ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اپیک گیمز
اخبار و مقالات

هرآنچه لازم است درمورد دادگاه اپیک گیمز و اپل بدانید

همیشه تماشای دعوای بزرگ‌ترها جالب است. این بار قرار است با خیالی آسوده دعوای اپیک گیمز که به عنوان سازنده فورتنایت و توسعه‌دهنده موتور گرافیکی آنریل شناخته می‌شود و کمپانی اپل را تماشا کنیم. فروشگاه ...

محمدامین بهتوئی
نوشته شده توسط محمدامین بهتوئی | ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۹:۰۲

همیشه تماشای دعوای بزرگ‌ترها جالب است. این بار قرار است با خیالی آسوده دعوای اپیک گیمز که به عنوان سازنده فورتنایت و توسعه‌دهنده موتور گرافیکی آنریل شناخته می‌شود و کمپانی اپل را تماشا کنیم. فروشگاه اپیک گیمز پای اپل را به دادگاه فدرال کشیده. این طور که بنظر می‌رسد بالاخره قرار است اپل بابت سهم بزرگی که از بازار بازی‌های ویدیویی داشته بیشتر صحبت کند.

شاید از خودتان بپرسید خروجی این دعوا چه ربطی به گیمرها دارد؟ مسئله اینجاست که اگر اپیک گیمز در این دادگاه پیروز شود ممکن است با یک تحول عظیم در چرخه درآمدزایی مبتنی بر اپلیکیشن‌ها و بازی‌های موبایلی در سیلیکون ولی مواجه شویم. البته این تمام تاثیر این دادگاه نیست. سرانجام پس از سال‌ها اپل مجبور می‌شود چهارچوب فروشگاه اپ استورش را نیز تغییر دهد. فروشگاهی که طی چند سال گذشته چندین و چند میلیون دلار برای این کمپانی سود داشته است.

دعوا سر چیست؟

اپیک گیمز

اپیک گیمز از این شاکی شده که چرا اپل تمام پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای برنامه و بازی‌های سیستم عامل iOS را محدود به سیستم پرداخت خودش کرده. بدین شکل اپل ۳۰ درصد از هر پرداختی را درون جیب خودش می‌گذارد و ۷۰ درصد مابقی به صاحب اپلیکیشن می‌رسد. از دیدگاه اپیک گیمز این یک مونوپولی کثیف است که اپل مدیریتش را به عهده دارد. درواقع اپیک گیمز تبدیل به مرجعی شده تا صدای دولوپرهای کوچک‌تر را به گوش دادگاه فدرال برساند. طبیعتا اپلیکیشن‌های کوچک‌تر شرایط سخت‌تری را با این کمیسیون تجربه می‌کنند.

از طرفی این اپلیکیشن‌های کوچک‌تر باید تمام تلاششان را بکنند تا با اپلیکیشن‌های رسمی خود اپل رقابت کنند. اپلیکیشن‌هایی که دیگر نیازی به پرداخت این ۳۰ درصد کمیسیون ندارند. پول حاصل از کمیسیون اپ استور، شدیدا برای اپل اهمیت دارد. این کمیسیون یک شریان درآمدی بزرگ است که روز به روز بزرگ‌تر می‌شود. تنها کارمزدها و هزینه‌های اشتراک در سال مالی گذشته برای اپل مبلغی بالغ بر ۵۴ میلیون دلار درآمدزایی کرده‌اند.

طبق گفته تحلیلگران درآمد حاصل از این حوزه اکنون اهمیتی بیشتر از همیشه برای اپل دارد. خصوصا با درنظر گرفتن اینکه آیفون چند سال پیش به پیک فروشش رسید و از آن به بعد نتوانست باز هم دوران طلایی خود را تجربه کند. یکی از اولین تبعات اعتراض اپیک گیمز و اضافه کردن درگاه پرداخت خودش در فورتنایت ختم به حذف این بازی از فروشگاه اپ استور شد. درنتیجه بسیاری از کاربران iOS در حال حاضر راهی برای دانلود و نصب فورتنایت ندارند.

دادگاه در کجا برگزار می‌شود؟


اپیک گیمز

اواسط ژانویه ۲۰۲۱ پرونده‌ای علیه اپل در دادگاه تجدیدنظر رقابت (CAT) تشکیل داد تا فورتنایت را در انگلستان به اپ استور برگرداند. دادگاه انگلستان گفت که تصمیم‌گیری در مورد پرونده اپیک گیمز علیه اپل از حوزه اختیارات آن خارج است و تصمیم‌گیری در مورد این پرونده باید در ایالات متحده گرفته شود. درنتیجه این شکایت راه به جایی نبرد.

