ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آموزش

آیا پردازنده‌های Xeon اینتل برای گیمینگ مناسبند؟

احتمالا تاکنون چیزهایی از پردازنده‌های Core i9 به عنوان یک سری بسیار قدرتمند از CPUهای کامپیوتر شنیده بودید. اما ممکن است هنگام گشتن در فروشگاه‌های سخت‌افزار کامپیوتر با پردازنده‌هایی از اینتل مواجه شده باشید که ...

رایان زجاجی
نوشته شده توسط رایان زجاجی | ۲۹ تیر ۱۴۰۰ | ۱۶:۰۰

احتمالا تاکنون چیزهایی از پردازنده‌های Core i9 به عنوان یک سری بسیار قدرتمند از CPUهای کامپیوتر شنیده بودید. اما ممکن است هنگام گشتن در فروشگاه‌های سخت‌افزار کامپیوتر با پردازنده‌هایی از اینتل مواجه شده باشید که نام Xeon را یدک می‌کشند. مشخصات آن را می‌بینید و با خود می‌گویید واو، عجب چیز قدرتمندی است!

اما آیا واقعا یک پردازنده اینتل Xeon به درد شما می‌خورد؟ آیا با آن‌ها می‌توان بازی کرد؟ در این راهنما به این سوال پاسخ خواهیم داد. با ما در ویجیاتو همراه باشید.

Xeon، که اولین مدل‌هایش در سال ۱۹۹۸ عرضه شدند، پردازنده‌های رده بالایی هستند که مخصوص سرورها و ورک‌استیشن‌ها طراحی شده‌اند. این CPUها چندین ویژگی دارند که در سری رایج Core وجود ندارند.

برای مثال، مدل‌های Xeon معمولا تعداد هسته به مراتب بالاتری دارند، یعنی حتی تا ۲۸ هسته و ۵۶ ترد هم بالا می‌روند. آن‌ها همچنین حافظه نهان یا Cache Memory بسیار بیشتری دارند (بین ۴ تا ۶۰ مگابایت)، که البته سری با سری متغیرند.

البته مدل‌های ارزان‌تری هم از Xeon وجود دارند. حتی مدل‌های دو هسته‌ای و چهار هسته‌ای هم میان آن‌ها پیدا می‌شوند که برای کارهای نه چندان سنگین مناسب هستند.

قبل از این که به سوال اصلی جواب دهیم، باید در نظر بگیریم که نقش CPU در یک کامپیوتر گیمینگ چی است. این یک حقیقت است که مهم‌ترین قطعه سخت‌افزاری در یک کامپیوتر گیمینگ نه CPU، بلکه GPU است.

دلیلی دارد که CPU «واحد پردازش مرکزی» نامیده شده است. چون در راس قرار دارد و همه چیز را کنترل می‌کند. اما باید به یاد داشته باشید که بازی‌ها فشار چندان زیادی به پردازنده وارد نمی‌کنند. اکثر کاری که یک CPU در بازی انجام می‌دهد، دادن فرمان‌های لازم به GPU است.

پس در نهایت GPU اصل کار را انجام می‌دهد و CPU... بیشتر نقش یک مدیر را دارد. اما برویم سراغ سوال مهم بعدی.

احتمالا این اصطلاح را زیاد شنیده‌اید و هنگام تحقیق و پرسش درباره کامپیوتر زیاد آن را دیده‌اید.

گلوگاه یا Bottleneck وقتی ایجاد می‌شود که یک قطعه سخت‌افزاری مانع کار کردن قطعات دیگر در نهایت سطحشان شود. وقتی می‌گوییم CPU باعث ایجاد گلوگاه شده است، یعنی این قطعه نمی‌تواند در سرعت کافی فرمان‌ها را به GPU بدهد. در نتیجه، GPU در نهایت توان خود کار نمی‌کند و پرفورمنس شما در بازی افت می‌کند.

