ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

بررسی گیمینگ موبایل هوآوی Nova 7i

در یکی دو هفته گذشته دو تا از جدیدترین تلفن‌های هوشمند هوآوی آن هم در دو دسته کاملا متضاد را از لحاظ گیمینگ بررسی کردیم. هوآوی Y7P یک مدل اقتصادی با قیمت بسیار به‌صرفه بود ...

پدرام بهادری
نوشته شده توسط پدرام بهادری | ۸ مرداد ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۲

در یکی دو هفته گذشته دو تا از جدیدترین تلفن‌های هوشمند هوآوی آن هم در دو دسته کاملا متضاد را از لحاظ گیمینگ بررسی کردیم. هوآوی Y7P یک مدل اقتصادی با قیمت بسیار به‌صرفه بود که هر چند برای اجرای بازی‌های سنگین موبایل نمی‌توانستید روی آن حساب باز کنید اما در عوض برخی از بهترین امکانات ممکن را در محدوده قیمتی خودش ارائه می‌داد.

از آن طرف اما P40 Pro یک پرچمدار تمام عیار است که انگار در ساخت آن چون بخش تنظیمات گرافیکی بازی‌ها، تمامی موارد را در بالاترین حد خودش قرار داده باشند. یک صفحه نمایش چشم‌گیر و با کیفیت، بهترین سخت‌افزار ممکن و شارژدهی فراتر از انتظار.

اما در مورد یک رده هنوز صحبت نکردیم و آن چیزی جز دنیای تلفن‌های میان رده نیست. آن بخشی از بازار موبایل مخصوص کسانی که نه می‌خواهند هزینه هنگفتی صرف تلفن‌های همراه کنند و نه دلشان می‌آید برای کار با پر مصرف‌ترین وسیله دنیای امروزی به یک گوشی اقتصادی اکتفا کنند. هوآوی Nova 7i جدیدترین پاسخ این شرکت چینی به این قشر از افراد است که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

طراحی کلی و کیفیت ساخت هوآوی Nova 7i دقیقا در حد و اندازه یک میان‌رده است، نه بیشتر و نه کمتر. یعنی بر خلاف مدلی چون Y7P که با طراحی و کیفیتی بسیار بیشتر از مدل‌های اقتصادی مرسوم شگفت‌زده‌مان می‌کرد، نووا جدید نکاتی چندان هیجان‌انگیز و متفاوتی ندارد.

حاشیه‌های اطراف گوشی در مقایسه با برخی از میان رده‌های دیگر مثل Galaxy A51 نسبتا زیاد است و نسبت صفحه نمایشگر به بدنه Nova 7i‌ به رقم معمولی و ۸۳.۵ درصد می‌رسد. تازه این حاشیه به هیچ‌ وجه در اطراف گوشی یکنواخت نیست و در قسمت‌هایی بیشتر و کمتر می‌شود که به شخصه نمی‌توانم حدس بزنم عکس‌العمل هر کدام از شما به این طراحی چه خواهد بود.

بدنه پلاستیکی این تلفن هوشمند هم هر چند چون پرچمدارهای فلزی و شیشه‌ای جذاب نیست اما خب در عوض باعث می‌شود که وزن کلی گوشی به ۱۸۳ گرم برسد تا از احساس سبکی و وزن مناسب گوشی لذت ببرید و به لطف انحناهای گوشه‌ها گوشی هم به خوبی در دست قرار می‌گیرد. دکمه‌های پاور و تنظیم صدا نیز در جای مناسبی قرار دارند و دسترسی به آن‌ها راحت است.

هوآوی Nova 7i
در پشت Nova 7i هم دوربین‌های چهارگانه با آرایشی تقریبا یکسان با آیفون ۱۱ در یک مربع جا خوش کرده‌اند. هر چند که این ماژول بسیار کوتاه‌تر از پرچمداران دیگر است و خوشبختانه گوشی به راحتی به پشت روی میز قرار می‌گیرد و لق نمی‌زند.

هوآوی Nova 7i با سه رنگ مشکی، سبز و صورتی در بازار جهانی و ایران عرضه شده که هر چقدر رنگ مشکی ساده و همان چیزی است که انتظار دارید، دو رنگ دیگر یعنی سبز و صورتی (که البته آبی آسمانی هم با آن ترکیب شده) کاملا به نوعی طراحی شده‌اند که خودنمایی کنند. برای همین اگر طرفدار رنگ مشکی نیستید و از طرفی هم سادگی را ترجیح می‌دهید، باید گفت که هوآوی در انتخاب رنگ کمی کارتان را سخت کرده است.

