چگونه با پلی استیشن 4 در یوتیوب استریم کنیم؟
مقدمه طی سالهای گذشته و با افول فرومها و وبلاگها، شاهد انقلابی متفاوت در تولید محتوا بودهایم. دسترسی راحتتر به اینترنت باکیفیت، گسترش شبکههای اجتماعی تصویر و ویدئو محور و اختصاص زمان کمتر برای مطالعه، ...
مقدمه
طی سالهای گذشته و با افول فرومها و وبلاگها، شاهد انقلابی متفاوت در تولید محتوا بودهایم. دسترسی راحتتر به اینترنت باکیفیت، گسترش شبکههای اجتماعی تصویر و ویدئو محور و اختصاص زمان کمتر برای مطالعه، مخاطبان را به سمت محتوهای ویدئویی سوق داده است. به همین جهت، این روزها بازار تولید محتوای ویدئویی و استریمینگ داغتر از همیشه است. و هرروز طیف جدیدی از علاقمندان به سمت فعالیت در این حوزه جذب میشوند.
تولید محتوای ویدئویی درآمد بسیار بالایی داشته و جایگاه اجتماعی مناسب برای تولید کننده فراهم مینماید. یکی از محبوبترین شکل تولید محتوای ویدئویی، لایو استریمها هستند. لایو استریمها به شکل متنوع و در قالب پلتفرمهای متفاوت در دسترسند. از پلتفرمهای محبوب استریم برای گیم نیز میتوان به عنوان یوتیوب اشاره کرد.
درباره یوتیوب (YouTube) بیشتر بدانید
یوتیوب (YouTube) یک پلتفرم سرویس اشتراک ویدئو است که از سال ۲۰۰۵ فعالیت میکند. یوتیوب در حال حاضر دومین وبگاه پرطرفدار جهان پس از گوگل است که در هر ساعت بیش از ۵۰۰ ساعت محتوای ویدئویی تازه به آن افزوده میشود.
یوتیوب اولین بار در سال ۲۰۰۵ و به همت سه تن از کارکنان سابق پیپل (PayPal) شکل گرفت. آنها پس از موفقیت وبگاه فلیکر برای اشتراک گذاری عکس، تصمیم به ساخت پلتفرمی مشابه با محوریت ودئو بسازند. اولین ویدئوی این پلتفرم نیز توسط یکی از توسعه دهندگان این محصول یعنی جاوید کریم (Jawed Karim) در آپریل ۲۰۰۵ آپلود شد. این ویدئو که Me at the zoo نام دارد را هنوز میتوانید از اینجا ببینید.
این وبگاه به سرعت رشد کرد و در اواسط سال ۲۰۰۶، اعلام شد که در هر روز در یوتیوب بیش از ۶۵٬۰۰۰ ویدئو بارگذاری میشود. و این ویدئوها ۱۰۰ میلیون بار مورد بازدید قرار میگیرند. با توجه به آمار خیره کننده یوتیوب، شرکت گوگل در سال ۲۰۰۶ آن را به قیمت ۱٫۶۵ میلیارد خرید. و امروزه یوتیوب محبوبترین سرویس اشتراک ویدئو در جهان است.
استریم چیست؟
منظور از استریمینگ، تکنیکی است که به وسیله آن می توان یک فایل چند رسانهای مانند صدا و یا تصاویر ویدئویی را بدون این که احتیاج به دانلود، بر روی اینترنت به صورت زنده مشاهده کرد. در این متد دادهها بصورت زنده و مداوم از سرور به کامپیوتر کاربر منتقل می شوند. و حین این انتقال قابلیت نمایش بخشهای انتقال داده شده برای بیننده فراهم میشود.
پیش از این و در مقاله «چطور روی یوتیوب استریم کنیم؟» درباره استریم به وسیله کامپیوتر پرداختیم. اما کاربران کنسول، به خصوص پلیرهای پلی استیشن 4 نیز میتوانند به استریم بپردازند. برای استریم از طریق کنسول پلی استیشن 4 سه روش کلی وجود دارد. در ادامه به تفضیل به معرفی و بررسی این روشها میپردازیم.
استریم در یوتیوب به وسیله خود کنسول پلی استیشن 4
ویژگی Broadcast کنسول پلی استیشن 4 به شما اجازه استریم را بدون نیاز به تهیه هیچ تجهیزات مازادی را میدهد. برای این کار لازم است تا ابتدا اکانت یوتیوب خود را به کنسول متصل کنید. برای این کار لازم است از منوی اصلی وارد بخش تنظیمات (Settings) شوید.
در قسمت Account management گزینه Link with other services را انتخاب کنید. و سپس اقدام به اتصال اکانت خود کنید. حال تنها کاری که لازم است اجرای بازی و شروع استریم است. برای شروع، دکمه Share بر روی دوال سنس بفشارید و سپس گزینه Broadcast Gameplay را انتخاب کنید.
در ادامه شما میتوانید بسته به کیفیت اینترنت خود، میزان کیفیت ویدئویی را تعیین نمایید و استریم خود را آغاز نمایید. استریم از این روش، با وجود سادگی معایبی نیز دارد. از جمله اینکه در این روش شما تنها قادرید برروی پلتفرمهای یوتیوب و توییچ استریم کنید. به این معنی که شما نمیتوانید از این طریق روی سرویس آپارات استریم کنید. همچنین برای منعکس کردن تصویر خود نیازمند تهیه دوربین کنسول پلی استیشن خواهید بود.
استریم در یوتیوب به وسیله کپچر کارت و OBS
استفاده از کپچر کارت (capture card) روش بهمراتب حرفهایتری برای استریم از طریق کنسول است. این روش نیازمند هزینه حداقلی بابت تهیه کپچر کارت است. اما در مقابل شما را قادر به استرم برروی هر پلتفرم دیگری میکند. برای خرید کپچر کارت میتوانید به مطلب «راهنمای خرید کارت کپچر برای استریم» مراجعه نمایید.
کارت کپچر چیست؟
کارت کپچر، ویدیو کپچر و یا کپچر کارت (Video Capture Card) سخت افزاری است که به دیوایس موردنظر شما متصل شده و توسط آن میتوان سیگنال ویدیویی خروجی از دستگاه پخش مانند دستگاه پخش VHS، دوربین فیلمبرداری، دستگاه پخش DVD یا Blue-ray، کنسول بازی پلی استیشن و ایکس باکس و غیره را به فرمت دیجیتال تبدیل کنید.
این سخت افزار در نوع و مدلهای مختلف با کارایی و مصارف متفاوت تولید میشود. یکی از مصارف پرکاربرد امروزی این سخت افزار، استفاده آن به منظور پخش تصاویر تحت شبکه یا همان ویدئو استریمینگ و لایو استریم می باشد. در واقع کارت کپچر دستگاه ورودی است که برای تبدیل سیگنالهای گیمپلی به دادههای دیجیتالی و آپلود آنها روی بستر اینترنت از آن استفاده میشود.
در واقع کپچر کارت به شما کمک میکند تا تصویر در حال استریم روی صفحه نمایش تلویزیون را به کامپیوتر منتقل کنید. و به مثابه استریم به وسیله کامپیوتر، به کمک سایر ابزارهای ترد پارتی نظیر OBS استریم کنید. این روش با وجود هزینههای اولیه بسیار بالاتر، میتواند کیفیت حرفهای و عدم محدودیت را در طولانی مدت برای شما به ارمغان آورد.
استریم در یوتیوب به وسیله ریموت پلی و OBS
نرم افزار ریموت پلی ابزاری است که به شما اجازه میدهد بازیهای پلی استیشن را روی کامپیوتر استریم کنید. اگر اینترنت برای شما مانع بزرگی محسوب نمیشود و به رزولوشن پایینتر هم رضایت میدهید، ریموت پلی مناسب شماست. این روش برای کاربران ویندوز، مک و البته تلفنهای همراه هوشمند در دسترس است.
در ابتدا لازم است نرم افزار PS Remote Play را از اینجا دانلود کنید. سپس کنترلر کنسول را از طریق کابل USB به کامپیوتر متصل نمایید. حال با اجرای نرم افزار PS Remote Play اقدام به لاگین در نرم افزار و اتصال به اکانت خود نمایید.
حال لازم است از منوی اصلی کنسول وارد بخش تنظیمات (Settings) شوید. سپس وارد قسمت Remote Play Connection Settings شده و قابلی ریموت پلی را فعال نمایید. حالا میتوانید به راحتی اقدام به بازی کردن نمایید.
کلام آخر
در این مطلب به بیانی ساده و به شرح خلاصه به روشها استریم بازیهای پلی استیشن در پلتفرم یوتیوب پرداختیم. بدیهی است که هریک از این روشها مزایا و معایب خود را دارا هستند. و شما بایستی با توجه به بودجه، امکانات و البته کیفیت اینترنت خود، اقدام به انتخاب یکی از این سه مسیر نمایید. با این حال تهیه کپچر کارت در نهایت گزینه بهتر و حرفهایتری در طولانی مدت خواهد بود.
روش استریم | مزایا | معایب |
برودکست کنسول | بدون نیاز به هزینه اولیه | نیازمند به دوربین کنسول محدودیتهای کنسول |
کپچر کارت | استریم به وسیله تمامی ابزارهای تردپلی استریم حرفهای و باکیفیت امکانات بالا و بدون محدودیت | هزینه اولیه بالا نیازمند تجهیزات زیاد |
ریموت پلی | بدون نیاز به هزینه اولیه | نیازمند اینترنت باکیفیت رزولوشن پایین محدودیتهای کنسول |
بیشتر بخوانید:
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.