ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلم و سریال

نگاهی به فصل اول سریال Alice in Borderland

تلاش برای بقا در آخرالزمان درون‌مایه بسیاری از آثار سینمایی بوده و اتفاقا طرفداران بسیاری هم دارد. این موضوع در دنیای بازی‌های ویدیویی هم به شدت محبوب است و در بسیاری از آن‌ها گیمر باید ...

مانا حبیبی پور
نوشته شده توسط مانا حبیبی پور | ۱۰ دی ۱۳۹۹ | ۲۰:۴۷

تلاش برای بقا در آخرالزمان درون‌مایه بسیاری از آثار سینمایی بوده و اتفاقا طرفداران بسیاری هم دارد. این موضوع در دنیای بازی‌های ویدیویی هم به شدت محبوب است و در بسیاری از آن‌ها گیمر باید تلاش کند کاراکتر اصلی را از مصیبت‌های دنیای آخرالزمانی برهاند. حالا تصور کنید به عنوان یک گیمر وارد بازی بقایی شوید که کاملاً واقعی ست و هر اشتباه به قیمت محو شدنتان از کره زمین تمام شود. اگر فکر می‌کنید این سناریو هیجان‌انگیز و دیوانه‌وار است، در ادامه این مطلب با ویجیاتو همراه باشید تا با هم نگاهی به فصل اول سریال ژاپنی Alice in Borderland بیندازیم.

Alice in Borderland سریال ژاپنی است که به تازگی توسط  نتفلیکس در هشت قسمت منتشر شد. این لایو اکشن بر اساس مانگایی به همین نام نوشته «آسو هارو» و توسط «شینسوکه ساتو» ساخته شده است. از جمله بازیگران سریال می‌توان به «کنتو یامازاکی» و «تائو تسوچیا» اشاره کرد.  در سال 2014 انیمه 3 اپیزودی با اقتباس از این مانگا ساخته شد که متاسفانه نصفه کارِ رها شد. تریلر سریال هواداران مانگا، انیمه و سینمای ژاپن را حسابی سرحال کرد و حتی افرادی که علاقه زیادی به سینمای ژاپن نداشتند هم (از جمله نویسنده مقاله) به تماشای سریال ترغیب شدند. با انتشار فصل یک مشخص شد انتظارها بیهوده نبوده و Alice in Borderland خیلی زود در میان پربیننده‌ترین آثار نتفلیکس جای خود را باز کرد و با IMDb 7.9 نشان داد ظاهراً رضایت مخاطبان را جلب کرده. با همه این تفاسیر آیا با یک شاهکار ژاپنی طرف هستیم یا همه این‌ها هیاهو برای هیچ است؟

ماجرا از چه قرار است؟

داستان درباره پسر جوانی به نام «آریسو» است که مثل بسیاری از هم سن و سال‌هایش زمان زیادی را صرف بازی‌های ویدیویی می‌کند و همین موضوع تنش‌هایی را میان او اعضای خانواده‌اش ایجاد کرده. تا اینکه یک روز به همراه دوستانش چاتو (مهندس آی تی جوانی که از محیط کارش به شدت ناراضی است) و کاروبه ( جوان پر شر و شوری که به تازگی از کارش اخراج شده) تصمیم می‌گیرند در خیابان‌های توکیو کمی شیطنت کنند. پس از یک تعقیب و گریز نه چندان مهیج به دستشویی عمومی پناه می‌برند اما بعد از چند دقیقه متوجه می‌شوند همه‌چیز به طرز عجیبی آرام شده و به غیر از آن‌ها هیچ جنبنده دیگری در توکیو وجود ندارد!

همه‌چیز در ابتدا عجیب و مهیج است و جوان‌هایی که همیشه از سوی جامعه طرد می‌شدند حالا می‌توانند هر کاری که دوست دارند را در این دنیای خالی از سکنه انجام دهند اما ماجرا به همین سادگی نیست آریسو و دوستانش در بازی دیوانه‌واری گرفتار شدند که پایانش یا با مرگ همراه است یا با نجات موقتی و ورود به مرحله بعد.

