معرفی بهترین انیمههای دهه نود میلادی: از گاندام تا بسکتبالیستها!
تقریبا همه ما، در جایی از زندگیمان در جمع انیمهبازها (به خصوص اگر دهه شصتی و هفتادی باشند) جمله زیر را شنیدهایم: "زمان بچگیهای من انیمهها خیلی بهتر بودند!" خب، حالا که روز جهانی انیمه ...
تقریبا همه ما، در جایی از زندگیمان در جمع انیمهبازها (به خصوص اگر دهه شصتی و هفتادی باشند) جمله زیر را شنیدهایم:
"زمان بچگیهای من انیمهها خیلی بهتر بودند!"
خب، حالا که روز جهانی انیمه هم شده، بیایید جمله بالا را بیازماییم و بهترین انیمه های سریالی و سینمایی را که در طول دهه نود میلادی ساخته و پخش شدند را بررسی کنیم.
همچنین بد نیست که نیمنگاهی به دنیای بهترین انیمه های معمایی نیز داشته باشید.
تقریبا همهی بینندگان قبول دارند که جلوههای زیبایی شناختی انیمه در دهه نود در نهایت سادگی بسیار دوست داشتنی بود. با این دید بیایید نگاهی به سی تا از برترین انتخابهای این دهه بیاندازیم و هر انیمه را مجزا بررسی کنیم.
30
Key the Metal Idol
متاسفانه احساس راحتی نکردن با خودتان، مسالهای کاملا عادی و نورمال به شمار میرود.
اما زمانی که از خود بپرسید آیا در مجموع یک انسان هستم یا خیر، مساله حتی از پیش دشوارتر نیز میشود.
سرنوشت شخصیت اصلی این انیمه یعنی کاراکتری به نام کی (Key) دقیقا همین گونه است. او باید به یک ماجراجویی مشابه پینوکیو برود و سی هزار دوست پیدا کند تا بتواند به یک انسان واقعی تبدیل شود. اگر این رقم برایتان عجیب به نظر میرود، بهتر است به آن زیاد توجه نکنید.
در این مسیر، ما با انتقاداتی بیرحمانه و تفسیری تمثیلی از یک آیدل (ستارگان پاپ) بودن در ژاپن رو به رو میشویم. این برنامه گاهی اوقات بسیار عجیب میشود و شما را از نظر ذهنی بهم میریزد. اما این موضوع خود یکی از جذابیتهای برنامه و ویژگیهای برجستهاش به شمار میرود.
29
زیردریایی آبی شماره شش (Blue Submarine No.6)
در انیمه Blackfish 2: the Aquariam Avengers، بیشتر دنیا زیر آب رفته و تحت حملات جهشیافتههایی انسان-ماهی قرار گرفته است.
شخصیت اصلی انیمه، خود را پیرتر از آن میداند که درگیر این ماجرا شود، اما به هرحال وسایل غواصیاش را برمیدارد و عضوی از کارکنان زیردریایی آبی شماره 6 میشود تا دانشمندی که مسبب این اتفاقات است را شکست دهد.
این انیمه با گذشت این همه سال هنوز هم قوی است. با وجود اینکه تنها چهار قسمت OVA (قسمتهایی که بدون پخش شدن مستقیما برای فروش عرضه میشوند) دارد، اما باز هم دنیای داستان این انیمه را به خوبی به بینندگان معرفی میکند.
CGI انیمه بسیار ضعیف است اما با این وجود همان حس نوستالژی انیمههای دهه نود را دارد و اگر هیچ کدام از این موارد را نیز در نظر نگیریم، همچنان نسبت به انیمههایی که امروز پخش میشوند، بسیار متفاوت است.
پس اگر به دنبال تنوع هستید و چند ساعت وقت آزاد نیز دارید، توصیه میکنم این انیمه را ببینید.
28
فوشیگی یوگی (Fushigi Yuugi)
این انیمه، یک انیمه دهه نودی در ژانر ایسکای (ایسکای یا Isekai به ژانری گفته میشود که در آن شخصیتها به دنیاهای دیگری میروند) است.
در داستان این انیمه، دو دختر به درون یک کتاب کشیده میشوند و باید تمامی مبارزان آسمانی را بیابند و گرد هم آورند تا سوزاکو (Suzaku) را احضار کنند و سه آرزویشان را برآورده کند.
اما در واقع این بخش از داستان در اولویت دوم قرار میگیرد و از آنجایی که این انیمه در ژانر شوجو (شوجو یا Shoujo به ژانری مختص دختران گفته میشود که معمولا رمانتیک است) هم قرار دارد، شما بیشتر شاهد روابط عاشقانه بین شخصیتها خواهید بود.
به علاوه، عشقِ زوج اصلی در هر مسیر و مشکلی آزموده میشود و فضا را بیش از پیش رمانتیکتر نیز میکند.
