آنچه مایکروسافت باید از شیوه رونمایی سونی و نینتندو از بازیها یاد بگیرد
مایکروسافت اخیرا در جریان برنامه Inside Xbox به نمایش چندین و چند بازی که قرار است برای ایکس باکس سری ایکس عرضه شوند پرداخت و این لایو استریم را یک «رویداد گیمپلی» خواند که البته ...
مایکروسافت اخیرا در جریان برنامه Inside Xbox به نمایش چندین و چند بازی که قرار است برای ایکس باکس سری ایکس عرضه شوند پرداخت و این لایو استریم را یک «رویداد گیمپلی» خواند که البته در نهایت مشخص شد شامل گیمپلی بسیار اندکی است. تماشاگران مراسم شاهد ابنوهی از تریلرهای سریع و پیدرپی بودند که اتفاقا خیلی هم خوب به نظر میرسند. اما نمایش مایکروسافت چیزی نبود که بسیاری از ما با شنیدن عبارت «گیمپلی» انتظارش را داشتیم.
سالیان متمادی فعالیت در زمینه روابط عمومی و مارکتینگ گمراهکننده باعث شده ایده «تریلر داخل بازی» معنای تازهای بیابد و بسیاری از نمایشهای بازیهای قدیمی در نهایت به هیچ وجه با محصول نهایی سازگار نبودند. بنابراین واقعا جای تعجب ندارد که بسیاری از گیمرها از رویکرد مایکروسافت در قبال چگونگی این نمایش انتقاد کردند. لایواستریم Inside Xbox قرار بود نگاهی نخستین به بازیهایی باشد که به صورت بلادرنگ روی سیستمهای نسل بعد به اجرا در میآیند.
گذار از یک نسل به نسل دیگر هیچوقت آسان نبوده، خصوصا حالا که همهگیری ویروس کرونا در سراسر جهان به جریانهای کاری آسیب جدی وارد کرده. وقتی برگزاری نمایشگاه E3 2020 کنسل شده باشد نیز، رویکردهای سنتی در قبال مارکتینگ هم آنقدرها کاراریی ندارند. درحالی که مایکروسافت برای نمایش برخی از بازیهای انحصاری خودش در ماه جولای آماده میشود، به نظر میرسد که زمان خوبی باشد برای اینکه تیم ایکس باکس نگاهی به شیوع نمایش بازیها توسط نینتندو سونی بیندازد؛ نمایش هایی که عاری از برش های سینماتیک و شدیدا تبلیغاتی بوده و در عوض روی جریان کند گیمپلی، همراه با توضیحات سازنگان تمرکز دارند و باعث میشوند واقعا درک کنیم بازی قرار است چه شکلی باشد.
گیمپلی همیشه از تریلر بهتر است
تریلرها متعلق به دوران پیشا دیجیتال هستند، زمانی که وقفههای تبلیغاتی میان برنامههای تلویزیونی و همینطور تبلیغات پیش از پخش فیلم در سینما، محدودیتهای فراوان برای چگونگی نمایش یک محصول به وجود میآوردند. بدیهتا این استایل از تریلرها کماکان جایگاه خودشان را در تبلیغات دارند، اما دیگر نباید تمام تریلرهای تمام بازیها به این شکل ساخته شود.
سونی اخیرا نمایشی بسیار شامل و کامل از بازی Ghost of Tsushima داشت و نشان داد واقعا با چه تجربه جهانباز معرکهای روبهرو خواهیم بود. آن هم درست زمانی که میدانیم کمتر از دو ماه با عرضه بازی فاصله داریم. این نمایش ۱۸ دقیقهای حاوی توضیحات یکی از توسعهدهندگان استودیوی ساکر پانچ نیز بود ک به تفصیل مکانیکهای بازی را تشریح میکرد. جنبههای گرافیکی زیبای بازی را هم دیدیم و دقیقا متوجه شدیم بازی روی کنسولی پلی استیشن 4 پرو چه شمایلی خواهد داشت.
این را به طور یقین میدانیم که مایکروسافت هم چنین نمایشهایی دارد، اما پشت درهای بسته و تنها برای خبرنگاران یا مصارف درون سازمانی. مایکروسافت به ندرت چنین نمایشهایی را در اختیار عموم میگذارد و به هیچ وجه نمیدانیم دلیلش چیست.
یکی از نزدیکترین چیزها به این فرمت، کاریست که مایکروسافت با تریلرهای کوتاه برخی بازیهایش میکند. مثلا تریلری به نام «۵ نکته خفن راجع به Gears Tactics» در یوتوب منتشر شد، اما باز هم روندی بیش از حد سریع دارد و اصلا تشریح نمیکند که تجربه این بازی چه شکلی خواهد بود.
به عنوان یک گیمر، هیچ ایدهای نداریم چرا مایکروسافت نمیتواند همان نمایشهای پشت درهای بسته و مخصوص خبرنگاران را به عموم مردم هم نشان دهد. این عملا همان کاری بود که Ghost of Tsushima انجام داد.
آیا ایکس باکس هنوز بیش از حد سازمانی است؟
یکی از چیزهایی که دائما از افراد مشغول به کار در مایکروسافت یا همکاران شخص ثالث این شرکت شنیده میشود اینست که مایکروسافت هنوز خیلی سازمانی است. پروسههای عجیب و چرخههای لایتناهی کاغذبازی باید طی شوند تا هرچیز قادر به دریافت تاییدیه لازم باشد.
این موضوع ظاهرا درباره تمام اجزای کمپانی مصداق دارد و تاثیرات منفی آن را به راحتی میتوان در جنبههای مختلف عملیاتهای مایکروسافت دید. بیشمار مثال مختلف وجود دارد که هرکدامشان میتوانند موضوع یک مقاله مجزا راجع به فرهنگ سازمانی مایکروسافت باشند.
State of Play و Nintendo Direct رویکرد درست هستند
درحالی که جریان کاری سراسر جهان به لطف کووید-۱۹ تغییر میکند، ظرفیت اندک مایکروسافت برای واکنش نشان دادن به تغییرات اجتماعی (که تاریخچهای طولانی دارد) ممکن است سیکل هایپی که مایکروسافت بانزدیک شدن به تاریخ عرضه ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 به دنبالش است را تحت تاثیر قرار دهد.
مایکروسافت اکنون نمیتواند به تریلرهای استایل تلویزیونی و E3 و «همانطور که همهچیز قبلا بود» بچسبد. انتقادات به فرمت نهچندان دلچسب Inside Xbox برای مدتهاست که به گوش میرسید و این موضوع قبل از شیوع ویروس کرونا هم مطرح بود. ایکس باکس باید به سراغ فرمتی سرراستتر و پرجزییاتتر برود و روی این تمرکز کند که «چرا این بازی باید برایمان مهم باشد». درست همانطور که نینتندو و سونی انجامش میدهند.
مشخص نیست چرا مایکروسافت به این رویکرد تن نمیدهد، اما با توجه به بازخورد مخاطبان به State of Play و Nintendo Direct در قیاس با Inside Xbox، احتمالا دیگر وقتش رسیده باشد که مایکروسافت به حرفها گوش کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
نکته ای که هست نوع نمایش تریلره. تریلر های ایکس باکس معمولا جزییاتی رو به نمایش میزارن که تکنیکی نیست و یا واسه پلیر اصلا مهم نیست. یادمه زمان دیدن تریلر gears 5 کلی منتظر موندم تا ببینم چه پیشرفتی داشته بازی نسبت به نسخه های قبلی و عملا هیچ پیشرفتی ندیدم. و این قضیه چندین ساله که تو e3 داره تکرار میشه جوری که دیگه کنفرانس مایکروسافتو با بی میلی نگاه میکنم.
