بررسی گیمینگ موبایل هوآوی P40 Pro

بررسی گیمینگ موبایل هوآوی P40 Pro

ترکیب استثنایی دوربین، نمایشگر و سخت‌افزار عالی

۷ مرداد ۱۳۹۹ ذخیره

هوآوی P40 Pro جدیدترین و قدرتمند‌ترین پرچمدار حال حاضر این شرکت چینی است که مدتی می‌شود با مشخصات چشم‌گیر و وسوسه‌برانگیزی در دنیا عرضه شده و به زودی راهش را به کشورمان ایران هم باز می‌کند.

سری P هوآوی در کنار سخت‌افزار عالی و نماییشگر خوب، بیشتر از همه همیشه به خاطر دوربین‌های جذاب و انقلابی‌اش معروف بوده است و P40 Pro نیز با قرار گرفتن در صدر جدول بهترین دوربین‌های موبایل از نگاه سایت Dxomark ادامه یافتن همین رویکرد را ثابت می‌کند.

اما وقتی صحبت از گیمینگ به میان می‌آید، دوربین‌های استثنایی آنقدر برای کاربران گیمر اهمیتی ندارد. پس در ادامه با ویجیاتو همراه باشید تا ببینیم پرچمدار تازه نفس هوآوی در زمینه گیمینگ چه حرف‌هایی برای گفتن دارد.

هر چند که  Y7P (بررسی ویجیاتو) و Nova 7i به عنوان مدل‌های اقتصادی و میان‌رده هوآوی طراحی و کیفیت ساختی مناسب و فراتر از محدوده قیمتی خود دارند اما P40 Pro دیگر یک پرچمدار است و همه‌چیز باید در بالاترین سطح خود قرار داشته باشد. هوآوی هم خوشبختانه در این زمینه از چیزی کم نگذاشته است.

به جرات P40 Pro زیباترین تلفن هوشمندی از هوآوی است که تا به حال در دست گرفته‌اید و طراحی هر بخش از آن حس پرمیوم و درجه یک بودن را یادآور می‌شود. هوآوی صفحه نمایش خیره کننده و ۶.۵۸ اینچی P40 Pro را Quad-Curve Overflow Display می‌نامد.

منظور از آن بخش Quad-Curve هر چهار گوشه خمیده گوشی است که شاید مشابه‌اش را پیش‌تر در گوشی‌های قدیمی‌تری چون S7 Edge دیده بودیم اما هوآوی حالا یک قدم جلوتر رفته و به شیشه گوشی در لبه‌های بالایی و پایینی هم انحنا داده. نتیجه این انحناها و طراحی جدید به غیر از زیبایی این است که حالا نسبت نمایشگر به بدنه P40 Pro به رقم فوق‌العاده ۹۲ درصد رسیده که حتی در دنیای پرچمدارها هم چندان سابقه ندارد.

البته روی این صفحه نمایش بزرگ و دوست داشتنی یک پنل دوربین سلفی نسبتا بزرگ هم وجود دارد که هر کاری بکنید، نمی‌توانید آن را نادیده بگیرید. با توجه به امکانات دوربین سلفی، اختصاص دادن چنین فضای بزرگی قابل درک است اما کاش حداقل این پنل در وسط گوشی قرار می‌گرفت.

موبایل هوآوی P40 Pro
در پشت P40 Pro هم به ماژول بزرگ و غول‌آسای دوربین می‌رسیم که نه تنها دیگر در هر پرچمداری چشممان به دیدنشان عادت کرده بلکه با توجه به دوربین‌های زیاد P40 Pro و امکانات بی‌شمار آن‌ها کمتر از این هم انتظاری نمی‌رفت.

این ماژول میزبان ۴ دوربین گوشی، فلش، میکروفون، یک حسگر IR و یک سنسور طیف سنج محیطی است. به غیر از این ماژول عظیم، در پشت P40 Pro تنها لوگوی هوآوی دیده می‌شود و دیگر خبر خاصی نیست. در انتهای گوشی پورت USB C را داریم و مثل بسیاری از پرچمدارهای دیگر امروز خبری از درگاه ۳.۵ میلی‌متری نیست.