البته در ادامه اتفاقاتی رخ میدهد و داستان را پیچیدهتر میکند، ولی با این وجود اگر صادقانه بگویم، سرتاسر انیمه درمورد عشق است. پس اگر به دنبال یک داستان رمانتیک و عاشقانه قدیمی و زیبا میگردید، این انیمه با جو دهه نودیاش انتخاب مناسبی برایتان خواهد بود.
27
استاد کیتون (Master Keaton)
دیدن انیمهی استاد کیتون درست مثل دیدن چندین انیمه مختلف در آن واحد است. تقریبا میشود گفت، این انیمه چندین داستان و روایت مختلف را در خود جای داده و تنها بخش ثابت آن آقای کیتون است.
شخصیت اصلی، یا همان کیتون، بسیار باهوش است و در زمینههای زیادی مهارت دارد که باعث میشود در بیشتر شرایط نقش مفید و فعالی داشته باشد.
آقای کیتون به راحتی میتواند به شما در مسائل مربوط به باستانشناسی، بیمه و یا حتی مبارزه برای بقا یاری برساند.
همچنین، از آنجایی که کیتون تا حدودی شخصیتی رمانتیک/خیالپرداز دارد، داستان انیمه نیز تا حدودی عاشقانه و کمدی (مخصوصا قسمتهایی که پدر کیتون حضور دارد) به شمار میرود. در مجموع این برنامه حس خوبی به شما میدهد و در عین حال یکی دو نکته را نیز در مسیر برنامه، به شما یاد خواهد داد.
26
Martian Successor Nadesico
انیمهی Martian Successor Nadesico، در میان تمام انیمههای ژانر مکایی (مکا یا Mecha به ژانری گفته میشود که در آن روباتهاو ماشینآلات عظیم وجود دارد) که در این لیست حضور دارند، احتمالا لطیفترین و ملایمترین داستان را دارد.
داستان این برنامه بیشتر به یک انیمه در ژانر برش زندگی (برش زندگی یا Slice of Life به ژانری گفته میشود که درمورد زندگی روزمره و عادی شخصیتها است) شباهت دارد که بر حسب اتفاق، روباتهایی عظیم نیز در صحنه حضور دارند.
این انیمه در مجموع داستان مفرحی دارد که از سمبلها و انیمههای نمادین زیادی در عصر خودش از جمله GurrenLagenn الهام گرفته است. حتی درون خود انیمه نیز شخصیتهای داستان، انیمهی مکا میبینند.
هرچند، در کنار تمامی اینها، این انیمه پر از جزئیات است و در عین حال به مسائل و موضوعاتی جدی نیز میپردازد.
با وجود این که داستان این انیمه جزو موارد ملایمتر به شمار میرود اما باز هم درون داستان، شاهد تلفات جنگی زیادی خواهید بود. به هرحال دههی نود میلادی برای همه دورهای غمگین و لطیفتری به شمار میرفت.
25
The Irresponsible Captain Tylor
اگر به دنبال انیمهای با یک شخصیت اصلی نابغه هستید، من به شدت دیدن The Irresponsible Captain Tylor را به شما توصیه میکنم.
این انیمه داستان تایلور و ارتقای درجههایش و مبارزات بیپایانش آن هم درست در زمان یک جنگ فضایی است. شخصیت اصلی مردی برجسته و باهوش و نابغه در سطح شرلوک هولمز است اما در عین حال بسیار خونسرد و بیخیال است.
او چنان تکنیسین ماهری است که یک کشتی را در برابر یک ناوگان کامل فرماندهی میکند و بدون کوچکترین آسیبی از مهلکه میگریزد.
او همچنین به خوبی میداند چگونه زنها را شیفته خود کند و حتی یک جاسوس را در دام خود انداخت و او را به متحد خود تبدیل کرد و از این جهت شبیه به جیمز باند عمل میکند.
24
Serial Experiments Lain
این انیمه را میتوان در دو جمله توصیف کرد: یک انیمه تجربی و بسیار فراتر از زمان خود.
این انیمه در سال 1998 ساخته شد اما با این وجود به طرز عجیبی اهمیت تکنولوژی و تاثیراتش بر جامعه را به خوبی پیشبینی کرده است.
این انیمه پر از سمبلها و اوهام مختلف است، موسیقی خارقالعادهای دارد و در گوشه و کنارهای داستان، تعدادی از کابوسهای انسانها را نیز به تصویر میکشد.
این انیمه تا حدودی مانند انیمههای ژانر شونن (شونن یا Shounen به ژانری گفته میشود که برای مخاطبین پسر ساخته میشود) است اما به جای اینکه شخصیت اصلی در طول انیمه با گذر زمان قویتر شود، تنها نسبت به دنیای اطرافش آگاهتر و افسردهتر میشود.
اگر شما به تکنولوژی و کامپیوتر علاقمند هستید و میخواهید با تصورات و فرضیاتی که در دهه نود از آینده تکنولوژی انتظار میرفت آشنا شوید، پس حتما انیمه Serial Experiment Lain را از دست ندهید.
همچنین اگر به ذهن انسان و نحوه تاثیر پذیریاش از محیط اطراف و جنبههای روانشناختی نیز علاقمندید، این انیمه قطعا انتخاب مناسبی برایتان خواهد بود.
23
دیجیمون (Digimon)
اگر انیمه دیجیمون را به چشم یک کپی از انیمه پوکمون میبینید، به تمام انیمههای ایسکایی که تا کنون دیدهاید فکر کنید تا متوجه شوید آنها نیز همگی به نوعی تقلیدی از همدیگرند.
اکنون که مشکل این موضوع حل کردیم، بهتر است درمورد خود برنامه حرف بزنیم. من در کل این انیمه را بسیار دوست داشتم. خود دیجیمونها بسیار باحال بودند و تکاملشان نیز بسیار هیجانانگیز بود. در عین حال شخصیتها بسیار متنوع و از نژادها و قومیتهای متفاوتی بودند.
از نظر من حضور مسائل و موضوعاتی مانند مرگ و طلاق جنبهای عمیقتر و بزرگسالانه به داستان داده است و اکنون که بالغ شدهایم دیدن مجدد این انیمه دوران کودکیمان، چندان خالی از لطف نیست.
اگرچه داستان انیمه دیجیمون تا حدودی به مجموعهی بازیهایش شباهت دارد اما با این وجود به تنهایی داستانی مستقل دارد. شما بدون آشنایی با بازیهای دیجیمون، باز هم میتوانید از دیدن خود انیمه لذت ببرید.
22
Dragon Quest: Dai's Great Adventure
به نظر من وقتی حرف از مجموعهی Dragon Quest میشود، بیشتر به یاد بازیهای این مجموعه میافتیم و عدهای تنها بخاطر مرور خاطرات و نوستالژی به انیمه سر میزنند.
البته باید اعتراف کنم که این انیمه جزو موارد ضعیف این لیست است. اما باز هم جزوی از میراث دههی نود میلادی به شمار میرود. داستان سطحی است اما در عین حال انیمه شونن نسبتا خوبی است و مبارزات هیجان انگیز زیادی نیز دارد .
البته اینها تنها دلایل حضور این انیمه در این لیست نیستند. از آنجایی که در سال 2020 مجددا اقتباسی از آن ساخته شده که در حال پخش است، بد نیست نسخه کلاسیک آن را یک بار مرور کنید و سپس به سراغ ورژن جدید بروید.
21
Hell Teacher Nube
اگر به دنبال یک انیمه ترسناک و عجیب و غریب با حال و هوای دهه نود میلادی میگردید، پس به شما دیدن انیمهی Hell Teaher Nube را توصیه میکنم.
این انیمه در مورد یک معلم است که در کنار شغل آموزگاریاش، جنگیری میکند و یک دست شیطانی دارد. در این برنامه هیجان انگیز، انواع اشباح و ارواح مختلف به این معلم و کلاسش حمله میکنند و پر از هیولاهای مختلف است.
اگرچه نمیتوان این انیمه را در ژانر Gore (به ژانری گفته میشود که پر از تصاویر ترسناک از کشتار و خونریزی باشد) قرار داد اما تا حدودی به این ژانر نزدیک است، چرا که بعضی از اشباح درون انیمه به سادگی آرام نمیگیرند و تنها راه جنگیری موثر، کشتن شبح است.
20
زوروی شگفت انگیز (The magnificenz Zorro)
شخصیت زورو (Zoro) حتی ورای صنعت انیمه، چنان شخصیت شناخته شدهای است که فکر نکنم حتی به معرفی نیازی داشته باشد.
پخش این انیمه از سال 1996 تا 1997 به طول انجامید و همانطور که از نامش بر میآید، داستان شخصیت نقابپوشِ عدالت طلبِ شمشیرزنی که از زورو انتظار میرفت را به تصویر کشید. اگر سن و سالتان بیشتر از ۲۵ سال باشد باید یادتان باشد که این انیمه از صدا و سیما خودمان هم پخش شد.
بخش جذاب انیمه، روایت لطیفتر داستان است. هر قسمت آن پر از کمدی و طنز است و تنها در قسمتهای پایانی است که داستان رویی کاملا جدی به خود میگیرد و باید بگویم که این انیمه پایان بسیار خوش و مناسبی داشت.
پس اگر شما به دنبال یک برنامهی کلاسیک پارتیزانی و رد پای نماد Z مشهور زورو در سرتاسر برنامه هستید، دیدن The Magnificent Zorro بهترین گزینه ممکن خواهد بود.
19
Initial D
نوبت پرداختن با انیمهای مشابه با مجموعه فیلمهای مشهور سریع و خشن است.
انیمهی Initial D به طور کل درمورد مسابقات بین خیابانی و فرهنگ عامه میان مسابقهدهندگان است. این انیمه تقریبا مانند یک انیمهی مدرن ورزشی شونن است و در هر قسمت آن یک مسابقه جدید هیجان انگیز و پر از تعلیق خواهید دید.