بکش یا کشته شو!

همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره کردم، طرفدار سینمای ژاپن نیستم اما به لطف نتفلیکس چند وقتی ست که به سریال‌های غیر انگلیسی‌زبان علاقه‌مند شدم و فکر می‌کنم گاهی ده هیچ از رقبای هالیوودی جلوتر هستند. مثلاً از نمونه‌های موفق اخیر می‌توان به سریال اسپانیایی money heist اشاره کرد که در حال حاضر جزو پربیننده‌ترین سریال‌های جهان است و خیلی از ما بی‌صبرانه در انتظار فصل پنجم آن هستیم.

دسترسی آسان به سریال‌های روز دنیا دریچه تازه‌ای را به روی مخاطبان باز کرده و حالا چند وقتی ست آثار غیر انگلیسی‌زبان هم در مارکت جهانی می‌درخشند و در سراسر دنیا دیده می‌شوند. این ماجرا برای من به‌اندازه‌ای هیجان‌انگیز است که در رویاهایم تصور می‌کنم شاید در آینده‌ای نه چندان دور یک سریال ایرانی در صدر پربیننده‌ترین سریال‌های دنیا با IMDb 9 قرار بگیرد (البته اگر مثل سریال قورباغه با حربه تبلیغاتی پخش از نتفلیکس گول نخوریم!)

از این رویابافی ها که بگذریم، می‌رسیم به سریال Alice in Borderland که در دوره‌ای منتشر شد که همه ما به نوعی درگیر بازی بقا با ویروس عجیب‌وغریب کرونا هستیم. شاید چند سال پیش با خواندن مانگا یا تماشای انیمه Alice in Borderland فکر می‌کردیم با یک اثر علمی تخیلی روبه‌رو هستیم اما امروز با تماشای این لایو اکشن فکر می‌کنیم «آریسو» چقدر خود ما است و جهان عجیب‌وغریبمان هم دست‌کمی از توکیو خالی از سکنه ندارد!

داستان فیلم سرگرم‌کننده ست و طیف وسیعی از مخاطبان نوجوان و جوان و علاقه‌مندان به ژانر علمی تخیلی را هدف گرفته اما لایه‌های زیرین داستان و موضوع رویارویی بشر با جهان بی‌رحم پیرامونش و صد البته تنهایی انسان مدرن، چیزی ست که می‌تواند برای هر مخاطبی جذاب باشد.

در اپیزود اول همه‌چیز شبیه یک شوخی مسخره به نظر می‌رسد؛ شخصیت‌های اصلی فکر می‌کنند به زودی از این بازی دیوانه‌وار نجات پیدا می‌کنند و زندگی به روال سابق برمی‌گردد اما هرچه جلوتر می‌رویم، مراحل بازی سخت‌تر و امید برای بازگشت به وضع عادی کم‌تر و کم‌تر می‌شود.هرچه از اپیزود اول فاصله می‌گیریم و مراحل بازی سخت‌تر می‌شود با این واقعیت تلخ روبه‌رو می‌شویم که از جایی به بعد باید در درجه اول برای بقای خودمان تلاش کنیم و در این راه ممکن است مجبور شویم هر ارزش اخلاقی را زیر پا بگذاریم.

(هشدار اسپویل) اپیزود دوم را به خاطر بیاورید، جایی که شرکت‌کنندگان وارد بازی گرگم به هوا می‌شوند. ساده به نظر می‌رسد و بسیاری از ما انتظار داریم به روال معمول پس از پایان بازی همه‌چیز به خیر و خوشی تمام شود اما ماجرا خون‌بارتر از چیزی ست که تصور می‌کنیم. قانون بازی ساده ست یا می‌کشی یا کشته می‌شوی. گرگ‌های بازی از فضا نیامدند، انسان‌هایی هستند شبیه خودمان که تنها تفاوتشان با ما این است که ماسکی به صورت دارند و اسلحه‌ای در دست. همنوعانشان را به رگبار می‌بندند نه به این خاطر که دیوانه قدرتند بلکه وامانده‌هایی هستند که برای یک روز زندگی بیشتر مجبورند تن به قانون بقا دهند. (پایان هشدار اسپویل)