در نهایت باید گفت که P40 Pro در ۵ رنگ مختلف براق (مشکی، آبی، سفید) و مات (خاکستری و طلایی) عرضه می‌شود که هر چند مدل براق و مشکی رنگ گوشی در اختیار ما بود، حدس می‌زنیم که احتمالا رنگ‌های مات اثر انگشت کمتری به خود جذب کنند.

دوربین

هوآوی P40 Pro صدرنشین لیست بهترین دوربین‌های موبایل است و برای همین صحبت در مورد دوربین‌های این تلفن هوشمند خود نیاز به یک مطلب جداگانه دارد. برای همین هم در مطلبی جداگانه و در همین هفته به بررسی کامل‌تر دوربین‌های قدرتمند این گوشی می‌پردازیم.

اما برای یک بررسی مختصر بیاید ابتدا از دوربین‌های اصلی شروع کنیم. آرایه دوربین‌های Lecia گوشی شامل ۴ دوربین می‌شود: دوربین اصلی ۵۰ مگاپیسکلی با ضریب اف ۱.۹، یک دوربین اولتراواید ۴۰ مگاپیکسلی با ضریب اف ۱.۸، یک دوربین تله فوتو ۱۲ مگاپیکسلی که می‌تواند تا ۵ برابر بزرگنمایی نوری و بدون افت کیفیت را برایتان ممکن کند و بزرگ‌نمایی کلی و دیجیتال آن هم به ۵۰ برابر می‌رسد.

در نهایت هم یک سنسور عمق سنج ToF را داریم تا بتوانید با خیال راحت پرتره‌های مختلفی با افکت‌هایی چون بوکه بگیرید. هوآوی در طراحی دوربین اصلی این بار هم از سنسور RYYB استفاده کرده که مدل استفاده شده در P40 Pro بزرگترین سنسور تاریخ این شرکت هم است. این سنسور در واقع جایگزینی برای سنسورهای قدیمی‌تر قرمز، سبز، سبز و آبی است و از لحاظ تئوری نور بیشتری جذب می‌کند.

نتیجه‌اش هم این است که P40 Pro حتی بهتر از مدل‌های قبلی خود در شرایط نوری نامناسب و تاریک تصاویری واضح و با جزییات می‌گیرد. فعال کردن نایت مود هم به روشن‌تر شدن این تصاویر کمک می‌کند اما خب باید چند ثانیه‌ای دوربین را بدون حرکت نگه دارید.

موبایل هوآوی P40 Pro
زوم ۵۰ درصدی هم هر چند جذاب و جالب است و احتمالا در روزهای اول استفاده از گوشی حسابی شما را مشغول خود نگه می‌دارد اما مثل گلکسی اس ۲۰ اولترا در این سطح از بزرگنمایی آنقدر تصویر افت کیفیت محسوسی پیدا می‌کند و کنترل دوربین سخت می‌شود که خیلی زود از آن صرف‌نظر می‌کنید.

اما در عوض در بزرگنمایی ۱۰ برابر هیچ خبری از افت کیفیت محسوس نیست و می‌توانید در روشنایی مناسب تصاویری استثنایی و از فاصله دور از سوژه‌هایتان بگیرید. برای فیلمبرداری هم قابلیت ضبط تصاویر با کیفیت 4K وجود دارد و قابلیت‌هایی هم گذاشته شده تا بتوانید ویدیوهای اسلو موشن بگیرید یا در تاریکی شب روشنایی بیشتری به ویدیوهایتان بدهید.

در نهایت در جلوی گوشی و بریدگی دوربین‌های سلفی، یک دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی و یک سنسور عمق سنج IR را دارید که نه تنها اجازه گرفتن پرتره‌هایی بی‌نظیر را می‌دهد، بلکه از آن می‌توانید برای باز کردن P40 Pro هم استفاده کنید. هر چند حسگر نوری زیر صفحه نمایش آنقدر سریع است که فکر کنم هر مصرف کننده‌ای آن را ترجیح دهد.

نمایشگر

همانطور که در بخش طراحی و کیفیت ساخت اشاره کردم، صفحه نمایش بزرگ و یک دست P40 Pro با انحناهایش که حالتی چون جریان آب را در ذهن تداعی می‌کند، در همان لحظه اول نگاه‌ها را به خود جلب می‌کند. اما از آنجایی که نمایشگر یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های برای گیمرها به حساب می‌آید، وقتش رسیده که مفصل‌تر در مورد آن صحبت کنیم.

