نسل دهم پردازندههای اینتل، کاربران عادی را از خرید کارت گرافیک مجزا بینیاز میکند
همانطور که احتمالاً می دانید، شب گذشته پس از مدتها انتظار بالاخره نسل دهم پردازندههای اینتل با معماری ۱۰ نانومتری معرفی شد؛ این نسل که «Ice Lake» (آیس لیک) نامیده شده با ارائه مدلهای i3-1005 ...
همانطور که احتمالاً می دانید، شب گذشته پس از مدتها انتظار بالاخره نسل دهم پردازندههای اینتل با معماری ۱۰ نانومتری معرفی شد؛ این نسل که «Ice Lake» (آیس لیک) نامیده شده با ارائه مدلهای i3-1005 و i5-1035 و i7-1065 بازار لپتاپهای باریک و سبک (آلترابوک) را هدف قرار داده و تواناییهای پردازش گرافیکی قابل توجهی دارند.
آیس لیک با چیپهای گرافیکی IRIS Plus مجتمع شده و این یعنی اصلیترین فاکتور قدرت پردازندههای مورد بحث را میتوان توان گرافیکی آنها دانست. اینتل مدعی است آیس لیک از نظر سرعت کلاک ۱۸ درصد بهتر از نسل قبل یعنی اسکای لیک است و ۱.۱۲ ترافلاپس نیروی گرافیکی را فراهم میکند.
بر این اساس هر سیستمی که به پردازندههای نسل دهم اینتل مجهز شود، میتواند بدون نیاز به یک کارت گرافیک مستقل اغلب بازیهای ویدیویی مثل کانتر استرایک گو یا فورتنایت را روی تنظیمات گرافیکی قابل قبول و به ترتیب با نرخهای ۷۵ و ۳۰ فریم بر ثانیه رندر کند. اگرچه این ارقام برای بازیکنان حرفهای جالب نیست، اما عموم کاربران میتوانند از آن نهایت لذت را ببرند.
از دیگر تواناییهای آیس لیک میتوان به امکان پردازش ویدیوهای با رزولوشن 8K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه اشاره کرد؛ علاوه بر این سرعت کدگذاری HEVC نسبت به نسل قبلی دو برابر شده، از تکنولوژیهای HDR و دالبی ویژن پشتیبانی میشود، سرعت عملکرد هوش مصنوعی در مواردی مثل شناسایی چهره و جستجوی تصاویر بیشتر شده و البته تاندربولت ۳ و وای-فای ۶ نیز در آنها کاربردی اساسی خواهند داشت.
گفتنی است کارایی گرافیکی پردازندههای نسل دهم اینتل توانی معادل با ۱۵ وات دارند ولی در عین حال مثل پردازندههای ۲۸ واتی نسل قبل عمل میکنند. بدیهی است در این شرایط بزودی لپتاپهای باریک و سبکی در اختیار خواهیم داشت که از نظر گیمینیگ هم عملکرد قابل قبولی داشته و میتواند گستره مخاطبین بیشماری را پوشش دهند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.