اما آیا به یک پردازنده Xeon نیاز دارید تا با گلوگاه مواجه نشوید؟ به هیچ وجه. حتی پردازنده‌های Core i5 هم برای بازی کردن کافی هستند و هیچ گلوگاهی ایجاد نمی‌کنند. شاید تنها دلیلی که به این حجم از قدرت اضافی نیاز داشته باشید این باشد که بخواهید کارت‌های گرافیک رده بالایتان را SLI کنید.

به طور خلاصه، نه. یک پردازنده Xeon صرفا برای گیمینگ نمی‌ارزد. آن‌ها CPUهای به شدت قدرتمندی هستند که برای کارهای محاسباتی و مولتی‌تسکینگ سنگین طراحی شده‌اند. هیچ کدام از این کارها در یک کامپیوتر گیمینگ وجود ندارند و فقط در ورک‌استیشن‌ها و سرورها پدیدار می‌شوند.

همچنین این پردازنده‌های Xeon به شدت گران هستند و اکثر مدل‌هایشان بالای ۱۰۰۰ دلار قیمت دارند. حتی اگر یک مدل ارزان‌تر و ضعیف‌تر پیدا کنید، آن پردازنده سوکت و معماری مخصوص خودش را دارد که باعث می‌شود اکثر مادربردها با آن سازگار نباشند و پرفورمنس داخل بازی هم افت کند.

پس تنها در حالتی می‌توان خرید این CPUها برای گیمینگ را توجیه کرد که بخواهید یک ورک‌استیشن قدرتمند ببندید، یا یک کارت گرافیک بسیار قدرتمند را SLI کنید. در غیر این صورت، سری Core همواره انتخاب بهتری خواهد بود.

منبع: Gamingscan

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (9 مورد)
  • Matin-Artorias
    Matin-Artorias | ۳۰ تیر ۱۴۰۰

    یک سوال،پردازنده من core2dou E8400 هست،میخواستم بدونم چند هسته داره و آیا میشه با این ویندوز ۶۴ بیت رو کامپیوترم نصب کنم؟

    • ahmad342
      ahmad342 | ۳۰ تیر ۱۴۰۰

      سلام پردازنده ت دو هسته فیزیکی و دو رشته داره از روی کلمه dou هم میشه فهمید و بله ۶۴ بیتی هست فقط یه نکته که باید مادربردت هم ۶۴ بیتی باشه

      • Matin-Artorias
        Matin-Artorias | ۳۰ تیر ۱۴۰۰

        برای ارتقا به ۶۴ بیت آیا مجبورم ویندوزم رو حذف کنم؟الان 7ULTIMATE هست رمم هم یک،بنظرتون در برابر ویندوز ۱۰ دووم میاره یا با ۷ سر کنم؟

        • Poria-sk
          Poria-sk | ۳۱ تیر ۱۴۰۰

          داش
          ده حداقل چهار گیگ رم میخواد
          البته میتونی نسخه های ادیت شده رو بریزی که خیلی کمتر رم مصرف میکنن
          ولب خب
          ده به درد منو تو نمیخوره همون هفت رو بچسبیم بابد?

          • aaaa
            aaaa | ۱۹ آذر ۱۴۰۰

            ویندوز رو از رو عددش قضاوت نکنیم :)
            من رو سیستم خیلی خیلی خیلی ضعیف با ۲ گیگ رم ویندوز ۱۱ زدم :)

        • Arkin
          Arkin | ۲۹ دی ۱۴۰۰

          رمت باید ۴ باسه

    • aaaa
      aaaa | ۱۹ آذر ۱۴۰۰

      بله
      رو سیستم آشغالی تر از تو هم ویندوز ۱۱ میشه زد?

  • ahmad342
    ahmad342 | ۳۰ تیر ۱۴۰۰

    یه سوال از نویسنده موضوع دارم آیا معماری سری زئون با بقیه یکیه؟ و آیا مجموعه دستور العملشون با بقیه مثل همن؟

  • Alireza8405
    Alireza8405 | ۲۹ تیر ۱۴۰۰

    ممنون
    مفید واقع شد

مطالب پیشنهادی