برای شروع بیاید از ارقام شروع کنیم. نمایشگر ۶.۵۸ اینچی P40 Pro رزولوشنی برابر با ۱۲۰۰ در ۲۶۴۰ پیسکل دارد و به عبارت دیگر تراکم پیکسل در هر اینچ به رقم ۴۴۱ می‌رسد. چنین وضوح تصویری در کنار پشتیبانی از فضاهای رنگ DCI-P3 و sRGB که انتخاب بین‌شان هم با شماست، تصاویری خوش آب و رنگ و درخشان تحویل‌تان می‌دهد.

از طرفی هوآوی هم ترجیح داده این بار از رقیب‌هایش عقب نماند و برای P40 Pro نمایشگری ۹۰ هرتزی در نظر گرفته، موضوعی که در هنگام تجربه بازی‌های بسیار اهمیت دارد. وجود چنین نمایشگری باعث می‌شود که بالاخره طعم تجربه بازی‌ها با فریم بالاتر از ۶۰ را هم تجربه کنید. هر چند شاید گلکسی اس ۲۰ اولترا با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی گزینه بهتری به نظر بیاید اما به غیر از تفاوت نه چندان زیاد بین ۹۰ و ۱۲۰ هرتز، شارژدهی P40 Pro در این حالت فوق‌العاده است که در بخش باتری به آن می‌پردازیم.

موبایل هوآوی P40 Pro
اما یک جای کار این نمایشگر می‌لنگد و آن هم حداکثر روشنایی خودکار حدودا ۵۳۰ نیتی آن است. همانطور که در تصویر هم می‌بینید، با این حداکثر روشنایی می‌توانید در زیر تابش مستقیم آفتاب هم محتوای روی صفحه نمایش را ببینید و بازی کنید اما راستش این رقمی نبود که از یک پرچمدار انتظار داشته باشیم.

از طرفی حفره سلفی هم با توجه به بزرگی‌اش می‌تواند هنگام تجربه بازی کمی آزار دهنده باشد. در قبال این حفره هم دو راه حل بیشتر ندارید: یا در تنظیمات آن یک سانتی‌متر بالای صفحه را که دوربین سلفی و سنورش قرار دارند، سیاه کنید یا آنکه چشم‌هایتان را به دیدنش و البته اشغال کردن بخشی از صفحه بازی عادت دهید. اما فارغ از این دو نقطه ضعف، یک نمایشگر بسیار با کیفیت و نرم و روان دارید که واقعا برای تجربه بازی‌های موبایل و تماشای فیلم فوق‌العاده است.

شارژ و باتری

ظرفیت باتری و شارژدهی یک تلفن هوشمند شاید به اندازه نمایشگر و سخت‌افزار جز اولولیت‌های اصلی برای گیمرها به حساب نیاید اما کافیست تا یکی از همین پرچمدارها بعد از تنها چند ساعت تجربه کال آو دیوتی تنهایتان بگذارد یا مجبورتان کند به یک پریز برق بچسبید، آن وقت می‌فهمید که باتری هم اهمیت زیادی دارد.

پرچمدار P40 Pro با یک باتری ۴۲۰۰ میلی‌آمپر ساعتی کار می‌کند، ظرفیتی که برای یک پرچمدار با صفحه نمایش به این بزرگی و با کیفیتی شاید در نگاه اول کم به نظر برسد. تا اینکه با گوشی کار می‌کنید و متوجه عملکرد بی‌نظیر آن می‌شوید.

احتمالا این شارژدهی خوب از بهینه‌سازی خوب پردازنده در زمینه مدیریت قدرت ناشی می‌شود اما هر چه باشد P40 Pro حتی بعد از استفاده سنگین در نهایت همچنان در انتهای روز برایتان ۲۰ الی ۳۰ درصد شارژ دیگر باقی می‌گذارد. اگر استفاده خاصی از گوشی نکرده باشید که دیگر خیالتان راحت باشد که می‌توانید روز بعد هم روی استفاده از آن حساب باز کنید.

