ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد بازی Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King – یاد باد آن روزگاران

انتشار در ۱۰ آبان ۱۳۹۸
آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۰ آبان ۱۳۹۸ | ۲۲:۳۵
آرش پارساپور
آرش پارساپور

منتشر‌ شده در 5 سال قبل
اشتراک گذاری:

به خاطر دارم حین معرفی بازی Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King با بچه‌های تحریریه در مورد اینکه دیزنی چقدر آب زیرکاه بوده و حالا که علاءالدین و شیرشاه را به صورت یک لایو اکشن سینمایی در آورده و رس آنها را کشیده است، می‌خواهد بازهم با نوستالژی بازی از این دو فرنچایز پولسازی کند، آنهم بدون هیچ زحمتی. باندل جدید دیزنی که دو بازی کلاسیک علاءالدین و شیرشاه سال‌های دور را در کنار هم عرضه می‌کند، در واقع همین هدف سودجویانه را دارد ولی صادقانه باید اعتراف کرد که در راستای رسیدن به این هدف، به خوبی و به درستی و همچنین به موقع و سربزنگاه، گام برداشته است.
باید رک باشیم، تقریبا همه می‌دانیم که دیزنی به دنبال پول بیشتر است ولی خب چه کسی و چه کمپانی در دنیا خواهان ثروت نیست؟ حال به یک فاکتور دیگر می‌رسیم، رسیدن به این پول از چه طریقی باید باشد؟ دیزنی کار خلافی نمی‌کند و برعکس سعی در تولید محتوای سرگرم‌کننده برای کودکان و نوجوانان سرتاسر جهان دارد. آیا سردرمداران دیزنی در این محتواها پیام‌های پنهان و اعمال سلیقه شخصی می‌کنند؟ بله. آیا می‌توان در تولید محتوا بی‌طرفی کرد و امضای شخصی را پای آن قرار نداد؟ خیر.

در واقع در این پرسش و پاسخ‌هایی که از خودمان درباره دیزنی می‌کنیم، در نهایت به یک نتیجه می‌رسیم؛ نتیجه‌ای که شاید چندان از آن خوشمان نیاید اما واقعیتی انکارناپذیر است و فقط برای غولی به اسم والت دیزنی صدق نمی‌کند: این کمپانی مانند هرجای دیگری به دنبال پول و سود است و کاری که برای در آوردن این پول بلد است، در گروی تولید محتوا در مدیوم‌های مختلف سرگرمی است. دیزنی با قدمتی نزدیک به صد سال (به طور دقیق ۹۶ سال) از یک تکنیک مارکتینگی جدید استفاده می‌کند و آن همانا بازی کردن با حس نوستالژیک مخاطبین خود است. تیم مارکتینگ دیزنی در این روزها، بخش اعظم تولید محتوای جدید و بفروش را برون سپاری کرده‌اند (مارول و سری جنگ ستارگان را نگاهی بیندازید) و کاری که خودشان می‌کنند، نوآفرینی محتواهای قدیمی در کالبدی زیبا و دوست داشتنی است. در صنعت ویدئو گیم Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King آخرین دستپخت این تیم است.

بررسی بازی Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King
امتیاز متاکریتیک: 78 امتیاز
امتیاز دهید:
  • عالی
  • خوب
  • متوسط
  • خوب نیست!
  • ضعیف!
میانگین امتیاز کاربران 7.3
در دسترس برای:
8 تصویر
بیشتر
ناشر بازی: دیزنی
سازنده بازی: Digital Eclipse
حاشیه‌ها را کنار بگذاریم و به خود عنوان Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King بیشتر بپردازیم؛ عنوانی که شامل چندین ورژن مختلف از دو بازی مشهور و قدیمی و پولساز والت دیزنی بوده و حالا با اکران و عرضه نسخه بلوری هر دو اثر فرصتی پیش آمده تا به صورت رترو ملاقاتی دوباره با شخصیت‌های هر دو انیمیشن داشته باشیم. در دورانی که ریمستر، ریمیک، ریبوت و حتی ریریلیز (عرضه دوباره بدون هیچ تغییری) تبدیل به یک ماشین پول شده، چرا دو بازی فاخر قدیمی که در زمانه خود گوهر درخشانی به حساب می‌آمدند دوباره عرضه نشوند؟

شاید ندانید ولی عنوان شیرشاه هنوز هم در لیست برخی از سایت‌های معروف به عنوان یکی از سخت‌ترین بازی‌های تاریخ به چشم می‌خورد و بازی علاءالدین هم که چند ده میلیون نسخه از آن در ینگه دنیا فروش رفته است. در پکیج جدید Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King پنج ورژن از بازی مرتبط با دزد هزار و یک‌شب را داریم و ۵ ورژن هم از بازی مربوط به سلطان جنگل. این یک نامه عاشقانه تمام عیار است که تیم سازنده هر دو بازی بعد از گذشت بیش از بیست و پنج سال دوباره نوشته و سعی کرده که پکیجینگ زیبایی به این بسته عاشقانه اعطا کند. درست مانند کالکشن‌هایی همچون سری کنترا که برای طرفداران عرضه شدند، Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King هم برای بچه‌های ریش دار علاقه‌مند به این دو بازی تاریخی عرضه شده و البته که می‌تواند گیمرهای جدید را نیز به سمت خود جلب کند.

 

در دنیای بازی‌های مستقل، وجود عناوینی چون علاءالدین و شیرشاه چندان عجیب نیست، حتی اگر گرافیک‌شان بسیار قدیمی باشد. این روزها دیگر بسیاری از گیمرها می‌دانند که همه چیز در گروی گرافیک نیست و عناوینی هستند که گیم‌پلی و طراحی مراحل جذابشان آنها را خواستنی می‌کند. با نگاهی دوباره به دو بازی علاءالدین و شیرشاه تازه می‌توان پی برد که چه شاهکارهایی در ربع قرن پیش عرضه شدند و به راستی که باید برای تیم سازنده آنها، ایستاده کف مرتب زد.

در بخش شیرشاه با این ورژن‌ها از بازی روبرو هستیم: نسخه Snes. نسخه Genesis. نسخه ژاپنی Mega Drive. نسخه گیم‌بوی و در نهایت نسخه رنگی شده گیم‌بوی. تفاوت محسوسی بین نسخه‌های بازی دیده نمی‌شود با این تفاوت که ورژن گیم‌بوی طبعا از گرافیک قدیمی و رابط کاربری بدتری برخوردار است.

حال از خود بازی سیمبا شروع کنیم، بازی که بی‌رحمانه با گیمر رفتار می‌کند و بدون تعارف او را وارد مهلکه‌ای از مراحل مختلف اقتباسی از داستان انیمیشن می‌کند. شما با سیمبا کوچولو بازی را شروع می‌کنید و تا بزرگسالی او بازی را پیش می‌برید. در این بین گاهی با تیمون و پومبا، دو یار و یاور دوست‌داشتنی سیمبا، بازی را در یک سری مینی‌گیم پیش می‌برید. طراحی مراحل بازی طوریست که برای رد کردن صد در صدی آنها، نیاز به تفکر و تعمق دارید و برای به دست آوردن تمامی آیتم‌ها در هر مرحله (برخی از آیتم‌ها هستند که قفل بازی‌های مینی‌گیم را می‌شکنند) نیاز به گشت و گذار بیشتری دارید.

برخی معماها در بازی شیرشاه (مانند مرحله دوم که سیمبا توسط میمون‌ها به اینور و آنور پرتاب می‌شود) پیچیدگی خاصی دارند و با آزمون و خطاهای متعدد می‌توان از آن گذر کرد. کنترل بازی با اینکه سعی شده در ورژن جدید بهبود بیابد اما همچنان کمی نافرم است و با شخصی‌سازی کنترل هم بهبود نمی‌یابد. در واقع می‌توان گفت شیرشاه همچنان حس و حال یک بازی قدیمی و کلاسیک را دارد و سازندگان روی بهبود آن تلاش خاصی نکرده‌اند چرا که از اساس با یک بازی خوب طرف هستیم و دست بردن به جزییات آن، ریسک بالایی می‌خواهد؛ ریسکی که دیزنی معمولا حاضر نیست در عناوین قدیمی خود آن را مرتکب شود.

از علاءالدین این ورژن‌ها در دست گیمر قرار دارد: نسخه Genesis. نسخه ژاپنی Mega Drive. نسخه بهبود یافته و کامل. نسخه گیم بوی سیاه و سفید و نسخه رنگی شده گیم‌بوی و در نهایت نسخه تستی و آزمایشی دو سه مرحله از بازی. در بین این نسخه‌ها وجود دو مورد بیشتر حائز اهمیت است؛ یکی نسخه بهبود یافته و کامل که صرفا برای همین باندل جدید توسط تیم سازنده اصلی نسخه قدیمی بازی ساخته شده و دیگری نسخه آزمایشی.

ورژن کامل در واقع رویاییست که بعد از بیست و اندی سال رنگ واقعیت گرفته و سازندگان در این ورژن سعی کرده‌اند تا هم باگ‌های قدیمی بازی را فیکس کنند و هم اینکه چالش‌ها و مکان‌های جدیدی به برخی مراحل بازی اضافه نمایند و یک محصول کامل‌تر و بهتر را به طرفداران قدیمی عرضه کنند. این ورژن همچنین از درجه سختی آسان، معمولی و سخت بهره می‌برد که تجربه بازی را برای همه گیمرها بهتر کرده است. با تجربه نسخه آزمایشی بازی نیز احتمالا بسیار شکرگزار می‌شوید چرا که درجه سختی مراحل موجود در این نسخه از بازی اصلی بالاتر است و خوشبختانه سازندگان در عرضه نهایی بازی، کمی با ملایمت با گیمرها برخورد کرده‌اند.

بازی علاءالدین  برخلاف شیرشاه اصلا مانند یک بازی قدیمی و کلاسیک به چشم نمی‌آید. سازندگان در نسخه نهایی بازی تغییرات خوبی را انجام داده‌اند و سرعت و کنترل نرم و روان بازی و همچنین گیم‌پلی درگیر کننده‌تر و آرکیدتر آن باعث می‌شود که بازی جذاب‌تر از آب در بیاید. در اینجا هم با مینی‌گیم‌هایی روبرو هستیم که Abu (میمون علاءالدین) در آنها نقش دارد. طراحی مراحل در علاءالدین نیز مانند شیرشاه توسط افرادی زبده صورت گرفته و گیمر را به شدت درگیر می‌کند.

اما خارج از گنجاندن چندین ورژن از دو بازی، دیزنی به نکات دیگری نیز دست زده تا پکیج جدید خود را خواستنی‌تر کند. تقریبا نود درصد ورژن‌های هر دو بازی حالتی به اسم Watch Mode دارند که در آن می‌توانید نظاره‌گر بازی به صورت اتوماتیک باشید و حتی این ویدیو را عقب و جلو کنید. این حالت هم می‌تواند یک راهنمای مناسب برای حل کامل و درست مراحل باشد و هم اینکه در اقدامی بسیار جالب، شما می‌توانید هر زمان که مشغول دیدن این دمو بودید، خودتان وارد بازی شوید و کنترل بازی را به دست بگیرید. این حالت در کنار قابلیت Save و Load (که در نسخه‌های کلاسیک وجود نداشت) باعث شده که گیمرها بتوانند به نوعی قابلیت انتخاب مراحل و حتی انتخاب «کجای مراحل!» داشته باشند. تا یادم نرفته بگویم که هر دو بازی اگر بدون هیچ مرگ و مانعی پیش بروند در حد یک ساعت به طول می‌انجامند اما شخصا ۵ ۶ ساعتی درگیر شیرشاه لعنتی بودم!

در کنار این قابلیت باید گفت که هر دو بازی عناوینی سخت به حساب می‌آیند و اضافه کردن ویژگی‌های Easy Mode باعث شده که گیمرهای بیشتری با جهان هر دو بازی آشنا شوند. بخش Soundtrack هم دیگر عضو جدید و زیبای هر دو بازی است که تمامی قطعات موسیقایی به کار رفته در بازی را در خود گنجانده است. شنیدن صدای آهنگ آوازهای دوست داشتنی هر دو انیمیشن به صورت قطعاتی رترو، حقیقتا حس بسیار جالبی دارد.

و در نهایت به بخش Musem برای هر دو اثر می‌رسیم، بخشی که مشخصا عاشقان هر دو بازی و البته علاقه‌مندان به صنعت بازیسازی را به سمت خود جذب خواهد کرد. در این بخش ده‌ها ویدئو و ده‌ها تصاویر هنری از روند ساخت بازی و مصاحبه با سازندگان و مراحل پشت صحنه ساخت هر دو بازی وجود دارد و ما را هر چه بیشتر با تاریخچه این دو اثر به یاد ماندنی آشنا می‌کند. صحبت‌های رد و بدل شده و تصاویر آرت ورک تیم بازیسازی واقعا می‌تواند گرای بسیار خوبی برای تیم‌های کوچک بازیسازی باشد و گریزی به دنیای بازیسازی و دیزنی را به ارمغان بیاورد.

مدت زمان بازی

داستان اصلی: ۲ ساعت
داستان و ماموریت فرعی: ۲ ساعت
صد در صد کردن بازی: ۵ ساعت

در آخر باید اعتراف کنم که با دید بسیار منفی به سمت تجربه این اثر رفتم؛ تصورم بر این بود که دیزنی دو بازی چند مگابایتی قدیمی را کنار هم انداخته و بدون هیچ تغییری آن را در سال ۲۰۱۹ برای گیمرها عرضه کرده، اما حالا با غرق شدن در این عنوان باید بگویم که Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King قطعا با زرنگی سردمداران غول قصه‌گوی هالیوود در زمان درستی عرضه شده و ریمیک نکردن هر دو اثر، اصالت خاصی به هر دو بازی بخشیده است.

پی‌نوشت: بازی موجود علاءالدین در این نسخه ربطی به آن نسخه عرضه شده توسط کپکام که شینجی میکامی هم طراحی بازی را بر عهده داشت و در ایران بیشتر دیده شده، ندارد. در واقع از روی انیمیشن علاءالدین سه بازی مختلف طی یک سال توسط سه سازنده جدا عرضه شد و مشکلات لایسنس مانع از این شده که دیزنی بتواند دو نسخه دیگر را نیز در پکیج جدید خود بگنجاند.

خلاصه بگم که...

Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King دو بازی قدیمی ولی زیبا و به یادماندنی را در خود با کمترین تغییرات به همراه دارد. تیم سازنده هر دو اثر سعی کرده‌اند که بازی‌های شاهکار خود را کمی بهبود ببخشند و ضمن شاد کردن دل گیمرهای قدیمی‌تر، نسل جدید را نیز به سمت خود جذب کنند.

می‎خرمش

ارزش افزوده موجود در این پکیج برای عاشقان دیزنی و این دو بازی به قدر کافی است و چالشی بودن هر دو بازی و امروزی کردن کنترل آن از جمله مواردیست که می‌توان در بخش پیشنهاد خرید به آنها اشاره کرد.

نمی‎خرمش

اگر با بازی‌های رترو و قدیمی به هر دلیلی حال نمی‌کنید و دوست دارید که بازی‌های دیگری را تجربه کنید، Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King برای شما ساخته نشده است. این اثر عاشقانه‌ای نوستالژیک است که هدف اصلی‌اش گیمرهای قدیمی و یا اصولا گیمرهای علاقه‌‌مند به بازی‌های کلاسیک است و بس.

  • امتیاز ویجیاتو85
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 7.3
  • امتیاز متاکریتیک78
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • hakhamaneshs
    hakhamaneshs | ۴ دی ۱۳۹۸

    این ک بازی خاطره ای ای است خوبه، اما کیفیتش برای سال 2020 بسی پایینه

مطالب پیشنهادی