در حال حاظر دادگاه فدرالی که در اوکلند کانادا قرار دارد میزبان اپل و اپیک گیمز است. بخاطر شیوع ویروس کووید-۱۹ محدودیت‌های شدیدی برای حضور فیزیکی افراد در نظر گرفته شده. اما شما می‌توانید استریم صوتی این دادگاه را گوش دهید و در جریان اتفاقاتی که رخ می‌دهد قرار بگیرید.

آیا اپیک گیمز شانسی برای پیروزی دارد؟


اپیک گیمز

اپیک تا این لحظه موانع قانونی فراوانی را پشت سر گذاشته تا توانسته به این نقطه برسد. به همین خاطر «ایوان گونزالز راجرز» که قاضی پرونده است باور دارد که پرونده اپیک حداقل ارزش برگزاری یک دادگاه کامل را دارد. از طرفی بخاطر قوانین آمریکا، شاکیان پرونده‌های قضایی مرتبط با آنتی‌تراست (ضد انحصاری) معمولا با مشکلات زیادی برای رسیدن به پیروزی دست و پنجه نرم می‌کنند.

در تصمیم ابتدایی که پیش از آغاز دادگاه اخذ شد، قاضی گفت که بعید می‌داند اپیک با طرح اتهام یک مونوپلی غیرقانونی بتواند اپل را به نقض قانون آنتی‌تراستِ شرمنِ سال ۱۹۸۰ محکوم کند. حتی اثبات اینکه اپل یک مونوپلی راه انداخته هم کافی نیست. زیرا چنین چیزی در قوانین آمریکا غیرقانونی محسوب نمی‌شود. درواقع اپیک باید نشان دهد که اپل از قدرت این مونوپلی غیرقانونی برای آسیب زدن به رقبا و ایجاد اختلال در بازار «به نفع خودش» استفاده می‌کند. ادعایی که از نظر متخصصین اثباتش به هیچ عنوان کار ساده‌ای نیست.

تابحال چه اطلاعاتی از این دادگاه به دست آورده‌ایم؟


اپیک گیمز

اپیک گیمز یکی از بزرگ‌ترین فروشگاه‌های بازی دیجیتالی پی‌سی را دارد و به نظر می‌رسد که این شرکت می‌خواهد یک سری از بازی‌های انحصاری کنسول‌ها را به پلتفرم خود بیاورد. یکی از گزینه‌های اصلی اپیک گیمز بازی‌های انحصاری پلی استیشن ۴ و پلی استیشن ۵ هستند. سونی در دو سال گذشته چند بازی انحصاری خود را برای پی‌سی منتشر کرده است و احتمال این همکاری وجود دارد.

اپیک گیمز یک قرارداد ۲۰۰ میلیون دلاری برای بازی‌های انحصاری سونی آماده کرده است. نکته جالب این است که سونی به تازگی رقم ۲۰۰ میلیون دلار در شرکت اپیک گیمز سرمایه گذاری کرده بود. اگر این قرارداد نهایی شود، یعنی دو شرکت مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار را بین خود رد و بدل کرده‌اند. البته سونی هنوز به این پیشنهاد پاسخ نداده و اپیک منتظر پاسخ این شرکت ژاپنی است.

این اسناد نشان می‌دهد که اپیک گیمز قصد دارد چنین پیشنهادی را به مایکروسافت و نینتندو نیز بدهد. بازی‌های انحصاری مایکروسافت به سرویس گیم‌ پس اضافه می‌شوند و انحصاری بودن آن‌ها به فروشگاه اپیک گیمز اصلا منطقی نیست. از طرف دیگر این شرکت از همین حالا باور دارد که نینتندو پیشنهاد آن‌ها را قبول نمی‌کند.

اپیک گیمز

یکی از جالب‌ترین نکات دادگاه اپل و اپیک گیمز زمانی بود که وکیل اپل فروشگاه اپیک را به انتشار بازی‌هایی با محتوای بزرگسالانه متهم کرد. داستان از این قرار است که فروشگاه اپیک گیمز اقدام به انتشار بازی‌های itch.io روی فروشگاه خود کرده. itch.io فروشگاه مخصوص بازی‌های مستقل محسوب می‌شود. گویا محتوای بزرگسالانه و جنسی نیز بین این بازی‌ها وجود دارد. نکته اینجاست که مدت‌ها پیش فروشگاه اپیک اعلام کرده بود به هیچ عنوان کاربران نمی‌توانند چنین محتوایی را روی این فروشگاه ببینند.