موبایل هوآوی P40 Pro
نکته جالب و تحسین برانگیز دیگر این است که نتایج تست پی‌سی مارک نشان می‌دهد که شارژدهی گوشی در دو حالت ۶۰ هرتز و ۹۰ هرتز تفاوت خاصی ندارد. به عبارت دیگر بر خلاف تقریبا تمامی پرچمدارهای دیگر نیازی نیست به خاطر کم شدن شارژدهی گوشی، خودتان را از حالت ۹۰ هرتزی دوست داشتنی محروم کنید. نتایج این تست همچنین نشان می‌دهد که هوآوی P40 Pro بیشتر از ۱۳ ساعت در استفاده سنگین دوام می‌آورد که برای یک پرچمدار رکوردی قابل توجه است.

پر کردن یک باتری ۴۲۰۰ میلی‌متری کار آسانی نیست، مگر آنکه گوشی مورد نظر چون P40 Pro از شارژ سریع ۴۰ واتی پشتیبانی کند. با این شارژ سریع، پرچمدار هوآوی تنها در نیم ساعت از ۰ به ۶۵ درصد می‌رسد و در نتیجه پر کردن کامل باتری هم کمتر از یک ساعت طول می‌کشد. خبر خوب دیگر؟ این شارژر در جعبه گوشی قرار دارد و لازم نیست برایش هزینه‌ جداگانه‌ای خرج کنید.

تست‌های ما نشان داد که اجرای بازی سنگینی چون فورتنایت در یک ساعت تنها ۱۲ درصد از شارژ گوشی کم می‌کند و تمام این موارد باعث می‌شود تا P40 Pro در کنار به تصویر کشیدن بازی‌ها با بهترین کیفیت به لطف نمایشگر خوبش، خیالتان را از شارژ گوشی در هنگام اجرای بازی‌های سنگین نیز راحت کند.

سخت افزار و گیمینگ

از نمایشگر، طراحی و باتری که بگذریم؛ هیچ‌چیز به اندازه سخت‌افزار و نرم‌افزار برای داشتن بهترین تجربه ممکن از اجرای بازی‌های موبایل مهم نیست. پرچمدار هوآوی هم مثل هر پرچمدار دیگری چنان مشخصات کامل و قدرتمندی دارد که بارها فراتر از استفاده روزانه و حتی اجرای سنگین بازی‌های موبایل است اما اجازه دهید به هر حال نگاه ریزتری به این بخش داشته باشیم.

قلب تپنده P40 Pro چیپست Kirin 990 5G است، یعنی قوی‌ترین پردازنده‌ای که هوآوی تا به امروز تولید کرده که از تکنولوژی اینترنت 5G هم پشتیبانی می‌کند. هر چند که هنوز برای صحبت در مورد این قابلیت در ایران زود است. نتایج تست‌های آنتوتو نشان می‌دهد که P40 Pro در زمینه سخت‌افزار چون دوربین در جایگاه نخست پرچمدارها نیست و هنوز رقیب‌های قدرتمندی چون گلکسی اس ۲۰ و آیفون ۱۱ پرو مکس را برای شکست دادن در پیش دارد.

اما این چیپست در ترکیب با رم ۸ گیگابایتی برای اجرای تمامی بازی‌های سنگین موبایل با بالاترین کیفیت کافیست. بازی‌های سنگینی چون پابجی موبایل روی بالاترین تنظیمات گرافیکی با نرخ فریم نزدیک به ۹۰ اجرا می‌شوند و در کل هیچ مانعی جلوی راهتان نیست تا از کال آو دیوتی موبایل گرفته تا فورتنایت و آسفالت ۹ را با بهترین کیفیت و روان‌ترین FPS اجرا کنید.

موبایل هوآوی P40 Pro
خوشبختانه در هنگام اجرای هیچ کدام از این بازی‌ها، دمای بدنه گوشی هم افزایش آزار دهنده‌ای نداشت و احتمالا فقط باید مدتی با گوشی کار کنید تا فقط با ابعاد نسبتا بزرگ آن خو بگیرید. اما صحبت در مورد نرم‌افزار یکم سخت‌تر است و کمی بحث نیاز خود شما به وسط می‌آید.