دوربین

آنقدر علاقه عموم مردم به عکاسی زیاد شده که دیگر چند سالی است که دوربین‌های چندگانه در انحصار گوشی‌های پرچمدار نیست و اتفاقا میان‌رده‌ها هم در رقابت با یکدیگر حتی تا مرز برخی از مدل‌های هزار دلاری جلو می‌روند. اگر دوربین برایتان اهمیت زیادی دارد، خبر خوب این است که دوربین‌های Nova 7i از نقاط قوت این گوشی به حساب می‌آیند.

ماژول چهارگانه نووا جدید میزبان یک دوربین اصلی ۴۸ مگاپیسکلی، یک دوربین فوق عریض ۸ مگاپیسکلی و دو دوربین ماکرو و عمق سنج ۲ مگاپیسکلی است. دوربین اصلی Nova 7i تصاویری با جزییات عالی و رنگ‌های طبیعی تحویل‌تان می‌دهد که به جرات در دنیای میان‌رده‌ها بی‌سابقه است. اما از طرفی دیگر سه دوربین دیگر عملکردی فراتر از رده خودشان ندارند و به ندرت به کار می‌آیند.

هوآوی Nova 7i
وقتی خورشید آسمان را ترک می‌کند و روشنایی کمتر می‌شود، Nova 7i هم مثل هر پرچمدار دیگری با چالش‌های متعددی رو به رو می‌شود. جزییات تصاویر تا حد زیادی پایین می‌آید، سر و کله نویز در عکس‌ها پیدا می‌شود و بخش‌هایی نیز تار می‌شوند. روشن کردن نایت مود تا حدی این مشکلات را بهتر می‌کند اما باز هم به شرطی که بتوانید گوشی را صاف نگه دارید وگرنه تاری تصاویر بدتر هم می‌شود.

دوربین‌های دیگر هم که هیچ وقت در میان‌رده‌ها پاسخگو عکاسی در شرایط تاریک نبودند و Nova 7i هم استثنا به حساب نمی‌آید. دوربین سلفی ۱۶ مگاپیسکلی که خوشبختانه جای مناسبی هم روی صفحه گوشی دارد، در شرایط نوری ایده‌آل تصاویر خوبی می‌گیرد اما خب به خاطر نبود سنسور عمق سنج، پرتره‌ها آنطور که باید دوست داشتنی نیستند. اگر مشتاق اطلاعات بیشتری در مورد دوربین‌های Nova 7i هستید، توصیه می‌کنم بررسی دیجیاتو را هم از دست ندهید.

نمایشگر

دوربین‌های تلفن‌های هوشمند هر چقدر هم عالی باشند، معیار اول گیمرها برای انتخاب موبایل نیستند اما نمی‌توان همین حرف را در مورد نمایشگر هم زد. به هر حال اگر گوشی شما از عهده اجرای بازی‌ها با گرافیک بالا بر می‌آید، به نمایشگری هم نیاز دارید که این تصاویر را به بهترین شکل برای شما به تصویر بکشد.

نمایشگر ۶.۴ اینچی Nova 7i که از نوع IPS است، هم جایی برای گلایه باقی نمی‌گذارد. اول از همه به شخصه فکر می‌کنم این ابعاد از گوشی برای تجربه بازی‌های موبایل بهترین حالت است. تلفن‌های پرچمدار معمولا به خاطر ابعاد بسیار بزرگترشان سخت در دست قرار می‌گیرند و نمایشگر کوچکتر هم که دیگر کمی از استانداردهای اخیر به دور است.

اما مهم‌تر از آن، این نمایشگر رزولوشنی برابر ۱۰۸۰ در ۲۳۱۰ پیکسل دارد که با یک ضرب و تقسیم ساده به PPI یا ترام پیکسل در اینچی برابر ۲۹۸ می‌رسیم. کیفیت صفحه عالی است و رنگ‌ها به جای آنکه اغراق شده و اشباع باشند، به واقعیت بیشتر نزدیک هستند. حفره سلفی چون P40 Pro‌ اذیت کننده نیست و احتمالا دیگر اصلا نیازی نیست موقع بازی کردن صفحه خودتان را به خاطرش محدود کنید. تنها نکته‌ای که باقی می‌ماند سلیقه خود شما و انتخاب بین نمایشگر IPS و اولد است.

هوآوی Nova 7i

شارژ و باتری

تا به اینجای کار هوآوی Nova 7i یک میان‌ رده‌ای است که در برخی قسمت‌ها چون طراحی و کیفیت ساخت در حد و اندازه محدوده خودش ظاهر شده و در بخش‌هایی چون دوربین و نمایشگر هم کمی پایش را فراتر گذاشته است. اما بحث باتری و شارژدهی قسمتی است که بار دیگر هوآوی مثل دو گوشی قبلی حسابی غافلگیرتان می‌کند.

