۱۰ کنسول گران قیمت تاریخ صنعت بازی
قیمت ۵۰۰ دلاری ایکس باکس سری ایکس را دیدهاید و با خودتان فکر میکنید که باید در نسل نهم برای خرید گرانترین کنسولهای تاریخ آماده شوید؟ اگر چنین فکری میکنید، باید بگویم که سخت در ...
قیمت ۵۰۰ دلاری ایکس باکس سری ایکس را دیدهاید و با خودتان فکر میکنید که باید در نسل نهم برای خرید گرانترین کنسولهای تاریخ آماده شوید؟ اگر چنین فکری میکنید، باید بگویم که سخت در اشتباهید. کنسولهای نسل نهمی در مقابل کنسولهایی که در این مقاله به آنها اشاره کردم، واقعا قیمتی ندارند. بله، مقاله امروز در مورد گران قیمت ترین کنسول های تاریخ است. با ویجیاتو همراه باشید.
Magnavox Odyssey 2 با نامهای مختلفی در سطح جهان عرضه شد. اروپاییها به آن میگفتند Philips Video Pack G7000، برزیلیها Philips Odyssey صدایش میکردند و ژاپنیها هم خیلی ساده نام این کنسول را گذاشته بودند Odyssey 2. این کنسول تقریبا همزمان با عرضه Atari 2600 و در سال ۱۹۷۸ وارد بازار شد و در آن زمان، قیمت گزاف ۱۸۰ دلاری داشت که معادل ۶۵۰ دلار امروزی است! جالب اینکه Magnavox Odyssey 2 در آن زمان، ارزانترین کنسول موجود در بازار بود و سازندگانش امیدوار بودند به خاطر این قیمت رقابتی هم که شده، در نسل دوم کنسولها به پیروزی برسند. اما برخلاف شرایط این روزهای ما، گویا مردم آن دوران خیلی به دنبال جنس ارزان نبودند.
9) Sega Saturn
Sega Saturn کنسول قدرتمندی بود، فقط بد موقع عرضه شد. چراکه سونی با یک برنامهریزی درست، آمده بود که پیروز جنگ کنسولی در نسل پنجم باشد. همین اتفاق هم افتاد. اولا کنسول تازه سگا، ۱۰۰ دلار از پلی استیشن گرانتر بود. بله، سگا سترن ۴۰۰ دلار در آن زمان قیمت داشت که به نرخ امروز میشود چیزی در حدود ۶۸۰ دلار و واقعا کنسول گران قیمتی بود. ثانیا، سگا عملکرد قابل قبولی هم در رساندن کنسول به دست خردهفروشیها هم نداشت. از آنجایی که نه بستبای و نه والمارت اصلا خبر نداشتند که سگا کنسول تازهای عرضه کرده، طبیعتا جایی هم برای سترن در قفسههایشان کنار کنسول سونی باز نکرده بودند. سوما سترن اصلا بازی درست و درمانی هم نداشت که گیمرها بخواهند برای آن تن به قیمت ۴۰۰ دلاری این کنسول بدهند. حالا متوجه شدید که چرا سگا دیگر کنسول بازی نمیسازد؟
8) Atari 5200
خب حالا که بحث لانچهای فاجعهآمیز داغ است، بگذارید برویم سراغ Atari 5200. کنسولی که باقیمت ۲۷۰ دلاریش (معادل ۷۲۰ دلار امروزی) همه گیمرها را شوکه کرد. اما واقعا Atari 5200 چیزی داشت که بتواند قیمت ۲۷۰ دلاریش را توجیه کند؟ پاسخ این سوال یک نه بزرگ است. Atari 5200 کنسول زشتی بود که نه بازیهای خوبی داشت و نه بازی کردن با آن راحت بود. من نمیدانم واقعا آتاری موقع قیمت گذاری و عرضه این کنسول با این وضعیت، پیش خودش درباره گیمرها چه فکری میکرده؟
7) Fairchild Channel F
این یکی را مطمئنم که حتی اسمش را هم نشنیدهاید. خب، حق هم دارید. چون Fairchild Channel F یکی از قدیمیترین کنسولهای تاریخ است. Fairchild Channel F در سال ۱۹۷۶ عرضه شد و جزو اولین کنسولهای کارتریجخور تاریخ بود. به خاطر همین ویژگیهای پیشرفتهاش نیز قیمتی ۱۷۰ دلاری (معادل ۷۷۰ دلار امروزی) داشت که حقیقتش را بخواهید قیمت بدی نبود. فقط حیف که این کنسول همزمان با Atari 2600 عرضه شد و نتوانست با تمام خوبیهایش، جلوی رقیبی این چنین سرسخت، دوام بیاورد.
6) PlayStation 3
هر از گاهی وقتی به گذشته نگاه میکنم، همیشه از خودم میپرسم: سونی موقع طراحی معماری پلی استیشن ۳ و قیمت گذاری آن، حواسش واقعا کجا بوده؟ معماری پلی استیشن ۳ طوری بود که عملا خیلی از بازیسازها نمیتوانستند با آن کار کنند. علاوه بر این، سونی در E3 2006 طوری از قیمتها صحبت میکرد که انگار مردم پولشان را از سر راه آوردهاند. پلی استیشن ۳ با دو مدل ۲۰ گیگابایتی و ۶۰ گیگابایتی معرفی شد که عملا نسخه ۲۰ گیگابایتی به درد هیچکس نمیخورد. چون این مدل نه قابلیت اتصال به Wi-Fi داشت و نه میشد کابل HDMI به آن وصل کرد. باز شاید این را میشد تحمل کرد. چیزی را که نمیشد تحمل کرد قیمت بود. زمانی که سونی قیمت مدل ۶۰ گیگابایتی را ۶۰۰ دلار (معادل ۷۷۰ دلار امروزی) اعلام کرد، سالن در سکوت کامل فرو رفت. بله، دیگر هیچکس ذوقی برای خرید پلی استیشن بعدی نداشت.
5) Atari 2600
بیشک Atari 2600 یکی از مهمترین کنسولهای تاریخ صنعت ویدیو گیم است. بازیهای مهمی مثل پکمن و اسپیس اینویدرز روی این کنسول عرضه شدند و کاری کردند که محبوبیت کنسولهای خانگی بین مردم بیشتر شود. با تمام این اوصاف اما قیمت ۲۰۰ دلاری Atari 2600 نیز برای خودش مسئلهای بود. ۲۰۰ دلار سال ۱۹۷۷ میشود چیزی در حدود ۸۵۰ دلار امروزی. بله، بیایید خوشحال باشیم که در آن دوران زندگی نمیکنیم. وگرنه با نرخ ارز امروز باید برای چنین کنسولی، چیزی در حدود ۲۱ میلیون تومان پول میدادیم.
4) Intellivision
Intellivision همزمان با Atari 2600 و Fairchild Channel F عرضه شد و قدرتمندترین کنسول آن دوران بود. Intellivision در آن زمان، دارای میکروپروسسوری ۱۶ بیتی بود، قابلیت پخش صدا داشت و روی کنترلرش هم چیزی شبیه به آنالوگهای امروزی دیده میشد. تنها مشکلش این بود که ۳۰۰ دلار (معادل ۹۴۰ دلار امروزی) قیمت داشت؛ ۱۰۰ دلار گرانتر از Atari 2600. خب طبیعتا چه کسی میآمد پکمن و اسپیس اینویدرز را رها کند و برای خرید Intellivision چنین هزینه گزافی بپردازد؟ با این حال، Intellivision بد هم نفروخت و تا پایان عمرش بیشتر ۳ میلیون واحد از آن فورخته شود.
3) 3DO
3DO یکی از جذابترین و قدرتمندترین رقبای پلی استیشن بود. فقط متاسفانه پاناسونیک خیلی با بازار کنسولهای بازی آشنا نبود و دلیل شکستش هم همین بود. آنها روی این کنسول قیمتی ۷۰۰ دلاری گذاشته بودند. این یعنی اگر 3DO امسال قرار بود عرضه شود، باید برایش چیزی در حدود ۱۲۵۰ دلار ناقابل پرداخت میکردید. قیمی بالا برای کنسولی که اصلا بازی نداشت. بله، 3DO در روز لانچش، فقط یک بازی برای تجربه داشت و بعد از تمام کردنش باید از این کنسول گران قیمت، به عنوان یک دکور لاکچری در میز تلویزیونتان استفاده میکردید. به خاطر همین لانچ بد نیز 3DO خیلی دوام نیاورد تقریبا دو سال بعد از تولدش، مرگی دردناک و زودهنگام را تجربه کرد.
2) Neo Geo
Neo Geo در اصل یک سری دستگاه آرکید کارتریجخور بودند که در آن دوران طرفدار کم نداشتند. البته بعدا یک کنسول خانگی براساس معماری همان دستگاههای آرکید نیز عرضه شد که هم خیلی قوی بود و هم خیلی، خیلی گران. در سال ۱۹۹۰ برای داشتن یک Neo Geo خانگی باید ۶۵۰ دلار (تقریبا ۱۳۰۰ دلار امروزی) هزینه میکردید. البته شاید باز میشد با قیمت کنسول کنار آمد. چیزی که واقعا تجربه گیمینگ با Neo Geo را عملا غیر ممکن میکرد، قیمت عجیب و غریب بازیهای آن بود. اگر Neo Geo الان عرضه شده بود، باید برای خرید یک بازی آن چیزی در حدود ۴۰۰ دلار هزینه میکردید؟ مگر جنگ است؟
1) Philips CDi
Philips CDi در اصل یک کنسول بازی نبود. یک کامپیوتر خانگی کوچک و جمع و جور بود که هر کاری منجمله اجرای بازیهای ویدیویی را میتوانستید با آن انجام دهید. طبیعتا کامپیوتر کوچکی که بتواند از پس هزار و یک کار بر بیاید نیز قیمت ارزانی ندارد. بله، Philips CDi در سال ۱۹۹۰ با قیمت ۱۰۰۰ دلار (تقریبا ۲۰۰۰ دلار امروزی) عرضه شد. با توجه به امکاناتی که Philips CDi ارائه میداد، شاید قیمتش خیلی دور از انتظار نبود. اما مسئله اینجاست که با یک دست نمیشود همزمان ۱۰ هندوانه بلند کرد. فیلیپس نهتنها هیچ فکری به جلب نظر گیمرها انجام نداده بود، بلکه در طول عمر Philips CDi، بدترین بازیهای تاریخ را روی این کنسول عرضه کرد.
خب این هم گران قیمت ترین کنسول های بازی. نظرتان در موردشان چیست؟ باز هم فکر میکنید که کنسول های نسل نهمی گران قیمت هستند؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
قیمت امپراتور چنده؟
فکر کنم میشد کنسول اپل رو هم تو این لیست جا داد
گذاشتم دیگه. پیپین کنسول اپله.
سونی زیادی مایکروسافتو دست کم گرفته بود چوبشو هم خورد مثل اول نسل 8 که مایکروسافت این اشتباهو کرد
درکل خداروشکر نسل 9 هردو از گذشته درس گرفتن
دقیقا.
نیما جان، شما عادت دارید بعد ۵ ماه به کامنت ها جواب بدید؟
تو ایران گرون ترین کنسول همون سری ایکس و پلی استیشن فایو میشه
رو دست نئوجئو از لحاظ قیمت نداریم. بازی های گرون، کنسول گرون، دسته گرون. همین الان هم کارکردش از پی اس 3 و ایکس باکس 360 گرونتره.
سونی فکر میکرد چون تو خونه همه یه پلی استیشن دو هست میتونه پلی سه رو با هر قیمتی دوست داره بیرون بده
مقاله جالبی بود ممنون
مخلصم.
خیلی مقاله خوبی بود باز هم از اینطور مقاله ها برید
خیلی مخلصم. حتما.