اگرچه داستان این انیمه یک روی رمانتیک نیز دارد اما بخش عاشقانهی انیمه کاملا فرعی است و به هیچ عنوان کل داستان اصلی را به یک درام عاشانه تبدیل نمیکند. داستان تماماً انیمه درمورد ماشین و موثرترین و بهترین روش راندن ماشین است تا رانندگان عنوان شاه دریفت (Drift King) را از آن خود کنند.
کمتر انیمهای جنبهی آموزشی نیز دارد اما شما با دیدن این انیمه قطعا اطلاعات خوبی از ماشینها کسب خواهید کرد. بدون شک دیدن این انیمه خالی از لطف نیست اما پیشاپیش خود را برای دیدن یک CGI ضعیف آماده کنید.
18
H2
انیمهی H2 یک انیمهی ورزشی در مورد بیسبال است، اصولا باید بدانید ژاپنیها در مورد هر ورزشی حتی کبدی یک انیمه ساختهاند!
این انیمه که در سال 1995 پخش میشد، درمورد دو پسر با قدرت جلوبازی یک مرد چهل ساله است که در تلاشند تیم بیسبال خود را از صفر بسازند. از آن جایی که بقیه اعضای تیم بیسبالشان افتضاح است، شانس برد و باخت کل تیم به دو شخصیت اصلی داستان بستگی دارد و به همین دلیل زمانی که این دو در بازی حضور نداشته باشند، اتفاق هیجان انگیز و خاصی نخواهد افتاد.
اما همین که این دو وارد زمین بازی میشوند ورق برمیگردد و شما شاهد یک بازی نفسگیر خواهید بود.
این انیمه به روابط عاشقانه شخصیتها نیز بسیار توجه دارد، اما اگر به دنبال دیدن پایان داستان هستید، بهتر است مانگای مجموعه را بخوانید. هردوی مانگا و انیمهی H2 برای طرفداران دو آتشهی بیسبال بسیار جذاب و مناسب هستند، اما حتی اگر طرفدار بیسبال هم نباشید، باز هم میتوانید از دیدن آن لذت ببرید.
17
Slayers
در دنیای دخمهها و اژدهایان، Slayers همان حکم Sword Art Online برای طرفداران MMORPG (بازیهای رولپلی انلاین و چند نفره) را دارد: یک داستان تماماً فانتزی که به سادگی میتواند شما را با خود همراه کند. از انجایی که تمامی شخصیتهای انیمه، حتی شخصیت نیمه شیطان داستان، همگی انسان هستند، داستان این انیمه بسیار واقعگرایانه است.
داستان این انیمه درمورد شخصیتهایی با اخلاق که در تلاشند شاه را شکست دهند نیست، بلکه بیشتر اوقات درست مانند کسانی که در واقعیت DnD بازی میکنند، شخصیتها خرابکاری میکنند، مست میشوند و با یکدیگر مبارزه و دعوا میکنند.
این انیمه پر از سکانسهای طنز و کمدی است، اما در عین حال، تعدادی از سکانسهای مبارزهاش بسیار برجستهاند و برای پیاده سازی انیمیشن طلسمها در این مبارزات نیز توجه و زمان زیادی صرف شده است.
16
(Berserk (1997
در این بخش از لیست، من تنها درمورد انیمهی ساختهی سال 1997، یعنی همان مجموعه اصلی این عنوان، حرف خواهم زد و خبری ار نسخه جدید نیست.
بدون شک CGI انیمه در دوران امروزی کهنه شده، اما Berserk یکی از سلاطین بی چون و چرای دنیای مانگا به شمار میرود که به طرز غیر قابل باوری، تنها یکی از اقتباسهای این مانگا شایان عنوان این مانگای برجسته است.
هرچند این سریال بیست و پنج قسمتی کاملا ارزش دیدن را دارد، چرا که طرفداران مانگا بالاخره گاتس آهنین را پویا و زنده میبینند.
سکانسهای اکشن انیمه بسیار گیرا، و سبک هنریاش جذاب است، اما باید با حقیقت رو به رو شد و پذیرفت که این انیمهی کوتاه تنها بخش کوچکی از مانگا را پوشش داده است. دنیای برزرک را هرگز نمیتوان در بیست و پنج قسمت خلاصه کرد و خواندن مانگای این عنوان بهترین انتخاب برای طرفداران برزرک خواهد بود.
15
(Hunter x Hunter (1999
انیمهی جدیدتر این عنوان دو آرک (ارک یا Arc به بخشهای مختلف از داستان یک مانگا گفته میشود) بیشتر دارد و اگر از این مساله چشمپوشی کنیم، انتخاب اقتباس بهتر از دید مخاطبین، بیشتر سلیقهای خواهد بود.
نسخهی 1999 انیمهی Hunter x Hunter فضای غمگینتر و تاریکتری دارد، درحالی که اقتباس سال 2011 این انیمه، تا حدودی فضای رنگارنگتر و شادتری دارد.
به شخصه نسخهی 1999 این انیمه را ترجیح میدهم چرا که داستان خامتری داشت و به نظر من، تعدادی از شخصیتها مانند کوراپیکا (Kurapika) بیشتر مناسب فضای این نسخه بودند.