میان این آشفته‌بازار هنوز هم هستند کسانی که به ارزش‌های اخلاقی پایبندند، افرادی که نفع جمعی را به آسایش فردی ترجیح می‌دهند اما آن‌ها هم  در بزنگاه‌هایی مجبور به انتخاب می‌شوند، غریزه گیرشان می‌اندازد و مجبورشان می‌کند به قانون بقا تن دهند. «آریسو» قصه ما بارها و بارها در این موقعیت دشوار قرار می‌گیرد، گاهی شبیه یک ترسو و گاهی شبیه یک قهرمان رفتار می‌کند اما در نهایت این میل به بقاست که پیروز می‌شود چه در کسوت ابرقهرمان در اپیزود آخر و چه در جایگاه یک بزدل تمام‌عیار در اپیزود سوم.

چرا Alice in Borderland را تماشا کنیم؟

خشونت یکی از عناصر اصلی Alice in Borderland است. این لایو اکشن ژاپنی در معدود دقایقی بیش‌ازحد خون‌بار به نظر می‌رسد و شاید وجود این حجم از خشونت توجیه‌پذیر نباشد اما در اکثر اپیزودها این خشونت عریان در راستای فیلم‌نامه است و چند ثانیه زمان احتیاج داریم تا بفهمیم دقیقاً چه بلایی سر شخصیت‌های اصلی آمده.

Alice in Borderland فیلم علمی تخیلی است که در آن با توکیویی خالی از سکنه طرف هستیم اما در همان اپیزود اول هم تصویر جالب و البته نزدیک به واقعیتی از ژاپن امروزی ارائه می‌دهد. پس اگر از مخاطبانی هستید که در تصویر کلیشه‌ای زنان همیشه کیمونو پوش و مردانی که به یاکوزا پیوستند گیر افتادید، حتما به تماشای این سریال بنشینید. نکته جذاب دیگر در Alice in Borderland برای من نگاه مهربان و دوست‌داشتنی ست که به نسل جوان دارد. نسلی که به نظر می‌رسد به غیر از گیم و وقت تلف کردن کار دیگری بلد نیست اما شاید همین نسل با قدرت حل مسئله، در شرایط دشوار عالی عمل کند. کسی چه می‌داند شاید در سال‌های آینده ‌این گیمرها باشند که ناجی دنیا هستند.

Alice in Borderland هم مثل هر اثری در کنار نقاط قوت، نقاط ضعفی هم دارد.مثلاً به عقیده بسیاری از طرفداران مانگا و انیمه، نسخه مانگایی و انیمه سه اپیزودی جامع‌تر هستند اما فراموش نکنیم فعلاً فصل اول این لایو اکشن منتشر شده که نظرات خوبی هم از سوی منتقدین و مخاطبان دریافت کرده و با توجه به این که نتفلیکس در چند روز گذشته این سریال را برای فصل دوم تمدید کرد، می‌توانیم امیدوار باشیم که نقص‌ها و کاستی‌ها در فصل آینده برطرف شود. از سوی دیگر برخلاف بسیاری از آثار اقتباسی از مانگاهای معروف، سریال Alice in Borderland هویت مستقلی دارد و حتی اگر چیزی درباره منبع اصلی ندانید می‌توانید با آن ارتباط برقرار کنید و اتفاقا برای خواندن مانگا ترغیب شوید.

در نهایت Alice in Borderland یکی از سریال‌های غیر انگلیسی‌زبان آینده دار نتفلیکس است و خدا را چه دیدید شاید بخت و اقبال پس از money heist و Dark سری هم به آریسو دوستانش زد.

همچنین بخوانید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی