چرا عمده بازیکنان مسابقات ورزشهای الکترونیکی را نوجوانان تشکیل میدهند؟
چطور ممکن است بازیکن جوانی که تنها ۱۷ سال دارد، قهرمان سومین فصل مسابقات جهانی League of Legends شود؟ یا بازیکنی که تنها ۱۸ سال دارد، وارد مسابقات بین المللی بازیهای الکترونیکی شده و نمایشی خارقالعاده ...
چطور ممکن است بازیکن جوانی که تنها ۱۷ سال دارد، قهرمان سومین فصل مسابقات جهانی League of Legends شود؟ یا بازیکنی که تنها ۱۸ سال دارد، وارد مسابقات بین المللی بازیهای الکترونیکی شده و نمایشی خارقالعاده را از خود نشان دهد؟
در بازیهایی مثل بسکتبال و فوتبال، وقتی بازیکنی به ۳۰ سالگی میرسد دیگر کیفیت مطلوب بازی خود را ندارد و به عنوان پیشکسوت آن رشته ورزشی شناخته میشود. حتی در برخی از رشتههای ورزشی این میانگین سنی به ۲۴ سالگی نیز ممکن کاهش پیدا کند. اگر بخواهیم منطقی فکر کنیم، این بازیکنان طبعا با افزایش سن تجربیات خود را نیز به همان اندازه افزایش پیدا میدهند و باید نمایش بهتری را از خود نشان دهند، پس چرا وقتی به ۳۰ سالگی میرسند خود را بازنشسته میکنند و همهچیز برعکس میشود؟ دنیای مسابقات بازیهای الکترونیکی بسیار صمیمی با پلیرهای جوان رفتار میکند و به آنها فرصتی برای دیده شدن میدهد!
پلیرهای جوان و باانگیزه در مقابل بازیکنان باتجربه و کارکشته:
اگر بخواهیم این دو نسل را باهم مقایسه کنیم باید موارد بسیاری را در نظر بگیریم. از طرفی نسلی جوان را داریم که انگیزههای بسیاری برای دیده شدن دارد. نسلی که کارهایی را انجام میدهد که حتی کسی جرات فکر کردن به آن را نیز ندارد. و در طرفی دیگر نسلی کارکشته و باتجربه وجود دارد که خوب به کاری که میکند آگاه هست و تجربه آنها برگ برنده آنهاست. طبیعتا تواناییهای بدن با افزایش سن کاهش پیدا میکند و فرد دیگر آن کیفیت مطلوب خود را نمیتواند حفظ کند اما از طرفی با افزایش سن، تجربه و مهارتهای فرد غنیتر میشوند و برگ برنده او را مشخص میکنند. در مسابقات NBA بازیکن در ۲۷ یا ۲۸ سالگی کمکم شروع به افول میکند و این به آن معناست که بازیکن نهایتا تا ۷ سال بتواند کیفیت خود را حفظ کند و بعد از آن، دیگر شرایط برای او کمی متفاوتتر خواهد شد. اما آیا در مسابقات بازیهای الکترونیکی نیز شرایط به همین گونه است؟
اکثریت بازیهای ویدیویی و بازیهای رقابتی نیازمند واکنشات سریعی هستند و بازیکن باید در کسری از ثانیه فکر کند، تصمیم بگیرد و در نهایت واکنشی درست نشان دهد. اگرچه مسابقات بازیهای ویدیویی به اندازه مسابقات المپیک یا رشتههای حرفهای ورزشی، نیازمند تواناییهای بدنی نیست، اما این غیرقابل انکار است که شرکت کنندگان Esports نیازمند تمرینات بسیاری بوده تا مهارت لازم را به دست آورند. برای مثال بعضی از بازیها مانند Super Smash Bros و Starcraft 2 جمله عناوینی هستند که واکنشات سریع بازیکنان را به چالش میکشند. بطوری که بازیکنان حرفهای این عناوین در مسابقات حرفهای به قدری سریع عمل میکنند که شاید در هر دقیقه حدود ۳۰۰ دکمه کیبورد را فشار میدهند. این ویژگی نشان از حرفهای بودن و استعداد آنها در مدیریت زمان و تصمیمگیری است.
مسئله زمانی جالبتر میشود که سه نفر از پیج نفر قهرمانان فعلی بازی Osu، همگی زیر ۱۸ سال سن دارند و قهرمان سابق این بازی در سال ۲۰۱۰ یعنی cookiezi زمانی توانست که عنوان قهرمان مسابقات را از آن خود کند که تنها ۱۴ سال سن داشت.
یا بازی Fortnite که یک بازی مهارت محور است که بجای جنگ و استراتژی، مهارت استفاده از سلاح و سرعت ساخت و ساز بازیکنان را به چالش میکشد. سوال اینجاست چه کسی میتواند سریعتر شلیک کند و سریعتر واکنش نشان دهد؟ عملکرد شما در این بازی بسیار مهم است و هرکسی که بتواند سریعترین عملکرد را داشته باشد، برنده بازی خواهد شد. ماجرا هنگامی جذابتر میشود که با روی آوردن به سمت بازیهایی مانند Counter-Strike: Global Offensive که نیازمند استراتژیهای پیچیده است، میانگین سنی بازیکنان نیز به طبع افزایش پیدا میکند.
البته که در بازیهای ویدیویی مهارت و تکنیک تنها راه موفقیت شما نیستند! سطح بالای گیمپلی و مهارت تنها در اینکه چه کسی زودتر شلیک میکند خلاصه نمیشود و بلکه این به معنای تصمیمگیری و زمانبندی درست است. ملاک این است که بازیکن بتواند از بین هزاران تصمیم و انتخاباتی که تاثیر مستقیم بر روند بازی او و نتیجه مسابقه دارند، بهترین تصمیم ممکن را بگیرد. مسلما بازیهایی که متکی به استراتژیهای سخت و پیچیده و هستند، برای بازیکنان باتجربه و کارکشته راحتترند زیرا تجربیات آنها به این بازیکنان کمک میکند تا شرایط بازی را درک کرده و نمایشی خوب داشته باشند. بسیاری از بازیکنان نوجوان شاید عملکردی سریع و خوبی داشته باشند اما در کار تیمی و هماهنگی با دیگر بازیکنان تیم، آنطوری که باید حرفهای عمل نمیکنند و این همان نقطعه ضعف آنهاست.
بسیاری معتقدند سن بازیکنان مسابقات بازیهای الکترونیکی باید زیاد باشد اما از طرفی ما روزانه شاهد انبوهی از جوانان با استعدادی هستیم که هر روز بیشتر جذب مسابقات و بازیهای ویدیویی میشوند! در هر صورت مسابقات Esports باید به گونهای هم زمینه دیده شدن استعداد بازیکنان جوان را فراهم کند و هم از تجربیات بازیکنان کهنهکار استفاده کند. اگر سوال شما این است که چرا بازیکنان مسابقات Esports عمدتا نوجوان هستند باید به جای نگاه کردن به بازیها، صنعت بازیهای ویدیویی را موشکافانه مورد بررسی قرار دهیم.
مشکلات مالی و فشار زیاد بازیکنان:
یکی از دلایل پیشرفت سریع بازیکنان جوان بازیهای ویدیویی این است که آنها از دوران کودکی شروع به بازی کردن کرده و بیشتر وقت آزاد خود را صرف بازیهای ویدیویی میکنند و طبعا عملکردی به مراتب بهتر از کسی که در اواخر دوران نوجوانی یا بزرگسالی به سمت بازیهای ویدیویی آمده است، دارند. و علاقه و پشتکار آنها نیز زمینهساز ورود به عرصههای بزرگتر میشود.
به عنوان مثال بازی Fortnite را در نظر بگیرید. این بازی به خوبی توانسته است که عمده توجه نوجوان را به سمت خودش جلب کرده و فرصتی خارقالعاده برای دیده شدن به آنها بدهد. بازیکنان میتوانند با صرف زمان و یادگیری مکانیزمهای بازی سطح کیفی گیمپلی خود را ارتقا داده و برای مسابقات حرفهای آماده شوند. با اینکه بازی Fortnite ماهیتی تکنفره دارد اما دلیل نمیشود که بازیکنان نتوانند با دوستان خود بازی کنند و آنها را به چالش بکشند! البته نباید فراموش کرد که بازی Fortnite عملا برای نوجوانان طراحی شده است بطوری که میانگین سنی شرکت کنندگان جام جهانی Fortnite چیزی در حدود ۱۶.۹۷ سال بوده است.
ایراد کار جایی است که حتی با گذشت مدتها و موفق شدن بازیکنان، آنها دیگر علاقهای به دنبال کردن بازیهای ویدیویی ندارند! شاید یکی از دلایل این اتفاق این است که مسابقات بازیهای الکترونیکی هرگز مسیر موفق و تضمین شدهای برای کسب درآمد نبودهاند و این مسابقات همواره درحال تغییر بودهاند. رصالت اصلی بازیهای ویدیویی سرگرم و شاد کردن مردم بوده و در طی سالهای اخیر میتوان گفت که مسابقات بازیهای الکترونیکی قالب خود را فراموش کردهاند و صرفا جنبهای مادی به خود گرفتهاند. همین موضوع سبب اخراج شدن بسیاری از بازیکنان تیمهای مطرح شده است و بسیاری از بازیکنان دیگر علاقه چندانی به شرکت در این مسابقات ندارند.
به هرحال هرچقدر که پول بیشتری به صنعت بازیهای ویدیویی وارد شود، این صنعت به همان اندازه از ریشههای اصلی خود دور خواهد شد. و بنظر میرسد که با این روند شاهد افزایش میانگین سنی بازیکنان Esports باشیم. در نهایت باید گفت که مهم نیست چه کسی یا چه تیمی را حمایت میکنید! مهم سرگرم و شاد شدن در کنار همدیگر است و این همان وظیفه کلی بازیهای ویدیویی است.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
فکر کنم کانتر باشه ?
قبلش نوشته شده «در بازیهایی مثل بسکتبال و فوتبال...»، اونوقت مثال کشتیکج میزنی؟
هر چی سنت کمتره سرعت یادگیریت و پذیرش یادگیری بیشتره. شما این مطمن باش که یک فیفا باز 17 سال از یک فیفا باز 30 ساله خطرناک تره منظورم اگر جفتشون حرفه ای باشند
به نظر من سرعت یادگیری بچه ها پایین تره نسبت به بزرگسالا ولی اگه یه چیز یاد بگیرن هیچوقت فراموش نمیکن و توی مثال شما بچه 17 ساله از 10 سالگی بازی میکرده که اونقدر خوب شده
من که تا ۶۰ سالگی هم مهارتمو از دست نمیدم??
《 وقتی بازیکنی به ۳۰ سالگی میرسد دیگر کیفیت مطلوب بازی خود را ندارد و به عنوان پیشکسوت آن رشته ورزشی شناخته میشود》
این جمله رو اصلا قبول ندارم الان می تونم ی لیست چند صد تایی جور کنم واسه بازیکنایی که سنشون بیشتر از ۳۰ ساله و خیلی هم غولن.
سلام.واقعا جالب است که توی خارج همچین مسابقه هایی برگزار میشود و به گیمر ها فرصت دیده شدن میدهند،اما اینکه بگیم چون ۳۰ سالشه دیگه مثل نوجوانیش سرعت نداره اشتباه است همه اینو میدونیم ?البته مشکلات زندگی توی اون سن یکم منطقی میکند این حرف را که سرعتشان کم میشود.