تنها آرزوی قلبی من این است که استودیوی نیپون انیمیشن (Nippon Animation) آرک مورچههای کیمرا (Chimera ant) را از نو بسازد تا بتوانم با خیال آسوده بمیرم.
14
Yu Yu Hakusho
از آن جایی که پیشتر درمورد انیمه Hunter x Hunter حرف زدیم، احساس کردم نباید Yu Yu Hakusho نیز که به نوعی جد Hunter x Hunter محسوب میشود را از قلم انداخت.
این انیمه جزو یکی از بهترین انیمههای شونن مبارزهای که تا کنون ساخته شده است محسوب میشود. انیمیشن این مجموعه بسیار خیره کننده است و مبارزات نفسگیر و سریعی دارد، شخصیتهای انیمه (مخصوصا شخصیت اصلی) بسیار متمایز هستند و میتوان تا حدودی با آنها همزادپنداری کرد.
آرک مبارزات سیاه (Black tournament) به تنهایی باعث الهام چندین برنامهی دیگر شد. این انیمه مانند سیلی از سکانسهای اکشن و پیچیده است که هرگز طولانی و خسته کننده نخواهند شد.
خود داستان انیمه نیز جزئیات بسیاری دارد و بسیار جذاب است اما از نظر من 66 قسمت اول انیمه و سکانسهای مبارزهی این 66 قسمت، بخش طلایی و اوج انیمهی Yu Yu Hakusho بود.
13
Dragon Ball Z
اگرچه این انیمه از سال 1989 پخش خود را آغاز کرد، اما بخشهایی از این انیمه که در دهه نود پخش شد، بسیار هیجانانگیزتر و پر از کامههامهها (Kamehameha) (حمله مخصوص کاراکترهای دراگون بال که یک اشعه بزرگ و پرتاب از دستانشان است!) بود.
این برنامه در مجموع، جزو برنامههای شناخته شده و نمادین تاریخ انیمه به شمار میرود که پس از گذشت نزدیک به سی سال هنوز هم مورد اقتباسهای فراوانی قرار میگیرد و مخاطبین سفت و سخت خود را دارد. در میان تمام اقتباسهای و سریالهای این مجموعه، من به شخصه Dragon Ball Z را ترجیح میدهم. این مجموعه نسبت به Dragon Ball هیجان بیشتری داشت اما باز هم با وجود آن همه مبارزه با خدایان، من را از خود خسته و زده نکرد.
میمهای زیادی از این مجموعه ساخته شد و انیمههای خارقالعادهی زیادی نیز از این مجموعه الهام گرفتند و به همین دلیل است که از نظر من این مجموعه حتی امروز نیز زنده و پویا است. از نظر من این انیمه یکی از بهترین انیمههای دهه نود میلادی است و اگر تا کنون آن را ندیدهاید، به هیچ عنوان فرصت دیدن این مجموعه را از دست ندهید.
12
Rurouni Kenshin
داستان این انیمه به کل درمورد رستگاری است و از نظر من تا به امروز یکی از بهترین انیمههای سامورایی محسوب میشود.
داستان انیمه درمورد کنشین است که در دوران باکوماتسو (Bakumatsu) پس از سالها زندگی به عنوان یک ماشین کشتار، به دنبال پاک کردن نام خود است.
او اکنون سوگند یاد کرده است که هرگز شمشیر خود را دوباره به خون آلوده نکند و این سوگند او در موقعیتهای مختلف زیادی آزموده میشود. با این وجود او تصمیم میگیرد که به هر کس که میتواند کمک کند.
فکر میکنم همین توضیح مختصر کافی است تا شما را جذب این انیمه کند. تمام ویژگیهای این انیمه بینقص است و بیننده را اصلا خسته نمیکند. از طرفی دیگر، اقتباس انیمهی این عنوان، کاملا به داستان مانگا نیز وفادار بوده است.
از نکات قوت دیگر این انیمه میتوان به شخصیتهای انیمه دوست داشتنی و ساندترک بسیار جذابی که دارد اشاره کرد. انیمهی رورونی کنشین، بدون شک در دنیای انیمه جزو بهترینها محسوب میشود.
11
شین چان (Shin Chan)
انیمه شین چان عجیبترین ساختار جمعیتی (دموگرافی) ممکن را دارد اما با این وجود آن را کاملا منطقی توجیه میکند. در نگاه اول این انیمه بسیار بچگانه و پر از شوخیهای مسخره، با رنگهایی جیغ و پر از مسائل و مشکلات سطحی به نظر میرسد.
اما از طرف دیگر، اگر به اندازهی کافی توجه کنید خواهید دید که مسائل بزرگسال زیادی در این انیمه مطرح است و قاعدتا باید برای سنین بالاتر رده بندی میشد.
این برنامه آنقدر عجیب و غریب است که حتی توصیف نوع کمدی و طنز به کار رفته در آن، کاری بسیار دشوار است. نه تنها جنبهی طنز، بلکه تمامی جنبههای این انیمه بسیار عجیب و احمقانه است.