استفاده از یک باتری ۴۲۰۰ میلی‌آمپر ساعتی برای یک تلفن همراه با این ابعاد و نمایشگر کم مصرف‌تر IPS به اندازه کافی روی کاغذ نوید از یک شارژدهی خوب می‌دهد اما تست‌های گرفته شده نشان می‌دهد که انگار به لطف بهینه بودن چیپست گوشی، این شارژدهی فراتر از انتظار است. در تست پی‌سی مارک Nova 7i نزدیک به ۱۵ ساعت دوام آورد برای همین حتی در صورت استفاده نسبتا زیاد هم این تلفن همراه تا اواسط روز دوم هم در کنارتان باقی خواهد ماند.

هوآوی Nova 7i
خبر بهتر این است که مثل بیشتر پرچمدارهای دیگری که باتری‌های پرظرفیت دارند، نیازی نیست مدت زیادی منتظر شارژ شدن Nova 7i بمانید چرا که این گوشی مثل برخی از پرچمدارها از شارژ سریع ۴۰ واتی پشتیبانی می‌کند. به عبارت دیگر بررسی ما نشان داد که نووا ۷ در یک ساعت از ۰ به ۱۰۰ درصد می‌رسد.

بنابراین اگر می‌خواهید زمان زیادی را در روز پای بازی‌های سنگین موبایل بگذارید، دیگری نیاز نیست حتما در کنار یک پریز برق بشینید و شارژرتان هم دم دست باشد. اگر گوشی را به بیرون و سفر هم ببرید، همچنان خیالتان از ماندگاری باتری راحت است.

سخت افزار و گیمینگ

آخرین و صد البته مهم‌ترین مبحثی که در مورد بررسی گیمینگ یک تلفن هوشمند باقی می‌ماند، سخت‌افزار و نرم‌افزار است. بیشتر میان رده‌های امروزی به لطف چیپست‌های بروز و سخت‌افزار مناسب‌شان از پس اجرای بازی‌های سنگین موبایل با تنظیمات گرافیکی متوسط بر می‌آیند اما چیپست Kirin 810 هوآوی دست کمی از چیپست‌های پرچمدارها ندارد.

این چیپست بسیار قدرتمند در ترکیب با ۸ گیگابایت رم و پردازشگر گرافیکی Mali G52-MP6 اجازه می‌دهد تا بیشتر بازی‌های مهم را با تنظیمات High و فریم ریت مناسب اجرا کنید. برای مثال بازی موبایل لجندز روی تنظیمات گرافیکی اولترا هم متوسط ۵۸ فریم را روی Nova 7i می‌داد و آسفالت ۹ هم حتی با تنظیمات High روی ۳۰ فریم ثابت ماند.

حتی با توجه به نرخ اجرای ۶۰ فریمی کال آو دیوتی موبایل به نظر می‌رسد که عدم پشتیبانی این گوشی از تنظیمات گرافیکی Very High بیشتر به خاطر عدم هماهنگی بین سخت‌افزار و این بازی باشد. اما در هر صورت در این زمینه Nova 7i حسابی پیروز میدان است و حس یک پرچمدار را بیشتر القا می‌کند تا یک میان‌رده معمولی. نتایج تست‌های آنتوتو و تری دی مارک زیر هم گواهی بر این ادعا است.

البته مورد عجیبی که هنوز متوجه‌اش نشده‌ایم این است که Nova 7i بر خلاف مدل‌های دیگر هوآوی در حالت پرفرمنس مود از لحاظ عملکرد تقریبا هیچ تفاوتی ندارد اما خب آنقدر عملکرد گوشی در حالت عادی فوق‌العاده است که اتفاقا باید خیالتان راحت باشد که نیازی نیست برای کشیدن توان بیشتر فشار زیادتری به تلفن خود بیاورید.

جمع‌بندی

هوآوی Nova 7i یکی از بهترین تلفن‌های میان‌رده بازار برای تجربه بازی‌های سنگین موبایل است که بدون شک گیمرهای زیادی را وسوسه خود خواهد کرد. یک نمایشگر با کیفیت به همراه دوام فوق‌العاده باتری و یک ترکیب سخت‌افزاری پرچمدار مانند تمام آن چیزی است که از یک موبایل مناسب برای گیمینگ انتظار داریم بدون آنکه نیازی باشد هزینه زیادی صرف آن کنیم.

تازه اگر برای استفاده روزانه هم به عکاسی علاقه داشته باشید و بخواهید تصاویر زیبایتان را در شبکه‌های احتماعی به اشتراک بگذارید، باز هم Nova 7i ناامیدتان نمی‌کند. تنها پاشنه آشیل این میان‌رده دوست داشتنی نیز همچنان همان قضیه تحریم سرویس‌های گوگل و ناقص بودن HMS است که بارها در موردش صحبت کردیم. راه‌حل‌های حال حاضر واضح و البته تقریبا پاسخگوی نیاز شما هستند اما باز انتخاب به کارکرد شما بستگی دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی