصیتهای قهرمان سریال (پویزن آیوی و هارلی کویین) که به خوبی به آنها پرداخته شده، سریال دوچندان جذاب میشود. این را هم باید ذ کر کرد که جدا از این حجم کثیر شخصیتها که ذکر شد، پای دیگر قهرمانان دنیای دی سی نیز به صورت افتخاری به سریال باز میشود و سوپرمن و واندروومن و... نیز برای اولین بار در یک اثر کمدی با درجه سنی R ظاهر میشوند که خود موضوع به شدت جذابی است.
سریال Harley Quinn علاوه بر تکرار فرمول موفقیت سریالهای انیمیشنی کمدی همچون حضور یک عده در کنار هم با ویژگیهای شخصیتی مختلف، داشتن کاراکترهای فرعی بامزه و به یاد ماندنی که شخصیتهای جدیدی هم باشند تا پیش زمینه فکری از آنها برای هواداران به وجود نیاید، مدت زمان مناسب برای هر اپیزود و... حال و هوای ابرقهرمانانه و تاریک دنیای دی سی را نیز حفظ کرده و با ادغام این دو موضوع با یکدیگر، کار خودش را به خوبی پیش برده است.
ماجرا در پایان فصل یکم آنقدر به سمت فضای تاریک کمیک بوکهای دی سی میچرخد که اصلا قابل قیاس با قسمتهای نخست نیست. همچنین آغاز فصل دوم (که اخیرا پخش آن بلافاصله پس از پایان یافتن فصل نخست شروع شده) هم آنچنان کوبنده و شوک آور شروع میشود که هواداران را میخکوب میکند.
سریال هارلی کویین توانسته روح تازهای به این شخصیت بدمد، کاراکتری که مارگو رابی در عالم سینما آن را به زیبایی به تصویر کشید ولی بنا به دلایل مختلف نتوانسته پتانسیل نهایی آن را فعلا نشان دهد و این مهم فعلا در سریال انیمیشنی هارلی کویین محرز شده است. موفقیت این سریال و محبوبیت آن بین هواداران کاری کرده که احتمال دارد سریال آغازگر سلسله سریالهایی در یک یونیورس انیمیشنی جدید باشد. Harley Quinn و رفقای دیوانهتر از خودش در این اثر کمدی و اکشن را طوری میکس کردهاند که بعید است این ترکیب تا مدتها از ذهن بیننده فراموش شود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
این بهترین سریال انسمیشنی که تا به حال دیدم حتی از سیمپسون ها و ریک و مورتی هم بهتره من خودم عاشق کامیک هام و کاراکتر های مورد علاقم توی این فیلم عالی نمایش داده شده از گوردون تا کینگ شارک و آیوی برخلاف سریال گاتهام خوب نمایش داده شده سریال گاتهام هم عالیه ولی چیز هایی را از قلم انداخته که تو ی این سریال هست.
بازی مارگو تو فیلم خوب بود داستان و شخصیت پردازی شون واسه کاراکتر مکمل ضعیف بود داستان سر و تهی نداشت.. درسته مارول قوی تره ولی شخصیتای دی سی بیشتر به دل ادم میشینه
خیلی سریالش باحاله با اینکه انگلیسی بود اما من دو تا قسمتش رو دیدم ای کاش دوبلش می کردن یا حداقل براش زیرنویس میذاشتن
دوست عزیز این سریال خیلی وقت زیرنوسس شده و دوبلش هم تا قسمت۱۰ فصل۱ موجوده ولی خیلی سانسور داره برای همین زیرنویسش را پیشنهاد می کنم
ول کن من ۱۲ سالمه ریک و مورتی دیدم هارلی کویین دیدم animals دیدم
فصل یک این سریال کی ساخت شد؟ و فصل دوم این سریال هم کی ساخته؟
شخصیت پردازی ها عالیه و سریال هیجان فوق العاده ای داره، همه چی توش هست،مبارزه،خشونت،طنز،عشق،شکست و خیلی چالشای دیگه کاملا قابلیت اینو داره که برای همه ی شخصیت ها ساخته بشه و اونا هم به طور کامل وارد دنیای این انیمیشن بشن
واقعا فوق العادس بعد از مدت تونستم که انیمیشن جذاب رو ببینم
عالی بود هم سریال و هم نقد شما...مرسی
ممنونم ازت علی
با اختلاف کاراکتر مورد علاقم
خشن بودنش رو نمی تونم.تحمل کنم خشونتش شبیه ریک مورتی شده
سکسی ترین سریال انمیشنی بود ک دیدم
پس آرچر ندیدی?
فقط حاج "گوردون"??