پخش این انیمه از سال 1992 تا به امروز پایان نیافته است و همین موضوع به نوعی جذابیت این انیمه را اثبات میکند.
10
کاراکاه کونان (Detective Conan)
داستانهای کارآگاهی اگر قصه و اجرای خوبی داشته باشند، همیشه تبدیل به یک سرگرمی پرطرفدار تبدیل میشوند. کارآگاه کونان هم دقیقا چنین مجموعهای است. این انیمه در مورد یک پسر دبیرستانی همهچیزدان به نام شینیچی کودو (Shinichi Kudou) است که بخاطر استعمال یک مواد آزمایشی، درون بدن یک پسر هفت ساله گیر میکند.
او از این شانس و موقعیت استفاده میکند تا هویتی جدید به نام کونان (Conan) برای خود بسازد و هر پروندهای که به دستش میرسد را حل کند.
داستان این انیمه بسیار شاخه شاخهو پراکنده است. تنها با یک جستوجوی کوچک میتوانید تعداد زیاد داستانهای فرعی این انیمه را به چشم ببینید. اما اگر میخواهید چند هفته خود را با یک انیمهی کارآگاهی سرگرم کنید، بهترین انتخاب شما سریال اصلی کارآگاه کونان خواهد بود.
9
Mobile Suit Gundam Wing
از آنجایی که در دهههای هفتاد، هشتاد و نود میلادی، ژانر مکا بسیار پرطرفدار بود، میتوان گفت تا امروز به اندازهی موهای سرتان، مجموعهی Gundam ساخته شده است. در میان تمامی سریالهای این عنوان، من مجموعهی Gundam Wing را نسبت به بقیه ترجیح میدهم.
گرچه همانطور که انتظار میرود انیمیشن این مجموعه، چندان قوی نیست اما حتی امروزه نیز انیمهای خوب محسوب میشود.
از نظر من یکی از جذابترین ویژگیهای این انیمه این است که هیچکدام از شخصیتهای داستان، "شخصیت منفی" محسوب نمیشوند و تنها با کاراکترهایی ماننو زچس (Zechs) روبهروییم که زاویه دیدهای متفاوتی دارند.
اگر به ژانر مکا علاقمند هستید و میخواهید سری به یکی از نوستالژیهای دهه نودی این ژانر بزنید، انیمهی Gundam Wing انتخاب مناسبی خواهد بود.
8
Sailor Moon
انیمه سیلورمون جزو یکی از بهترین انیمههای ژانر شوجو است و جزو معدود برنامههایی بود که در دهه نود میلادی، باعث شهرت صنعت انیمه شد.
هنوز هم میلیونها نفر بدون این که هیچ انیمهای دیده باشند، تا حدودی میدانند سیلورمون چیست و چه داستانی داشت. حتی امروزه نیز برنامههای زیادی درمورد دختران جادویی و مشابه سیلورمون از این انیمهی نوستالژی الهام میگیرند.
با گذشت تقریبا سی سال بعد از اولین تاریخ پخش سیلورمون یعنی از سال 1992، هنوز هم انیمهای باکیفیت و جذاب محسوب میشود.
این انیمه بسیار نوستالژیک است و گذر زمان از کیفیت و جذابیت شخصیتها و داستان انیمه چیزی نکاسته است.
اگرچه در مقایسه با انیمههای اکشن ممکن است چندان انیمه منحصر به فردی محسوب نشود اما قطعا هیچکس به قصد دیدن انیمهای اکشن جذب سیلورمون نشده است.
7
Neon Genesis Evangelion
این انیمه قرار بود فقط یک انیمهی مکای ساده باشد اما بعد از دیدن این انیمه قطعا با چشمانی خیس از خود خواهید پرسید: هدف و معنای زندگی چیست؟
این برنامه دقیقا چنین حسی به مخاطب میدهد. اگرچه سکانسهای اکشن این انیمه خارقالعاده بودند اما هرچه بیشتر به دلایل افسردگی و ناراحتی شخصیتها و سلامت روان نویسندهها فکر میکردم، جنبهی اکشن داستان کمتر به چشم میآمد.
اصولا در انیمههای مکا طرح مفاهیم عمیق و فسلفی امری معمول است و حتی انیمهی Gurren Lagann نیز از این موضوع مستثنا نبود اما کمتر انیمهای به اندازهی اوانجلیون به عمق این مسائل بپردازد.
اگرچه انیمهای معاصر مانند Gundam Wing نیز داستان خوبی دارد، اما من اوانجلیون را در جایگاه بالاتری نسبت به این انیمه قرار خواهیم داد.
6
پوکمون (Pokémon)
مطمئنا همه اسم پوکمون را شنیدهاند. شهرت این انیمه آنقدر زیاد است که بعید میدانم کسی در ویجیاتو باشد که نام آن را نشنیده باشد.