به نظر من می یاد که مایکروسافت با روش نمایش کنسولش هم اشتباه کرد. واضحا این کنسول، اون ایکس باکسی که همه می تونن بخرن نیست. در واقع این کنسول برای صاحبان ایکس باکس ایکس تولید شده، یا راحت تر اکی شه گفت این کنسول میان نسلی ای هست که لتدای نسل منتشر می شه. و جالب اینکه اسمش هم دقیقا همین رو می گه، فقط کسی توجه نکرده و لوگوی معرفی بازی هاش هم نشان می ده که این کنسول، کنسول مادر نیست. کنسول پایه ایکس باکس به زودی معرفی می شه و می شه حدس زد عده زیادی با دیدنش شوکه می شن. در واقع مایکروسافت حمله خوبی به سونی کرد، اما روش خوبی براش نبود، چون بازی اصلی برای مدل ضعیفتر ساخته می شه و بعد برای این یکی بهینه می شه. شاید بهتر بود، مایکروسافت هم با احتیاط بیشتری وارد بازی می شد.
خنده داره اون از معرفی سیستم 5 که ابرو ریزی بود برید بابا همتون سونی فنید
بحث ترافلاپس و قدرت پردازشی واقعا تبلیغاتیه و هر کنسولی که بازی های انحصاری خوبی ارائه بده برندست. واسه من پلیر، ملاک خرید کنسول توان پردازشی نیست بازی های با کیفیته. یه عده هیچ وقت قرار نیست اینو بفهمن. و بازی های سونی خیلی خیلی سرتر از مایکروسافت بوده!
خیلی ها از این نمایش انتقاد میکنند و تا حدودی هم درسته اما این هم باید در نظر بگیرید که سونی هیچی از نسل بعدش نگفته جز یک دسته و مشخصات کنسول
درحالی که مایکروسافت هم بازی هاشو داره نشون میده هم شکل کنسول حتی داخل کنسول هم بطور کامل نشون داده!
برای قضاوت زوده اما در حال حاضر مایکروسافت عملکرد بهتری داشته.
مایکروسافت باید توی این نسل بهتر عمل کنه
اینکه گیم پلی برای لانچ و رلیس ارائه بشه خیلی خوبه اما نه مثل ps5 که گیمپلی 4k نشون بده با 30fps و خوده بازی های نشون داده شده بگن بازیشون توی ps5 دور و ور 20fps بیشتر نبوده اینم مد نظر داشته باش بعد قدرت سری PlayStation همش بخاطر بازی های انحصاریش بوده که بیشترشون بازی های solo و offline بودن و نسبت به قدرت در مقابل کنسول Xbox همیشه ضعیف تر بوده... Xbox و Microsoft تمرکزشون روی نحوه عملکرد و کارایی کنسولشون هست با هدف اینکه Xbox رو به خوبی PC بکنند و همین هم در حال وقوع هست که این سری جدید اماده برای مسابقات و لیگ های گیمینگ مختلف شده... از نظر خود من بازی های انحصاری Xbox کمبودی نسبت به PlayStation ندارند و اکثرا Multiplayer و Co-op بوندشون نقطه قوت از لحاظ بازی ها هستش اما اینکه بخوان برای معرفی “کنسول جدید” خودشون بازی های جدید رو معرفی کنند حرکت اشتباهی میتونه باشه همانطوری که شرکت Sony PlayStation در دو سری کنسول خود (PS4 و PS5) مجبور به دروغ گفتن باشه و “برای زودتر دستگاه خود رو معرفی و پخش کردن مجبور به نمونه ضعیف و بهتره بگم Alpha دستگاه خودشو به عنوان دستگاه اصلی معرفی کردنه”
خوب با توجه به اینکه نه سونی و نه نیتندو گیم پلی ای از نسل بعد ندادن ( به جز اون دموی چند ثانیه ای ) چیزی نمیشه گفت.