دربارهی استریم روی یوتیوب (YouTube) چه میدانید؟
فهرست محتوا 1 مقدمه 2 یوتیوب (YouTube) چیست؟ 3 یوتیوب چطور شکل گرفت؟ 4 استریم چیست؟ 5 سرویس یوتیوب گیمینگ (YouTube Gaming) به کجا رسید؟ 6 استریم در یوتیوب؛ مزایا و معایب مقدمه طی سالهای ...
مقدمه
طی سالهای گذشته و با افول فرومها و وبلاگها، شاهد انقلابی متفاوت در تولید محتوا بودهایم. دسترسی راحتتر به اینترنت باکیفیت، گسترش شبکههای اجتماعی تصویر و ویدئو محور و اختصاص زمان کمتر برای مطالعه، مخاطبان را به سمت محتوهای ویدئویی سوق داده است.
به همین جهت، این روزها بازار تولید محتوای ویدئویی و استریمینگ داغتر از همیشه است. و هرروز طیف جدیدی از علاقمندان به سمت فعالیت در این حوزه جذب میشوند. تولید محتوای ویدئویی درآمد بسیار بالایی داشته و جایگاه اجتماعی مناسب برای تولید کننده فراهم مینماید.
یوتیوب (YouTube) چیست؟
یوتیوب (YouTube) یک پلتفرم سرویس اشتراک ویدئو است که از سال ۲۰۰۵ فعالیت میکند. یوتیوب در حال حاضر دومین وبگاه پرطرفدار جهان پس از گوگل است که در هر ساعت بیش از ۵۰۰ ساعت محتوای ویدئویی تازه به آن افزوده میشود.
این پلتفرم علاوه بر اشتراک ویدئو، به کاربران خود امکان به شتراک گذاری ویدئوهای زنده یا اصطلاحا لایو استریم را نیز میدهد. یوتیوب بهترین پلتفرم به اشتراک گذاری ویدئو است که زین پس و در مقالات آتی ویجیاتو قصد داریم به معرفی و بررسی آن بپردازیم.
یوتیوب چطور شکل گرفت؟
یوتیوب اولین بار در سال ۲۰۰۵ و به همت سه تن از کارکنان سابق پیپل (PayPal) شکل گرفت. آنها پس از موفقیت وبگاه فلیکر برای اشتراک گذاری عکس، تصمیم به ساخت پلتفرمی مشابه با محوریت ودئو بسازند. اولین ویدئوی این پلتفرم نیز توسط یکی از توسعه دهندگان این محصول یعنی جاوید کریم (Jawed Karim) در آپریل ۲۰۰۵ آپلود شد. این ویدئو که Me at the zoo نام دارد را هنوز میتوانید از اینجا ببینید.
این وبگاه به سرعت رشد کرد و در اواسط سال ۲۰۰۶، اعلام شد که در هر روز در یوتیوب بیش از ۶۵٬۰۰۰ ویدئو بارگذاری میشود. و این ویدئوها ۱۰۰ میلیون بار مورد بازدید قرار میگیرند. با توجه به آمار خیره کننده یوتیوب، شرکت گوگل در سال ۲۰۰۶ آن را به قیمت ۱٫۶۵ میلیارد خرید.
استریم چیست؟
منظور از استریمینگ، تکنیکی است که به وسیله آن می توان یک فایل چند رسانهای مانند صدا و یا تصاویر ویدئویی را بدون این که احتیاج به دانلود، بر روی اینترنت به صورت زنده مشاهده کرد. در این متد دادهها بصورت زنده و مداوم از سرور به کامپیوتر کاربر منتقل می شوند. و حین این انتقال قابلیت نمایش بخشهای انتقال داده شده برای بیننده فراهم میشود.
سرویس یوتیوب گیمینگ (YouTube Gaming) به کجا رسید؟
با خریده شدن توییچ (Twitch) توسط آمازون و زمزمههای ظهور میکسر (Mixer) از مایکروسافت، گوگل نیز به فکر ورود به عرصه رقابت استریم گیم افتاد. نتیجه تلاش گوگل شکل گیری سرویس یوتیوب گیمینگ (YouTube Gaming) در سال ۲۰۱۵ بود.
این سرویس قرار بود به صورت اختصاصی به استریم زنده گیمینگ محدود شود. از این رو گوگل هزینه زیادی بابت توسعه اپلیکشنهای اختصاصی و جذب استریمرها پرمخاطب به این سرویس، کرد. گوگل در تلاش بود با سرمایه گذاری روی این سرویس، وارد رقابت با توییچ محبوبترین سرویس لایو استریم جهان شود.
اما این سرویس با وجود محبوبیت توییچ نتوانست عملکرد درخشانی به نمایش بگذارد. در نتیجه پس از چهار سال گوگل تصمیم به حذف این سرویس و ادغام آن با خود یوتیوب نمود. در ادامه و طی پنج سال بعد گوگل با بهبود امکانات استریم زنده، درآمد زایی مستمر و بالا، قرارداد انحصاری با استریمرها و ناشرهای بازی و همچنین پدیدار آوردن بخش گیمینگ دسته بندی شده در یوتیوب توانست این شکست را به برگ برنده خود بدل نماید.
در نهایت نمیتوان این سرویس را یک شکست برای گوگل دانست. امروزه شما با مراجعه به صفحه www.youtube.com/gaming یوتیوب میتوانید اقدام به جستجو و مشاهده هزاران ویدئو و لایو استریم موضوعی کنید. این صفحه درواقع ادغامی از سرویس یوتیوب گیمینگ سابق گوگل در یوتیوب است که توانسته استریمرهای بسیاری را به خود جذب نماید.
استریم در یوتیوب؛ مزایا و معایب
یکی از قابلیتهای یوتیوب امکان استریم زنده است. این سرویس به کاربران اجازه نشر زنده برنامه در کانالهای خود را میدهد. این قابلیت در کنار نشر ویدئوهای از پیش ضبط شده به کاربران امکان درآمدزایی مستقیم را نیز برای کاربران فراهم کرده است.
هرچند دسترسی به این سرویس در ایران به علت فیلترینگ با محدودیتهایی مواجه است. اما همچنان به علت مخاطب بالا، درآمدزایی، نتورک قوی و سیستم بهینه بهترین انتخاب برای به اشتراک گذاری ویدئو و لایو استریم است. به همین علت یوتیوب تا به امروز توانسته تولید کنندگان محتوای بسیاری را به مخاطبان ایرانی معرفی نماید. از نمونههای موفق آن میتوان به آریا کئوکسر با بیش از صدهزار دنبال کننده نام برد.
از طرفی درآمد از سرویسهای نوینی چون یوتیوب یکی از شغلهای در حال محبوبت این عصر است. و استریمر یا تولید کننده محتوا میتواند به طرق گوناگون از یوتیوب کسب درآمد کند. این درآمد میتواند کاملا مستقل بوده و یا در همکاری با برنامههای درآمدزایی خود یوتیوب باشد. در مقالات آتی به بررسی دقیق و هرچه بیشتر شیوهها کسب درآمد ازین پلتفرم خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عالی بود. ممنون