ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

نگاه نزدیک ویجیاتو به مادربرد Gigabyte Z490 Aorus Xtreme

سری محصولات Aorus، موفقیتی شگرف برای برند گیگابایت به ارمغان آورده‌اند. این شرکت به خوبی می‌داند که در چه حوزه‌هایی خوب عمل کرده، چه حوزه‌هایی را می‌تواند با هر محصول جدید بهبود ببخشد و چطور ...

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی | ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰

سری محصولات Aorus، موفقیتی شگرف برای برند گیگابایت به ارمغان آورده‌اند. این شرکت به خوبی می‌داند که در چه حوزه‌هایی خوب عمل کرده، چه حوزه‌هایی را می‌تواند با هر محصول جدید بهبود ببخشد و چطور باید با ترندهای تازه بازار در زمینه طراحی محصول همگام بماند. چه موضوع صحبت مدل‌های چشم‌نوار Waterforce باشد و چه مدل‌هایی که تمرکز مضاعف بر پرفورمنس دارند، هرکسی که در سال‌های اخیر به دنبال خرید مادربرد بوده باشد قطعا مادربردهای Aorus یکی از اصلی‌ترین گزینه‌هایش بوده است. این سخت‌افزارها پرفورمنس بالا را در پکیجی ارائه می‌دهند که نمی‌توان از آن به راحتی دل کند.

بنابراین جای تعجب ندارد که وقتی مادربرد جدید سری Aorus Xtreme همراه با چیپست جدید Z490 اینتل از راه می‌رسد، ما در ویجیاتو هرطور که شده باید به سراغش برویم و مشخصات آن را از نظر بگذرانیم. به صورت معمول کار سختی نیست که تولیدکنندگان با هر خانواده جدید از محصولات‌شان، به سراغ بیشترین کارایی بروند و هرچه در چنته دارند را رو کنند. اما چیزی که گیگابایت را از سایر تولیدکنندگان متمایز می‌کند، ارائه بالاترین پرفورمنس در هر خانواده و همینطور توجه فراوان به جزییاتی است که برای مشتریان اهمیت دارند.

بیایید نگاهی نزدیک داشته باشیم به مادربرد گیگابایت Z490 Aorus Xtreme.


مشخصات فنی

مدل‌های Xtreme گیگابایت همواره عملکردی عالی در تست‌ها داشته‌اند و یکی از مثال‌های این موضوع هم مادربرد X570 Aorus Xtreme است که همراه با چیپ AMD از راه رسید و بسیاری از رقبا را به آسانی کنار زد. Z490 Aorus Xtereme هم حالا همان مسیر را ادامه داده و همراه با قابلیت‌های پریمیومی مانند کنترلر تاندربولت ۳ اینتل، منبع تغذیه ۱۶ فاز قدرتمند، پشتیبانی از سقف ۱۲۸ گیگابایت حافظه DDR4 با فرکانس کاری ۵۰۰۰ مگاهرتز و کنترلر اترنت Intel 2.5 G از راه می‌رسد.

برخی از ابداعات تازه این مدل در طراحی، عمدتا محافظ مموری و بهبود مسیر مموری را در بر می‌گیرند تا عملکرد حافظه از هر زمان دیگر بهتر شود. یک هیت‌سینک بزرگ با آرایه فین و جنس نانوکربن، نقش خنک‌کننده را برای منبع تغذیه ۱۶ فاز مادربرد ایفا می‌کند و این یکی از جنبه‌هاییست که گیگابایت طی سال‌های اخیر آن را حسابی جدی گرفته. در طراحی کلی سخت‌افزار، شاهد ۲۴ پین ۱۲ ولت برای ورودی پاور هستیم و از سوی دیگر پورت‌های SATA و هدرهای برد را داریم که به زیبایی با طراحی جسورانه بدنه مادربرد ادغام شده‌اند.

Z490 Aorus Xtreme سه اسلات PCIe 3.0 دارد که به صورت x16 و x8/x8 و x8/x8/+4 عمل می‌کنند و سه اسلات یکپارچه PCIe 3.0 x4 M.2 هم مشاهده می‌شود که هرکدام همراه با هیت‌سینک مخصوص Thermal Guard 2 از راه می‌رسند. علاوه بر کدک صوتی Realtek ALC1220-VB HD و مبدل آنالوگ به دیجیتالی ESS ES9018K2M در پنل پشتی، گیگابایت این مدل را به مبدل ES9218 Sabre در جلو نیز مجهز است. چهار اسلات تعبیه شده برای حافظه نیز از مموری‌های DDR4 با فرکانس کاری ۵۰۰۰ مگاهرتز و سقف ۱۲۸ گیگابایت پشتیبانی می‌کنند.

در پنل پشتی Z490 Aorus Xtreme می‌توان دو پورت تاندربولت ۳.۰، چهار پورت USB 3.2 نسل دوم با سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و دو پورت USB 3.2 نسل یک یافت. این مادربرد میزبان دو پورت اترنت هم هست که یکی از آن‌ها با کنترلر Aquantina AQC107 10 G کنترل می‌شود و دیگری با کنترلر Intel I225-V 2.5 G. برای کاربرانی که به دنبال اتصالات وایرلس هستند، پنل پشتی دو پورت آنتن برای رابط کاربری وایرلس AX201 Wi_fi 6 اینتل دارد و ۵ جک صدای ۳.۵ میلی‌متری هم از کدک صوتی Realtek ALC1220 HD قوت می‌گیرند. یک خروجی ویدیوی HDMI و دو دکمه CMOS و BIOS Flashback هم از دیگر متعلقات مادربرد هستند.

طی چند سال اخیر، مادربردهای پرچمدار به صورت مداوم از منظر کیفیت، قابلیت‌ها و متاسفانه قیمت استانداردها را بالا برده‌اند. مادربرد گیگابایت Z490 Aorus Xtreme هم از این قاعده مستثنی نبوده و با قیمت ۸۰۰ دلار به دست مشتریان می‌رسد که آن را در رنج قیمت تمام مادربردهای پرچمدار بازار قرار می‌دهد.


مشخصات دقیق‌تر

 

سوکت  Intel Socket 1200
چیپست Intel Z490
اسلا‌ت‌های حافظه 4x DDR
سقف حافظه 128GB
پورت‌های ساتا 6x SATA 3Gb/s
کانکتورهای USB داخلی   1x USB 3.2 Gen 2, 1 x USB 3.2 Gen 1, 1 x USB 2.0/1.1
پورت‌های USB پشتی   4x USB 3.2 Gen 2, 2 x USB 3.2 Gen 1, 2 x USB 2.0/1.1
درگاه M.2 3x M.2
کانکتور HDMI   1x HDMI Port
درگاه PCI-E x4 1x PCI-E X4
درگاه PCI-E x8 1x PCI-E X8
درگاه PCI-E x16 1x PCI-E X16
فرم فاکتور E-ATX
ابعاد 30.5cm x 27.1cm

طراحی

چیزی که اشاره به آن از همین ابتدا ضروری به نظر می‌رسد اینست که Z490 Aorus Xtreme به راحتی یکی از سنگین‌وزن‌ترین بردهای نسل حاضر را دارد و بنابراین نیازمند کیسی است که به راحتی از پس وزن آن برآید. این وزن بالا عمدتا به خاطر موادی است که در صفحه پشتی (که ۹۰ درصد از بدنه را پوشش می‌دهد و ترکیبی از فلز و پلاستیک در جلو دارد) استفاده شده.

این بدنه فلزی ضمنا به پخش شدن حرارت کمک می‌کند و از آن‌جایی که به هیچ وجه به آسانی خط و خش نمی‌افتد، مشخصا از پوششی بسیار باکیفیت برای آن استفاده شده. اما یکی از ضعف‌ها می‌تواند دکمه‌های Power یا Reset در سمت راست برد باشد که کیفیت ساخت چندان بالایی نداشته و فشردن‌شان به هیچ‌ وجه حس رضایت‌بخشی ندارد. در مجموع اما ساختار برد زیر هیت‌سینک کاملا یکپارچه و جذاب است و کانکتورهای زاویه‌دارش، آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای افرادی تبدیل می‌کنند که می‌خواهند جذابیت بصری کیس‌شان را به رخ بکشند.

برای برداشتن پوشش روی این مادربرد، نیازمند باز کردن ۴ پیچ در پایین و ۲ پیچ در بالای کاور هستید و به محض انجام این کار، اسلات‌های M.2 با چیدمانی زیبا به استقبال‌تان می‌آیند. اگر به دنبال حافظه بسیار سریع باشید، این برد از سه اس‌اس‌دی M.2 پشتیبانی کرده و اگر جزو کاربران حرفه‌ای‌تر باشید، این اسلات‌ها به کمک آرایه حافظه تاندربولت ۳ خواهند آمد.

گیگابایت در ساخت Z490 Aorus Xtreme این بار رویکردی محافظه‌کارانه‌تر نسبت به نورپردازی RGB در پیش گرفته و نتیجه کار بیشتر به سلیقه شخصی شما بستگی خواهد داشت. رویه شیشه‌ای مادربرد باعث می‌شود نورپردازی‌ها به شکلی بریده بریده به نمایش درآیند و با حذف بک‌لایت، کمتر چشم را بزنند. در مجموع این مادربرد نشان می‌دهد که نورپردازی معقولانه در کنار طراحی مدرن می‌تواند منطقی‌تر از چپاندن انبوهی از نورپردازی‌های تیز در تمام گوشه و کنارها و فضاهای خالی سخت‌افزار باشد.


نرم‌افزار

با خرید مادربردهای خانواده X570 Aorus به چندین اپلیکیشن و نرم‌افزار کاربردی هم دسترسی خواهید داشت که زندگی را برای گیمرها و اورکلاکرها بسیار راحت می‌کنند. این اپلیکیشن‌ها در شکل و شمایل و با کارایی‌های گوناگون از راه می‌رسند و بنابراین به تفکیک نگاهی به آن‌ها می‌اندازیم.

Easy Tune

این قابلیت چیزیست که اوورکلاکرها را عاشق خود خواهد کرد. نرم‌افزار EasyTune به شما امکان تنظیم دقیق گزینه‌هایی از جمله ولتاژها، سرعت حافظه و چیزهایی از این دست را در محیط ویندوز می‌دهد. ضمناً با قابلیت Smart Quick Boost تنها با یک کلیک، سیستم به صورت خودکار اوورکلاک می‌شود.

App Center

App Center گیگابایت پورتالی کارآمد است که اجازه می‌دهد به تمام متعلقات و درایورهای مادربردهای این شرکت دسترسی داشته باشید و سخت‌افزار را همواره با آخرین ورژن نرم‌افزارها به‌روز نگه دارید.

System Information Viewer

این اپلیکیشن به شما اجازه می‌دهد که کنترلی کامل بر وضعیت سیستم داشته باشید و کاملا آن را پایش کنید. بخش‌های مختلف کلاک و پردازنده قابل پایش هستند، می‌توانید سرعت هر فن را به صورت جداگانه تنظیم کنید و کاری کنید که هنگامی که دمای سخت‌افزار بیش از حد بالا می‌رود هشدار لازم داده شود.


جمع‌بندی

بستن یک سیستم همواره به همان اندازه که لذت‌بخش است، دشوار نیز هست. متصل کردن تمام قطعات سخت‌افزاری به یکدیگر و لذت بردن از پرفورمنسی که دستگاه می‌دهد، هیچوقت تکراری نخواهد شد. اما بخش دشوار ماجرا اینجاست که دلتان می‌خواهد در کنار مشخصات سخت‌افزاری قدرتمند و تجربه بهترین بازی‌های ویدیویی روز، کیس‌ و کابل‌هایتان هم ظاهری زیبا و مرتب داشته باشد. می‌پرسید ارتباط تمام این‌ها به Z490 Aorus Xtreme چیست؟

پاسخ اینکه به لطف کانکتورهای افقی مادربرد و بریدگی‌هایی که پنهان کردن کابل‌ها را آسان می‌کنند، اسمبل کیس به زیباترین شکل ممکن هیچوقت اینقدر سرراست نبوده. بدون هیچ تلاشی، بعد از بستن پی‌سی متوجه خواهید شد که تمام کابل‌ها پشت بدنه پنهان شده‌اند. در واقع اگر بخواهیم صادق باشیم، اتصال نامرتب کابل‌ها به Z490 Aorus Xtreme سخت‌تر از اتصال مرتب آن‌هاست.

اما همه‌چیز درباره مشخصات ظاهری نیست. پرفورمنس و انعطاف‌پذیری هم به همان اندازه اهمیت دارد و مادربرد جدید گیگابایت بدون هیچ لایق لقب پرچمدار و قیمتی که برایش تعیین شده است. این مادربرد به شکل بسیار تحسین‌برانگیزی مجهز، مقاوم و خنک است و این خبر خوبی برای افرادی خواهد بود که به دنبال اوورکلاک قطعا سخت‌افزاری خود هستند. این قطعه‌ای همه‌فن‌حریف است که برای گستره عظیمی از مخاطبان ساخته شده: چه گیمر باشید و چه تولیدکننده محتوا، گیگابایت چیزی را ساخته که در رویاهایتان دنبالش می‌گردید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Nasi1962
    Nasi1962 | ۲۰ مهر ۱۳۹۹

    خخخخخ. آریا کعوکسر خریده همینو با RTX3090 ناموسا WTF؟؟؟
    آدم خندش میگیره که هیچ سر رشته ای هم از سخت افزار نداره ولی بهترین قطعه هارو زیر دستش داره، بدونه اینکه استفاده صد در صدی ازش بکنه حتی شده استفاده 50 درصدی.......البته اکثر تولید کننده های محتوا چیزی از سخت افزار حالیشون نمیشه، فقط پولشو دارن. بهر حال نوشه جونش، زحمتشو کشیده دیگه حتما.
    هزینه های چند صد میلیونی، الکی و بیخود فقط برای مبحث گیمینگ بنظرم اصلا توجیه پذیر نیست.
    کاری نیست که با RTX 3080 نشه انجامش داد، ولی پرداخته نزدیک به 1000 دلار اضافه واقعا اشتباهه محضه

  • ehsansh8964
    ehsansh8964 | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

    اووووووف برد Z490 فوق‌العاده‌س

مطالب پیشنهادی