بررسی گیمینگ موبایل هوآوی P40 Pro
هوآوی P40 Pro جدیدترین و قدرتمندترین پرچمدار حال حاضر این شرکت چینی است که مدتی میشود با مشخصات چشمگیر و وسوسهبرانگیزی در دنیا عرضه شده و به زودی راهش را به کشورمان ایران هم باز ...
سری P هوآوی در کنار سختافزار عالی و نماییشگر خوب، بیشتر از همه همیشه به خاطر دوربینهای جذاب و انقلابیاش معروف بوده است و P40 Pro نیز با قرار گرفتن در صدر جدول بهترین دوربینهای موبایل از نگاه سایت Dxomark ادامه یافتن همین رویکرد را ثابت میکند.
اما وقتی صحبت از گیمینگ به میان میآید، دوربینهای استثنایی آنقدر برای کاربران گیمر اهمیتی ندارد. پس در ادامه با ویجیاتو همراه باشید تا ببینیم پرچمدار تازه نفس هوآوی در زمینه گیمینگ چه حرفهایی برای گفتن دارد.
طراحی و کیفیت ساخت
به جرات P40 Pro زیباترین تلفن هوشمندی از هوآوی است که تا به حال در دست گرفتهاید و طراحی هر بخش از آن حس پرمیوم و درجه یک بودن را یادآور میشود. هوآوی صفحه نمایش خیره کننده و ۶.۵۸ اینچی P40 Pro را Quad-Curve Overflow Display مینامد.
منظور از آن بخش Quad-Curve هر چهار گوشه خمیده گوشی است که شاید مشابهاش را پیشتر در گوشیهای قدیمیتری چون S7 Edge دیده بودیم اما هوآوی حالا یک قدم جلوتر رفته و به شیشه گوشی در لبههای بالایی و پایینی هم انحنا داده. نتیجه این انحناها و طراحی جدید به غیر از زیبایی این است که حالا نسبت نمایشگر به بدنه P40 Pro به رقم فوقالعاده ۹۲ درصد رسیده که حتی در دنیای پرچمدارها هم چندان سابقه ندارد.
البته روی این صفحه نمایش بزرگ و دوست داشتنی یک پنل دوربین سلفی نسبتا بزرگ هم وجود دارد که هر کاری بکنید، نمیتوانید آن را نادیده بگیرید. با توجه به امکانات دوربین سلفی، اختصاص دادن چنین فضای بزرگی قابل درک است اما کاش حداقل این پنل در وسط گوشی قرار میگرفت.
این ماژول میزبان ۴ دوربین گوشی، فلش، میکروفون، یک حسگر IR و یک سنسور طیف سنج محیطی است. به غیر از این ماژول عظیم، در پشت P40 Pro تنها لوگوی هوآوی دیده میشود و دیگر خبر خاصی نیست. در انتهای گوشی پورت USB C را داریم و مثل بسیاری از پرچمدارهای دیگر امروز خبری از درگاه ۳.۵ میلیمتری نیست.
در نهایت باید گفت که P40 Pro در ۵ رنگ مختلف براق (مشکی، آبی، سفید) و مات (خاکستری و طلایی) عرضه میشود که هر چند مدل براق و مشکی رنگ گوشی در اختیار ما بود، حدس میزنیم که احتمالا رنگهای مات اثر انگشت کمتری به خود جذب کنند.
دوربین
اما برای یک بررسی مختصر بیاید ابتدا از دوربینهای اصلی شروع کنیم. آرایه دوربینهای Lecia گوشی شامل ۴ دوربین میشود: دوربین اصلی ۵۰ مگاپیسکلی با ضریب اف ۱.۹، یک دوربین اولتراواید ۴۰ مگاپیکسلی با ضریب اف ۱.۸، یک دوربین تله فوتو ۱۲ مگاپیکسلی که میتواند تا ۵ برابر بزرگنمایی نوری و بدون افت کیفیت را برایتان ممکن کند و بزرگنمایی کلی و دیجیتال آن هم به ۵۰ برابر میرسد.
در نهایت هم یک سنسور عمق سنج ToF را داریم تا بتوانید با خیال راحت پرترههای مختلفی با افکتهایی چون بوکه بگیرید. هوآوی در طراحی دوربین اصلی این بار هم از سنسور RYYB استفاده کرده که مدل استفاده شده در P40 Pro بزرگترین سنسور تاریخ این شرکت هم است. این سنسور در واقع جایگزینی برای سنسورهای قدیمیتر قرمز، سبز، سبز و آبی است و از لحاظ تئوری نور بیشتری جذب میکند.