وکیل اپیک گیمز، استیو الیسون، به این مسئله واکنش نشان داد و گفت که محتوای فروشگاه itch.io به صورت مستقیم روی فروشگاه اپیک گیمز قرار نگرفته و این فروشگاه فقط حکم ویترینی را دارد که بازی‌های مستقل itch.io را به نمایش می‌گذارد. درنتیجه هیچکدام از این بازی‌ها و محتوایشان در پروسه کنترل کیفیت فروشگاه اپیک قرار نگرفته. البته این پاسخی نبود که وکیل اپل را متقاعد کند. تصاویر، توضیحات و اسم بازی‌ها کاملا نشان‌دهنده محتوای بزرگسالانه آن‌هاست و کاربران می‌توانند به سادگی به تمام این محتوا دسترسی داشته باشند.

استیو الیسون در قدم بعدی تصمیم گرفت فروشگاه اپ استور را هدف قرار دهد. او گفت اپلیکیش itch.io در فروشگاه اپ استور وجود دارد و درنتیجه کاربران نیز می‌توانند به سادگی به این دسته بازی‌های بزرگسالانه دسترسی داشته باشند. البته این ادعا بی‌پاسخ باقی نماند. وکیل اپل اعلام کرد آن‌ها اپلیکیشن فروشگاه itch.io را برای دانلود قرار داده‌اند، نه بازی‌های این فروشگاه را. در نتیجه کاربران می‌توانند به انتخابشان فروشگاه itch.io را دانلود و نصب کنند تا به بازی‌های آن دسترسی داشته باشند. به نظر می‌رسد ماجرای دسترسی به بازی‌های بزرگسالانه برای فروشگاه اپیک گیمز تبعاتی سنگین به همراه خواهد داشت.

اپیک گیمز

از طرفی به لطف اسناد لو رفته از این دادگاه ما می‌دانیم که فروشگاه اپیک گیمز تابحال فقط ضرر به همراه داشته است. وکیل اپل در دادگاه به نکته جالبی اشاره کرد و مشخص است که قصد تمسخر اپیک گیمز را داشت. لیست ۲۰ بازی پرفروش استور اپیک گیمز، شامل ۲۵ بازی می‌شود. در فروشگاه اپیک گیمز سه بخش مختلف وجود دارد به بازی‌های جدید، پرفروش‌ترین بازی‌ها و بازی‌های عرضه نشده مربوط می‌شوند. با مراجعه به صفحه Top Sellers – Top 20، شما می‌توانید لیستی از ۲۵ بازی پرفروش را مشاهده کنید. این موضوع شاید به درگیری حقوقی اپل و اپیک ربطی نداشته باشد، ولی اپل از این فرصت برای تمسخر رقیب خود استفاده کرده.

سند جدیدی که در جریان این دادگاه منتشر شده مشخص می‌کند که شرکت «وال‌مارت» سعی داشته سال گذشته پلتفرم ابری بازی جدید خود با نام رمز Project Storm را به اپیک گیمز پیشنهاد کند تا بازی فورتنایت را روی آن عرضه کند.

«مارک رین» بنیانگذار اپیک گیمز در آوریل سال ۲۰۱۹ درباره پلتفرم بازی وال‌مارت عنوان می‌کند: «من نسخه آزمایشی این پلتفرم را روی گوشی اندروید و با کنترل‌های ایکس باکس تجربه کردم. انجام بازی روی آن‌ از سیستم‌‌ عامل‌ اندروید یا iOS بهتر بوده و حس و حال کنسول پلی استیشن 4 را داشت.» رین همچنین عکسی از این پلفترم را از طریق ایمیل با سایر افراد تیم به اشتراک گذاشته است. به گفته وین وال‌مارت قصد داشت محصول خود که امکان اتصال کنترلرها به گوشی‌های هوشمند را امکان‌پذیر می‌کرد را با قیمت ناچیز ۲ دلار به فروش برساند.

سند پیوست شده در این ایمیل نشان می‌دهد که شرکت خرده فروشی وال‌مارت در نظر داشته پلتفرم ابری بازی خود را به ناشرانی از جمله اپیک گیمز عرضه کند. این شرکت با استفاده از لانچرهای بازی مانند استیم، فروشگاه اپیک گیمز و یو‌پلی قصد داشت این سرویس را روی ویندوز اجرا کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Wind
    Wind | ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

    امیدوارم اپیک ببره. این کار باعث میشه شرکت های بزرگ کمتر از برنامه نویس ها و شرکت های کوچک بتیغه.

    • SADRA20SS
      SADRA20SS | ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

      کاملا باهات موافقم

مطالب پیشنهادی