چرا استفاده از متخصص سئو برای سایت الزامی است؟
سلب مسئولیت: ویجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
سئو (مخفف سه کلمه Search Engine Optimization) به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که جهت بهبود عملکرد وبسایت بر اساس استاندارهای موتورهای جستجو انجام میدهیم. هدف اصلی آموزش سئو این است که بتوانیم سایت خود را در کلمه کلیدی مورد نظر، در صفحه اول گوگل قرار بدهیم.
در گذشته به راحتی و حتی با به کارگيري روشهاي غير اخلاقي، قرار گرفتن در صفحه اول گوگل تضمين شده بود. اما امروزه الگوريتمهاي موتورهاي جستجو پيچيدهتر شدهاند و خيلي سخت است مهندسين سئو بتوانند موتورهاي جستجو را دستکاری و فریب دهند.
فاکتورهای بسیاری در سئو سایت تاثیرگذارند از تعیین استراتژی محتوایی و نحوه تولید محتوا تا روشهای مختلف لینکسازی و حتی حصول اطمینان از ساختار مناسب سایت، همگی در جایگاه سایت در صفحه اول گوگل تاثیر بسزایی دارند.
امروزه اکثر افراد از موتورهای جستجو برای پیدا کردن محصولات و اطلاعات مورد نیازشان استفاده میکنند و همین مسئله دلیل اهمیت آموزش سئو و قرارگیری سایت در صفحه اول گوگل است. مخصوصاً وقتی بدانید 90% افراد بر روی لینکهایی که در صفحه اول ظاهر میشوند کلیک میکنند که 58.4 درصد از این کليکها بر روی سه نتیجه طبیعی صفحه اول گوگل انجام میشود. همچنین جایگاه اول 36.4 درصد از بازدیدکندگان را به خود جذب میکنند.
نکته مهم دیگر این است که جستجوکنندگان خيلي دوست دارند روي لینکهای طبيعي کليک کنند. 72.3 درصد کاربران گوگل روي لینکهای طبيعي نتايج جستجو کليک و تنها 27.3 درصد کاربران روي لینکهای گوگل ادز کليک ميکنند. اين، يکي ديگر از دلايلی است که شرکتها تاثير سئو را دانسته و حاضر هستند براي آن زمان و هزينه صرف کنند.
نکته: “لینک طبیعی” یعنی وب سایت یا کسب و کارها از سرویس تبلیغات گوگل برای نمایش لینک خود در صفحه اول گوگل استفاده نکردهاند و بدون پرداخت هزینه به سرویس تبلیغاتی گوگل ( Google Ads)، در صفحه نتایج موتور جستجو قرار گیرد.
دلیل استقبال شرکتها از برونسپاری سئو سایت چیست؟
سئو فرآيند سادهاي نيست که به راحتي پيادهسازي شود و نيازمند دانش زياد، علم پيشزمينهاي و زمان است و حتما نیاز به متخصص دارد. زمان، بزرگترين سرمايهگذاري اوليه براي بهينهسازی سايت است.
همچنین موتورهاي جستجو با تغيير مداوم الگوريتمهاي رتبهبندي خود غير قابل پيشبيني هستند؛ الگوريتم رتبهبندي گوگل داراي بيش از 200 معيار جهت رتبهبندي يک سايت است.
در یک تحقیق صورت گرفته بر اساس 77 معیاری که از منابع مختلف و موتورهای جستجو صورت گرفته، استراتژهای بهینهسازی و توسعه وب سایت بر اساس سئو به صورت زیر معرفی شده:
- بهبود ساختار سایت
- استراتژی کلمات کلیدی
- استراتژی URL
- بهینهسازی کد
- پردازش کردن متن
- بهینهسازی لینکهای ورودی
- استراتژی نام دامنه و هاست
وظيفه مهندسين سئو بروز نگه داشتن اطلاعات خود در اين زمينه و شناسایی مهمترین معیارها برای موفقیت سئو سایت است.
اما ماجرای آموزش سئو و بهینهسازی سایت به اینجا ختم نمیشود!
آنچه که تا الان در مورد آموزش سئو گفته شد تعریفی است که از پیدایش سئو تا چندی پیش شکل گرفته است.