همانطور که احتمالا می‌دانید، P40 Pro نیز مثل Y7P و هر گوشی جدید هوآوی دیگر به خاطر تحریم‌های آمریکا از سرویس‌های گوگل پشتیبانی نمی‌کند و برای همین نمی‌توانید اپلیکیشن‌هایی چون گوگل‌پلی را روی گوشی خود نصب کنید و بازی‌ها و اپلیکیشن‌هایتان را از این راه دریافت کنید.

البته که ظاهرا راه‌هایی برای انجام این کار وجود دارد که آموزش آن‌ها در یوتیوب پیدا می‌شود. اما راه حل‌های اصلی همان سه موردی هستند که در مطلب اختصاصی این موضوع به آن‌ها پرداختیم: استفاده از سرویس جایگزین هوآوی یعنی اپ گالری، استفاده از استورهای داخلی مثل بازار یا مراجعه به منابع ثانویه چون وبسایت APKPURE.

موبایل هوآوی P40 Pro
اپ گالری نسبت به زمان بررسی Y7P فرق زیادی نکرده است و همچنان بسیاری از بازی‌های معروف از جمله کال آو دیوتی موبایل به آن اضافه نشده‌اند. اما در ترکیب با دو راه‌حل دیگر بازی موبایلی پیدا نمی‌شود که نتوانید آن‌ را روی P40 Pro خودتان نصب کنید و احتمالا بر خلاف انتظار مشکلتان سر اپلیکیشن‌های دیگر و غیر گیمینگ خواهد بود.

اگر از طرفداران برند هوآوی هستید، احتمالا این موضوع برایتان هیچ اهمیتی نخواهد داشت. اگر هم ترکیب سخت‌افزاری و دوربین فوق‌العاده P40 Pro حسابی هیجان‌زده‌تان کرده، باز هم با توجه به نیازهایتان احتمالش وجود دارد که هیچ وقت با مشکلی رو به رو نشید. اما برای کاربران حرفه‌ای‌تر فکر می‌کنم این قضیه تا حدی مهم باشد. در هر صورت برای بررسی این جنبه باید بیشتر به خودتان و نیازهایتان فکر کنید.

جمع‌بندی

صحبت در مورد هوآوی Y7P با وجود مشکلات و محدودیت‌هایش راحت بود. این مدل به لطف قیمت عالی و امکانات خوبش ارزشش را داشت که عدم پشتیبانی‌اش از سرویس‌های گوگل را نادیده بگیریم. اما حالا داریم در مورد پرچمداری با برچسب قیمت نزدیک به ۱۰۰۰ یورو صحبت می‌کنیم که با این نرخ دلار احتمالا قیمتش در ایران سر به فلک بکشد.

اگر ۱۰۰۰ یورو و احتمالا یعنی بیشتر از ۲۰ میلیون تومان پول برای خرید یک تلفن هوشمند دارید، به غیر از P40 Pro گزینه‌های متنوع دیگری هم برای انتخاب دارید. تلفن‌های هوشمندی که در مواردی سخت‌افزار قوی‌تر دارند اما عملکرد دوربین‌شان به پرچمدار هوآوی نمی‌رسد. اما باز هم از طرفی در آن‌ها خبری از تحریم سرویس‌های گوگل پلی نیست.

برای همین در انتها باز هم مثل همیشه تصمیم به خود شما بستگی دارد و برای پاسخ به این سوال که آیا P40 Pro هوآوی ارزش خریدن را دارید یا خیر باید از شما بپرسیم که به عملکرد دوربین‌های یک تلفن همراه چقدر اهمیت می‌دهید و از طرفی نبود سرویس‌های گوگل‌پلی برایتان مسئله بزرگی است یا خیر.

کپی شد https://vgto.ir/5e7
نظرات (۲)
0 0 امتیازها
امتیاز مطلب
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
دیدگاه درون خطی
نمایش تمام نظرات

ظاهرا که گوشی خیلی خوبیه ولی خیر، ارزش این قیمت رو نداره. آیا بیست و خورده ای میلیون ارزش خرید یک گوشی رو داره که بدون دردسر امکان اجرای پایه ای ترین سرویس های موبایلی رو نداره؟ من که ینطور فکر نمی کنم. فعلا تا زمانی که هووای HMS رو قوی تر نکرده فقط خرید گوشی های پایین رده هووای ارزش داره.

2
0
نظرت رو حتما بهمون بگو!x