چگونه فایل بازیهای قدیمی کنسولها را دانلود کنیم؟
امولیت کردن (Emulating) به عقیده من یکی از جذابترین بخشهای گیمینگ است. اگر با امولیت کردن آشنا نیستید، معنیاش این است که شما میتوانید بازیهای کنسولی قدیمی را با استفاده از نرمافزارهای مخصوص روی پیسی، ...
امولیت کردن (Emulating) به عقیده من یکی از جذابترین بخشهای گیمینگ است. اگر با امولیت کردن آشنا نیستید، معنیاش این است که شما میتوانید بازیهای کنسولی قدیمی را با استفاده از نرمافزارهای مخصوص روی پیسی، گوشی اندروید و حتی کنسولهای مدرن اجرا کنید. بدین صورت، دیگر لازم نیست که برای بازیهای قدیمی محبوبتان که هیچ وقت روی پلتفرمهای مدرن عرضه نشدند کنسولش را بخرید و کارتریج یا دیسک بازی مد نظرتان هم یک جوری گیر بیاورید. تنها با نرمافزاری که محیط آن کنسولها را شبیهسازی میکند میتوانید وارد دنیای بزرگ رترو گیمینگ شوید.
ما در ویجیاتو میخواهیم سری مطالبی در اختیارتان قرار دهیم تا شما را با نحوه اجرای بازیهای پلتفرمهایی همچون N64، پلی استیشن 1، پلی استیشن 2، گیمکیوب، Wii و... روی پلتفرمهای مدرن آشنا کنیم. اما قبل از شروع هر چیزی، باید به یک نکته بپردازیم؛ امولیتورها از سایت خودشان قابل دانلود هستند و از این بابت مشکلی وجود ندارد، اما اوضاع در مورد بازیها کمی متفاوت است و برای دانلودشان به راهکاری نیاز دارید که در این راهنما میخواهیم توضیحش دهیم.
فایل بازیهای کنسولی قدیمی را چگونه دانلود کنیم؟
اگر به دنبال یک کلکسیون بزرگ از بازیهای کنسولی کلاسیک میگردید، جایی بهتر از Emuparadise پیدا نخواهید کرد. این سایت شامل بیش از صد هزار بازی از پلتفرمهای مختلف میشود و میتوانید بازیهایتان را به راحتی از طریق سرچ کردن و یا گشتن در بخشهای مختلف پیدا کنید. با ورود به صفحه هر بازی - مثلا فرض کنید God of War 2 برای پلی استیشن 2، یک لینک دانلود خواهید دید و خب، مسلما انتظار دارید که با یک کلیک دانلود بازیتان آغاز شود. اما بعد از کلیک، یک پیام ناامیدکننده خواهید دید: This game is unavailable.
عامل پشت این اتفاق نینتندو است. ببینید، امولیت کردن بازیها از نظر قانونی همواره در برزخ قرار داشته است. توسعه و استفاده از نرمافزارهای امولیتور به خودی خود کاملا قانونی است و هیچ قانونی علیه آن وجود ندارد، اما دانلود و استفاده از فایل ROM یا ISO بازیها دزدی (Piracy) محسوب میشود. این که چنین قانونی واقعا منصفانه است یا نه (مخصوصا با توجه به این که بسیاری از این بازیها عملا از بازار محو شدهاند) جای ساعتها بحث دارد، اما در هر صورت یک چیز مشخص است؛ نینتندو به محافظت شدیدش از ساختههای خود منفور است و مسلما از «دزدیده شدن» فایل بازیهایش خوشش نمیآید. به همین دلیل، در سال ۲۰۱۸ این کمپانی با بیرحمی تمام از تمام سایتهایی که در فضای امولیتینگ فعال بودند شکایت کرد و باعث شد تا تقریبا تمام آنها، از جمله Emuparadise، به فعالیت خود خاتمه دهند.
به همین دلیل است که شما دیگر نمیتوانید هیچ بازیای را از این سایت دانلود کنید. اما یک خبر خوب اینجا وجود دارد؛ شاید لینک دانلود این بازیها غیرفعال شده باشد، اما خود بازیها و سرور دانلودشان همچنان در دیتابیس Emuparadise موجود و فعال هستند و با یک راهکار ساده میتوان به آنها دسترسی پیدا کرد. مراحل زیر را دنبال کنید.
- اگر از مرورگر گوگل کروم استفاده میکنید اکستنشن TamperMonkey، و اگر از فایرفاکس استفاده میکنید GreaseMonkey را دانلود و نصب کنید.
- روی این لینک کلیک کنید. با کلیک کردن روی Install آن را روی اکستنشن خود نصب کنید. در صفحه TamperMonkey/GreaseMonkey مطمئن شوید که این اسکریپت فعال شده باشد. و در ضمن، خیالتان راحت باشد که بر خلاف هشدار احتمالی مرورگرتان، این اسکریپت کاملا امن است.
و تمام. همان صفحه God of War 2 را دوباره باز کنید. حالا باید مشاهده کنید که بالای آن لینک دانلود اصلی، یک لینک دیگر با متن "Download using the workaround script" ظاهر شده است. روی آن کلیک میکنید و این بار دانلود بازی به سرعت آغاز میشود.
بازیهای مورد علاقهتان را دانلود کنید که میخواهیم در مطالب آینده، نحوه اجرایشان روی امولیتورهای مخصوص را توضیح دهیم. فقط اگر بخواهیم یک توصیه نهایی کنیم، این است که ترجیحا نسخه USA بازیها را دانلود کنید، چرا که آنها معمولا سازگاری بیشتری با امولیتورها دارند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
خیلی ممنون خیلی وقت بود که دنبال یه سایت درست و حسابی برا دانلود رام میگشتم باز هم ممنون