نتیجهاش هم این است که P40 Pro حتی بهتر از مدلهای قبلی خود در شرایط نوری نامناسب و تاریک تصاویری واضح و با جزییات میگیرد. فعال کردن نایت مود هم به روشنتر شدن این تصاویر کمک میکند اما خب باید چند ثانیهای دوربین را بدون حرکت نگه دارید.
اما در عوض در بزرگنمایی ۱۰ برابر هیچ خبری از افت کیفیت محسوس نیست و میتوانید در روشنایی مناسب تصاویری استثنایی و از فاصله دور از سوژههایتان بگیرید. برای فیلمبرداری هم قابلیت ضبط تصاویر با کیفیت 4K وجود دارد و قابلیتهایی هم گذاشته شده تا بتوانید ویدیوهای اسلو موشن بگیرید یا در تاریکی شب روشنایی بیشتری به ویدیوهایتان بدهید.
در نهایت در جلوی گوشی و بریدگی دوربینهای سلفی، یک دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی و یک سنسور عمق سنج IR را دارید که نه تنها اجازه گرفتن پرترههایی بینظیر را میدهد، بلکه از آن میتوانید برای باز کردن P40 Pro هم استفاده کنید. هر چند حسگر نوری زیر صفحه نمایش آنقدر سریع است که فکر کنم هر مصرف کنندهای آن را ترجیح دهد.
نمایشگر
برای شروع بیاید از ارقام شروع کنیم. نمایشگر ۶.۵۸ اینچی P40 Pro رزولوشنی برابر با ۱۲۰۰ در ۲۶۴۰ پیسکل دارد و به عبارت دیگر تراکم پیکسل در هر اینچ به رقم ۴۴۱ میرسد. چنین وضوح تصویری در کنار پشتیبانی از فضاهای رنگ DCI-P3 و sRGB که انتخاب بینشان هم با شماست، تصاویری خوش آب و رنگ و درخشان تحویلتان میدهد.
از طرفی هوآوی هم ترجیح داده این بار از رقیبهایش عقب نماند و برای P40 Pro نمایشگری ۹۰ هرتزی در نظر گرفته، موضوعی که در هنگام تجربه بازیهای بسیار اهمیت دارد. وجود چنین نمایشگری باعث میشود که بالاخره طعم تجربه بازیها با فریم بالاتر از ۶۰ را هم تجربه کنید. هر چند شاید گلکسی اس ۲۰ اولترا با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی گزینه بهتری به نظر بیاید اما به غیر از تفاوت نه چندان زیاد بین ۹۰ و ۱۲۰ هرتز، شارژدهی P40 Pro در این حالت فوقالعاده است که در بخش باتری به آن میپردازیم.
از طرفی حفره سلفی هم با توجه به بزرگیاش میتواند هنگام تجربه بازی کمی آزار دهنده باشد. در قبال این حفره هم دو راه حل بیشتر ندارید: یا در تنظیمات آن یک سانتیمتر بالای صفحه را که دوربین سلفی و سنورش قرار دارند، سیاه کنید یا آنکه چشمهایتان را به دیدنش و البته اشغال کردن بخشی از صفحه بازی عادت دهید. اما فارغ از این دو نقطه ضعف، یک نمایشگر بسیار با کیفیت و نرم و روان دارید که واقعا برای تجربه بازیهای موبایل و تماشای فیلم فوقالعاده است.
شارژ و باتری
پرچمدار P40 Pro با یک باتری ۴۲۰۰ میلیآمپر ساعتی کار میکند، ظرفیتی که برای یک پرچمدار با صفحه نمایش به این بزرگی و با کیفیتی شاید در نگاه اول کم به نظر برسد. تا اینکه با گوشی کار میکنید و متوجه عملکرد بینظیر آن میشوید.
احتمالا این شارژدهی خوب از بهینهسازی خوب پردازنده در زمینه مدیریت قدرت ناشی میشود اما هر چه باشد P40 Pro حتی بعد از استفاده سنگین در نهایت همچنان در انتهای روز برایتان ۲۰ الی ۳۰ درصد شارژ دیگر باقی میگذارد. اگر استفاده خاصی از گوشی نکرده باشید که دیگر خیالتان راحت باشد که میتوانید روز بعد هم روی استفاده از آن حساب باز کنید.
پر کردن یک باتری ۴۲۰۰ میلیمتری کار آسانی نیست، مگر آنکه گوشی مورد نظر چون P40 Pro از شارژ سریع ۴۰ واتی پشتیبانی کند. با این شارژ سریع، پرچمدار هوآوی تنها در نیم ساعت از ۰ به ۶۵ درصد میرسد و در نتیجه پر کردن کامل باتری هم کمتر از یک ساعت طول میکشد. خبر خوب دیگر؟ این شارژر در جعبه گوشی قرار دارد و لازم نیست برایش هزینه جداگانهای خرج کنید.
تستهای ما نشان داد که اجرای بازی سنگینی چون فورتنایت در یک ساعت تنها ۱۲ درصد از شارژ گوشی کم میکند و تمام این موارد باعث میشود تا P40 Pro در کنار به تصویر کشیدن بازیها با بهترین کیفیت به لطف نمایشگر خوبش، خیالتان را از شارژ گوشی در هنگام اجرای بازیهای سنگین نیز راحت کند.
سخت افزار و گیمینگ
قلب تپنده P40 Pro چیپست Kirin 990 5G است، یعنی قویترین پردازندهای که هوآوی تا به امروز تولید کرده که از تکنولوژی اینترنت 5G هم پشتیبانی میکند. هر چند که هنوز برای صحبت در مورد این قابلیت در ایران زود است. نتایج تستهای آنتوتو نشان میدهد که P40 Pro در زمینه سختافزار چون دوربین در جایگاه نخست پرچمدارها نیست و هنوز رقیبهای قدرتمندی چون گلکسی اس ۲۰ و آیفون ۱۱ پرو مکس را برای شکست دادن در پیش دارد.
اما این چیپست در ترکیب با رم ۸ گیگابایتی برای اجرای تمامی بازیهای سنگین موبایل با بالاترین کیفیت کافیست. بازیهای سنگینی چون پابجی موبایل روی بالاترین تنظیمات گرافیکی با نرخ فریم نزدیک به ۹۰ اجرا میشوند و در کل هیچ مانعی جلوی راهتان نیست تا از کال آو دیوتی موبایل گرفته تا فورتنایت و آسفالت ۹ را با بهترین کیفیت و روانترین FPS اجرا کنید.
همانطور که احتمالا میدانید، P40 Pro نیز مثل Y7P و هر گوشی جدید هوآوی دیگر به خاطر تحریمهای آمریکا از سرویسهای گوگل پشتیبانی نمیکند و برای همین نمیتوانید اپلیکیشنهایی چون گوگلپلی را روی گوشی خود نصب کنید و بازیها و اپلیکیشنهایتان را از این راه دریافت کنید.
البته که ظاهرا راههایی برای انجام این کار وجود دارد که آموزش آنها در یوتیوب پیدا میشود. اما راه حلهای اصلی همان سه موردی هستند که در مطلب اختصاصی این موضوع به آنها پرداختیم: استفاده از سرویس جایگزین هوآوی یعنی اپ گالری، استفاده از استورهای داخلی مثل بازار یا مراجعه به منابع ثانویه چون وبسایت APKPURE.
اگر از طرفداران برند هوآوی هستید، احتمالا این موضوع برایتان هیچ اهمیتی نخواهد داشت. اگر هم ترکیب سختافزاری و دوربین فوقالعاده P40 Pro حسابی هیجانزدهتان کرده، باز هم با توجه به نیازهایتان احتمالش وجود دارد که هیچ وقت با مشکلی رو به رو نشید. اما برای کاربران حرفهایتر فکر میکنم این قضیه تا حدی مهم باشد. در هر صورت برای بررسی این جنبه باید بیشتر به خودتان و نیازهایتان فکر کنید.
جمعبندی
اگر ۱۰۰۰ یورو و احتمالا یعنی بیشتر از ۲۰ میلیون تومان پول برای خرید یک تلفن هوشمند دارید، به غیر از P40 Pro گزینههای متنوع دیگری هم برای انتخاب دارید. تلفنهای هوشمندی که در مواردی سختافزار قویتر دارند اما عملکرد دوربینشان به پرچمدار هوآوی نمیرسد. اما باز هم از طرفی در آنها خبری از تحریم سرویسهای گوگل پلی نیست.
برای همین در انتها باز هم مثل همیشه تصمیم به خود شما بستگی دارد و برای پاسخ به این سوال که آیا P40 Pro هوآوی ارزش خریدن را دارید یا خیر باید از شما بپرسیم که به عملکرد دوربینهای یک تلفن همراه چقدر اهمیت میدهید و از طرفی نبود سرویسهای گوگلپلی برایتان مسئله بزرگی است یا خیر.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ظاهرا که گوشی خیلی خوبیه ولی خیر، ارزش این قیمت رو نداره. آیا بیست و خورده ای میلیون ارزش خرید یک گوشی رو داره که بدون دردسر امکان اجرای پایه ای ترین سرویس های موبایلی رو نداره؟ من که ینطور فکر نمی کنم. فعلا تا زمانی که هووای HMS رو قوی تر نکرده فقط خرید گوشی های پایین رده هووای ارزش داره.
ارزش خرید داره اما ن به پول ایران اگر دلار ۴ تومن بود این همش ۶ میلیون قیمتش بود?