این عنوان در طول گذر سالها اقتباسهای زیادی چه در صنعت فیلم، بازی و یا حتی اسباببازی، به چشم دیده است. دیدن مجموعهی اصلی که پایهگذار تمامی این اقتباسهای جدید و بازیها به شمار میرود، از اوجب واجبات است.
مجموعهی اصلی مانند موجی عظیم چنان دههی نود میلادی را در بر گرفت که تا به امروز نیز رد و نشانش را در هر گوشهای میتوان یافت.
5
آکیرا (Akira)
هنوز هم نمیفهمم چرا به عنوان یک بچه، اجازهی دیدن این انیمه را داشتیم، هرچند پدرها و مادرها همیشه فکر میکنند انیمه یعنی بچه بازی!
آکیرا یکی از آن فیلمهایی است که باعث معرفی صنعت انیمه و علاقمند کردن مخاطبین زیادی به انیمه در سراسر دنیا شد. هیچ صداپیشه و یا حتی CGI دیگری نخواهد توانست دنیای سیاه، غمگین، پانک و تاریک آکیرا را شبیهسازی کند.
این انیمه در سال 1988 پخش و ساخته شد، اما باز هم با این حال بخاطر تاثیر برجستهای که بر روی دهه نود میلادی گذاشت، آن را در این لیست ذکر کردم. البته نباید کیفت بالای این انیمه نیز چشمپوشی کرد.
از آنجایی که هر قسمت و بخش از دنیای این انیمه با صرف توجه و جزئیات بسیار بالایی ساخته شده است، حتی فکر کردن به زمانی که صرف پویانمایی این انیمه شده است نیز، خسته کننده است.
اگر روحیهای قوی دارید و به دنبال دیدن یکی از بهترین انیمیشنهای سینمایی تا به امروز میگردید، من به شدت دیدن این انیمه را به شما پیشنهاد میکنم.
4
شاهزاده مونوکه (Princess Monoke)
استودیوی جیبلی (Ghibli) در دنیای انیمه، یک غول به شما میرفت و هنوز هم میرود. این استودیو دههها است که پشت سر هم در حال ساخت انیمههای کلاسیک است.
اما انیمهی شاهزاده مونوکه بدون شک یکی از بهترین انیمههای این استودیو است و میازاکی (Miyazaki) با این انیمه نشان داد که به خوبی از عهدهی طراحی و ساخت سکانسهای اکشن نفسگیر نیز برمیآید.
هربار که شیطان گراز را میبینید این موضوع که این شخصیت تماماً با دست طراحی و کشیده شده است را نیز به خاطر بیاورید تا شگفت زده شوید. شاهزاده مونوکه علاوه بر اینکه یک انیمهی اکشن جذاب است، بلکه دنیایی کامل و پر از جزئیات را نیز به تصویر میکشد که به راحتی بینندگان را با خود همراه میکند. البته ساندترک جذاب انیمه را نیز نباید فراموش کرد.
بدون شک دیزنی باید از این انیمه نحوه ساختن یک شخصیت مونث سرسخت و مستقل را یاد بگیرد.
3
Slam Dunk
در دنیای انیمههای ورزشی، این انیمه جزو برنامههای کلاسیکی به شمار میرود که قادر به انجام کاری بود که امروزه نیز بسیاری از انیمههای ورزشی نمیتوانند از پس آن بربیایند: این انیمه طیف عظیمی از مخاطبین غیرورزشی را نیز جذب خود کرد. بسکتبالیستا به جای فوتبالیستا!
از آن جایی که نویسندگان این انیمه به خوبی به شخصیت اصلی پرداختهاند، دلیل اصلی محبوبیت این انیمه ساکوراگی (Sakuragi) یا همان شخصیت اصلی داستان است.
او از بچگی دریبل نمیکرد و برخلاف انیمهی Kuroko no Basket در طول مسابقات، کولاک به پا نمیکند. او ورزش را بخاطر جلب توجه یک دختر شروع میکند تا از دید آن دختر وقتی که توپ را از سبد رد میکند باحال به نظر برسد.
مدتی بعدتر متوجه میشود که بسکتبال اصلا ورزش راحتی نیست و بسیار دشوار است. او نه تنها باید قوانین و تکنیکها را یاد بگیرید، بلکه باید به شدت تمرین نیز کند و مخاطبین عملا رشد او از صفر تا صد را میبینند. این انیمه بدون شک یکی از بهترین انیمههای بسکتبالی و مجموعههای ورزشی در طول دهه نود میلادی به شمار میرود.
2
GTO: Great Teacher Onizuka
شخصیت استاد کورو (Koro sensei) از انیمه Assassination Classroom (کلاس قتل) را در نظر بگیرید، بازوهای اضافهش را ببرید و مقداری عضلانیترش کنید تا با شخصیت اونیزوکا (Onizuka) ملاقات کنید.
او که سابقا یک دوچرخهسوار بود، به عنوان یک معلم شروع به کار میکند تا با دختران دبیرستانی وقت بگذراند.