عبارت SEO ( Search Engine Optimization ) به معنی بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو امروزه به مفهوم Search Experience Optimization به معنی بهینهسازی تجربه کاربری از جستجو، تغییر یافته. یعنی از این به بعد در سئو سایت باید برای رضایتِ کاربر از نتیجه یافتشده نیز اهمیت ویژهای قایل شویم.
توجه بیشتر گوگل به حس کاربر از جستجو، باعث شد تا فاکتورهای تجربه کاربری (UX)، به طور رسمی وارد سئو شود و در حال حاضر UXسایت شما برای سئو ضروری است.
دلیل توجه ویژه گوگل به “حس کاربر از جستجو” در سئو
الگوریتمهای جدید گوگل رفتار کاربران هنگام جستجو را آنالیز کرده و متناسب با همان، رتبهبندی نتایج را بهینه میکنند. و به همین دلیل کلمات جستجو شده توسط کاربران در موتورهای جستجو برای گوگل اهمیت بالایی دارند. در همین راستا الگوریتم رنک برین که به نحوی پایه و اساس ux در سئو است توسط گوگل عرضه شد.
گوگل در اکتبر ۲۰۱۶ اعلام کرد که RankBrain بعنوان سومین فاکتور تاثیرگذار بر رتبهبندی نتایج گوگل شناخته شده و نقش بسزایی در خروجی نتایج جستجو در گوگل بازی میکند. با بهبود این الگوریتم نقش آن از سال ۲۰۱۸ پررنگتر شد.
بر طبق الگوریتم RankBrain ، اگر یک سایت در رتبه پایینی از نتایج گوگل باشد ولی کاربران زیادی بر روی آن کلیک کنند گوگل امتیاز مثبت برای آن صفحه در نظر میگیرد و با تکرار اننتخاب توسط کاربران، جایگاه این سایت را بهبود خواهد داد.
همچنین طبق این الگوریتم زمان حضور کاربران در یک سایت تا جستجوی دوباره در گوگل اهمیت ویژهای خواهد داشت. از زمانیکه کاربر وارد سایت شما میشود تا زمانیکه مجدد به صفحه جستجوی گوگل بازگشته و همان عبارت یا عبارتی مشابه با آن را در گوگل جستجو میکندDwell Time نامیده میشود. اگر این زمان کوتاه باشد ممکن است جایگاه این صفحه دستخوش تغییرات شود.
مطالعات نشان داده زمان حضور کاربر برای صفحات ارزشمند به طور متوسط ۳ دقیقه و ۱۰ ثانیه است. یعنی زمانیکه کاربر یک نتیجه ارزشمند را در گوگل پیدا میکند حداقل تا ۳ دقیقه بعد نیاز به جستجوی عبارت دیگری مرتبط با آن موضوع نخواهد داشت.
بنابراین دو فاکتور مهم در الگوریتم Rankbrain : 1- چند درصد از کاربران هنگام جستجو در گوگل لینک سایت شما را انتخاب میکنند (CTR) و 2- کاربران چه مدت در صفحه شما حضور دارند (Dwell Time) .
به تدریج و با تکرار این اتفاق جایگاه صفحات ارزشمند در رتبهبندی گوگل بهبود مییابد.
نکته: Dwell Time تفاوت های زیادی با Bounce Rate یا متوسط حضور کاربر در صفحه شما دارد زیرا این زمان برای کاربرانی که به صورت مستقیم یا از طریق بک لینک وارد سایت شما میشوند قابل محاسبه نیست.
در آخر
در حال حاضر گوگل به جز هدف طبقهبندی کردن بهترین محتوا در سریعترین زمان، خودش نیز در تولید محتوای مورد نیاز کاربر وارد شده است!
برای مثال اگر نام یک شخص مشهور خارجی را جستجو کنید گوگل بدون اینکه لازم باشد وارد سایتی شوید، مهمترین اطلاعات را در بهترین فرمت در اختیار شما میگذارد. همچنین Rich Snippet بخشی از جستجوی گوگل است که تنها با هدف بهبود تجربهکاربری به گوگل اضافه شده است. اگرچه این قابلیتها فعلا فقط در زبان انگلیسی وجود دارند ولی اضافه شدنشان به گوگل میتواند دلیل قاطعی برای استفاده گوگل از کاربردهای تجربهکاربری در جستجوی اینترنتی باشد.
مطالعه مقالات بیشتر: https://mehrzad.info