اما بعد از مدتی کوتاه وجدانش بیدار شده و به خود میآید و تنها دغدغهاش تبدیل به کمک به دانشآموزانش میشود. داستان اصلی انیمه از این جا است که شروع میشود.
این انیمه جزو انیمههای خندهدار و طنز است که در عین حال پیامهای مهم و الهامبخش زیادی نیز در خود جای داده است چرا که مسائلی مانند زورگویی و خودکشی را نیز مطرح میکند. به شخصه یکی از آرزوهایم داشتن معلمی مانند او است.
1
Cowboy Bebop
بسیاری از انیمههای این لیست را جزو انیمههای "کلاسیک" عنوان کردهایم اما هیچ انیمهای به اندازهی انیمهی Cowboy Bebop شایستهی این عنوان نیست.
بسیاری این انیمه را بهترین برنامهی ژانر خودش میدانند و آهنگهایی که یوکو کانو (Yoko Kanno) برای این انیمه ساختهاند نیز تنها به جذابیت انیمه افزوده است. با نگاهی به این موارد میتوانید به سادگی دلیل شهرت این انیمه تا به امروز را بفهمید.
داستان انیمهی Cowboy Bebop در دنیایی خیالی در آینده رخ میدهد، و پر از ماجراهای اکشن در هر گوشه و کنارش است. همچنین جدا از داستان به شدت جذاب این انیمه، نباید از انیمیشن باکیفیت این مجموعه نیز چشمپوشی کرد که هنوز هم دیدنی است.
اما بدون شک بهترین بخش این انیمه با اختلاف، نحوهی پرداختن به شخصیتهای داستان انیمه است. این انیمه با معرفی بهجای شخصیتها و دادن پسزمینهای واقعگرایانه (و گاه تلخ و اسفناک) به کاراکترها، جو داستان را تا حد امکان به واقعیت زندگی نزدیک کرده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بین اینا انیمه دیجیمون کلا یک چیز دیگست برای من همه خاطرات زندگیم با این انیمه گذشت و الآن هم دیدن این انیمه رو به انیمه های دیگه ترجیح میدم بچگی من با این انیمه بود و به نظرم اسلم دانک و سیلور مون و دارگون بال زد هم عالیند چون خودم دیدمشون
نصفشون رو دیدم ولی هیچکدومشون بهتر و خاطره سازتر از دیجیمون نبود :)))
من از انیمه خوشم نمیاد
فقط یه سوال دارم:
شما از چیه انیمه خوشتون میاد که میبینید
چیزه خاصی داره که من متوجه ش نشدم یه همونه که در نگاه اول میشه دید؟
گرافیک خشک
تمام کارکتر ها توی تمام انیمه ها شبیه همن
شخصیت پردازی بد
و .....
قصد بی احترامی ندارم فقط برام سواله
تنها فرقی که با فیلم و سریال داره اینه که گرافیکش کارتونی ژاپنیه(که میشه همون انیمه ای)
از چی خشمون میاد؟
شخصیت پردازی داره
داستان داره
باورت میشه بهترین سریالی که تو عمرم دیدم(فیلمی، انیمه ای، همه جور) انیمه اتک هستش
خیلی مفاهیم عمیقی داره
شیوه بیان داستانشم خاصه
شاهزاده مونونوکه به قدری قشنگ بود که دلم نمیخواست تموم بشه و همینطور طولانی باشه محشر بود
چندتاشون تو سایت های داخلی مثل انیم لیست اصلا پیدا نمی شن چه برسه به زیرنویس فقط تک انیمه انیمه های قدیمی رو می ذاشت که خدا بیامرزش
کیفیت هاشونم تو ذوق می زنه مخصوصازیر دریایی شماره شیش
کسی زیر نویس براش سراغ نداره
توی سایتهای داخلی طبیعیه نباشن بعضی مورداش. تورنت بگردین دنبالش. زیرنویس هم خیلیاش شدن اما این مورد که شما گفتی نه نشده و بعید هم هست بشه.
برو سایت کیولا هم دانلود داره هم رایگانه خیلی از انیمه ها رو داره تازه دانلود میکنی خودش زیرنویس چسبیده انگلیسی میذاره براش خیلی عالیه خارجیه ولی
هر چی بگم کم گفتم واقعاً مقاله خوبی ترجمه کردید... Neon Genesis انیمه خیلی سمی بود من یکی که اصلا دیدنشو پیشنهاد نمیکنم..شاهزاده مونوکه آکیرا هم جزو بهترین انیمهها سینمایی هستند حتماً کسی ندیده ببینشون...و بنظرم الآن یه بازسازی از دنیای آکیرا با کیفیت خوب واقعاً نیازه مخصوصاً الآن که انیمهها ایسکای خیلی زیاد(اکثرشون هم داستان تکراری دارن)..
برعکس اوانگلیون توی این لیست بهترین گزینه خود من هست
واقعا دو تا از بهترین انیمه های اون دوران یکی شاهزاده مونوکه بود و یکی دیگه هم پورکو روسو.واقعا این دوتا انیمه قشنگ بودن.دیدنشون رو پیشنهاد میکنم.